• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Sonuç)

Herkese merhaba , bu ay çoğu kahve sever alım yapmıyor . Peki o zaman oy verenler kim acaba , fiyatları zaten oy kullanım sırasında da aynıydı . . Herkese sağlıklı günler dilerim . :rolleyes:
söz meclisten dışarı oy veren çoğu kişi kavurucunun kahvelerine-fiyatlarına bakmıyor, güncel kimde ne çekirdek ne kadara var araştırması yapmıyor.. tabii ki yapmak zorunda değil ama işte demokrasi böyle naparsın..

Ben de katılamıyorum bu ay. Evet belki kahve fiyatları genel olarak pahalı ama bence siteye girer girmez Ethiopia'ların 250 gramının 100 lira üstü (110 130 140) olduğunu görünce bi alamıyor insan. Kaç kere girdim çıktım almadım. Belki bir iki tanesi 90 civarı olsaydı almaya cesaret edebilirdim diye düşünüyorum.

Ülkede her şey çok pahalı ve daha da pahalı olacak. bence kahvelerin de fiyatı artacak çünkü kavurma maliyetleri de arttı enerji alanına gelen son zamlardan sonra.

Son düzenleme:
Arkadaslar tatil sezonunun acilmasinin da fiyatlara ek olarak alim oranin azalmasinda etkisi var. Fiyat tuzlu diyen atiyorum yuzde 30 varsa bir o kadar da elinde biraz stok olup tatile cikmislari da eklemek lazim. Gecen sene Temmuz - Agustos - Eylul oranlarina bakmak lazim. ( Sayimiz her gecen gun artiyor bunu hesaba katarak oranlara bakmak daha saglikli diye dusundum )

Arkadaslar tatil sezonunun acilmasinin da fiyatlara ek olarak alim oranin azalmasinda etkisi var. Fiyat tuzlu diyen atiyorum yuzde 30 varsa bir o kadar da elinde biraz stok olup tatile cikmislari da eklemek lazim. Gecen sene Temmuz - Agustos - Eylul oranlarina bakmak lazim. ( Sayimiz her gecen gun artiyor bunu hesaba katarak oranlara bakmak daha saglikli diye dusundum )
Kesinlikle, ben mesela bunlardan biriyim. Hem de tatile gittiğim yerdeki yerel kavurucuları da denemek istediğimden bu ay maalesef pas geçicem.. William iyi bir kavurucu ve cidden de iyi çekirdekleri var, tavsiye ederim.

Stok konusu önemli bir etken diye düşünüyorum. Ben maaşın erken erimesi sebebiyle Null'dan alım yapamamıştım. Keza Sezy Coffee'de kulübümüze oldukça güzel bir kampanya sunmuştu, onu da kaçırmıştım. Bahsettiğim yerlerden alım yapan arkadaşların bu ayki alıma geç katılmaları ya da pas geçmeleri olası :) Ama bir 10 güne hareketleneceği kanaatindeyim. Özellikle alım yapan arkadaşların memnuniyetlerini paylaşmaları olumlu etkileyebilir.

ben tatile çıkmadım ama yazın kahve tüketimim azaldı mesela, hava sıcak cold brew tarzı şeyler sevmiyorum pek. kış aylarında günlük 3 4 bardak kahve içerken şimdi sabah serinliğinde 1 bardak belki akşam 2. bardak oluyor. havalar hemen soğusa da doya doya kahve içebilsem diye bekliyorum şu an :D

ben tatile çıkmadım ama yazın kahve tüketimim azaldı mesela, hava sıcak cold brew tarzı şeyler sevmiyorum pek. kış aylarında günlük 3 4 bardak kahve içerken şimdi sabah serinliğinde 1 bardak belki akşam 2. bardak oluyor. havalar hemen soğusa da doya doya kahve içebilsem diye bekliyorum şu an :D
Cold brew tüketemeyen biri olarak kahve içmek için akşam olmasını bekliyorum 😂 Havalar sağolsun nemden ölürken kahve içmek hiç mantıklı olmuyor

Herkese selam, bu ayki alıma şu kahvelerle katıldım;
1 brazil gildo neto
1 ethiopia buku hambela
2 Guatemala el jaguar

Alım başladığı gibi sipariş verdim ve kahveler bu gün elime ulaştı. (Ankara) 30 Haziran kavrum tarihli hepsi. Sadece @William ın 1 kg üstüne hediye olarak gönderdiği kahve 2 Temmuz kavrum tarihli.

İlk olarak Guatemala’yı denemek istedim;
1/16, c2 19 clik, 15 gram kahve 60x4 şeklinde demledim. Biraz isli bir tadı olsa da (degassing kaynaklı olduğu net belli) yeşil elmayı baştan sona çok net hissettim. Degassing sonrası çok keyifli olacağını düşünüyorum.

Herkese selam, bu ayki alıma şu kahvelerle katıldım;
1 brazil gildo neto
1 ethiopia buku hambela
2 Guatemala el jaguar

Alım başladığı gibi sipariş verdim ve kahveler bu gün elime ulaştı. (Ankara) 30 Haziran kavrum tarihli hepsi. Sadece @William ın 1 kg üstüne hediye olarak gönderdiği kahve 2 Temmuz kavrum tarihli.

İlk olarak Guatemala’yı denemek istedim;
1/16, c2 19 clik, 15 gram kahve 60x4 şeklinde demledim. Biraz isli bir tadı olsa da (degassing kaynaklı olduğu net belli) yeşil elmayı baştan sona çok net hissettim. Degassing sonrası çok keyifli olacağını düşünüyorum.
İsli tadın degassing'den kaynaklı olduğunu pek sanmam ama umarım geçer çünkü ben de gildo neto ile birlikte anca o kahveyi deneyebilirim diye düşünüyorum.

İsli tadın degassing'den kaynaklı olduğunu pek sanmam ama umarım geçer çünkü ben de gildo neto ile birlikte anca o kahveyi deneyebilirim diye düşünüyorum.
Degassing için en az 20 gün beklemek lazım diye düşünüyorum. 1 hafta geçmişken ön yargılı olunmamalı :) Ankara' da ikamet ediyorsanız sizi misafir olarak davet edip hambela demleyebilirim :)

gildo neto-el jaguar-buku hambela-hamasho 4lüsü elime ulaştı bu sabah. hediye kahve için teşekkürler, bu tarz küçük detaylar beni mutlu ediyor :) iki yapıcı eleştirim var, belirtmek istedim bu başlık altından, William Bey belki görür ve firmaca değerlendirirler. birincisi edindiğim tüm kahvelerde çiftlik adı yazıyorken buku hambela’da rejyon ismi yazılmış Guji olarak, bu belki bi karışıklık yaratabilir özellikle künye bilgileri hakkında detaylı bilgisi olmayan bireyler zorluk yaşayabilir diye düşündüm. ikinci ve daha da önemlisi, önceden bahsedilmişti biliyorum ancak lütfen rica ediyorum şu kahveleri zipsiz paketle yollamayınız. 1 kilo kahve var, yalnızca birini bile açık tutmak istesem 5-7 gün aralığında kahve fosur fosur hava alacak, bu hoş değil. günlük kullanım kahveyi vakumlamak da bir çözüm değil ne yazık ki. fiyatlarına en ufak bir şey demiyorum bu konuda firma arz-talep durumuna göre belirler, satar veya satamaz serbest ekonomi. ama tr’nin en pahalı kahve satan 3 işletmesinden biriyseniz zipsiz paketle kahve göndermemelisiniz diye düşünüyorum. bu detaylar dışında emek veren, bu organizasyonda payı olan herkese teşekkürler, memnun kalacağımı düşünüyorum, tadımlardan sonra yazarım yine. keyifli forumlar :)

Bu sabah geldiler, bir ucuz bir pahalı kahveyle dengeyi sağlamaya çalıştım. 😬Brezilya özellikle buram buram çikolata kokuyor. Demlemek için sabırsızlanıyorum.8EDD7CBF-8A2B-4FB9-A392-A4B838B95DB1.jpeg

ben de teslim aldım çok güzel kokuyorlar

Muhtemelen ay sonuna doğru Gildo Neto ve El Jaguar ile alıma katılacağım. Lakin az önce gözüme çarpan bir durum var, bilgisi olan var mıdır ya da konuşuldu ama ben mi görmedim, bilemiyorum. William'ın El Mirador'u ile Montag'ın El Mirador'u birebir aynı çekirdek midir? Künye aynı, işleme yöntemi aynı, fiyat x2.

Muhtemelen ay sonuna doğru Gildo Neto ve El Jaguar ile alıma katılacağım. Lakin az önce gözüme çarpan bir durum var, bilgisi olan var mıdır ya da konuşuldu ama ben mi görmedim, bilemiyorum. William'ın El Mirador'u ile Montag'ın El Mirador'u birebir aynı çekirdek midir? Künye aynı, işleme yöntemi aynı, fiyat x2.
Sanıyorum aynı çekirdek ama fiyat iki katı değil William'ın 85TL görünen 125 gr için fiyat. 250 gramda 5TL lik bir fark oluyor.

Geri