• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vadedilen Tadım Notlarını Alabildiğiniz Kavurucular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tadım notu almada öğütüm kalınlığı, su markası, su sıcaklığı, ekipman, demleme süresi gibi birçok etmen var. Bunların haricinde tadım yapan kişinin tad alma duyusundaki farkındalık da çok önemli bir faktör. Farklı çekirdekler ve kavrumlar deneyerek tad alma duyumuzu geliştirebiliriz. Öte yandan tadın yanında koku duyusu da bizlere kahvenin aromaları hakkında bilgi verir. Tadım notası konusunda kafein kültür, fam, cleancup beni en çok memnun eden firmalardı.

Tadım notları aslında kullandığınız değirmene de bağlı. Bu şey demek değil, üst düzey değirmenin varsa hepsini alabilirsin.

Timemore C2 kullanırken belki çok temiz olmayan ama aroma berraklığı yüksek kahveler içtim. Null'un hani abartılı bulduğumuz tadım notlarından "sıvı toblerone"u bile aldığım olmuştu. Limon, şeftali, çilek, vişne, böğürtlen, pekmez, kakao vb. pek çok notayı belirgin şekilde alabiliyordum. Şu an 1zpresso KPro kullanıyorum mesela. Aromalar daha iç içe ve yuvarlatılmış olarak geliyor. Nadiren berrak bir meyve aroması alabiliyorum. Tabi bu lezzetsiz kahve içtiğim anlamına gelmiyor.

Timemore kendi içinde bile farklı kesicilerin farklı özelliklerine vurgu yapıyor. Biri daha asidik sonuç verirken diğeri dengeli; biri daha yüksek aroma berraklığı sunarken diğeri daha kompleks sonuçlar verebiliyor.

Yani demem o ki berrak bir meyve aroması alamamanız sizin kötü demleyici-tadımcı olduğunuza, kahvenin kötü olduğuna veya notaları yazan kişinin salladığına işaret etmiyor.
Bende c2 ve kpro var. ikisi ile tadım yapacağım. merak ettim

Firma1 Roastery, Gordion ve Preon

Son düzenleme:
Coffee Factory tüm kahveleri,
Kafein Kültür Honduras caballero,
Bir de Sezy Coffee den aldığım adını şuan hatırlayamadığım bariz şeftali tadı aldığım bir kahve vardı ( tekrar almak için bakındım ama sanırım kapattılar )
Diğer denediğim lahvelerde çok baskın ve ayırıcı tatlar alamadım genel itibariyle birçok kahveden fındık, bitter çikolata gibi tatlar alıyorum. Bakalım damak geliştirmeye ve değişik kavurucuları denemeye devam... ☺️👍

Düzeltme sezy coffe değilmiş preon coffee imiş özür diliyorum...

Son düzenleme:
Bir cok keyifli kahve ictim bu zamana kadar farkli kavuruculardan , saymaya kalksam liste uzar gider ama en cok akilda kalan kahve benim icin Zumrut Karaca Kolombiya La Divisia kahvesiydi
Bursa'da Kocayaylaya giderken yol kenarinda dağ çilegi satan teyzelerin , cilegini yemis gibi oldum her yudumda
@zebercet bu konuda ciddiyim ama gercekten oyleydi 🤣

Bir cok keyifli kahve ictim bu zamana kadar farkli kavuruculardan , saymaya kalksam liste uzar gider ama en cok akilda kalan kahve benim icin Zumrut Karaca Kolombiya La Divisia kahvesiydi
Bursa'da Kocayaylaya giderken yol kenarinda dağ çilegi satan teyzelerin , cilegini yemis gibi oldum her yudumda
@zebercet bu konuda ciddiyim ama gercekten oyleydi 🤣
Şifa olsun dostum. @Tuncay da çok sever zümrüt karaca divisa’yı🙃 ikinci pakette onunda yüzüne güldü geyşalar(:

Şifa olsun dostum. @Tuncay da çok sever zümrüt karaca divisa’yı🙃 ikinci pakette onunda yüzüne güldü geyşalar:)
Harbiden ikinci paket neydi öyle geçen baktım siteye kalmamış.Bir çılgınlık yağıp bidaha içeyim derdinde 😂

Kavurucu arkadaşlar genelde yeşil çekirdek tedarikçisinden aldığı tadım notlarını copy+paste yaptığı için devamlı olarak vaad ettiğini veren bir kavurucu denk gelmedi istisna olarak sadece Null Coffee, Probador, Kronotrop, Montag, Preon ve Gordion bazı kahvelerinde cidden bariz tadım notlarını yakaladım. Bayada varmış aslında..

Yani benim bu konuda en net hatırladığım bir Preon kahvesinde tadım notasındaki akçaağaç şurubunu çok net bir pekmez olarak algılayışımdı, ben bunu %100 eşleşme sayarım zira akçaağaç şurubu tatmadım daha önce.

Geri