Tetra N Roastery olarak, sizlerle heyecan verici yeni kahvelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Etiyopya'nın en seçkin bölgelerinden gelen üç özel kahveyi, "
Sonbahar Seçkisi" adı altında bir araya getirdik. İşte bu özel kahveler hakkında daha detaylı bilgiler:
1. Ethiopia Benti Nenka
- Tadım Notları: Kuş üzümü, kuru portakal, kayısı
- İşlem: Natürel
- Tür: Heirloom
- Rakım: 2068-2300m
- Hasat Yılı: 2024
- Yetiştiği Bölge: Guji, Benti Nenka Kebele
- İşlendiği Yer: Hambela Wamena Yıkama İstasyonu
- Özellikler:
- 3,500 küçük ölçekli çiftçinin emeğiyle üretiliyor.
- Yüksek rakımda yetişen bu çekirdekler, yoğun ve karmaşık tatlar sunuyor.
- Natürel işlem, kahvenin meyvemsi notalarını ön plana çıkarıyor.
- Verimli kil toprakta yetişiyor, bu da kahvenin karakteristik tadına katkıda bulunuyor.
2. Ethiopia Tega Tula
- Tadım Notları: Yeşil çay, kuru elma, ayva
- İşlem: Natürel
- Rakım: 2050m
- Yetiştiği Bölge: Kaffa
- İşlendiği Yer: Tega & Tula Specialty Coffee Farm
- Özellikler:
- UNESCO koruması altındaki bir biyosfer rezervine komşu 402 hektarlık bir alanda yetiştiriliyor.
- %100 izlenebilir olan bu kahve, sürdürülebilir tarım uygulamalarının mükemmel bir örneği.
- Eski, uzun ağaçlar kahve ağaçlarına doğal gölgelik sağlıyor, bu da eşsiz bir ekosistem oluşturuyor.
- Natürel işlem, çekirdeklerin tatlı ve meyvemsi notalarını koruyor.
3. Ethiopia Hambela
- Tadım Notları: Gül, şeftali, vanilya
- İşlem: Natural Anaerobic
- Rakım: 2068-2300m
- Yetiştiği Bölge: Guji, Benti Nenka Kebele
- İşlendiği Yer: Hambela Wamena Yıkama İstasyonu
- Özellikler:
- Özel bir anaerobik fermantasyon süreciyle işleniyor. Bu süreç, kahvenin çiçeksi ve meyvemsi notalarını yoğunlaştırıyor.
- Yüksek rakımda yetişen bu çekirdekler, yoğun aromalar ve kompleks bir tat profili sunuyor.
- Anaerobik işlem, kahveye benzersiz bir karakter katıyor: Daha yoğun meyvemsi tatlar ve hafif bir fermente nota.
- Bu işlem, geleneksel yöntemlerle elde edilemeyen benzersiz tat profilleri oluşturuyor.
Bu özel kahveleri deneyimlediğinizde, düşüncelerinizi ve tadım notlarınızı bizimle ve toplulukla paylaşmanızı çok isteriz. Özellikle:
- Hangi demleme yöntemiyle en iyi sonucu aldığınızı,
- Hangi kahvenin hangi yemeklerle iyi eşleştiğini,
- Anaerobic işlemin tada nasıl yansıdığını düşündüğünüzü merak ediyoruz.
Geri bildirimleriniz, gelecekteki seçkilerimizi şekillendirmemize yardımcı olacak.
Keyifli günler!