• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore c2 max klik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zek4153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zek4153

Yeni Üye
İsim
Zekeriya
Daha fazla  
İsim
Zekeriya
Bir sorum olacakti timemore c 2 max var elimde şu kaynaği buldum 7 de tam espresso kivami kahve ogutuyorum fakat v 60 icin 13-15 aralari denemeler yapiyorum 2 dokus yapiyorum 15 gram 240 ml 2 dakka suruyor normalmidir acaba IMG_20220617_091120.jpg

2 dakika civarı ideal bir süre ama demlenen kahvenin tadı nasıl ona göre hareket edebilirsiniz mesela kahvenin tadı çok sulu geliyorsa biraz daha inceltebilirsiniz

Tad olarak suan fark edemiyorum daha cok espresso bazli kahveler tüketiyordum gaggia new clasic ile v60 yeni bir başlangic o yuzden karar veremedigim tadlar var sure olayini o yuzden biraz taktim sanirim . Eger sulu tad gelirse inceltmekmi gerekiyor aci tad gelirsede kalinlastirmakmi acaba kumas filtre ayarinda yapmisim sanirim paper yazan 15-17 klik diyor onuda deneyeceğim

Zamanla demledikçe fark etmeye başlarsınız. Aradaki farkı daha iyi anlamak için her seferinde sadece 1 parametre değiştirip deneyebilirsiniz. Bu klikler referans olarak verilmiştir kahveye göre değişkenlik gösterebilir. Şuan sürenizde bir sıkıntı yok, benim bazı demlemelerim 3 dakikayı da bulabiliyor.

C2 Max'da herhangi bir farklılık var mı bilmiyorum ama ben 2 yıl C2 kullandım. Ortalama demleme sürelerim 2:45 civarıydı ama su bittikçe ve toplamda 5 parça (Kasuya tarzı) olarak döküyordum. Kağıt filtrede V60 için 20 klik, metal Kalita'da 22 klikten aşağısında süre 3dk'nın üzerine çıkıyordu. 15-17 klik en azından benim için (15 gr kahve ile) imkansızdı.

Kahve Pusulası'ndan faydalanabilirsiniz.

acilik var tadda daha yeni basladigim icin ayirt edemiyor olablirim 12-22 klik hepsini denedim kahvede bilindik markanin yakinimda o vardi onu aldim acikcasi

Geri