• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Koyamazsınız.Damlatma önleyici mekanizma buna izin vermiyor.Koysanızda hic mantikli değil.v60 veya pour over dripper icin su akişinin önemini biliyoruz.Ayrıca ne kadar gerekli tartışılır.Bu tarz makineler en az 4-5 kisilik demlemeler icin uygundur.1-2 kişiyseniz içebileceginiz en iyi kahveleri manuel içebilirsiniz.1-2 kisi hangi filtre kahve makinesi olursa olsun kolaylık değil zorluk yaratır.
Ben illa ki makine istiyorum heves ettim diyorsaniz da sage nin makinesine bakin.Onda pour over eklenti aparati var. Ama onda dahi sicsklik stabilizasyonu icin oncesinde ssdece su döndürenler var.Ben ne anladım oyle kolaylıktan.Ayrıca delonghi clessidraya da bakabilirsiniz.
Bunları 5 senelik kahve deneyimime dayanarak ve moccamaster sahibi biri olarak söylüyorum.Yıllardir tozlanmis bir sekilde köşe de yatıyor
Ben artık elimde makine olmadığı için damlama engelleyici parçasını düşünememişim. Bunu göz ardı etmemek lazım, fakat diyelim ki bunu çözdünüz, yine benim yukarıda sorduğum soruya cevap olarak arkadaşın dediği gibi V60 dan ne kadar verim alacaksınız? Moccamaster'ın su akışı V60 a göre uygun olmayacaktır.

Son düzenleme:
Adam 50 yıldır satıyor bu aleti, hollandada bir atölyede üretiyor, kendince altın standartı yakalamış. Kullandığı komponentlerin tamamı kendini kanıtlamış ve uzun yıllar hizmet edebilecek şekilde seçilmiş. Yok V60 demleme yaptıralım, altına uyar mı ? modifikasyon nasıl yapılır bana biraz garip geliyor, V60 tipi demleme yapan otomatik cihazlar var onlara bakın niye zorluyorsunuz ki ? 400 euroluk bir aleti kendi haliyle değil de su damlatıcısı olarak kullanmak bir tek bana mı saçma geliyor ??

Adam 50 yıldır satıyor bu aleti, hollandada bir atölyede üretiyor, kendince altın standartı yakalamış. Kullandığı komponentlerin tamamı kendini kanıtlamış ve uzun yıllar hizmet edebilecek şekilde seçilmiş. Yok V60 demleme yaptıralım, altına uyar mı ? modifikasyon nasıl yapılır bana biraz garip geliyor, V60 tipi demleme yapan otomatik cihazlar var onlara bakın niye zorluyorsunuz ki ? 400 euroluk bir aleti kendi haliyle değil de su damlatıcısı olarak kullanmak bir tek bana mı saçma geliyor ??
Amacım v60 kahvesi içmek değil. Su akışının manuel demlemedeki verimi vermeyeceğinin farkındayım, amacım özellikle sabahları acele ile evden çıkarken otomatik kahve yapan bir makine. Ama bu makinenin özellikle plastik materyallerden oluşmasını istemiyorum. Sage ve Moccamaster ikisininde demleme aparatı plastik, şuan bi çok kişiye plastik v60 mı seramik mi desem kimse plastik dripperı seçmez. 400 euroluk alet dediğiniz aletin yaptığı asıl ve önemli iş stabil bir sıcaklıkta su damlatmak, plastik dripper kısmını başka bir materyalden olmasını beklemek niye bu kadar saçma geldi size onu anlamadım?

Söyledikleriniz mantıklı olsa da modifikasyon fikirlerine saçma demek biraz fazlaca iddialı. Plastik faktörü birçok kişi için çok önemli. Ayrıca buradaki hatırı sayılır sayıda kişi bu işe rutin kahve demlemesi olarak değil bir hobi gibi yaklaşıyor. Dolayısıyla her makinada, alette modifikasyon fikri ortaya çıkabiliyor.

Söyledikleriniz mantıklı olsa da modifikasyon fikirlerine saçma demek biraz fazlaca iddialı. Plastik faktörü birçok kişi için çok önemli. Ayrıca buradaki hatırı sayılır sayıda kişi bu işe rutin kahve demlemesi olarak değil bir hobi gibi yaklaşıyor. Dolayısıyla her makinada, alette modifikasyon fikri ortaya çıkabiliyor.
Evet ben biraz bu tarz yorumlarımda fazlaca iddialı olabiliyorum, kusuruma bakmayın. Kahve hobisi konusunda deneyimimden olsa gerek. Yeni ve heyecanlı arkadaşlar var ürünlerin mevcut hallerinden tatmin olmayıp bir takım modifikasyonlara merak duyuyorlar. Haklarıdır.

Amacım v60 kahvesi içmek değil. Su akışının manuel demlemedeki verimi vermeyeceğinin farkındayım, amacım özellikle sabahları acele ile evden çıkarken otomatik kahve yapan bir makine. Ama bu makinenin özellikle plastik materyallerden oluşmasını istemiyorum. Sage ve Moccamaster ikisininde demleme aparatı plastik, şuan bi çok kişiye plastik v60 mı seramik mi desem kimse plastik dripperı seçmez. 400 euroluk alet dediğiniz aletin yaptığı asıl ve önemli iş stabil bir sıcaklıkta su damlatmak, plastik dripper kısmını başka bir materyalden olmasını beklemek niye bu kadar saçma geldi size onu anlamadım?
Bu arada seramik ve plastik v60a sahibim, seramik yillardir sus olarak duruyor. Birde sonucta demleme bitince makineyi temizleyecekseniz yine ayri bir is cikiyor. Sabah aceleyle yapilan kahveden makine ile zamandan tasarruf etmek pek mantikli degil bence. Plastik hassasiyetiniz varsa clever benzeri seramik bir dripper daha verimli olur.

Plastics for Performance
All plastics we use are food-safe and BPA, BPS, BPF, and phthalate-free. We believe that where we use plastics, they are the best option for optimal performance as they do not retain heat, allowing you to maintain consistent coffee quality when brewing back-to-back. Lightweight and resistant to damage, plastics also offer more functionality than other materials and are inexpensive to replace if accidentally lost or broken.

Evet ben biraz bu tarz yorumlarımda fazlaca iddialı olabiliyorum, kusuruma bakmayın. Kahve hobisi konusunda deneyimimden olsa gerek. Yeni ve heyecanlı arkadaşlar var ürünlerin mevcut hallerinden tatmin olmayıp bir takım modifikasyonlara merak duyuyorlar. Haklarıdır.
Hahaaa. Vurun abalı acemilere. Fakat soruyu soran arkadaş da bildiğim kadarıyla haylice tecrübeli. Ayrıca tecrübe bu konuda kimileri için yeniliklere de kapı kapayan bir handikap olabiliyor.

Katılıyorum. Mocamaster alındıysa müdehale etmeden bu cihazın kendi parametreleriyle kahve demlemesine izin vermek gerek diye düşünüyorum çünkü giriş seviye, eksikleri olan ve modifikasyona ihtiyacı olan bir cihaz değil.

Bir videoda (Kahvetrip) Mocamaster ile bir kafede "aşırı orijinal" bir tarifle demleme yapıyorlardı. Özetle french press gibi öğütüp, sürekli karafı yeründen çıkartarak su akışını kesiyorlardı, sepette bolca su birikiyordu. Mocamaster alıp Clever Dripper demlemesi yapmak...

Katılıyorum. Mocamaster alındıysa müdehale etmeden bu cihazın kendi parametreleriyle kahve demlemesine izin vermek gerek diye düşünüyorum çünkü giriş seviye, eksikleri olan ve modifikasyona ihtiyacı olan bir cihaz değil.

Bir videoda (Kahvetrip) Mocamaster ile bir kafede "aşırı orijinal" bir tarifle demleme yapıyorlardı. Özetle french press gibi öğütüp, sürekli karafı yeründen çıkartarak su akışını kesiyorlardı, sepette bolca su birikiyordu. Mocamaster alıp Clever Dripper demlemesi yapmak...

O tarife ara sıra geri dönüyorum. Özellikle Fam & Null çekirdekleri genelde yüksek çözünmeyi seviyor onlarla oynamayı seviyorum. Tam clever değil aslında biraz daha switch yaklaşımında. Hatta yazın duş başlığını söküp japanese bile demliyorum. (evet mühendisim)

Bu arada seramik ve plastik v60a sahibim, seramik yillardir sus olarak duruyor. Birde sonucta demleme bitince makineyi temizleyecekseniz yine ayri bir is cikiyor. Sabah aceleyle yapilan kahveden makine ile zamandan tasarruf etmek pek mantikli degil bence. Plastik hassasiyetiniz varsa clever benzeri seramik bir dripper daha verimli olur.
Normal şartlarda çoğu manuel demleme aletlerini kullanıyorum aslında, bu hem üşengeç eşim(o normal bi zamanda da üşenir demlemeye) hemde sabahları manuel demleme için vakit bulamayan benim için otomatik bir makine arayışı :) makineyi akşam gelince temizlerim onda sıkıntı yok 😄 yani sabahları hep ucu ucuna kalkıyorum ve üstümü değiştirene kadar 1lt kahvem hazır olsa çok iyi olacak, çünkü her seferinde aman yaa yaparım iki dakikada dediğim manuel demlemeyi yap(a)mıyorum.

Yeni modelde akışı kesmek için dripper kısmına bi eklenti gelmiş, karafı çıkarmadan da su bekletebiliyorsunuz.

Plastics for Performance
All plastics we use are food-safe and BPA, BPS, BPF, and phthalate-free. We believe that where we use plastics, they are the best option for optimal performance as they do not retain heat, allowing you to maintain consistent coffee quality when brewing back-to-back. Lightweight and resistant to damage, plastics also offer more functionality than other materials and are inexpensive to replace if accidentally lost or broken.

Güzel bilgiler ama bence asıl sebep "fiyat". Yoksa bana kalırsa oraya çelik bir dripper koymak çok daha mantıklı.

Güzel bilgiler ama bence asıl sebep "fiyat". Yoksa bana kalırsa oraya çelik bir dripper koymak çok daha mantıklı.
Aynı zamanda plastik ısı dengesini daha iyi koruduğu için de olabilir. "Senin sağlığın pahasına da olsa en iyi sonuç böyle çıkıyor" mantığı ile bir çok firma sonuç odaklı ürün üretiyor.

Uzun zamandır, bazı V60 demlemelerimi Moccamaster'a yaptırıyorum. Döküş daha stabil ve yavaş olduğundan kahve yatağında türbülans da az oluyor. Ozmotik bir etki oluşuyor ve bence arzu edilen aromalar daha iyi / belirgin çözünüyor. Aslında melodrip benzeri bir etki yapıyor bu yöntem. Fakat %99 moccamaster'ı normal kullanıyorum.

Burada videosunu da yeni yüklemiştim:

Uzun zamandır, bazı V60 demlemelerimi Moccamaster'a yaptırıyorum. Döküş daha stabil ve yavaş olduğundan kahve yatağında türbülans da az oluyor. Ozmotik bir etki oluşuyor ve bence arzu edilen aromalar daha iyi / belirgin çözünüyor. Aslında melodrip benzeri bir etki yapıyor bu yöntem. Fakat %99 moccamaster'ı normal kullanıyorum.

Burada videosunu da yeni yüklemiştim:

Soruma çok iyi bi' cevap oldu bu, çok teşekkürler :)

Selamlar, 100 kahveden sonra kullanmak için ürünün kutusundan çıkan solisyonu nasıl kullanmak gerekiyor? Sadece su haznesine su koyup solisyonu içine döküp çalıştırmak yeterli mi? Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Bu aralar 30 gram kahve demledigim icin manuel yerine moccamaster’a geçtim.
Bu uyguladigim teknikle gercekten v60 ı aratmayan asidik ve dengeli kahveler alıyorum.
32.5 gr kahveye 520 gr su. Ogutum cmd 22-23
Filtre cafec geleneksel( bir sekilde oturuyor)
Makineden once boş su geçiriyorum.Sonra karafi yerinden çikarip makineyi calistiriyorum.Tahmini bir miktar su dripper a indiginde iyice karisitirip bi 30 saniye bekliyorum.Sonra karafi yerine takıp calistiiriyorum.
Uzun gibi gorunse de çok basit zaman almıyor.

Selamlar, 100 kahveden sonra kullanmak için ürünün kutusundan çıkan solisyonu nasıl kullanmak gerekiyor? Sadece su haznesine su koyup solisyonu içine döküp çalıştırmak yeterli mi? Başka yapmam gereken bir şey var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam makine ilk alındığındaCleandrop marka kahve yağı temizleyicisi çıkıyor kutusundan.
Yağ dışında daha da önemlisi kireç. Kireç temizlemesini ayrıca Durgol kireç çözücü ya da sirke, sitrik asit içermeyen kireç temizleyicilerle yapmanız tavsiye ediliyor.

Cahilliğimi maruz görün lütfen son dönemlerde biraz “luxury” diyebileceğimiz birçok markanın fake web sayfası yapılıyor.

Bu sayfadan alışveriş yapan oldu mu,
resmi sayfaları mıdır, bi’ bilgisi olan var mı?

Geri