Ben 2 yıldır Picopresso kullanıyorum ve çok memnunum. Öğle aralarında çok lezzetli Americano ve Latte'ler yapıp arkadaşlarımla da paylaşıyorum.
Sevdiğim asidik meyveli açık kavrum çekirdeklerle ideal kalınlık ve ideal çekirdek gas salınımı seviyesini yakalayınca dışarıda espresso beğenmiyorum diyebilirim. Ayrancı, Tunalı, Bahçeli dışında dışarıda espresso içmek Ankara gibi bir 3.nesil kahve cennetinde bile Starbucks'tan yumuşak içimli filtre kahve içme deneyimlerine benziyor . Çoğu işletme süt bazlı içeceklerinde altlık olarak kullanmak için aşırı kavrulmuş, yoğun çikolata ceviz notalı ucuz blendler kullanıyor.
Picopresso'dan iyi espresso çıkartmanın temelinde iki şey var. Aleti çok iyi ısıtmak ve kullandığınız çekirdeğin ideal öğütüm derecesini bulmak. Ekstra olarak pre-infusion süresi, belirli bir basınca ulaştığını düşünüp bekle yeniden basınç ürettir gibi teknikler kullanabilirsiniz. (Basınç göstergesi parçasını ekeleyip kazanlı espresso makinesi benzeri farklı ayarlarda shotlar almak için). Ben daha geleneksel koyu kavrum italyan tipi çekirdek ve espresso istiyorum diyorsanız işiniz daha kolay Tschibo'dan, marketten aldığınız görece taze çekirdeklerle daha kolay başarılı çıktılar alabilirsiniz.
Özet olarak Picopresso ile İyi Espresso çıktıları almak için
1)Mikkron hassasiyeti ince ve öğütüm skalası geniş bir espresso değirmeni kullanmak.
2)Picopresso'yu ısıtmak. (Esas su koyumu öncesi iki kez neredeyse su bitene kadar kaynamış suyu pompalayarak dışarı çıkarmak. Esas espressoyu üçüncü seferdeki kaynar su dolumuyla almak.)
3)İçinden çıkan iğneyi sabırla kullanarak öğütülmüş kahvenin topaklarını açmak.
4)Toz kahve yükleme çemberi(funnel) içindeyken tamp yapmak.
5) Makineyi korumak için pompalarken aşırı zorlanma hissettiğinizde süreci tamamen iptal edip soğumaya bırakma veya her saniye pompalamaya çalışmak yerine gerekirse pompalamalar arası 10 saniye beklemek (basınç sağlayan silikon contaya zarar görünce alet servislik oluyormuş) Böyle sıkışmalar fazla Tamp yaptığınızı veya olması gerekenden daha ince öğüttüğünüzü gösterir. Keza çok hızlı akış, kahvenin kremasının çıkmaması da kalın öğütüm ve kötü sıkıştırmayı işaret edebilir.