• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Sonuç)

Pek fazla bir seçenek yok gerçi ama Türk kahvesi için hangisini önerirsin @William?
Celsius Hambela çok beğenmiştim ama sizdeki Hambela farklı sanırım?
Merhaba,
Ben şahsi olarak natural ethiopiaları türk kahvesinde çok beğeniyorum :) keramo ve hambela önerebilirim.
Bunların dışında daha klasik tatları seviyorsanız El jaguar veya Gildo Neto ^.^

Deneyelim bakalım William :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210704_040453.jpg
    Screenshot_20210704_040453.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 217
Williams Hambela'sı Fam'deki ile aynı değil mi? Merak ettiğim bir kahveydi çok övüldü. Yanına bir de El Jaguar ekledim.

Oy kullandigim kavurucunun cikmasina sevindim alim ekibine ve indiriminden dolayi kavurucuya tesekkur ederim gecen ay null dan keramo yu denemistim guzeldi listeye keramoyu ekleyecegim bu aralar soguk kahve daha fazla tuketecegim icin diger seckiler jaguar ve gildo neto olacaktir

Alıma katıldım.

Ekli dosyalar

• 3C91C38D-F287-4222-A4EE-0720AA100EDF.jpeg
    3C91C38D-F287-4222-A4EE-0720AA100EDF.jpeg
    64.2 KB · Görüntüleme: 214
asla öyle bir niyetim yok. başlangıçta ben de kahve için durum böyle diye düşünmüştüm. Yanılmışım o yüzden küçük bir bilgilendirme. eğer heves kırdıysam özür dilerim. @Ömeraydın

Lezzetin artması-azalmasi diye bir şey olmaz, miktara bağlı bir şey değil çünkü.

Ancak 'kompleksite, aromaların belirginliği' çoğu zaman fiyatlar yükseldikçe yoğunlaşır (o aromalar ya da lezzet sizin damak tadınıza uygun olmasa bile).

Dolayısıyla ucuz bir kahve damak tadınıza uygun olup çok hoşunuza gidebilir ancak bu, "gördün mü 50 liralık kahve 130 liralık kahveden daha degerli" yorumunu doğrulamaz.

Saoll üstad. Hemen siparişi iptal ettim. Şansa yaşıyoruz yeminle.
Sana yazan mı oldu. arkadaş yeni üye olmuş. muhtemelen hevesle tüm baba kahveleri almak istemiş bende bu şekilde düşündüyse bunun hata olacağını söyledim. Bu öznel bir yorum. katılırsın katılmazsın ama dalga geçmek haddine değil.

Lezzetin artması-azalmasi diye bir şey olmaz, miktara bağlı bir şey değil çünkü.

Ancak 'kompleksite, aromaların belirginliği' çoğu zaman fiyatlar yükseldikçe yoğunlaşır (o aromalar ya da lezzet sizin damak tadınıza uygun olmasa bile).

Dolayısıyla ucuz bir kahve damak tadınıza uygun olup çok hoşunuza gidebilir ancak bu, "gördün mü 50 liralık kahve 130 liralık kahveden daha degerli" yorumunu doğrulamaz.
o kahveyi 130 lira yapan arz talep dengesi mi kompleksite dediğiniz şey mi?

kompleksite benim bildiğim net olamama durumu yani herhangi bir şeyin belirginliğinden uzak bir kavram nasıl aynı ürün için ikisi birden kullanılabilir.

Sonuç olarak bu firmalar belli bir alıcı kitlesi varsa indirim tanımlıyorlar. Halihazırda seçilmiş bir firma varken diğer üyelerin başka firma ile anlaşma çabasına girmesinin toplu alımın sağlanma şekline aykırı olacağını ve o ayki toplu alımdaki firmanın satışlarını da olumsuz etkileyeceğini düşünenlerdenim ben de. Sonraki ay da nutz seçilir, ben de açıkçası kahve seçeneklerinin daha geniş olmasını isterdim ancak bu ay çoğunluk 7 gibi az bi farkla da olsa william ı seçti, her kişiye en az bir kahvesi mutlaka hitap ediyordur 😌

Ek olarak cold brew+türk kahvesi+mokapotta kullanabileceğim kendisi de bu şekilde kahve yapacak arkadaşların williams dan alınabilecek kahve önerilerini bekliyorum 🌼

Sana yazan mı oldu. arkadaş yeni üye olmuş. muhtemelen hevesle tüm baba kahveleri almak istemiş bende bu şekilde düşündüyse bunun hata olacağını söyledim. Bu öznel bir yorum. katılırsın katılmazsın ama dalga geçmek haddine değil.

Üyelik tarihleriniz arasında 2 hafta var üstad.
Bi sn çekirdek bitmiş markete gidip geleyim..

o kahveyi 130 lira yapan arz talep dengesi mi kompleksite dediğiniz şey mi?

kompleksite benim bildiğim net olamama durumu yani herhangi bir şeyin belirginliğinden uzak bir kavram nasıl aynı ürün için ikisi birden kullanılabilir.
Bir kahvenin kompleks olması ile net olması birbirinden tamamen farklı konular, belirginlik ise bu ikisinden de farklı. Şöyle örnek vereyim daha rahat anlarsınız,

Bir kahveden hem meyvemsilik alıyorsunuz, hem florallik, hem kuruyemiş, hem de baharatlar mesela. Buna kompleks bir kahve diyebiliriz.

Bu aldığımız aromalar/tatlar yoğun yani belirgin olabilir. 2 tat aldık mesela biri çikolata biri çilek, çikolata daha yoğun olup çilek daha az ve alttan gelebilir. Bu durumda çikolata daha belirgin diyebiliriz.

Netlik ise aldığımız aromaları/tatları diğerlerinden ne kadar kolay ayırt edebildiğimiz. Yani birçok aroma ve tat alıyorum ancak bunları tarifleyecek kadar açık şekilde alıyormuyum. Örnek olarak diyelim kahveden sadece narenciye aldık ama limon mu mandalina mı gibi bir detaya girdiğimizde ikisi birbirinden kolayca ayrılabilir ise buna da netlik diyebiliriz.

Son düzenleme:
Geri