• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TKO 6540 Türk Kahve Öğütücü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1ARS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürünü bir aydır kullanıyorum ve memnunum.
Kullanıcılar arası bilgi paylaşımı için sizlere sormak istediğim sorular var;
1) Öğütücü bıçakların birbirine tam dokunduğu, daha fazla kapanmadığı ayar sizlerde kaç numaraya denk geliyor?
2) Espresso ve V60 öğütüm ayarlarınız kaç?
3) Tek doz öğütüm olarak mı yoksa çekirdek haznesi ile mi kullanıyorsunuz?
1) -5, -6
2) Espresso öğütüm 14-15
3) Körük ile tek doz öğütümler. Öğütüm sonuna doğru körüğe 2-3 defa basış ile makine içine yapışmayı minimuma indiriyorum.

Ben de şöyle bir olay var Bendeki Arçelik yarı otomatik makinenin Dipli olan kolunu kullanıyorum böyle olunca çekim ayarı 25-30 gibi oluyor Eğer dipsiz sepet kullanıyor olsaydım bu çok daha alt seviyelere inerdi

o meşhur cır cır ses 1 altına aldığımda (en ince) çıkıyor ..açıkçası o kadar inmeye de ihtiyaç duymuyorum

Son düzenleme:
1) -4, -5'te sesi duymaya başlıyorum.
2) öğütüm 8-12 arası çekirdeğe göre değişiyor
3) körük ile kullanıyorum.

Ürünü bir aydır kullanıyorum ve memnunum.
Kullanıcılar arası bilgi paylaşımı için sizlere sormak istediğim sorular var;
1) Öğütücü bıçakların birbirine tam dokunduğu, daha fazla kapanmadığı ayar sizlerde kaç numaraya denk geliyor?
2) Espresso ve V60 öğütüm ayarlarınız kaç?
3) Tek doz öğütüm olarak mı yoksa çekirdek haznesi ile mi kullanıyorsunuz?
1- Ben de öğütücüyü bir süredir kullanıyorum. Hayatımdaki ilk öğütücüm olduğu için birkaç hafta sıfır noktası nedir tam tespit bile edemedim. öğütücüy açıp temizledikten sonra sıfır noktası -5 gibiydi. Tekrar açtım ve yeniden takınca sıfır noktası tam sıfıra geldi bende.

2- espresso makinem olmadığı için şimdilik espresso çekimi yapmıyorum ama moka pot için 30 larda çekiyorum. V60 içinse her gün iki deneme yapıyorum doğru öğütümü bulmak için. 40 larda başladığım serüvenim şu an 76 ya geldi. Son içtiğim kahveler ile ilk demlemelerim arasında bariz farklar var. En doğru ayar mı bilmiyorum ama yakınım diye tahmin ediyorum.

3- çekirdek haznesini hiç takmadım bile. Tek doz olarak kullanıyoum. 15 gram kahve koyduğumda 14.9 ya da 15 gram çıktı alıyorum. O pompa çok işe yarıyor bence.

V60 için doğru öğütüm ayarını bilen varsa bana da söylerse sevinirim.

aynı markanın beko versiyonu var zaten aynı fabrikadan cıkma urunler diye biliyorum ozaman almak mantıklı oylemı ve kaç mm bur var konuyu açan arkadaş 64mm demiş ama ben göremedim ne arçelikte ne bekoda

peki hocam temizliği vs yaptınızmı hiç nasıldır bende almayı planlıyorum kararsız kaldım şuanda

Temizlik derken inanın sadece içinin yüzeysel temizliğini yaptım komple sökmedim sökmeye de gerek görmüyorum

Moka pot için 25 civarı uygun,
Temizlik için de, sistem dahilinde su bulunmadığı için bakteri üremesi çok zor, mesela Türk kahvesi çekilip paketleniyor rafta bayatlasa da bozulmuyor, çünkü kuru bir şeyin bozulması güç, sonuç itibariyle çok sık temizlik bence gerekmez

Örneğin otomatik kahve makinesi olsaydı içerisindeki değirmen ve sonrasındaki sistemin su ile olan ilişkisi nedeniyle çok sık temizlik gerekirdi

hocam aslında çarkların temizliğinden bahsettim bir yandan da
Merhabalar. Ben hayatımda ilk kez kahve değirmeni kullanıyorum. Başlangıç olarak bu modeli aldım ve temizliğini kolay bir şekilde yapabildim. Sadece ayar halkasına takılı vida biraz zor çıkıyor. Penseyle biraz iz bırakarak açmak zorunda kaldım.

Açtıktan sonra da youtubeda shardor 64mm öğütücü temizlik videolarını takip ettim.

Çok basit bir işlem olduğunu düşünüyorum. Tereddütünüz olmasın.

Banada dün geldi ama kaçta öğütüm yapıyorsunuz espresso için ben şuan 10’dayım aşırı yavaş aktı hatta tıkandı su yok uyarısı aldım arkadaşlar kahveyi heç etmek istemiyorum milestones çekirdeklerini kullandığım için 🫡

Kaç gram kahve kullandığınız, sepetin markası vs. Bunlar etkiler tabiki, ben IMS sepette 18 gram kahveyi 15 ayarında yapıyordum, slow feeder ile 7 civarında yapıyorum, slow feeder kullanınca yazan ayardan daha kalın öğütüyor.

Bu arada benim sıfır eksiler kaymıştır kesin onu belirteyim

Geri