• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1:1:1 20/300 Buzdağı 92 Traditional filtre ve Origami ile demledim şimdi. Asidite ön planda ancak sıcakken tatlılık hiç yok gibi , soğudukça daha iyi oluyor.En iyisi son yudum oldu.😊

Son düzenleme:
Selamlar,

Benim önerim Mug içindeki kahve bittikten sonra hemen sıcak suyla çalkalamak. Sıcak su imkanı yoksa normal suyla hızlı bir çalkalama da sonraki temizlikleri kolaylaştırır.

Splash Guard temizliği için elde deterjanlı yıkamanın yeterli gelmesi gerekir, bu parça çelik, genel itibariyle daha kuvvetlice de temizleyebilirsiniz. Espresso makinesi için kullandığımız deterjanları da kullanabilirsiniz. Bir temizlikte ilk günkü gibi olacaktır. Mug içi için de keza hafif biçimde kullanabilirsiniz.

Tüm Mug'lar için bir başka önerim de bu adımları yapıp güzelce temizledikten sonra saklarken kapağı açık bırakmanız. Kapalı kapaklar yeterince kurumadan kokulara sebep oluyor, toz almayacak dolabınızda kapağı açık vaziyette saklamak en verimlisi olacaktır. Tüm termoslarımda, mug'larımda işe yarar. :)
Az önce Sevgili @raistlin in önerisi ile temizledim , pırıl pırıl oldu.
Benim Mug ın içi de kahverengi idi . Önce az bir miktar Puly Caff döktüm içine yarısına kadar sıcak su döküp çalkaladım , sonra diş fırçası ile iç kısımlarını ve Splash Guard ve kapak dahil tertemiz oldu. Son olarak içini sıcak su ile doldurup ağzını kapatıp ters şekilde bekletiyorum . İyice durulayıp ağzı açık şekilde muhafaza edeceğim .

Pacamara için;
V60 abaca, cmd 24 klik, 16g/240cc
kuzeyden su (yaşadığım ilçede en iyisi bu :/ )
30sn arayla 4*60cc döküş,
2. Ve 4. Döküşlerde çok çok hafif bir spin,

Togay’ın reçetesinde parlak asidite ön plandaydı, kasuya’da tatlılık yüksek fakat kahvenin karakteri çok geri plandaydı.
Yukardaki reçetede ise her ikisinin arasında ve daha memnun kaldığımı düşünüyorum

Merhaba Arkadaşlar,

Zaman hızlı geçiyor. Tin Coffee bu sene 5. yılını dolduruyor! Tüm bu süre boyunca çok ama çok eğlendik, bir yığın dost edindik. Hala neredeyse her birinizle sürekli temastayız. İşime katabildiğim en büyük katma değerin bu olduğuna inanıyorum. Yolculuk Comandante ile başladı. Beşinci senenin ilk sürprizi de yine Comandante üzerinden olacak.

Sürpriz 1

Tüm Comandante aksesuar grubunda %15-20'lik indirimler var. Bunlar stoktan doğrudan teslim. İndirimler site fiyatlarımıza yansıtılmış durumda.

Sürpriz 2

Hasretle beklenen Chocolate Fineline - Mark4 versiyonuyla geliyor! Çoook ama çok sınırlı sayıda bir üretim olabildi. Dünyada sayılı yere gitti bunlar da. Biri Türkiye. Bu stoktan İtalya'ya dahi ayıramadım. Collectible item! :)

İndirimli önsipariş açıldı. İndirimli stok adedi 10.
Kahve Kulubü için sitedeki indirime ek patron çıldırdı indirimi de var. Sepette neler olacağını göreceksiniz.
Kupon kodu: besincisene

Chocolate Fineline siparişlerinizi 11 Nisan haftasında teslim etmeyi planlıyoruz. Lütfen bu tarihi göz önünde bulundurunuz. Daha öncesi mümkün olursa hızlandıracağız ama lütfen anlayış gösterin tarih konusunda.

Sürpriz 3

Black modeli de tekrar geliyor! Nitro Blade performansı tam gaz devam.

Kahve Kulubü için sitedeki indirime ek patron çıldırdı indirimi de var. Sepette neler olacağını göreceksiniz.

Black siparişlerinizi 11 Nisan haftasında teslim etmeyi planlıyoruz. Lütfen bu tarihi göz önünde bulundurunuz. Daha öncesi mümkün olursa hızlandıracağız ama lütfen anlayış gösterin tarih konusunda.

www.tincoffee.net

Kolay tekrar edebileceğimiz bir durum değil. Beşinci senenin sonraki Comandante sürprizleri festivaller döneminde olacaktır ancak. Bilginize.

İndirimler bu hafta sonuna dek geçerli. Pazar akşamı son buluyor.

Herkese Sevgiler.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Zaman hızlı geçiyor. Tin Coffee bu sene 5. yılını dolduruyor! Tüm bu süre boyunca çok ama çok eğlendik, bir yığın dost edindik. Hala neredeyse her birinizle sürekli temastayız. İşime katabildiğim en büyük katma değerin bu olduğuna inanıyorum. Yolculuk Comandante ile başladı. Beşinci senenin ilk sürprizi de yine Comandante üzerinden olacak.

Sürpriz 1

Tüm Comandante aksesuar grubunda %15-20'lik indirimler var. Bunlar stoktan doğrudan teslim. İndirimler site fiyatlarımıza yansıtılmış durumda.

Sürpriz 2

Hasretle beklenen Chocolate Fineline - Mark4 versiyonuyla geliyor! Çoook ama çok sınırlı sayıda bir üretim olabildi. Dünyada sayılı yere gitti bunlar da. Biri Türkiye. Bu stoktan İtalya'ya dahi ayıramadım. Collectible item! :)

Chocolate Fineline siparişlerinizi 11 Nisan haftasında teslim etmeyi planlıyoruz. Lütfen bu tarihi göz önünde bulundurunuz. Daha öncesi mümkün olursa hızlandıracağız ama lütfen anlayış gösterin tarih konusunda.

Sürpriz 3

Black modeli de tekrar geliyor! Nitro Blade performansı tam gaz devam.

Black siparişlerinizi 11 Nisan haftasında teslim etmeyi planlıyoruz. Lütfen bu tarihi göz önünde bulundurunuz. Daha öncesi mümkün olursa hızlandıracağız ama lütfen anlayış gösterin tarih konusunda.

www.tincoffee.net

Kolay tekrar edebileceğimiz bir durum değil. Beşinci senenin sonraki Comandante sürprizleri festivaller döneminde olacaktır ancak. Bilginize.

İndirimler bu hafta sonuna dek geçerli. Pazar akşamı son buluyor.

Herkese Sevgiler.
Selamlar, şeffaf kapakta indirim olacak mı acaba?

Nitelikli kahve dünyasına hızlı bir başlangıcın ardından ivmemi kaybetmeden yol almaya devam ediyorum. Son olarak Comandante C40 MK4'ü de ekipmanlarım arasına katmış bulunmaktayım. Ancak bu mesajın amacı elbette ki bunu duyurup tebrik kabul etmek değil, aksine son derece müteşekkir olduğum @raistlin Togay bey'e teşekkürlerimi sunmak. Kendisi beni kırmayarak ben diyeyim ofisinde siz deyin atölyesinde kendi tabiri ile Disneyland'ında misafir etti. Vaktini ayırdı, tecrübelerini ve bilgisini paylaştı, kahvelerini paylaştı. Sadece bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var dersek jestinin bir ömür hatırı olur. Zayıf hafızamı mazur görsün, oldukça özel olduğunu söylediği ve son porsiyonunu demlediği bir kahve ile beni büyülemeyi başardı. Ayrıca damak zevkimi gözeterek hediye ettiği kahveler de cabası. Demlemeye fırsat bulamadım. Daha doğrusu buldum ama kıyamadım. Eşimin yanına gidince ona da demleyebilmek için bekletiyorum. Sözün özü kendisini tanıdığıma çok memnun oldum. Tanıyanlar abartmadığımı belki de az bile söylediğimi fark etmiştir. Buradan hepinizin huzurunda tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Estetik konularda oldukça zayıf olduğumu kabul ediyorum. Kahveleri tanıyanlar vardır belki diye koydum fotoğrafı. Tost Makinesinden hallice bir telefonla çekildi :ROFLMAO:

Nezaketiniz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler Ayhan Bey. Comandante'nizi en güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. :)

Son porsiyonunu beraberce demlediğimiz kahve 2021 Mzungu'ydu, Gardelli Specialty Coffees. Benim size hediye ettiğim kahveler ise 2021 Eylül'ünde Lot X projesi için getirdiğimiz Sao Silvestre - Cryo Anaerobic fermantasyonlu Brezilya, Yellow Icatu varyetesi. Bu iki kahvenin tam olarak sizin seveceğiniz profilde olması ve vakumlayıp dondurduğumuz son paketlerin size kısmet olması da ayrı güzel tesadüf oldu. :) Beğeneceğinize eminim.

Bir başka ziyaretinizde ve başka kahvelerde görüşmek dileğiyle.

Nezaketiniz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler Ayhan Bey. Comandante'nizi en güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. :)

Son porsiyonunu beraberce demlediğimiz kahve 2021 Mzungu'ydu, Gardelli Specialty Coffees. Benim size hediye ettiğim kahveler ise 2021 Eylül'ünde Lot X projesi için getirdiğimiz Sao Silvestre - Cryo Anaerobic fermantasyonlu Brezilya, Yellow Icatu varyetesi. Bu iki kahvenin tam olarak sizin seveceğiniz profilde olması ve vakumlayıp dondurduğumuz son paketlerin size kısmet olması da ayrı güzel tesadüf oldu. :) Beğeneceğinize eminim.

Bir başka ziyaretinizde ve başka kahvelerde görüşmek dileğiyle.
Özel mzungu siparişi verebiliyor muyuz? 😂

@raistlin i gitgide daha çok Tony Stark'a benzetiyorum. Birinin bilimle yaptığını öteki kahveyle yapıyor 😀

Pacamara paketinin sonunu saklamıştım. @jaythebabygeisha nın immersiyon önerisini denemek için French Press'te demledim. (4. dakikada kabuk kır, 10. dakikada servis et)
Kahve uçtu uçtu. 😃 Her yudumundan ayrı zevk aldım.
Bu Pacamara çok acayip bir varyete. Hâlâ anlayamadım, yabancı dil gibi bi' şey.

Pacamara paketinin sonunu saklamıştım. @jaythebabygeisha nın immersiyon önerisini denemek için French Press'te demledim. (4. dakikada kabuk kır, 10. dakikada servis et)
Afiyet bal şeker olsun😊

Öneri güzel bir öneri olmuş Oğuzhan. Immersion pek uygun bence de bu Pacamara için :) Cupping haline bayılıyorum ben de!

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta SCA Türkiye Şampiyonaları gerçekleştirildi.

4 barista arkadaşımız Tin Coffee'nin 3 farklı çekirdeğiyle yarıştı. 4 barista arkadaşımız da finale çıktı. 3 kişi Demleme Şampiyonası'nda: Ahmet Sait, Mustafa Aydın ve Yiğithan Sivri. Bir arkadaşımız da Barista Şampiyonası'nda: Koray Erdoğdu. Bu çok yüksek ortalama, emekleri ve başarıları için her birine sonsuz tebrikler ve teşekkürler!

Tüm kahveler Ikawa'da ve bizim profil desteğimizle kavruldu. Sadece çekirdek için değil, sonrasındaki bu aşamada da destek olabilmek ve hepsinin finalde olması çok gurur verici! Hatalar, deneyimsizlikler elbette oldu ama çok şey öğrenildi. Bu üç kahvede ve üzerinde günler - geceleri beraber harcadığımız nice kahvede, bazen heyecandan titreyerek kahve seçtiğimiz, profil çıkardığımız William'ın da emeği var. @William

Ben sonuçtan memnunum, bilhassa Pacamara'mızdan!

Coffee Sapiens ekibinden Yiğithan Sivri Pacamara ve bizim profilimizle Demleme Şampiyonası'nda 2. oldu. Bu muazzam bir başarı. Bir kahvenin El Salvador'daki üretim sürecinin ardından buradaki yarışma sahnesine kadar uzanması ve her bir aşamanın direkt içinde olmak bana da çok fazla şey kattı.

Coffee Manifesto ekibinden Koray Erdoğdu Pacamara ve bizim profilimizle Barista Şampiyonası'nda 4. oldu. Talihsizlikler oldu, daha iyi sonuç alınabilirdi ama espressodaki Pacamara performansı muhteşem.

Böyle güzel bir haberi kuru kuruya geçirmek istemiyorum. Daha önce de bir çok kez yarışma desteğimiz oldu ama bu kez bambaşka. O yüzden
iki farklı sürpriz düşündüm:

1) Pacamara ve Gesha için güzel bir Kulüp indirimine ne dersiniz? Kdv indiği anda fiyatları düşürdük ve 13,40'tan 14,80 olan USD kuruna karşı da zam yapmadık. Güncellemek durumundayım fiyatları ama artış olmadan bir de indirimin güzel bir jest olacağını düşünüyorum. Gesha'da son kilogramlara yaklaşırken ve Pacamara böylesine güzel yarışma sonuçları almışken kutlamayı taçlandırmak geliyor içimden. :)

2) Sıradaki Ikawa atölyesine Yiğithan'ı davet edip yarışmadaki şekliyle kendi elinden şöyle 8-10 arkadaşımıza Pacamara demlemesini isteyelim mi? Bakarsınız benden ya da Koray'dan ya da beraberce espresso da gelir yanında. :cool:

Son düzenleme:
Geri