• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Uygun sepet ve aksesuar boyutu nasıl ölçülür?

kahveciosman

Yeni Üye
İsim
osman
Daha fazla  
İsim
osman
Merhaba, KSM 5330 yarı otomatik espresso makinasını kullanıyorum. Bu makinanın portofiltresine uygun farklı sepetler ve puck screen gibi diğer aksesurları almak istiyorum. Farkettimki farklı sepet boyutları oluyormuş. Acaba bu sepet boyu nasıl ölçülmeli yardımcı olabilir misiniz? Kullanma kılavuzunda boyutu ile ilgili bir bilgi verilmemiş.

Hem sepetin iç kısmını hem portofiltrenin iç kısmını ölçerken fotoğraf çektim.
 

Ekli dosyalar

  • 8555a4ad-a20b-4259-8bfa-2afa6df3a9a5.jpg
    8555a4ad-a20b-4259-8bfa-2afa6df3a9a5.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 20
  • f03d74f2-b2c8-4344-9e89-3f852b03daa2.jpg
    f03d74f2-b2c8-4344-9e89-3f852b03daa2.jpg
    112.7 KB · Görüntüleme: 20
Fotoğrafta net gözükmüyor o yüzden buraya da yazayım, sepetin iç kısmını ölçtüğümde yaklaşık 51mm çıktı. Sepet olmadan porto filtrenin iç kısmını ölçtüğümde yaklaşık 54mm ölçtüm. Hangisini baz almam gerekir?
 
Önceden Arçelik versiyonunu kullandım 51mm idi. Ona göre almıştım tüm aksesuarları.
 
Fotoğrafta net gözükmüyor o yüzden buraya da yazayım, sepetin iç kısmını ölçtüğümde yaklaşık 51mm çıktı. Sepet olmadan porto filtrenin iç kısmını ölçtüğümde yaklaşık 54mm ölçtüm. Hangisini baz almam gerekir?
Bu tarz ev tipi makinelerde 51 mm esastır hepsi aynı boyutu kullanır. Çok nadir 53-54 gördüm onlar da sage falan. 51 mm esas alın kulakçık sayısı ve kıvrımlarına göre görsel arama yaptırın. Neouza marka olanlar f/p olarak işe yarar. Amazon’da bulabilirsiniz. Son dönemde dolap vs gibi uygulamalarda da satışlarını yapanları gördüm. Onun dışında ikinci el alım satım bölümlerini farklı forumlarda ve burada takip ederek uygun ölçülerde istediğiniz ekipmanı bulabilirsiniz. 51 mm bulmak zor değil eskisi gibi.
 
Geri
Üst