• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vestel Cold Brew Makinesi?

Cihazın çalışma prensibi hakkında emin olamadığım bir konu var. Gözlemlediğim kadarıyla kahve yaparken haznedeki su kahveden geçip süzülüyor, ama o kahveli su tekrar sistemin içine girip dolaşıyor gibi. Gerçekten böyle bir devirdaim varsa, bu kısımlar nasıl temizleniyor? İçeride kahve kalıntısı birikmesi uzun vadede sorun yaratmaz mı?

Makinenin mantığını tam çözemedim ama gereksiz duruyor, v60a kahve koyup üzerine buz koyarak birkaç denemede uygun öğütümde güzel bir sonuç çıkacaktır diye düşünüyorum bu makine yerine

Güzel bir alete benziyor, denemek lazım. Ben bu parayı vermem, alırım bir timemore ya da hario cold brew aleti geçerim. 1-2 bin lira onlar. Genelde japanese olarak yapıyorum zaten ama 20 30 saat bekletmeli yaparsam timemore ya da harioyla yaparım.

Reçeten varmı, paylaşırmısın
Tabii. Normalde V60'da filtre için 100 klikte öğütüm yaptığım değirmenimde 50-60 klikte öğütüyorum. Açık kavrumsa 50, normal ortalama bir kavruma sahipse 60. Sıcaklık olarak da kafama göre 90-94 arası bir şeyler kullanıyorum.
1-10 oran kullanıyorum. Örneğin 20 gram kahve demleyeceksem 20 gr kahve - 200 gr su - 200 gr buz. 16 gramdan demleyeceksem 160 ml su ile demleyip aynı şekil 160 gr buz atıyorum. 1-10 benim için altın oran. Demlemelerim genelde 16-20 gramdan oluşuyor ve yaklaşık 3:00 civarında sürüyorlar. Buz-su oranı gözünüze biraz fazla gelebilir, 16-320 oluyor çünkü oran. Ancak çıkan kahve yoğun olduğundan ve buzun tamamı erimeden kahveyi bitirdiğimden çok sulandırmaya fırsatı olmuyor. Gövdesi beni tatmin ediyor yani buzların erimesine müsaade etsem bile.

Geri