• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Süt sıcaklığı ne derecede olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemsafak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemsafak

Üye
İsim
Cem Şafak
Daha fazla  
İsim
Cem Şafak
Değirmen
Timemore Chestnut NANO, Hario G Smart
Ekipmanlar
Hario V60 Dripper, PUCK PUCK, Lillydrip, Tchibo Caffisimo, Nespresso Essenza Mini, Delter Press , Aeropress GO
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
ISTANBUL-BURSA
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
KAĞITHANE
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
KESTEL-BURSA
Merhabalar genel olarak kahvemi hazırlarken sütü ne kadar dereceye kadar ısıtmalıyım gibi bir düşünce aklıma takıldı. Arkadaşlarıma kahve demlediğimde Aeropress veya Delter ile ekipmanı ısıtsam dahi, arkadaşlarımın istediği sıcaklıkta bir kahve yapamadım. Bunu süt sıcaklığı ile dengelemeye çalıştım onuda tam beceremedim. Geçen hafta Nespresso makinasını servisten aldım elimdeki servis raporunda sütü 61 dereceye kadar ısıttığını gördüm. Bu sıcaklık düşük müdür yoksa ideal mi gibi sorularda aklıma geldi. Bu konuda küçük önerilere ihityacım var. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden 😬

Bence sütlü içeceklerde en önemli olay kullanacağımız bardağın önceden ısıtılması.Sütü 70°C'de aldın,bardağa koydun.Süt zaten alışık olduğumuz sıcaklığın altında,kafede müşteriye böyle versen geri döner.Evde içerken bile bana soğuk geliyor,biraz daha sıcak olsa diyorum.
Sütü ısıtırken bir taraftan da bekleyen bardağa sıcak su koyabiliriz veya etrafta buhar çıkaran bir şey varsa onun üstüne.Ben hep unutuyorum bardağı ısıtmayı.

61 derece iyidir bence o civarlarda en tatlı sonuçlar geliyor

Aeropress'te kaç derece su kullanıyorsunuz? 80-85 derece ise sıkıntı. Özellikle açık-orta kavrum çekirdekse 100 derece su kullanın gitsin.
Genelde 90-92 kullanıyorum 100 de kahve yi yakmaktan korkuyorum. Deneyeceğim ama :)

Bence sütlü içeceklerde en önemli olay kullanacağımız bardağın önceden ısıtılması.Sütü 70°C'de aldın,bardağa koydun.Süt zaten alışık olduğumuz sıcaklığın altında,kafede müşteriye böyle versen geri döner.Evde içerken bile bana soğuk geliyor,biraz daha sıcak olsa diyorum.
Sütü ısıtırken bir taraftan da bekleyen bardağa sıcak su koyabiliriz veya etrafta buhar çıkaran bir şey varsa onun üstüne.Ben hep unutuyorum bardağı ısıtmayı.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ben de bardağı ısıtmayı unutanlardandım. Daha dikkatli olacağım artık :)

Geri