• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 başlamalı mıyım?

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Selamlar, ben evde pandemiden beri filtre kahve yapıyorum. Nitelikli kahve işine de 2023 başında başladım. Hep makine kullandım. Önce basit Delonghi, sonra moccamaster kullandım. Şu an ise fellow Aiden kullanıyorum. Hiç v60 demlemedim. Ancak ona girişme niyetim var. Çok zor mu? Ben mi gözümde büyütüyorum? Makineye göre çok farklı tatları hisseder miyim? Bir süre sonra wngwrysy döner mi? Ancak bir yandan diyorum temizlik vs derdi yok gibi bir şey. Demleme esnasında dikkat etmem gerekenler ne? Hatayı nasıl anlatım? Hangi marka değişer tercih etmeliyim? Genelde 1 veya 2 kişilik demlemeler tercih ediyorum. Cafec mi, hario mu, clever mi seçmeli? Kaç numara kâğıt almalı?

Çok soru sordum, lütfen kusuruma bakmayın

Ben demlemeye clever ile başladım. Memnundum fakat farkı ve reçeteleri deneyimlemek için v60'ta edindim. Stabil oluşu sebebiyle favorim hala clever. Cafec kağıt kullanıyorum. Yaklaşık bir yıllık bir kağıt stoğu yapmıştım ve üzmeyen bir kağıt oldu. Tek porsiyon için de 2 kişi içinde yeterli oluyor ölçüsü. 2 kişi için 450ml alıyor. Bu detaylardan sonra edinmediğim tek ekipman da switch. İki demleme için de uygun olduğu söyleniyor. Onu da kullananlar yorumlayabilir en doğru şekilde

Ben demlemeye clever ile başladım. Memnundum fakat farkı ve reçeteleri deneyimlemek için v60'ta edindim. Stabil oluşu sebebiyle favorim hala clever. Cafec kağıt kullanıyorum. Yaklaşık bir yıllık bir kağıt stoğu yapmıştım ve üzmeyen bir kağıt oldu. Tek porsiyon için de 2 kişi içinde yeterli oluyor ölçüsü. 2 kişi için 450ml alıyor. Bu detaylardan sonra edinmediğim tek ekipman da switch. İki demleme için de uygun olduğu söyleniyor. Onu da kullananlar yorumlayabilir en doğru şekilde

Bence V60 yerine Clever tercih ediyorsanız buradan V60 demlerken sonucu etkileyen birçok değişkenle oynamakla çok fazla uğraşmayı sevmediğinizi düşünüyorum.

Bende de aynı durum var, barista değilim, yarışmaya falan da katılmıyorum evde severek içeceğim kahve yapma derdindeyim. Siz de böyleyseniz bence Switch'e gerek yok.

Sadece immersion için Clever harika bir dripper başka bir drippera ihtiyaç bırakmıyor.

Ek bilgi olarak ben Clever'da en iyi sonucu önce su sonra kahve şeklinde demleyerek ve ilk 50-60 ml lik çok açık çıkan suyu boşa akıtarak geri kalanını karafa akıtarak elde ediyorum. (Kaynar suyu dolduruyorum, üstüne kahve, yavaşça bir karıştırıyorum, 1.5 dakika bekleyip biraz daha karıştırıyorum ve 3.5-4 dakika civarı bitiriyorum)

Switch alacaksanız zaten farklı farklı reçeteler denemeyi sevmeniz buna vaktiniz olması lazım.

Ben Switch aldım deneme yaparım diye ama birkaç deneme sonrasında ne standart V60 ne de Clever'ı aşacak bir sonuç elde edemeyince şu anda sadece valf açık standart V60 gibi kullanıyorum.

Kahvenin potansiyelini görmek istiyorsanız v60 alın. Kahve içmek ise sadece amaç clever alın daha kolay şekilde hep benzer sonuç veriyor. V60 seven biri için clever çıktıları çok düz geliyor.
V60 için ekipman olarak filtreyi Cafec alın. Dripper çok çeşitli ve keyfe kalıyor ama plastik v60 stabil ve ucuz başlamak için. Sevmezseniz az para ziyan olur. Severseniz de istediğiniz parametreyi daha ön plana çıkaran bir dripper alırsınız.

Ben Aeropress ile başlamıştım. Her türlü kahveyi kurtarıyordu. Ama tatlar net bir şekilde açığa çıkmıyordu. Sürekli stabil bir çıktı alıyordum. Plastik malzemelere karşı kaygılarım da oluşunca satıp V60 aldım. Fazla parametre olması başta çok zorlamıştı fakat işin macerasının burada olduğunu düşünüyorum. Kağıtta Cafec Abaca önerebilirim.

Son düzenleme:
Yukarıda söylenilenler gibi kahvenin potansiyelini görmek, aynı çekirdekten bile farklı sonuçlar alabilmek vs. için V60 edinilmesi gerekiyor bence de. Ayrıca benim için V60 çok keyifli bir süreç, birçok farklı detaya girişip "deney" yapabiliyorsunuz.

Bir çok filtre yöntemleri var ama bana en pratik ve iyi v60 gibi geliyor. Öğrendikçe kahvenin tadını zevkinize göre şekillendirebiliyorsunuz bu çok büyük avantaj fakat hemen bunu beklemeyin. Uzun zaman yapa yapa anlıyorsunuz.

Geri