• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TKO 6540 Türk Kahve Öğütücü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1ARS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1 kişilik sepet de 11 gram 25/30 ayarında çekip hafif baskı tabii uygulayarak basınçsız sepet de yapıyorum ..daha ince çekersem espresso makine çok zorlanıyor çıktı vermiyor gibi

1 kişilik sepet de 11 gram 25/30 ayarında çekip hafif baskı tabii uygulayarak basınçsız sepet de yapıyorum ..daha ince çekersem espresso makine çok zorlanıyor çıktı vermiyor gibi
Bazi kahvelerde 20 bazilarinda 25 ile cektigim oluyor hocam ancak hic 30 falan cekmedim. 18 e bile dustum bi ara

tamamen 2kilo dan fazla çekirdek denedim ..espresso olarak kullandığım makine arçelik 6450 di galiba basınçlı sepet varken zor oluyordu ..sonra basınçsız sepet aldım onda krema almaya başladım

tamamen 2kilo dan fazla çekirdek denedim ..espresso olarak kullandığım makine arçelik 6450 di galiba basınçlı sepet varken zor oluyordu ..sonra basınçsız sepet aldım onda krema almaya başladım
Hocam sage barista touch ve gemilai 3007z de denedim, 17-25 arasinda medium/ dark roast gayet iyi ogutuyor

kullandınız mı ? yorumlar mısınız ürünü
Aktif olarak kullanıyorum. Espresso ve türk kahvesi konusunda gayet memnunum. Filtre kahve ayarında daha iri çekim biraz tozlu oluyor. Fiyat performans ürünü olduğu için sürekli türk kahvesi çekimi yapacaksanız makineyi zorlayabilirsiniz. Yavaş besleme yaptığınız taktirde motor ve öğütücü ömrünü korumuş olursunuz. Hızlı ve pudra kıvamında öğütüm deneyip makineyi tıkayanlar ve motoru zorlayanlar var.Yavaş besleme ile işinizi görebilir.

Moliendo cekirdek espresso dipsiz portafiltre icin 11 de cekim yapiyorum 30 sn 34 35 gr akis yakaliyorum

Aktif olarak kullanıyorum. Espresso ve türk kahvesi konusunda gayet memnunum. Filtre kahve ayarında daha iri çekim biraz tozlu oluyor. Fiyat performans ürünü olduğu için sürekli türk kahvesi çekimi yapacaksanız makineyi zorlayabilirsiniz. Yavaş besleme yaptığınız taktirde motor ve öğütücü ömrünü korumuş olursunuz. Hızlı ve pudra kıvamında öğütüm deneyip makineyi tıkayanlar ve motoru zorlayanlar var.Yavaş besleme ile işinizi görebilir.
hızlı yavaş olayını biraz detaylandırabilir misiniz? her gün espresso yaparım ama türk kahvesi yapmam yapsam da tek kişiyim bi ondan bi bundan şeklinde 2-3 kere çalıştırırm.

hızlı yavaş olayını biraz detaylandırabilir misiniz? her gün espresso yaparım ama türk kahvesi yapmam yapsam da tek kişiyim bi ondan bi bundan şeklinde 2-3 kere çalıştırırm.
Espresso ağırlıklı öğütüm yapacaksanız ve daha avantajlı/kampanyalı başka bir öğütücü yok ise şu anda bu model fazlasıyla işinizi görecektir.
Türk kahvesi ayarında ince öğütüm yaparken bu model gibi yatay dişlere sahip öğütücüler, kahve çekirdekleri hazneden bir anda makine içine boşaltıldığında tıkanabiliyor. Bu yüzden çekirdekleri birden bire değil de yavaş yavaş öğütücüye atmak öneriliyor.
Espresso yaparken daha kalın bir öğütüm yapıldığı için bu duruma dikkat etmek gerekmiyor direkt öğütüm yapabilirsiniz, ama ince öğütümde kahve çekirdeklerini yavaş yavaş beslemek lazım.

Espresso ağırlıklı öğütüm yapacaksanız ve daha avantajlı/kampanyalı başka bir öğütücü yok ise şu anda bu model fazlasıyla işinizi görecektir.
Türk kahvesi ayarında ince öğütüm yaparken bu model gibi yatay dişlere sahip öğütücüler, kahve çekirdekleri hazneden bir anda makine içine boşaltıldığında tıkanabiliyor. Bu yüzden çekirdekleri birden bire değil de yavaş yavaş öğütücüye atmak öneriliyor.
Espresso yaparken daha kalın bir öğütüm yapıldığı için bu duruma dikkat etmek gerekmiyor direkt öğütüm yapabilirsiniz, ama ince öğütümde kahve çekirdeklerini yavaş yavaş beslemek lazım.
başka bir model olarak türk kahvesine inebilen öneriniz var mı

başka bir model olarak türk kahvesine inebilen öneriniz var mı
aşağı yukarı aynı fiyata, vosco kd25 ve kd25s var ama servis avantajları ve yerli olması sebebiyle arçelik tko veya beko modelini öneririm ben. arzum diyenler var ; arzumun öğütüm kalitesi kötü, tozlanmalardan elektriklenmelerden ötürü istediğiniz aromaları yakalayamazsınız maalesef. bu arkadaşın kutu içeriği de çok çok iyi yani eklentiye ihtiyaç duymadan kullanım sağlayacağını düşünüyorum.

tozlanma var doğru fakat şöyle 1 araştırmaya girince olmayanı yok gibi .. ben ölçüm yapıp üzerine fisfis yapıyorum tozlanma kalmıyor ki zaten amaç da bu değil mi fıs fıs

Son düzenleme:
Ben de tereddüt ederek f/p olduğu için aldım. Aldığıma da çok memnun kaldım. El değirmeninden sonra çok pratik oldu. Tozlanma fazla evet ama klasik espresso için bence sizi tatmin eder. Ben deneysel kahveleri hiç sevmem, modern espresso için bir şey diyemem ama klasik espresso için işinizi görecektir

Geri