• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C2 öğütme sorunu

Benim elimdeki değirmende de yay farklı ancak sorun ondan kaynaklı mıdır bilmiyorum.Ancak bazı çekirdeklerde çok rahat öğütüm yaparken bazı çekirdeklerde ise güç vermeniz gerekiyor.Farklı çekirdeklere sahipseniz onlarla deneyin isterseniz.

Benim elimdeki değirmende de yay farklı ancak sorun ondan kaynaklı mıdır bilmiyorum.Ancak bazı çekirdeklerde çok rahat öğütüm yaparken bazı çekirdeklerde ise güç vermeniz gerekiyor.Farklı çekirdeklere sahipseniz onlarla deneyin isterseniz.
Ben de aynı sorunu bir Etiyopyalıyla yaşamıştım. Ama şu ana kadar iki haftadır bende değirmen ve 5-6 farklı çekirdek deneme imkanım oldu. O Etiyopya o kadar serttı ki dişlilere zarar verir diye korkup vazgeçmiştim, gerçekten de kol kası gerektiriyor. Ama bazı kahvelerde gerçekten değirmen kendiliğinden dönüyor neredeyse. Biraz zorlanma olabilecek çekirdeklerin normal olduğunu düşünüyorum, ama forumda daha önce başka bir konuda çekirdek varyetelerinin de bu konuda etkili olduğunu ve daha küçük varyetelerin daha sert ve yoğun olduğunu görmüştüm. Özellikle Etiyopya heirloom çekirdekler gerçekten çok sert yıkanmış bir El Salvador'a veya Nicaragua'ya kıyasla.

Timemore değirmenlerin tasarımı gereği (Chestnut X ve nispeten G1 hariç) , öğütürken biraz güç istiyor.Gövdeden sıkı şekilde kavramak gerekiyor.

Değirmeni olabildiğince dik tutup, sabit bir hızla çevirmeye çalışın ya da 45 derece açıda tutup öğütmeye çalışın. Size faydası olacaktır.

Çekirdeklerin bazıları gerçekten inatçı olabiliyor. Kolay kolay değirmene ya da kesiciye zarar verme olasılığınız yok.

Timemore değirmenlerin tasarımı gereği (Chestnut X ve nispeten G1 hariç) , öğütürken biraz güç istiyor.Gövdeden sıkı şekilde kavramak gerekiyor.

Değirmeni olabildiğince dik tutup, sabit bir hızla çevirmeye çalışın ya da 45 derece açıda tutup öğütmeye çalışın. Size faydası olacaktır.

Çekirdeklerin bazıları gerçekten inatçı olabiliyor. Kolay kolay değirmene ya da kesiciye zarar verme olasılığınız yok.
Dik bir şekilde tutuyordum ancak dediğiniz gibi bir de 45 derecelik açı ile denerim eğer hâlâ aynı olursa da video gönderirim ama sanırım dediğiniz doğru çekirdekler ufak varyeteler (caturra ve catuai) ve muhtemelen yoğun oldukları için öğütmesi güç oluyor. Eğer burr'a zarar vermeyecekse bir problem yok, Skerton sağolsun alışkınım :D

Dik bir şekilde tutuyordum ancak dediğiniz gibi bir de 45 derecelik açı ile denerim eğer hâlâ aynı olursa da video gönderirim ama sanırım dediğiniz doğru çekirdekler ufak varyeteler (caturra ve catuai) ve muhtemelen yoğun oldukları için öğütmesi güç oluyor. Eğer burr'a zarar vermeyecekse bir problem yok, Skerton sağolsun alışkınım :D
Çekirdekler underdeveloped değilse, araya karışan yeşil çekirdek, taş gibi yabancı nesneler de yoksa, şu ana kadar değirmenine zarar veren duymadım. Belli olmaz ama duyarsam yazarım :)

3-4 gündür c2 kullanıoyurm daha önce böyle bir şey olmamıştı ama bu sabah kahve öğütecektim fakat 7klik'te burr'un 1 noktada kenara sürttüğünü duydum ve kolu serbest şekilde döndürdüğümde de tam o noktada yavaşlıyor. Tamamen söktüm temizledim iyice ama düzelmedi. 10 klik'e kadar bu şekilde oluyor hep. Var
mı bilen biri?

3-4 gündür c2 kullanıoyurm daha önce böyle bir şey olmamıştı ama bu sabah kahve öğütecektim fakat 7klik'te burr'un 1 noktada kenara sürttüğünü duydum ve kolu serbest şekilde döndürdüğümde de tam o noktada yavaşlıyor. Tamamen söktüm temizledim iyice ama düzelmedi. 10 klik'e kadar bu şekilde oluyor hep. Var
mı bilen biri?
Ben 7 ay kullandım hiç dediğiniz soruna rastlamadım.

mı bilen biri?
Ben de denk gelmedim ama el değirmenlerinde boştayken sürtme sesi olabiliyor. Comandante sitesinde de yazıyordu. Çekirdek ile beslendiğinde kesici hizalanıyor ve bir birine değme olmuyor deniyordu.

mı bilen biri?
C2'de de aynı sorun olur mu bilmiyorum ama redditde r/coffee de bir kaç ay sonra Slim modellerinde burr'un "misalign" olduğunu söyleyenler vardı. Bazı durumlarda da boşken burr'un serbest salınımda bir tarafa yatkın olabileceğini ama haznenin çekirdekle doldurulduğunda öğütürken tam ortaya geleceğini okumuştum. Eğer ki serbest salınımı yavaşlatacak bir durum varsa ve ses geliyorsa bir ihtimal burr'un merkezlemesi kaymış olabilir, çünkü yavaşlatacak kadarsa demek ki kabul edilebilir olandan daha fazla gibi hissettiriyor.

C2'de de aynı sorun olur mu bilmiyorum ama redditde r/coffee de bir kaç ay sonra Slim modellerinde burr'un "misalign" olduğunu söyleyenler vardı. Bazı durumlarda da boşken burr'un serbest salınımda bir tarafa yatkın olabileceğini ama haznenin çekirdekle doldurulduğunda öğütürken tam ortaya geleceğini okumuştum. Eğer ki serbest salınımı yavaşlatacak bir durum varsa ve ses geliyorsa bir ihtimal burr'un merkezlemesi kaymış olabilir, çünkü yavaşlatacak kadarsa demek ki kabul edilebilir olandan daha fazla gibi hissettiriyor.
Yani 3-4 ay kullansam sonra olsa o kadar takmicam belki ama 4 gündür kullanıyorum yani 100 gram öğütmemişimdir. Geri yollamayada pek hevesli değilim ama bu şekilde kullandıktan sonra kesiciye bir şey olduğunda da Gelbura da almayabilir ondan da korkuyorum :) Valla be yapıcam bilmiyorum

bu 7klik hali 10 kliğe kadar hafif azala azala devam ediyor. Çekirdek öğüttüm belki düzelir diye ama yine olmadı.

Geri