• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TIMEMORE Sculptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leylifer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Bu ülkenin çivisi çıkmış.

Umarım ödeme gününe kadar çözülür

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230407_104444.jpg
    Screenshot_20230407_104444.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 138
Umarım ödeme gününe kadar çözülür
Türkiye’deki mevzuat dolayısıyla Türkiye’ye DDP gönderim yapılamıyor ifadesi doğru değil. Tim Wendelboe’dan (Norveç: non-EU) yaklaşık 3-4 ayda bir kahve alıyorum, DHL Express ile DDP yolluyor. Gümrük yine isterse açıp kontrol yapabilir, içerik ile ilgili soru sorabilir, ama Türkiye’ye DDP gönderim çalışıyor.

Türkiye’deki mevzuat dolayısıyla Türkiye’ye DDP gönderim yapılamıyor ifadesi doğru değil. Tim Wendelboe’dan (Norveç: non-EU) yaklaşık 3-4 ayda bir kahve alıyorum, DHL Express ile DDP yolluyor. Gümrük yine isterse açıp kontrol yapabilir, içerik ile ilgili soru sorabilir, ama Türkiye’ye DDP gönderim çalışıyor.
Sanırım 150 euro üzerinde olduğu için bu sorun çıkıyor.

Türkiyeye kesinlikle DDP gönderi yapılabiliyor zaten, bakınız amazon ve Aliexpress. Önden tutara ve mevzuata göre vergiyi hesaplayıp bizim adımıza tc no beyanı ile ithalatını gerçekleştiriyorlar. Konteyner lojistik kısmında olduğum için bu şahsi kargo prosedürünü bilmiyorum ama bir müşavir tanıdık bulmaya çalışacağım. Timemore'un da bu hizmezi sağlayacak bir firma ile anlaşması lazım sadece. Bu da büyük ihtimalle DHL express ya da UPS olacak ama hangisinin trde daha az masraf ve daha yetkin olduğundan emin değilim.

Ayrıca normalde yasak olan ilaç ve vitamin ürünlerini bile doktor reçetesi ve dilekçe ile vergisini ödeyerek ithalatını yaptırdık daha önce. Öyle ya da böyle öğütücülerin ithalatı yapılır da üstüne bir öğütücü parası daha vermemiz gerekebilir diye çekiniyorum.

Türkiyeye kesinlikle DDP gönderi yapılabiliyor zaten, bakınız amazon ve Aliexpress. Önden tutara ve mevzuata göre vergiyi hesaplayıp bizim adımıza tc no beyanı ile ithalatını gerçekleştiriyorlar. Konteyner lojistik kısmında olduğum için bu şahsi kargo prosedürünü bilmiyorum ama bir müşavir tanıdık bulmaya çalışacağım. Timemore'un da bu hizmezi sağlayacak bir firma ile anlaşması lazım sadece. Bu da büyük ihtimalle DHL express ya da UPS olacak ama hangisinin trde daha az masraf ve daha yetkin olduğundan emin değilim.

Ayrıca normalde yasak olan ilaç ve vitamin ürünlerini bile doktor reçetesi ve dilekçe ile vergisini ödeyerek ithalatını yaptırdık daha önce. Öyle ya da böyle öğütücülerin ithalatı yapılır da üstüne bir öğütücü parası daha vermemiz gerekebilir diye çekiniyorum.
Dediğiniz doğru ama ne Aliexpress ne Amazonda 150 Euro üstü bir üründe önden vergi ödemeli seçenek göremedim. Amazonda var ancak ekstra vergilerin olacağı gibi bir uyarı veriyor.

64s Türk kahvesine inebilir diyelim, 64 e göre pour over sonuçlarında dezavantajı olur mu?

ürünün adjustable RPM olması oldukça ilginç geldi bana, tanıtım videosunda bunun nasıl bir fark yaratacağını tam anlayamadım. Ürün oldukça güzel görünüyor, S versiyonları pour over hassasiyetini azaltıyor anladığım kadarıyla. Ürünün indirimsiz hali $450 civarında olacak bu da gerçekten pazarda nereyi hedeflediğini anlamakta zorlaştırıyor benim için

ürünün adjustable RPM olması oldukça ilginç geldi bana, tanıtım videosunda bunun nasıl bir fark yaratacağını tam anlayamadım. Ürün oldukça güzel görünüyor, S versiyonları pour over hassasiyetini azaltıyor anladığım kadarıyla. Ürünün indirimsiz hali $450 civarında olacak bu da gerçekten pazarda nereyi hedeflediğini anlamakta zorlaştırıyor benim için
düşük rpm = daha az toz = daha yavaş öğütüm
yüksek rpm = daha çok toz = daha hızlı öğütüm

diyebiliriz diye düşünüyorum. değirmen üstadları olaya el atarlarsa netleşir.

Bu videoda baya iyi açıklıyor.

Ayar hassasiyetini kastediyorsanız, espresso odaklı S versiyonların ayar hassasiyeti daha fazla (stepless). Pour over odaklı versiyonlarda, çok hassas ayar değişikliğine ihtiyaç olmayacağı varsayımı ile zannediyorum, kullanım kolaylığını arttırmak için ayar düğmesi klikli hale getirilmiş (stepped). Biraz ayar hassasiyeti azalmış oluyor. Ama en son bir video'a gördüğüm kadarıyla, çok fazla klik var (ve hatta klikler arasında durabiliyor gibi). O nedenle, pratik kullanımda stepless'a yakın ayar hassasiyeti olması muhtemel.

İlaveten, S versiyonlarda espresso odaklı, diğerlerinde pourover odaklı burr var. İncelemelerde 78S burr'un pourover içinde oldukça iyi olduğunu söyleniyor. Bir incelemede, 64 SSP MP ve Fellow Ode v2'ye tercih ettiğini söylemiş. Tabii, bu incelemelerin ne kadar objektif olduğunu kestirmek zor.

64 ile 64s arasında bıçak farklı var mı? Varsa da bu fark pour over sonuçlarını çok etkiler mi?

Büyük gün yarın mı şimdi? İnşallah gönderimin bi yolunu bulmuşlardır.

Geri