• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Temmuz 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar. Şu an için Ethiopia Magarissa Reripa diyebiliriz. Ayrıca Ethiopia Biloya Red de güzel bir seçenek olabilir. Bunlara ek olarak bu hafta sonuna kadar Rwanda Gitesi eklenecek ve o da oldukça funky bir çekirdek.
Selamlar Gitesi için beklemedeyim,eli kulağında mıdır?Yakın değilse Etiyopyalar için sipariş oluşturmak istiyorum

Sipariş için yeni eklenecek kahvelerin yerini almasını bekliyorum ☺️

Daha önce nicaragua las flores (24/25 hasatı ama, şu an sitedeki aynı tarlanın 25/26 hasatı ve tadım notaları farklı görünüyor) ve sumatra gayo deneyip beğenmiştim.

Selamlar Gitesi için beklemedeyim,eli kulağında mıdır?Yakın değilse Etiyopyalar için sipariş oluşturmak istiyorum

Selamlar. Genel olarak yeni kahvelerle ilgili sorulara bir cevap olması için mevcut durumu paylaşayım. Arkadaşlar Cuma günü maalesef kavurma makinesinin exhaust motorunda bir arıza oluştu. Tamamen söküp durumuna baktık ve tamir olabilecek bir arıza değil. O nedenle yeni motor siparişi verdik. Motor yarın kargoya verilecek. Çok büyük olasılıkla Salı bizde olur. Çarşamba günü kavurmalara tekrar başlayabiliriz. O nedenle yeni kahveler önümüzdeki hafta ortası satışa açılabilecek. Aynı şekilde diğer bazı kahvelerin de kavrulmuş stoku da tükendi ya da tükenmek üzere ve bunlarla ilgili siparişlerin de kargoya verilmesi maalesef üç gün kadar gecikecek.

Toplu alım döneminin orta yerinde böyle bir arıza çıkması zaten yoğun olan süreci tabi iyice sıkıştırdı. Bu süreçte göstereceğiniz anlayış için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Selamlar. Genel olarak yeni kahvelerle ilgili sorulara bir cevap olması için mevcut durumu paylaşayım. Arkadaşlar Cuma günü maalesef kavurma makinesinin exhaust motorunda bir arıza oluştu. Tamamen söküp durumuna baktık ve tamir olabilecek bir arıza değil. O nedenle yeni motor siparişi verdik. Motor yarın kargoya verilecek. Çok büyük olasılıkla Salı bizde olur. Çarşamba günü kavurmalara tekrar başlayabiliriz. O nedenle yeni kahveler önümüzdeki hafta ortası satışa açılabilecek. Aynı şekilde diğer bazı kahvelerin de kavrulmuş stoku da tükendi ya da tükenmek üzere ve bunlarla ilgili siparişlerin de kargoya verilmesi maalesef üç gün kadar gecikecek.

Toplu alım döneminin orta yerinde böyle bir arıza çıkması zaten yoğun olan süreci tabi iyice sıkıştırdı. Bu süreçte göstereceğiniz anlayış için şimdiden çok teşekkür ederiz.
selamlar ethiopia duwancho için aeropress reçetesi verebilirmisiniz

Colombia Santa Helena ve Honduras Honey Catuai Micro Lot ile alıma katıldım. evdeki kahve stoğum tükenmek üzere olduğu için degassing süresi beklemeden kahve yapmaya başlayabilir miyim? Cold Brew yapacağım.

Colombia Santa Helena ve Honduras Honey Catuai Micro Lot ile alıma katıldım. evdeki kahve stoğum tükenmek üzere olduğu için degassing süresi beklemeden kahve yapmaya başlayabilir miyim? Cold Brew yapacağım.
Hocam etiyopya natural kahve var elimde iki tane. Şu an sadece yüksek sıcaklıklarda çözünüyor, 95C° ile girişiyorum ama degass istiyorum diyor kahveler bariz şekilde. Yine de içen içer, keyifsiz olduğunu da söyleyemem. Sıcakta içilebilir.

Reripa meyvemsi bir kahve, japanese denedim. Asiditeyle ekşilik arasında gidip geldi zor çözündüğü ve meyvemsi olduğu için. Honduras çok meyvemsi değilse bence denenebilir.

Hocam etiyopya natural kahve var elimde iki tane. Şu an sadece yüksek sıcaklıklarda çözünüyor, 95C° ile girişiyorum ama degass istiyorum diyor kahveler bariz şekilde. Yine de içen içer, keyifsiz olduğunu da söyleyemem. Sıcakta içilebilir.

Reripa meyvemsi bir kahve, japanese denedim. Asiditeyle ekşilik arasında gidip geldi zor çözündüğü ve meyvemsi olduğu için. Honduras çok meyvemsi değilse bence denenebilir.
çok teşekkürler hocam. bu durumda direkt cold brew yapmam sağlıklı olmaz. en iyisi kahveyi öğüttükten sonra bi süre bekletmem. bu yöntemi hiç denemedim ama bu durumda en sağlıklısı bu olur sanırım.

Ethiopia Sidamo Arbegona​

bu kahveden verim alamadım,deneyen verim alabilen var mı ?
Selamlar. @Giiizzle 'nin yorum ve reçetesi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Sidamo Arbegona (2) aralarından en ilginç olanı bence. Parlak ama çok agresif olmayan bir asiditesi var, beyaz üzüm ve yeşil elma gibi diyebilirim. Okaliptus, taze otlar, beyaz çiçekler diyebileceğim bir ferahlık var kahvede, nane notu tam isabet olmuş.

Ufak ayarlamalarla Biloya Red ile benzer bir reçete çerçevesi kullandım:

Hario Switch - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 6.0 (2, 3) - 6.5 (1)
87°C (1) - 91°C (2, 3) | Erikli, 78 ppm
15 g kahve / 240 ml su
120 ml 45 sn bloom, Switch kapat -> 240 -> 2. dk kadar bekle -> Switch aç
Toplam süre: ~2:45 (1) - ~3:00 (3) - ~3:15 (2)

Herkese merhaba. Öncelikle iyi haberle başlayayım. Dün kavurma makinemize yeni motorun montajı, testleri ve denemeleri tamamlandı. Bugün itibarıyla tekrar kavurmalara başladım. Bu süreçte göstermiş olduğunuz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.

Bugün oldukça yoğun ve kavurma ağırlıklı bir gün oldu. Bekleyen siparişlerin hazırlanmasında tarih sırasına göre başladık. Özellikle Biloya Red ve Duwancho nedeniyle bekleyen siparişlerin tamamına yakını kargoya verildi. Şu an için iki kahve de satışa kapalı çünkü yeşil stokları bitti. Kavrulmuşlarından ise tam olarak ne kadar kaldığını tartma şansım olmadı. Yarın sabah tam bir tartım yaparak her iki kahveyi de satışa açacağız.

Yeni kahvelerin de kavrumları yapıldı. Yazıları yazıldı. Bu gece veya en geç yarın sabah dört yeni kahve de satışa açılacak.

Siparişlerin kargoya verilmesi ise dediğim gibi tarih sırasına göre devam edecek. Tahminimce Pazartesi veya Salı günü normal işleyişe dönmüş ve siparişleri günü gününe kargolamaya başlamış oluruz diye düşünüyorum. Anlayış ve sabrınız için bir kez daha teşekkür ederim.

Etiyopya Magarissa son 1 yılda tükettiğim çekirdeklerden damak tadıma en çok uyan çekirdekti, ay sonuna doğru tekrar 1-2 kilo alırım diyordum stok out olması şok etti 😀 ne koyacağız şimdi yerine 😅

Etiyopya Magarissa son 1 yılda tükettiğim çekirdeklerden damak tadıma en çok uyan çekirdekti, ay sonuna doğru tekrar 1-2 kilo alırım diyordum stok out olması şok etti 😀 ne koyacağız şimdi yerine 😅
Magarissa benimde çok sevdiğim bir çekirdek oldu, daha degas süresi tamamlanmadı ama iki kere demledim, çok severek tüketeceğim belli, yeniden almak için girdiğimde bittiğini gördüğüme üzüldüm. O eski zamanlarda ki kaliteli etiyopya çekirdeklerini anımsatan bir nüansı var, her yudumunu keyifle tüketiyorum.

Serkan bey sanırım çok yoğunsunuz, siparişim kargoya verilmemiş. 🙂

Geri