Merhaba,@raistlin Selamlar Togay bey, Fellow Ode Gen 2 ve Fellow Opus getirmeyi düşünüyor musunuz? Belirli bir tarih öngörünüz veya planlamanız var mıdır?
Hangi suyu/suları tavsiye edersiniz?Ağustos harikalarını demlemeye başladım, Purple Caturra ile başlayarak. Yine muazzam bir çıktı, inanılmaz bir ürün. Çarkıfelek ve mango tadına normalde hakim değilimdir çok, o yüzden buram buram “tropik meyve” tadı aldığımı söyleyebilirim, sitedeki tarifle bu harika çekirdeği alıp gönül rahatlığıyla demleyebilirsiniz. Tam olarak vaad ettiğini veren üst kalite bir çekirdek, diğerlerini de denedikçe yazarım. Bu yolculukta emeği olan herkese teşekkürler![]()
Çok katmanlı kahvelerden bir tanesi, aynısı Sidra için de geçerli. Bir tık daha fazla geçerli hatta.Cold gesha için iki farklı demleme yaptım
İlkinde sitedeki tarifi comandante 20 klikte v60 ve hario kulakçıksız 40'lı filtre ile yaptım.2:30 civarı bitti
Sıcakken kiraz ekşiliği barizken soğudukça hızla mango belirginleşti.Damakta sevgili @zebercet 'in dediği damla sakızı sürekli hissediliyordu
İkincide aynı tarifi comandante 21 klikte yaptım.Bu da 2:15 civarı bitti
Bu sefer yine sıcakken kiraz hissedilirken,tam ılımadan şeftali de hissedilmeye başlandı.Soğuk halinde şeftali belirgin tat olarak kaldı.Mango ve damla sakızını hiç hissetmedim diyebilirim.
Kompleks kahve nedir sorusuna güzel bir cevap olabilecek bir kahve.Açıkçası aynı alımda aldığım purple caturradan gelen buram buram çarkıfelek meyvesi tadının hiç değişmeden devam etmesi bana biraz sıkıcı gelmişti.Bu kahve o açıdan kurtarıcı oldu diyebilirim.Tin coffee ve williams a teşekkürler
Çok katmanlı kahvelerden bir tanesi, aynısı Sidra için de geçerli. Bir tık daha fazla geçerli hatta.
İstanbul ve Ankara festivallerine yolunuz düşerse muhakkak standımıza bekliyorum, beraber de içelim.
Sevgiler.
Var tabi, olmaz mı! Hep yaptık, yine yapacağız. Bayağı da delifişek üstelik indirimler, fırsatlar.İstanbul festivalinde sürpriz indirimler var mı
Çocuklar evde comandante diye ağlıyor
Bunun olayı oraya özgü olması ama, uzaktan ya da online indirim değil. Oraya gelip bizimle olan, vakit ayıran, bilet için para ödeyen ve hatta yüzlerce kilometre öteden gelen dostlara ayağınıza sağlık, iyi ki geldiniz teşekkürü olarak yapıyoruz bunu.
Hocam selamlar, yeni görüyorum kusura bakmayın lütfen. Ben hemen her zaman 80-100ppm ayarında sular ve genelde de buna uyacak şekilde tadını da sevdiğimden Buzdağı su kullanıyorum. Abant, bazı Nestle sular(değişiyor şehirden şehire), nadir bazı kahvelerde Saka su seçeneklerini değerlendiriyorum. %80-90 Buzdağı ama, bu kahvede de onu kullandım.Hangi suyu/suları tavsiye edersiniz?
En güzel günlerde kullanın hepsini. Nezaketiniz ve muhabbetiniz için ben teşekkür ederim.Civan black Comandante, mint yeşili ve kırmızı Fellow muglar için çok teşekkür ediyorum @raistlin
Hobi dediğin işi sürekli canlı tutmak gerekiyor aldığın keyfi maksimize edebilmek için. Bu sektörde kahve hobisini sürekli tutma ve zirve noktaya taşıma konusundaki etkiniz inkar edilemez. Jestiniz için de teşekkür ediyorum, mümkün ve ulaşılır kıldığınız kaliteli işler için de.
Bu açıdan bakarsak eğer 1 tane ufak ana ekipman alımınızda edineceğiniz fayda masraflarınızı karşılar. Eğlencesi, deneyimi, muhabbeti kar olur.Güzel düşünüyorsunuz ama keşke gelemeyenleri de düşünsenizGönen-İstanbul tek yön otobüs bileti 500 TL.