• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Thila Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvguzes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mvguzes

Barista
İsim
mvguzes
Daha fazla  
İsim
mvguzes
Ekipmanlar
V60
Üçüncü nesil demleme yapıyorlar.
Espressolarını beğendim.
İstediğiniz çekirdekleri tartıp verebiliyorlar.
Kavrumları kendileri yapıyor.
100'er gram iki çekirdek aldım.
Deneyip yorum yapacağım. Çekirdeklerden birisi 85 diğeri 87 puan. Şu an nitelikli çekirdeklerin online satışı yok. Ben bulamadım :)
Böyle cafeler kıyıda köşede kalıyor.
Ankara'da birkaç tane şubesi var.
Deneyen varsa yorumlarını beklerim.
Eski bir firma ve büyük kahve sektöründe iş yapanlar biliyordur. Ben ilk defa denedim. Yeni duydum.

Firma Hakkında

"Firmamız Thila Coffee 1984 yılında Ankara’da hizmet vermeye başlamıştır. 5000 metrekare açık, 1000 metrekare kapalı alanda kurulu; iklimlendirilmiş kahve saklama deposu, SCA’nın (Specialty Coffee Association) koyduğu kurallar çerçevesinde hizmet veren uzman kadrosuyla, kahve sektörüne değer katmak amacıyla yoluna devam etmektedir.
Uzman kadrosuyla üretim, operasyon, teknik destek, danışmanlık gibi alanlarda çözüm odaklı ve kazanç sağlayan adımlarıyla; müşterilerimizin vizyonlarını geleceğe taşımak için hareket eden Thila Coffee, hammaddesini kendi ithal ederek, seçkin ve özel ürün yelpazesi ile Horeca ve Perakende alanında örnek projelerin gelişimine katkıda bulunmaktadır.
Thila Coffee; kahve severlere kaliteli filtre kahvelerini 3. Nesil kahve ekipmanları ile deneyimleyerek, rafine kahve tatlarına yolculuğun kapısını aralamaktadır.
Sunduğumuz hizmetin yüksek profilini, her yıl kahve aldığımız üreticilerin tarlalarını ziyaret ederek ürün devamlılığıyla sağlamış bulunmaktayız. Sizleri de bizimle beraber gelişerek büyümeye davet ediyoruz."

Son düzenleme:
87 puanlık Rwanda denedim. Tadım notalarını alabildim. Kavrum da iyi. V60'ta güzel bir fincan elde ettim. Ayrıca 100 gram istedim tartıp verdiler. İlgilendiler. Keçiören'de nitelikli bir kahveci bulmak beni mutlu etti. Belediyenin yanında cafeleri var. Rwanda deneyin derim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-09-04-21-59-49-553_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-09-04-21-59-49-553_com.miui.gallery.jpg
    40.3 KB · Görüntüleme: 67
Tam 1 sene önce İlk v60 serüvenim bu cafeyle başlamıştı Eryaman şubesinden barısta arkadaşın tavsiyesiyle nicaragua almistim tabi o zamanlar sadece Türk kahvesi biliyordum acemi demlemelerimle nicaragua vişne suyu gibiydi kahveden meyve tadı alınabileceğini öğrenmiştim. 1 ay önce nostaljik olsun diye tekrar nicaragua aldım yanina bide Peru da aldım ikiside 85 puan üzerinde olduğu söyleniyor. Nicaragua güzeldi vişne notaları hemen hissediliyor çabucak bitti peruyu sadece soğuk demlemede beğendim. Nicaragua benim için ayrı yeri var tavsiye ederim

Bizim bi arkadaş gitmiş. "V60 içtim güzeldi." dedi. "Yok canım mümkün değil. Keçiören'de nitelikli yapan yer yok. Bir tek bizim ev var." demiştim
Nitekli espresso yapılan yer bile var (bkz. bizim ev) :D Bu kafe bana çok yakın, 5-6 dk yürüme mesafesinde. Başka kahvelerini deneyen oldu mu, fiyatlar nasıl?

Nitekli espresso yapılan yer bile var (bkz. bizim ev) :D Bu kafe bana çok yakın, 5-6 dk yürüme mesafesinde. Başka kahvelerini deneyen oldu mu, fiyatlar nasıl?
Rwanda ve Burundi denedim. Yukarıda açıkladım Rwanda gayet güzel sonuçlar verdi v60 için. Ancak Burundi v60 ta çok iyi değil. Kavrum koyu. Cold brew de iyiydi.

Ben 100'er gram iki çekirdek aldım toplam 60 lira ödedim.
1 kg çekirdek sordum 140 lira dediler. Çekirdek alınca espressoyu ikram ettiler.

Espresso 12 liraydı galiba.

Çekirdek çeşitleri çok. Boş çekirdekler değil. Bazıları fiyat performans olabilir. Rwanda öyle bence. Vişneli kırmızı elmalı açık kavrum oldulça güzel bir çekirdek.

Çekirdekleri tatmak istersem v60 ile deneme yapabileceklerini söylediler.

Sifon demleme 20 liraydı

Espresso ile ilgili;
Meyvemsi bir çekirdekti. Daha iyi kalibre edilebilir. Sizi memnun etmeyebilir ama ben Keçiören de daha iyisini bulamadım :)

Ben de şubelerinde v60 denemiştim. İçtiğim kahveyi hatırlayamadım ancak şeftali notaları hakim olan bir Afrika kahvesiydi. Kahve standart seviyede bir Afrika kahvesiydi diyebilirim. Keyifliydi ancak içerken kahve oranı az gibi hissettirmişti (tadımdan tahmin ediyorum). Keçiören için oldukça tercih edilebilir bir mekan.

Geri