• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termosunuzu nasıl temizliyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darloch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Stanley harici bir termos öneriniz var mı?
Fellow kullanıyorum memnunum. Haricinde zojirushi önerenler de vardı ama kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Fellow tadı etkilemiyor desem yeridir.

Fellow kullanıyorum memnunum. Haricinde zojirushi önerenler de vardı ama kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Fellow tadı etkilemiyor desem yeridir.
Anladım. Fellow’un en yüksek hacimli termosu 600 ml idi galiba. Şu anki french press ile hazırlayıp içtiğim kahvenin hacmi bundan yüksek olduğu için almayı düşünmemiştim ama değerlendirmeye alayım.

Fellow’un hangi modelini kullanıyorsunuz? Koku şikayeti vardı bir ara yaşadınız mı hiç?
Carter mug 330 ml olan modeli kullanıyorum. Bahsettiğiniz nasıl bir koku bilmiyorum ama silikon kısımda kahve kokusu kalıyor bu gayet normal ancak içerisinde herhangi bir koku yok. Kahvem bitince içini ve kapağını sıcak suyla çalkalayıp kuruluyorum ağzı açık olarak da bekliyor bir kaç saat sonra kapatıp götürüyorum eve. Evde de havalandırıyorum, sürekli kapalı konumda kalmıyor yani.

Son düzenleme:
Fellow ya da başka termoslarda koku şikayeti yaşayanlar kapak kapalı şekilde bekletiyorsa nem kokusu yapar
Merhaba. Stanley’in klasik termoslarından birini alsam ve kahvenin ısısının 60-65 dereceye kadar düşmesini bekleyip termosa koysam, arından 7 saat sonra açıp içsem herhangi bir problemle karşılar mıyım sizce?

Merhaba. Stanley’in klasik termoslarından birini alsam ve kahvenin ısısının 60-65 dereceye kadar düşmesini bekleyip termosa koysam, arından 7 saat sonra açıp içsem herhangi bir problemle karşılar mıyım sizce?
Metal kokusu olur, içi seramik kaplama olanlar kahve için daha uygun, zojirushi var genelde çok tercih edilen iç kaplaması non-stick diye geçenler kahveye uygun. Seramik olduktan sonra belirttiğiniz şekilde yaparsanız problem olmaz

Metal kokusu olur, içi seramik kaplama olanlar kahve için daha uygun, zojirushi var genelde çok tercih edilen iç kaplaması non-stick diye geçenler kahveye uygun. Seramik olduktan sonra belirttiğiniz şekilde yaparsanız problem olmaz
Zojirushi’nin önerdiğiniz bir modeli var mı? Beymen sitesinde SM-ZA48 modelinin stoğu mevcut şu an onu gördüm bir tek.

SM-TA
SM-ZA
SM-SR
SM-SD
SM-TAE

Bu modeller non stick kaplama diye biliyorum
sm-sr60 var bende iç kaplaması çok iyi. bi keresinde içinde 1 hafta ufak bir miktar kahve kalmış sıcak su ve mikrofiber bez ile anında gitti kahve kalıntıları. dikkat edilmesi gereken kısım plastik parçaları karbonata çok bulamamak ben öyle bir hatada bulundum kokusu geçmiyor şuanda ne yaparsam yapayım.

sm-sr60 var bende iç kaplaması çok iyi. bi keresinde içinde 1 hafta ufak bir miktar kahve kalmış sıcak su ve mikrofiber bez ile anında gitti kahve kalıntıları. dikkat edilmesi gereken kısım plastik parçaları karbonata çok bulamamak ben öyle bir hatada bulundum kokusu geçmiyor şuanda ne yaparsam yapayım.
Merhaba. Termosunuzdan memnun musunuz? Sıcak/soğuk performansı nasıl? Kahve tadına etki ediyor mu?

Merhaba. Termosunuzdan memnun musunuz? Sıcak/soğuk performansı nasıl? Kahve tadına etki ediyor mu?
Karbonat olayına kadar termosumdan çok memnundum, gerçekten keyifle kullanıyordum. Ancak o olaydan sonra kapağından sürekli karbonat kokusu gelmeye başladı. Kahve tadına etkisi olmadığını düşünüyorum lakin çok sıcak kahveyi içine koyduğunuzda zamanla acılaşıyor doğal olarak mümkünse 3 saati geçirmeden içmeyi hedefliyorum. Sıcaklık performansına gelirsek, 100 derecede koyduğum su yaklaşık 2 saat içinde 92 dereceye düşüyor. Eğer V60 ile demleyip direkt içine koyarsanız, birkaç saat boyunca neredeyse içilemeyecek kadar sıcak kalıyor. Bu yüzden genelde ya kapağını açık bırakıp bir süre bekletiyorum ya da bir bardağa döküp içiyorum. İç kısmı kaplamalı modellerin bence tek eksiği bardaklı gelmemeleri.

Yazın da soğuk suyu keyifle tüketmemi sağlıyor; evin içinde bile termosla dolaşıyorum. Soğuk tutma performansına gelirsek, 600 ml kapasitesi olduğu için suya ılıma fırsatı vermeden içmiş oluyorum zaten içine bir miktar buz atmanızı da tavsiye ederim ekstra soğukluk için. Cold brew demleme yöntemini çok sevmediğim için onunla deneme fırsatım olmadı maalesef.

Geri