• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tchibo Espresso Seti ve Bir Soru

boraakbay

Yeni Üye
İsim
Bora
Daha fazla  
İsim
Bora
Espresso Makinesi
Tchibo Lapressa
Değirmen
Tchibo Elektrikli Ölçekli Kahve Değirmeni, Hario Skerton Plus
Herkese merhabalar. Evde baristalığa yeni başladım sayılır. Espresso öncesinde Moka Pot, V60 ve drip tipi demlemeyle deneyimim var. Bir süredir evde espresso yapabilmek istiyordum. Bunun için Tchibo'nun Lapressa kahve makinesini ve bir süre sonra da yine Tchibo'nun ölçekli kahve değirmenini aldım.

Öncelikle makine ile ilgili tecrübelerimden bahsedeyim. Portafiltre üzerinden basınç sağlaması sebebiyle (giriş seviyesi bir makine olduğu için) kahvenin öğütme kalınlığı bu cihazda büyük önem taşıyor. Kahveyi fazla ince öğütürseniz makine zorlanıyor ve demlemeyi durduruyor. Fazla kalın öğütürseniz de kahverengi bir suyunuz oluyor. Bunun için iki farklı değirmende öğütme ayarını çözdüm. Hario Skerton Plus marka manuel kahve değirmeninde öğütme ayarını öncelikle tamamen kapalı hale getirdikten sonra ayar çatalı toplamda 6 delik atlayacak şekilde gevşetilince bu makine için ideal öğütme kalınlığına ulaşmış oluyor. Tchibo'nun ölçekli elektrikli kahve değirmeninde ise ideal öğütme kalınlığına 6 numaralı ayarda ulaşılıyor.

Açıkçası başlangıç seviyesi bir espresso makinesi için ben bu cihazdan çok memnunum. Su ne çok sıcak, ne de soğuk. Bundan dolayı kahvenin alt notalarını rahatlıkla alabileceğiniz, cafe crema'sı yoğun bir espresso yapabiliyorsunuz.

Gelelim soruma. Bu espresso makinesinde farklı aromaları da yoğunlaştırabilmek için bottomless bir portafilter kullanmak istiyorum. Fakat portafilter'ın nasıl ölçülmesi gerektiği konusunu yada ne model bir portafilter'ın bu makineye uyacağını çözemedim. Aldım elime kumpası, ölçtüm de ölçtüm ama bu kafamı karıştırmaktan başka bir şeye yaramadı. Ölçüleri aşağıda görebilirsiniz.

Acaba bu makineyle uyumlu olarak almamı önereceğiniz bottomless bir portafiltre ve sepet seti (ayrı ayrı ürünler de olabilir) var mıdır, veya en azından bu makine için ne ebatta ve hangi özellikte bir portafilter almam gerekir (malum portafilter'ların çoğu 2 kulaklı ama bu makineninki 3 kulaklı)?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    115.6 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.jpg
    2.jpg
    115.3 KB · Görüntüleme: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    115.6 KB · Görüntüleme: 8
  • 4.jpg
    4.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 9
  • 5.jpg
    5.jpg
    108.2 KB · Görüntüleme: 26
Herkese merhabalar. Evde baristalığa yeni başladım sayılır. Espresso öncesinde Moka Pot, V60 ve drip tipi demlemeyle deneyimim var. Bir süredir evde espresso yapabilmek istiyordum. Bunun için Tchibo'nun Lapressa kahve makinesini ve bir süre sonra da yine Tchibo'nun ölçekli kahve değirmenini aldım.

Öncelikle makine ile ilgili tecrübelerimden bahsedeyim. Portafiltre üzerinden basınç sağlaması sebebiyle (giriş seviyesi bir makine olduğu için) kahvenin öğütme kalınlığı bu cihazda büyük önem taşıyor. Kahveyi fazla ince öğütürseniz makine zorlanıyor ve demlemeyi durduruyor. Fazla kalın öğütürseniz de kahverengi bir suyunuz oluyor. Bunun için iki farklı değirmende öğütme ayarını çözdüm. Hario Skerton Plus marka manuel kahve değirmeninde öğütme ayarını öncelikle tamamen kapalı hale getirdikten sonra ayar çatalı toplamda 6 delik atlayacak şekilde gevşetilince bu makine için ideal öğütme kalınlığına ulaşmış oluyor. Tchibo'nun ölçekli elektrikli kahve değirmeninde ise ideal öğütme kalınlığına 6 numaralı ayarda ulaşılıyor.

Açıkçası başlangıç seviyesi bir espresso makinesi için ben bu cihazdan çok memnunum. Su ne çok sıcak, ne de soğuk. Bundan dolayı kahvenin alt notalarını rahatlıkla alabileceğiniz, cafe crema'sı yoğun bir espresso yapabiliyorsunuz.

Gelelim soruma. Bu espresso makinesinde farklı aromaları da yoğunlaştırabilmek için bottomless bir portafilter kullanmak istiyorum. Fakat portafilter'ın nasıl ölçülmesi gerektiği konusunu yada ne model bir portafilter'ın bu makineye uyacağını çözemedim. Aldım elime kumpası, ölçtüm de ölçtüm ama bu kafamı karıştırmaktan başka bir şeye yaramadı. Ölçüleri aşağıda görebilirsiniz.

Acaba bu makineyle uyumlu olarak almamı önereceğiniz bottomless bir portafiltre ve sepet seti (ayrı ayrı ürünler de olabilir) var mıdır, veya en azından bu makine için ne ebatta ve hangi özellikte bir portafilter almam gerekir (malum portafilter'ların çoğu 2 kulaklı ama bu makineninki 3 kulaklı)?
Ölçüm bilgilerinizi Amazon’dan neouza mağazasına gönderin size uygun portafiltre ve sepet varsa ellerinde öneride bulunabilirler. Tahminim 54 mm bir portafiltre ve sepet olacaktır.

Tekrar merhabalar. Neouza ekibi çok yardımseverdi, çok memnun kaldım. Aklında bu soru olan arkadaşlar varsa Tchibo Lapressa espresso makinesi ile uyumlu olan Neouza dipsiz sepet buymuş. Destekleriniz için çok teşekkür ederim :)

Tekrar merhabalar. Neouza ekibi çok yardımseverdi, çok memnun kaldım. Aklında bu soru olan arkadaşlar varsa Tchibo Lapressa espresso makinesi ile uyumlu olan Neouza dipsiz sepet buymuş. Destekleriniz için çok teşekkür ederim :)
Rica ederiz güle güle kullanın şimdiden. 10 günde geliyor yaklaşık.

Merhaba, süt köpürtme performansından memnun musunuz ?
Merhaba, kusura bakmayın postu şimdi görüyorum. Evet, paslanmaz çelik parçayı sökmediğiniz sürece 300ml kadar sütü çok güzel köpürtüyor. O parçayı söktüğünüzde (yani sadece buharın çıktığı uç kısmı kaldığında) köpük performansı azalıyor ama bu sefer de daha hızlı ısıtıyor sütü. Kahvelerde köpürtecek şekilde o çelik aparatla (steam wand'ın üstüne geçen boru gibi bir şey), chai tea gibi ürünleri de o aparat olmadan yapıyorum ve çok memnunum

Merhabalar,

Neouza dipsiz portafilter elinize ulaştı ise kullanımı ile alakalı tecrübenizi payşlaşabilimisiniz?

Bir diğer merak ettiğim konu ise Tchibo Lapressa ile puck ekranı kullandınız mı, bu konuda tecrübelerinizi de iletirseniz sevinirim.

@Bisikletli Spinoza & @boraakbay

Merhaba,

Ben hazirandan beri kullanıyorum. Krema daha yoğun oldu. Sanki daha önemli bişey yapıyormuşsunuz gibi oluyor. Şaka bir yana tavsiye ederim. Krema daha yoğun ve kalıcı oluyor. Biraz uğraştırdığı kesin. Öncelikle ortalık batıyor. Çevrede kitap, masa örtüsü falan varsa kaldırın. Ama eninde sonunda denge noktası da bulunuyor.

Puck ta aldım. 1.7mm, ondan da memnunum. Makina batmıyor. Daha dengeli su akışı gerçekleşiyor. Zaten ahım şahım bir makina değil Lapressa. Sonuç olarak yaptığım uğraşın çıktısı beni tatmin ediyor. Önemli olan da bu değil mi..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-30-22-40-55-346_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-30-22-40-55-346_com.miui.gallery-edit.jpg
    75.4 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba, geri dönüş için teşekkür ederim.
Eldeki makine ile yapabileceğimiz maksimumu yapabilmek bence de önemli olan. Dipsiz Portafilter öncesinde bir kaç aksesuar aldım Neouza'dan, onlar geldiğinde bende sanırım daha önemli bir şey yapıyormuşum gibi hissedeceğim :)

Bir sonraki aşama ise yorumunuza istinaden dipsiz portafilter'i almak olacak.

Geri