• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@S.Yavuz rwanda cyato gibi değiller diyerek mütevazi davranmış. Colombia La Mari damağı şenlendiren meyve asiditesi, tropikal meyve ile sarı meyveler arası notalar ile meyvemsi bir tatlılık, bitişte meyve asiditesinin dilde bıraktığı burukluk ile tüm gün içilebilecek çok güzel bir çekirdek.
Ellerinize sağlık. Yeni çekirdekleri de merakla bekliyoruz artık ✌️
Afiyet olsun :)

merhabalar. 54003 nolu siparişim öncesinde yeni adres düzenlememe rağmen yine eski adresimle sonuçlandı :D iptal, değişim kısmını da bulamıyorum. ne yapmam gerekir? size yollanması gereken adresi iletsem o adresle değişebilir miyiz acaba? @S.Yavuz

merhabalar. 54003 nolu siparişim öncesinde yeni adres düzenlememe rağmen yine eski adresimle sonuçlandı :D iptal, değişim kısmını da bulamıyorum. ne yapmam gerekir? size yollanması gereken adresi iletsem o adresle değişebilir miyiz acaba? @S.Yavuz
Merhaba. Sitemizde yer alan cep telefonu whatsapp'ına ya da info@sezycoffee.com 'a kahvelerinizin gitmesini istediğiniz adresi yollayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Deep 27 ve Buzdağı Su ile Decaf Mexico SWP demledim, ilk denemede dahi beni tatmin etti diyebilirim. Decaf olmasına rağmen kavrumu tam kıvamındaydı. Umarım bu kahvenin stokları hızlıca bitmez.

Son eklenen 2 etiyopya çekirdeği malesef beklentilerimin altında kaldı. Tatlılık, asidite vs fincanda olumlu bir nüans yakalayamadım.

Son eklenen 2 etiyopya çekirdeği malesef beklentilerimin altında kaldı. Tatlılık, asidite vs fincanda olumlu bir nüans yakalayamadım.
Çok garip. Ben her zaman sezy’de olumlu sonuçlar almıştım. Hatta dün de bahsettiğiniz iki çekirdeği nasılsa sezy’dir hoştur diye aldım şuan kargoda. Ben de deneyince yorumlarımı aktarırım. Oraya kadar Belki @S.Yavuz bizi konu ile ilgili aydınlatır. Acaba profillemede ya da batchde bir sıkıntı mı oldu

Ethiopia Malawo Boreta ile ben de zorluk yaşıyorum. Farklı deneme yöntemleri denedim birkaç parametre değişiklikleri denedim ama bir türlü güzel sonuç elde edemedim. En son bu sabah soup tarzı espresso denemiştim sıcakken çok iyi değil gibiydi ama hafif soğuyunca çok güzel oldu tadı.

Bilmiyorum nerede hata yapıyorum...

Her ikisini de referans reçetelerimle demledim, ikisinin de yapı özellikleri ve reçete parametreleri birbirine çok benzer. Mitima, DF64 SSP MP burr 70 klik (CMD 28-30) 40ppm su, 95C Timemore Cyrstal Eye 01, abaca kağıt, 12/200 4x50 döküş 45sn blooming 2.45 gibi bitiş, 1.35 TDS 19.58 EXT enfes bir çıktı verdi, kahvelerin asiditesi oldukça düşük, çok su tutuyorlar, ajitasyonu ve karbonat sertliği yüksek su sevmiyorlar. Düşük ppm hatta varsa direk arıtma su kullanın, örnek sular, Assu, Abant Bolu, Uludağ Premium. Sweet water kit varsa 2011 35-40ppm reçetesi iyi sonuç veriyor. Boreta biraz daha kolay çözülüyor, kalın öğütüm 93C 45 sn blooming ardından tek döküş demleme bile iyi sonuç verecektir, abaca, TH3 vb. hızlı kağıt ve hızlı dripper kullanın. Düz tabanda da denedim ondan biraz daha kalına gidebilirsiniz abartmıyorum nerdeyse french press kalınlığıyla demleyin.

Her ikisini de referans reçetelerimle demledim, ikisinin de yapı özellikleri ve reçete parametreleri birbirine çok benzer. Mitima, DF64 SSP MP burr 70 klik (CMD 28-30) 40ppm su, 95C Timemore Cyrstal Eye 01, abaca kağıt, 12/200 4x50 döküş 45sn blooming 2.45 gibi bitiş, 1.35 TDS 19.58 EXT enfes bir çıktı verdi, kahvelerin asiditesi oldukça düşük, çok su tutuyorlar, ajitasyonu ve karbonat sertliği yüksek su sevmiyorlar. Düşük ppm hatta varsa direk arıtma su kullanın, örnek sular, Assu, Abant Bolu, Uludağ Premium. Sweet water kit varsa 2011 35-40ppm reçetesi iyi sonuç veriyor. Boreta biraz daha kolay çözülüyor, kalın öğütüm 93C 45 sn blooming ardından tek döküş demleme bile iyi sonuç verecektir, abaca, TH3 vb. hızlı kağıt ve hızlı dripper kullanın. Düz tabanda da denedim ondan biraz daha kalına gidebilirsiniz abartmıyorum nerdeyse french press kalınlığıyla demleyin.
Teşekkürler. @DragonFly kahvelere ilişkin oldukça kapsamlı demleme parametreleri vermiş. Özellikle bu tarz yüksek irtifalı ve hassas demleme notalı kahvelerin demlemelerinde kendi damak tadınıza uygun parametreleri bulmak önemli. Ayrıca genel olarak degassing sürelerine dikkat etmeniz özellikle bu tarz kahvelerde fazlasıyla önem taşıyor. Bu kahvelerde 20-25 gün degassing süreci beklemenizi önemle tavsiye ederim.

Ethiopia Malawo Boreta ile ben de zorluk yaşıyorum. Farklı deneme yöntemleri denedim birkaç parametre değişiklikleri denedim ama bir türlü güzel sonuç elde edemedim. En son bu sabah soup tarzı espresso denemiştim sıcakken çok iyi değil gibiydi ama hafif soğuyunca çok güzel oldu tadı.

Bilmiyorum nerede hata yapıyorum...
Kendi kişisel tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Bir kahvenin sıcakken istediğiniz tadı vermemesi ama ılındığında güzelleşmesi genellikle henüz degassing sürecinin tamamlanmadığına işaret etmektedir.

Çok garip. Ben her zaman sezy’de olumlu sonuçlar almıştım. Hatta dün de bahsettiğiniz iki çekirdeği nasılsa sezy’dir hoştur diye aldım şuan kargoda. Ben de deneyince yorumlarımı aktarırım. Oraya kadar Belki @S.Yavuz bizi konu ile ilgili aydınlatır. Acaba profillemede ya da batchde bir sıkıntı mı oldu
27.11 kavrumlu etiyopya mitima’yı bugün referans reçete ile demledim.
Künyede verilen tüm notaları yakalayabildiğimi söyleyebilirim. Degass süreci doğru takip edilirse kahveden sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
Reçetem:
Assu 96 derece
V60-hario 100’lü
30-140-240 döküş
2.00 bitiş
Zp6 4.0 click

Son düzenleme:
Gerçekten kalınlığı arttırdıkça aldığım tad da iyileşti. Normalde yeter artık diyeceğim kalınlıkları da çok geçtim şimdiye kadar yaptığım en kalın öğütümleri yaptım ama sonuçlar çok iyiydi. Yarım kilo kadar çekirdeği biraz "boşa harcadıktan" sonra diğer yarısından çok keyif alıyorum. Teşekkürler bu yorumunuz için.

İyi günler hocam otomatik makinemde latte yapınca kahve tadı zayıf geliyor. Bunun için yoğun veya dark roasta yakın çekirdek tavsiyesi verebilir misiniz? Espresso blend yanına eklemeyi düşünüyorum. @S.Yavuz

İyi günler hocam otomatik makinemde latte yapınca kahve tadı zayıf geliyor. Bunun için yoğun veya dark roasta yakın çekirdek tavsiyesi verebilir misiniz? Espresso blend yanına eklemeyi düşünüyorum. @S.Yavuz
Selamlar. Yin Espresso Blend en koyu blendimizdir. Yang ondan bir tık açıktır. Single origin olup espresso kavrumlar için El Salvador en koyu olan. Brazil Yellow Bourbon Espresso o kadar koyu değil ama çekirdek gövdeli, doygun, tok bir çekirdek.

V60 için özellikle turunçgil notlarını ve şeftaliye bayılıyorum.Çekirdek önerilerinize açığım 😌
Ek olarak yeni deneyimlere de her daim açığım, orjinal ve farklı olarak gördüğünüz çekirdekler hangileri?

Bittiği için tekrar Decaf Mexico SWP – Kafeinsiz Kahve sipariş ettim. O kadar güzel bir kafeinsiz çekirdek ki decaf olduğuna pek inanasım gelmiyor. Umarım bunun gibi özel kafeinsiz çekirdekler gelmeye devam eder.

Merhaba değerli Sezy ailesi. Öncelik olarak evdeki manuel espresso makinesi setup'umda Gaggia E24 için sadece sütlü içecekler için bir çekirdek araşyındayım. Çok koyu kavrum sevmiyorum.Yang espresso blend'iniz sütlü içecekler için uygunsa denemek isterim. Bir de çok amatör bir Pour-over demleyicisiyim. Evde hata telafi eden temiz içimli dengeli bir çekirdek öneriniz varsa çok sevinirim. Hario Switch V60 kullanıyorum genelde.

Merhabalar, Kahve çekirdeği arayışı içindeyim ancak ne yönde ilerlemem gerektiği konusunda emin değilim. Öncelikle otomatik espresso makinesi ile kahve elde ettiğimi belirteyim. Hem sütlü hem sade tüketimde Ekşiliği çok hissedilmeyen sertliği orta karar olan bir çekirdek arıyorum aslında. Yakın zamanda Kenya AA Gathugu, Honduras Honey Catuai, Brazil Yellow Bourbon, Cuba Serrano Lavado çekirdeklerinizi denedik. Eşimle birlikte tükettiğimiz için Kenyada buluştuk diyebilirim ama hala tam olarak kafamızdaki tadı elde edemedik gibi ne tavsiye edebilirsiniz acaba yeni çekirdekler deneme noktasında açığız.

Son düzenleme:
Geri