• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Sonuç | Aralık 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar,

Peru'nun çok açık bir kavurma profili var o nedenle ortalama degassing süresini zaten 20-30 gün bandında öneriyoruz.

Afiyetler.
Halen açmadım ama rahatladım. Benin bir kütü huyum var. O da kuvurmadan 48 saat sonra kahve denemesi.

Düzeltme: degarsing süre tartışmasına girmek istemem ama 22 gün önce kavurma taze kavurma sayılmaz. Demleme deneğimi paylaşacağım. İyi akşamlar herkese.

Düzeltme 2: V60 ve hario filtre ile 93 derece, doküş sayısı 4, 20gr kahve ve 400gr su, 45s blooming ile toplam 3 dakika 10 saniye demleme sonucu. Sıcakken tadim notları alamadım ama içim çok parlak ve kolay, az ıs tadi birikti ilk yudumlarken. Az soğuk olunca kırmızı uzum ve karışık meyvemsilik aldım ama çok net değildi. Benim kanaatim akşam kahvesi ve kolay içim kahve sevenler uygun. Bu arada gövde ve asidite hafif. Son yudumunu tamaman soğuk içtim ve o güzel tadları halen belirgin aldim ama asidite diye hiç hissiyati yoktur. Yarin espresso olarak demeyeceğim.

Ekli dosyalar

• 20231202_181324.jpg
    20231202_181324.jpg
    107.7 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Slm.. Size ulaşabileceğim bir tefon numarası rica edebilirmiyim sitede ve nette göremedim... @meetlabcoffee

Merhabalar,

info@meetlabcoffee.com ' a mail atabilirsiniz.

Anladım. Direk görüşemiyoruz sanırım. Sizden R2, final touch vs almıştım. Microbalance Ti kendi sitesinde de yok henüz sanırım. Başlayınca gelecekmi size veya siparişlemi nedir durum ?
Lütfen yanlış anlaşılmasın bu söyleyeceklerim sadece şahsi fikrim olarak paylaşıyorum. ilk olarak @meetlabcoffee sitesine baktığımda direkt olarak bir iletişim numarası yazmaması garip bir durum. (aslında yasal olarak da bunun paylaşılıyor olması gerekli olarak biliyorum ama alanında uzman forum üyeleri gerekirse bu konuyu açıklar) Örneğin, şahsen iletişim adresi ve telefonu internet sayfasında yazmayan yerlerden fiyat daha uygun olsa bile alışveriş yapmayı tercih etmem güvenli olmadığı düşüncesiyle. Tabii ki meetlab öyle değildir. Diğer bir açıdan da (sadece meetlab değil) bu şekilde toplu alımda çoğunluğun oylarıyla seçilen bazı firmalar açıkcası biraz üst perdeden ifadeler ile yaklaşımlar sergilediğinde (benim tarzım, özelliğim bu işine gelirse alırsın diyenlerde gördük açıkcası) yada bu tarz kendisine çok nazikçe ulaşmak isteyen kişilere info..... adresini vermeleri beni kişisel olarak rahatsız ediyor. Yani ne biliyim sonuçta nitelikli kahve işi hani böyle çok çokk...müşterisi tarafından arandığında offff..çok bölünüyorum, çok çokkk kilit bir iş yapıyorum denilecek düzeyde de bir iş değil tıpkı kendi yaptığım iş gibi (denetçiyim ve bana göre insan hayatıyla ilgili olmadıkça yani doktor olmadıkça hiç bir bu statüde değil). kahve yani keyif, sohbet, iletişim bence, bu yaklaşımı doğru bulmadım. tabii ki diyebilirsiniz @Bülent73 bu kadar yazmamış sana noluyor. Mesleki deformasyon diyelim, hata bulmak işim olduğundan sanırım duramıyorum. meetlab daha önce denemediğim bir firmaydı denemek istemiştim ama bu tarz iletişimlerin yaşandığı hiçbir firmanın bu forumda müşterisi olmayı tercih etmemem sebebiyle bu ay ne yazık ki meetlab dan sipariş geçmeme kararı aldım. Kişisel bir düşünce ve tamamen kişisel bir eylemdir. İfadelerimde hatam olduysa affınıza sığınıyorum. Saygılarımla.

Bende iki gündür sadece “evet yapabiliriz, hayır yapamayız” kadar basit bir cevabı almayı bekledim söz konusu firmadan sadece vakum imkanını öğrenmek için 2(iki) gün! zaten alımdan vazgeçtim🙁

Lütfen yanlış anlaşılmasın bu söyleyeceklerim sadece şahsi fikrim olarak paylaşıyorum. ilk olarak @meetlabcoffee sitesine baktığımda direkt olarak bir iletişim numarası yazmaması garip bir durum. (aslında yasal olarak da bunun paylaşılıyor olması gerekli olarak biliyorum ama alanında uzman forum üyeleri gerekirse bu konuyu açıklar) Örneğin, şahsen iletişim adresi ve telefonu internet sayfasında yazmayan yerlerden fiyat daha uygun olsa bile alışveriş yapmayı tercih etmem güvenli olmadığı düşüncesiyle. Tabii ki meetlab öyle değildir. Diğer bir açıdan da (sadece meetlab değil) bu şekilde toplu alımda çoğunluğun oylarıyla seçilen bazı firmalar açıkcası biraz üst perdeden ifadeler ile yaklaşımlar sergilediğinde (benim tarzım, özelliğim bu işine gelirse alırsın diyenlerde gördük açıkcası) yada bu tarz kendisine çok nazikçe ulaşmak isteyen kişilere info..... adresini vermeleri beni kişisel olarak rahatsız ediyor. Yani ne biliyim sonuçta nitelikli kahve işi hani böyle çok çokk...müşterisi tarafından arandığında offff..çok bölünüyorum, çok çokkk kilit bir iş yapıyorum denilecek düzeyde de bir iş değil tıpkı kendi yaptığım iş gibi (denetçiyim ve bana göre insan hayatıyla ilgili olmadıkça yani doktor olmadıkça hiç bir bu statüde değil). kahve yani keyif, sohbet, iletişim bence, bu yaklaşımı doğru bulmadım. tabii ki diyebilirsiniz @Bülent73 bu kadar yazmamış sana noluyor. Mesleki deformasyon diyelim, hata bulmak işim olduğundan sanırım duramıyorum. meetlab daha önce denemediğim bir firmaydı denemek istemiştim ama bu tarz iletişimlerin yaşandığı hiçbir firmanın bu forumda müşterisi olmayı tercih etmemem sebebiyle bu ay ne yazık ki meetlab dan sipariş geçmeme kararı aldım. Kişisel bir düşünce ve tamamen kişisel bir eylemdir. İfadelerimde hatam olduysa affınıza sığınıyorum. Saygılarımla.
Teşekkür ederim öncelikle desteğiniz için. Ben de aslında yazma ihtiyacı hissettim fakat vazgeçmiştim. Birçok nitelikli kahve kavuran iyi firmalardan alımlarım oluyor (buzluk bank 20kg civar full dolu) ilk defa böyle bir yaklaşımla karşılaşıyorum. Kendilerinden difluid R2, final touch, filtre vs. alımlarım da olmuştu. Demekki sorun yaşasak iletişim ciddi problem olacaktı. Microbalance da niyetliydim geldiğinde ama tekrar gözden geçireceğim alacağım adresi. İletişim çağında yaşıyoruz. Telefonla iletişim kurmak tercihleri olmayabilir saygı duyarım ama benim de tercih ettiğim alışveriş şekli bu değil. Sizden telefon numaranıza sitenizden ulaşamayıp kibarca numaranızı isteyen bir müşterinize sebep yazma nezaketini bile göstermeden mail yoluyla ulaşabilirsiniz cevabınızın takdirini de sizlere bırakıyorum. Ben 50 yaşında Kültür Bakanlığı sanatçısıyım. Hassas kişiliğimden dolayı ve ayrıca bu ay seçilmiş kavurucu firma olduğunuzdan yazmak istememiştim aslında. Ama kanımca yaklaşım tarzınız hoş olmadı maalesef. Saygılarımla... Verimli bir ay geçirmenizi dilerim @meetlabcoffee

Son düzenleme:
Değerli arkadaslarım,bazen hedefe o kadar odaklı oluyoruz ki başka birçok detayı kacirabiliyoruz. Bildiğim kadarı ile @meetlabcoffee hesabını yöneten kişi Emir Bey,yani firmanın bizzat kavurucusu.Boyle indirim dönemlerinde birtakım yoğunluklar yaşanması doğal,başka toplu alımlarda da şahit olduk.Elbette sizlerin alisveris yapmayi tercih ettiğiniz firmalara dair cizgileriniz olabilir saygı duyarım ama forumda temsilci bulundurmaları ve aktif donut sağlamaları konusunu sizin takdirinize birakiyorum.Bu konuyu incelerseniz kaç kişiye donut sağladıklarını görürsünüz.Meetlab gibi butik olma ile kurumsallaşma arasına sıkışan firmalarda sadece telefona bakmak için bir kişi her zaman olmuyor,bu geçen aylarda başka bir kavurucu için de konuşuldu.Bir numara bırakıp açmayacaklarına ya da açıp "kahve snoblugu" yapacaklarına,"kavrum hatası yok,siz cozememissinizdir" diyeceklerine bir numaralari olmamasını ben yeğlerim.Maille iletişim kurulur,forumla kurulur,deriye de nüfuz etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.Soyledigim gibi kıymetli dostlarım,sizlerin tercihlerine saygı duyuyorum.Bu şekilde üzücü bir deneyim yaşamanız yerine keyifli fincanlarınıza dair paylaşımlarınızı,recetelerinizi okumayı tercih ederdim.Umuyorum firma da bu eleştiriyi dikkate alıp bir çözüm yolu arar.

10605 sipariş numarasıyla alıma katıldım. Meetlab şubesinde daha önce kahve içip çok beğenmiştim. Gelen kahveden de aynı sonucu alacağıma eminim. Ayrıca başlık altında bu kadar aktif olup yardımcı olmaya çalıştıkları için teşekkürler

Meetlab'i merak ediyordum, Final Touch da aldım indirim ile merak ettiğim kahveleri de. Burada amacım tartışma yaratmak değil ama herkes gibi ben de fikrimi dile getirmek isterim.
Meetlab bence zaten duruş olarak 'cool' bir yerde. Bu tabi ki soru soramayacağız,iletişim yok anlamına gelmez. Ama toplu alımda adam roastery telefonu veremez çünkü zaten siparişler ile uğraşıyor, şubelerin telefonlarını veremez kim çıkacak telefona herkes istediğimiz cevaplara sahip değil. Aslında çok net mail atınız diyorlar sebebi ise net dönüşü vakit buldukça veriyor olmaları. Ben sosyal medyadan defalarca soru sordum Emir Bey'e ve hiçbir maddi alışverişimiz olmamasına karşın hep düzgünce cevapladı. Kimsenin tek işi bu alım değil, kavurma yapıp diğer detaylar ile de ilgilenip bir de foruma bu başlık altına cevap yazıyor. Buraya yazmasa anlarım ,yazmak zorunda da değil bence eğer mail yoluyla iletişim kuruluyorsa. Baristatus programında izledim kendilerini bence bu kadar işini seven,kibar ve saygılı biri için yukarıdaki cümleler haksızlık . Sizlerden ricam biraz daha kelime seçmemiz, adamları seçtik daha alımın başında firmayı mental olarak yormayalım. Tekrar söylüyorum bu sizlerle kavga etmek için yazdığım bir şey değil hem yaşım hem yapım gereği bu tip konulara girmem. Bu da yazdığım en uzun mesaj oldu sanırım çünkü yazılanları okuyunca üzüldüm , Emir Bey kesinlikle ilgili ve kahve seven bir insan. Haksızlık etmek istemem, bireysel talihsizlikler sebebi ile alımdaki tutumu henüz başlarında genellestirmemek taraftarıyım. @Bülent73 Üstadım sizin yazdıklarınızı hep takip ediyorum , kahve sevginiz ve titizliğiniz anlaşılır ama bence Emir Bey ile zaten birebir de olsa çoktan niyetlerinizi anlardınız. Ben özelde tanımıyorum bu arada Emir Bey'i sadece kendisini takip edip çalışmalarını gören biri olarak yazmak istedim. Güzel bir pazar ve alım diliyorum hepimize. Kampanya için de forumumuza ve Meeetlab'e çok teşekkür ediyorum.

Denetim için size sunulan raporları okuduğunuzda bir fraud yakalamak üzere olduğunuzu hissediyorsunuz, evraklar, dosyalar arasında bağlantı kurmaya çalışırken, bir telefon geldi ve konuşmayı çok seven bir arkadaşınız sizinle 15 dakika kadar konuşuyor. Böyle bir senaryo benim başıma gelse, odaklanma vs derken minimum 1 saat kaybederim heralde :) Eğer bunu minimum düzeyde başarabiliyorsanız bu sizin için harika.

Final touch hakkında bir sorum olucak. İçerisinde bulunan ürünler yani mg , ca, k , elementler saf mı yoksa calsiyum glukonat , potasyum klorür vb şeklinde formlar halinde mi ? merak ettim .

Meetlab'i merak ediyordum, Final Touch da aldım indirim ile merak ettiğim kahveleri de. Burada amacım tartışma yaratmak değil ama herkes gibi ben de fikrimi dile getirmek isterim.
Meetlab bence zaten duruş olarak 'cool' bir yerde. Bu tabi ki soru soramayacağız,iletişim yok anlamına gelmez. Ama toplu alımda adam roastery telefonu veremez çünkü zaten siparişler ile uğraşıyor, şubelerin telefonlarını veremez kim çıkacak telefona herkes istediğimiz cevaplara sahip değil. Aslında çok net mail atınız diyorlar sebebi ise net dönüşü vakit buldukça veriyor olmaları. Ben sosyal medyadan defalarca soru sordum Emir Bey'e ve hiçbir maddi alışverişimiz olmamasına karşın hep düzgünce cevapladı. Kimsenin tek işi bu alım değil, kavurma yapıp diğer detaylar ile de ilgilenip bir de foruma bu başlık altına cevap yazıyor. Buraya yazmasa anlarım ,yazmak zorunda da değil bence eğer mail yoluyla iletişim kuruluyorsa. Baristatus programında izledim kendilerini bence bu kadar işini seven,kibar ve saygılı biri için yukarıdaki cümleler haksızlık . Sizlerden ricam biraz daha kelime seçmemiz, adamları seçtik daha alımın başında firmayı mental olarak yormayalım. Tekrar söylüyorum bu sizlerle kavga etmek için yazdığım bir şey değil hem yaşım hem yapım gereği bu tip konulara girmem. Bu da yazdığım en uzun mesaj oldu sanırım çünkü yazılanları okuyunca üzüldüm , Emir Bey kesinlikle ilgili ve kahve seven bir insan. Haksızlık etmek istemem, bireysel talihsizlikler sebebi ile alımdaki tutumu henüz başlarında genellestirmemek taraftarıyım. @Bülent73 Üstadım sizin yazdıklarınızı hep takip ediyorum , kahve sevginiz ve titizliğiniz anlaşılır ama bence Emir Bey ile zaten birebir de olsa çoktan niyetlerinizi anlardınız. Ben özelde tanımıyorum bu arada Emir Bey'i sadece kendisini takip edip çalışmalarını gören biri olarak yazmak istedim. Güzel bir pazar ve alım diliyorum hepimize. Kampanya için de forumumuza ve Meeetlab'e çok teşekkür ediyorum.
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği madde 5 c bendi kapsamında satıcı iletişim bilgilerini açıkça yazmak zorundadır. Markanın 'cool' bir duruş sergilemesi bir şey ifade etmiyor.

Ben kanuni yaklaşmadım başta da belirttim tartışma amacımın olmadığını,böyle çıkışlar sebebi ile çoğu kişi yazmıyor dahi fikrini. Adam veremez telefonu işine bakar ,her şeyi belki de kendi takip ediyordur demek istedim .Siz kanuni olarak yaklaşınız efendim kendi fikirlerimi dile getirdim biraz sağ duyulu mu olunsa dedim. Uzatmayacağım ,bence yazma niyetim ortada. İyi günler

Ben kanuni yaklaşmadım başta da belirttim tartışma amacımın olmadığını,böyle çıkışlar sebebi ile çoğu kişi yazmıyor dahi fikrini. Adam veremez telefonu işine bakar ,her şeyi belki de kendi takip ediyordur demek istedim .Siz kanuni olarak yaklaşınız efendim kendi fikirlerimi dile getirdim biraz sağ duyulu mu olunsa dedim. Uzatmayacağım ,bence yazma niyetim ortada. İyi günler
Hukuk devletlerinde senin fikrin benim fikrim koyulan kurallarda yazanı çiğneme hakkı vermez. Ticari bir iş yapılıyorsa konulan kurallara uyulması gerekir.

Denetim için size sunulan raporları okuduğunuzda bir fraud yakalamak üzere olduğunuzu hissediyorsunuz, evraklar, dosyalar arasında bağlantı kurmaya çalışırken, bir telefon geldi ve konuşmayı çok seven bir arkadaşınız sizinle 15 dakika kadar konuşuyor. Böyle bir senaryo benim başıma gelse, odaklanma vs derken minimum 1 saat kaybederim heralde :) Eğer bunu minimum düzeyde başarabiliyorsanız bu sizin için harika.
Aslında yazımın her tarafında kişisel düşüncem olduğunu, meetlab ile daha önce deneyim yaşamadığımı yazdım ama yukarıda cvp niteliğinde yazan bazı forumdaşlar bu kısımları atladı sanırım. Emir beyi tanıyan kişiler olabilirsiniz, firmanın cool olmak adına böyle davranması, yasal zorunluluğu yerine getirmeyerek sitesinde ne adresi ne de telefon paylaşmamasını normal karşılayabilirsiniz ama ben tanımıyorum kendilerini. Dediğim gibi asla kötü insanlar olduğunu düşünmüyorum. Ama iletişimleri yanlışsa yanlıştır, bu yanlışın 3. Alt seviye nedenine inince bu bilimsel bir gerçektir zaten yanlışı yapan kişiyi meşrulaştırırsınız. Madem benim mesleğimden örnek verdiniz bu sebeple biz kimseye bu açıdan bakmamaya çalışırız ki meşrulaştırma yapmayalım. Birde yorumunuzda hatalı olan taraf şu ki denetim sürecinde bizim muhatabımız yani bizi denetimle görevlendiren kimse ilgili tarafa işimi bölüyorsun sana telimi vermiyorum mail at diyemeyiz. Yani müşterime bunu diyemem. Ama arkadaşım ararsa meşgule atarım yada akşam konuşalım derim. Ama şöyle ki bu durumda hizmeti sunan meetlab, hizmet sunduğu kişiler ise müşterileri olduğuna göre ben böyle bir lüks olmadığı düşünüyorum. Ama tabii 15 dk konuşacak arkadaşlarına telefon vermeme haklarına ben karışamam.

Telefon da zorunlu mu buna? Sadece mail yeterli mi? Sanki bazı başka firmalar için de telefon yolunun kapalı olduğunu hatırlıyorum.
MADDE 5 – (1) Tüketici, mesafeli sözleşmenin kurulmasından ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul etmeden önce, aşağıdaki hususların tamamını içerecek şekilde satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilmek zorundadır.

c) Tüketicinin satıcı veya sağlayıcı ile hızlı bir şekilde irtibat kurmasına imkan veren, satıcı veya sağlayıcının açık adresi, telefon numarası ve benzeri iletişim bilgileri ile varsa satıcı veya sağlayıcının adına ya da hesabına hareket edenin kimliği ve adresi,

MADDE 5 – (1) Tüketici, mesafeli sözleşmenin kurulmasından ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul etmeden önce, aşağıdaki hususların tamamını içerecek şekilde satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilmek zorundadır.

c) Tüketicinin satıcı veya sağlayıcı ile hızlı bir şekilde irtibat kurmasına imkan veren, satıcı veya sağlayıcının açık adresi, telefon numarası ve benzeri iletişim bilgileri ile varsa satıcı veya sağlayıcının adına ya da hesabına hareket edenin kimliği ve adresi,
Herkes Mesafeli Satış Sözleşmesinin amacını bilmiyor herhalde "Mesafeli satış sözleşmesi, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem üzerinden tüketicinin sipariş verdiği ve bu siparişin satıcı veya sağlayıcı tarafından kabul edilmesi ile kurulan sözleşmedir." websitede altta bulunur, sipariş vermeden önce de bir tıklama yardımıyla (okumadan, kaçınız okuyor) onaylanır.
Ekran görüntüsü 2023-12-03 120103.png

Websitede sağda instagram olmuş, iletişimde telefon numarası olmuş, mesafeli satış sözleşmesinde belirtilmez, sözleşmede gerekli bilgiler yazıyor ve sözleşmenin gerekliliğini karşılıyor. Sitede yazması falan gerekmiyor. Öyle olsa şu madde yazar "Satıcının telefon numarası websitede tüketicinin kolay ulaşabileceği yerde yazması zorunludur" sözleşmeye cayır cayır her yerde okumadan onay veriyorsunuz zaten.

Geri