• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

stabil kahve çekirdeği sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gurs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gurs

Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Espresso Makinesi
Bialetti Çelik Mokapot / Lelit Grace
Değirmen
Molent Pocket / Lelit Fred
Ekipmanlar
Kiffa Kavurucu
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar,

Aylık yaklaşık 1 kilogram kahve tüketiyorum ve şimdiye kadar birçok kavurucuyu denedim. Ancak beğenerek aldığım bir çekirdek, bir sonraki ay aynı kalitede olmayabiliyor ve içilemeyecek kadar kötü çıkabiliyor. Şu ana kadar hiçbir kavurucuda istikrarlı bir kalite yakalayamadım.

Sizin bu konudaki deneyimleriniz nasıl?

Bunu çözülmesi gereken bir sorun yada matematik problemi olarak görmemek lazım çünkü bir bitiş noktası yok. Bir yol olarak kabul edip bu yolculuktan keyif almaya bakmalısınız. Nirvana bir değirmen, nirvana bir tartı, nirvana bir kettle alıp son noktayı koymak için nirvana bir kavurucu arıyor gibisiniz. Her ekipman, her parametre değişebilir. Değişiklikleri deneyip bundan keyif almadıkça bu hobi bir arayışa ve eziyete dönmeye başlayacaktır.

Bunu çözülmesi gereken bir sorun yada matematik problemi olarak görmemek lazım çünkü bir bitiş noktası yok. Bir yol olarak kabul edip bu yolculuktan keyif almaya bakmalısınız. Nirvana bir değirmen, nirvana bir tartı, nirvana bir kettle alıp son noktayı koymak için nirvana bir kavurucu arıyor gibisiniz. Her ekipman, her parametre değişebilir. Değişiklikleri deneyip bundan keyif almadıkça bu hobi bir arayışa ve eziyete dönmeye başlayacaktır.
neden bu şekilde yaklaşıyorsunuz konuya kimse nirvanayı aramıyor. sonuçta arkadaş da her ay stabil bir kavurma beklemiş. kavurucuların yapacağı 20 dklık processin çıktısının her ay değişmesi sizce de normal mi? Tüketicinin parasını verip aldığı şeyden belli bir standart beklemesi kadar normal bir şey olamaz.

neden bu şekilde yaklaşıyorsunuz konuya kimse nirvanayı aramıyor. sonuçta arkadaş da her ay stabil bir kavurma beklemiş. kavurucuların yapacağı 20 dklık processin çıktısının her ay değişmesi sizce de normal mi? Tüketicinin parasını verip aldığı şeyden belli bir standart beklemesi kadar normal bir şey olamaz.
Katılıyorum. Ülkemizde, nitelikli kahve olarak satılan çekirdeklere iyi paralar ödüyoruz hepimiz. Bunun sonucunda, karşılık alamamak kötü bir deneyim.

Hocam aynı kavurucudan aynı cekirdegi 2 defa alıp birinde çok beğenip diğerinde tek düzgün bardak çıkmadığı oldu. Tadım notlarinda çilek, milkshake, bombastik tatlılar yazıp kahveden odun ve çim tadı aldığım çok oldu. İşin içinde insan faktörü olduğu sürece mali kaygılar etik değerlerin önüne geçebiliyor. Bunun sonucunda sizin ciddi paralar ödeyerek aldığınız kahve iyi kavrulmamis bile olsa paketlenip satilabiliyor.Asıl aranan etik değerlerini mali kaygılarının önünde tutan bir kavurucu.

Kısmen çok haklısınız fakat konuyu çok mekanik ele alıyorsunuz. Bu sezon birkaç paket içtiğimiz kahve bir sonraki sezon olmayacak, başka bir kahve gelecek. Aynı çekirdeği ertesi yıl farklı bir hasat olarak benzer tatları alabilmek için aldığınızda, bambaşka bir çekirdek olduğunu göreceksiniz. Kahve maalesef çok dinamik bir hobi. Marangozun ürettiği ahşap bir ürün gibi göremezsiniz. Bu tutumda ısrar ederseniz sadece siz üzülürsünüz.

Hocam aynı kavurucudan aynı cekirdegi 2 defa alıp birinde çok beğenip diğerinde tek düzgün bardak çıkmadığı oldu. Tadım notlarinda çilek, milkshake, bombastik tatlılar yazıp kahveden odun ve çim tadı aldığım çok oldu. İşin içinde insan faktörü olduğu sürece mali kaygılar etik değerlerin önüne geçebiliyor. Bunun sonucunda sizin ciddi paralar ödeyerek aldığınız kahve iyi kavrulmamis bile olsa paketlenip satilabiliyor.Asıl aranan etik değerlerini mali kaygılarının önünde tutan bir kavurucu.
Aynı fikirdeyiz. Bir sonraki ay, alınan çekirdeğin tamamen farklı gelmesi; özensiz veya hatalı kavrulmuş çekirdeklerin, mali kaygılardan dolayı satışa sunulmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Geri