Gaddar Halil
Barista
Bunu yaşayan var mı? Veya bir çözümü var mı acaba? Yeni bir tartı bir türlü karar veremiyor...
VIDEO BURADA
VIDEO BURADA
Aynı tartıyı kullanıyorum. Tartım tamamen düz bir zeminde durmadığında, yere temas eden küçük lastik ayakcıkları dengeyi değiştirecek kadar kirlendiğinde, etrafında manyetik bir alan olduğunda ve son olarak tartıya çevresinden ekstra bir temas olduğunda bu kararsızlığı yaşıyorum. Bu etmenleri ortadan kaldırdığımda yeniden stabil oluyor.
14.899... gram tartıyor işte mis gibi, 1 çekirdek daha atın düzelir bizimkiler de böyle arada kalan gramajlarda bazen karar veremiyor.
Benimki böyle değil çok nadir yapıyor bu durumu.Bir çekirdek atınca da bu sefer bir üst gramda sürekli hareket ediyor. Arkadaşımda da var aynısı tek bir gramaj gösteriyor hareket etmiyor sabit duruyor ölçüsü.
Benimki böyle değil çok nadir yapıyor bu durumu.
Kafaya takmak değil de sürekli hareket etmesi sinir bozuyor bir noktadan sonra ve daha sonra bir sorun olur mu ya da sorunlu mu vs bunları da teyit edemiyorum0,1 gram için kafaya takmaya değmez. Bende olmuyor ama kafaya takılacak bir şey değil bence. Sonuçta suyu dökerken de aynı 0,1 kararsızlık olacak eğrisi doğrusunu bulur diyin geçin![]()
Her yeri temiz birkaç yüzeyde denedim. Yerde, masada, mutfakta vs. ilginç sürekli yapıyor.Durum normal değil dediğim gibi. Ancak terazisini bozan bir etken olduğu zaman yapar bu kararsızlığı. @Globally Yiğit Bey ile iletişime geçmenizi öneririm.
Her değerde arada kalması enteresan geliyor bana. Farklı farklı objeler koydum üstüne sadece kahve değil yani. Comandante, bardak vs vs. Hava esintisini de biliyorum fark ediyor ama normal ev odası masanın üstünde uzakta duruyorum özellikle hatta onu da denedim. Arkadaşımda var hiç kıpırdamıyor ondaki. Ona gidince bir karşılaştıracağım bakalım.Bazı değerlerde arada kaldığında nadiren yapıyor ama üzerine biraz daha ağırlık koyduğunuzda yapmıyor. Hani her ölçümde böyle arada kalmıyor. Toz, hava esintisi vs etkileyen durumlar çünkü nefesinizle bile üfleseniz tartıyor kalibrasyonunda bişey olmuş olabilir bişeyle temas termiştir belki kapalıyken memnunum ben genel anlamda
Timemore'a mail attım bakalım ne cevap verecekler. Birde tartının sağında farklı solunda farklı gram çıkıyor.Tartı arızalı. Aliexpress'de Timemore kendisinden 2 tartı almıştım. İkisinde de aynı sorun var. Ücret iadesi almıştım, tartılarda elimde kalmıştı. Oynamayı çok sorun etmeyecek arkadaşlara hediye etmiştim.
Kargoda kalibrasyonu bozulmuş olabilir.Urun değişimi veya yeniden kalibre edilmesi halinde bu sıkıntıları yaşayacağınızı düşünmüyorum.Yeniden kalibrasyon işlemi için spesifik bazı ağırlıklar gerekiyor,bir yetkilinin yapmasında fayda var.Bendeki ürün çok şükür gayet sorunsuz,yine de kalibrasyona zarar vermemek için uzerinde aeropresse basmamak dripper ı karafa vurmamakta fayda var.Timemore'a mail attım bakalım ne cevap verecekler. Birde tartının sağında farklı solunda farklı gram çıkıyor.
Daha yeni geldi bir iki kez demleme yaptım sadece. Zaten aeropress'i tartıda basmak direkt bozar tartıyı.Kargoda kalibrasyonu bozulmuş olabilir.Urun değişimi veya yeniden kalibre edilmesi halinde bu sıkıntıları yaşayacağınızı düşünmüyorum.Yeniden kalibrasyon işlemi için spesifik bazı ağırlıklar gerekiyor,bir yetkilinin yapmasında fayda var.Bendeki ürün çok şükür gayet sorunsuz,yine de kalibrasyona zarar vermemek için uzerinde aeropresse basmamak dripper ı karafa vurmakta fayda var.
Kargoda kalibrasyonu bozulmuş olabilir.Urun değişimi veya yeniden kalibre edilmesi halinde bu sıkıntıları yaşayacağınızı düşünmüyorum.Yeniden kalibrasyon işlemi için spesifik bazı ağırlıklar gerekiyor,bir yetkilinin yapmasında fayda var.Bendeki ürün çok şükür gayet sorunsuz,yine de kalibrasyona zarar vermemek için uzerinde aeropresse basmamak dripper ı karafa vurmakta fayda var.
Pro modelini ben de almıştım bendeki çok daha kötüydü çok hızlı sürekli kararsızlığı vardı hatta timemore'un sitesinde bile yok artık pro modeli muhtemelen bu problemden dolayı üretimi durdurdular.Kalibrasyona girmedi bendeki. Beyaz versiyonu için aşağıda video bırakıyorum, aynı sorun. 2 tartıda aynı sorun.
- YouTube
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.www.youtube.com
2 tane PRO aldım, ikisinde de aynı sorunu yaşadım. Ücretlerini geri aldım. İlk mesajda belirttiğiniz sorunda aynısı.Pro modelini ben de almıştım bendeki çok daha kötüydü çok hızlı sürekli kararsızlığı vardı hatta timemore'un sitesinde bile yok artık pro modeli muhtemelen bu problemden dolayı üretimi durdurdular.