• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy yang blend. 7 ocak kavrum. Espresso için aldım ama güzel bi fincan çıkaramadım. Bu blendde sorun yaşayan car mı acaba?

Daha önce başka bir yerde yazmıştı Serkan Bey. Toplu alımlar ya da birlikte deneyelim harici indirim yapmıyor bildiğim kadarıyla. Ürün fiyatlandırmalarını zaten bu sebeple uygun yapıyoruz demişti.

espresso setinizi tanıttığınız bir konu başlığı vardı, bir arkadaş peru el limon yeni mi diye sormuştu, siz de henüz sayfası hazır değil demiştiniz ve hatta yanlış hatırlamıyorsam yeni bir iki kahve daha vardı
Evet var. Şu an için planlamamız şubat ayı kahveleri olarak siteye eklenmeleri şeklinde. Aralık sonu ve Ocak ayı içinde önce Nordic Set geldi, peşine Espresso set geldi. Set olmaları nedeniyle zaten çeşit ve gramaj olarak biraz hacimli kampanyalar oldular. İnsanlara biraz ellerindeki kahveleri denemek ve eritmek için zaman vermek istedik. Sanıyorum bir hafta on gün kadar sürer yeni eklemeler yapmamız.

@S.Yavuz selamlar;
çikolata ya da kahve de indirim kodu varmıdır?
@S.Yavuz bir indirim kodu gelir mi😅
Sadece bir tahmin 😂 Yanılırsam çok mutlu olacağım bir türden 😂
Daha önce başka bir yerde yazmıştı Serkan Bey. Toplu alımlar ya da birlikte deneyelim harici indirim yapmıyor bildiğim kadarıyla. Ürün fiyatlandırmalarını zaten bu sebeple uygun yapıyoruz demişti.

Aynen öyle :) Kurulduğumuz günden bu yana bizim toplu alım ya da birlikte deneyelim dışında herhangi bir indirim uygulamamız olmuyor. Hatta bu konuya sık sık eleştiri yaptığım için bana kızanlar da oluyor. Biz arkadaşlar bu indirim konusuna şöyle bakıyoruz. X bir kahveyi diyelim ki 200 liraya satabiliyoruz ve bizi ancak kurtarıyor. O zaman o kahvenin fiyatı 200 lira oluyor. Haliyle de fiyatı koyduktan sonra herhangi bir şekilde şu indirimi bu indirimi diye bir indirim veremiyoruz. Böyle bir indirim verebilmek için o kahveyi 250 liradan satışa koyup sonra bayram indirimi seyran indirimi vs diye o 50 lirayı düşüp aslında satacağım fiyata indirimli satıyormuş gibi yapmam gerekiyor ki bunu müşteri olduğum durumlarda hiç etik bulmuyorum. Haliyle satıcı olduğum durumlarda da yapmıyorum. Bir de zaman zaman tartışması olduğu için şunu belirtmek istiyorum. Benim X kahveyi 200 liradan satabileceğimi hesaplamam herkesin o fiyattan satabileceği anlamına gelmiyor. Sabit gideri daha yüksek olur, alış fiyatı daha yüksek olur ve başka biri 250 liradan satabilir. Daha düşük giderleri olur daha düşük satabilir. Bunlar kavurucudan kavurucuya değişebilir ve bu çok normaldir. Benim hoş bulmadığım durum aynı satıcının aynı ürünü normalde satabileceğinden daha yüksek bir fiyata satışa koyup bunun üzerinden sürekli bir bahaneyle indirim verdim diye farklı fiyata satıyor oluşu.

Sonuca gelirsek herhangi bir indirim kodu gelmez arkadaşlar. Bu arada çikolatalarda ay sonuna kadar birlikte deneyelim indirimi devam ediyor galiba :)

2 çekirdek seçerek ilk defa sezy coffee ile tanışacağım ancak kararsız kaldım.

ilk tercihim espresso için ekşilikten uzak klasik bir çekirdek olacak. ikinci seçimimde ise v60 için dengeli bir seçim arayışım var.
klasik tatlar konusunda da blendlerden çekindiğim için brazil, cuba ve el salvador arasında kaldım ancak natural kurutma olduğu için brezilyayı tercih edeceğim sanırım.
v60 için dengeli bir çekirdek için ise tavsiyelere açığım. klasik tadların bir adım ötesini hiç denemediğim için heyecanlıyım

Açıkçası sizin izlediğiniz politika bence de en etik olanı diye düşünüyorum. Üşenmeden böyle bir cevap verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ediyorum:giggle: @S.Yavuz

ilk tercihim espresso için ekşilikten uzak klasik bir çekirdek olacak. ikinci seçimimde ise v60 için dengeli bir seçim arayışım var.
klasik tatlar konusunda da blendlerden çekindiğim için brazil, cuba ve el salvador arasında kaldım ancak natural kurutma olduğu için brezilyayı tercih edeceğim sanırım.
v60 için dengeli bir çekirdek için ise tavsiyelere açığım. klasik tadların bir adım ötesini hiç denemediğim için heyecanlıyım
Espresso için El Salvador Cosecha güvenli bir liman. Cuba da bir alternatif olabilir ama El Salvador Cosecha espresso kavrumu da olduğu için gövdeli, tok ve klasik bir espresso çıktısı için daha iyi bir seçenek olur (müşteri notu kısmında El Salvador'un espresso kavrumundan istediğinizi belirtin lütfen).

V60 için dengeli bir çekirdek deyince ise işler çok değişiyor. Özellikle espresso tercihindeki "ekşilikten uzak" ibaresi maalesef saatli bomba gibi bir ibare. Öncelikle demleme parametleri, el alışkanlığı vb pek çok sebepten ötürü her çekirdekten "ekşi" çıktı almanız olası bir durum. İkincisi klasik kahvelere alışık bir damak tadının ekşi tanımı fazlasıyla geniş bir tanım. Mesela Indonesia Frinsa Edun veya Ethiopia Bosecha başlangıç için güzel seçenekler olabilirler ama bu konuda ilk demlemelerinizde harika sonuçlar alamayabileceğinizi, bunun bir alışma, deneme ve öğrenme süreci olacağını hatırlatmak isterim.

Mesela Indonesia Frinsa Edun veya Ethiopia Bosecha başlangıç için güzel seçenekler
@S.Yavuz Bey yanıtlamadan görsem ikisini telaffuz edecektim.Yeni gelenleri denemedim açıkçası ama sezy seçkisindeki favorilerim Frinsa Edun ve Bochesa.

Espresso için El Salvador Cosecha güvenli bir liman. Cuba da bir alternatif olabilir ama El Salvador Cosecha espresso kavrumu da olduğu için gövdeli, tok ve klasik bir espresso çıktısı için daha iyi bir seçenek olur (müşteri notu kısmında El Salvador'un espresso kavrumundan istediğinizi belirtin lütfen).

V60 için dengeli bir çekirdek deyince ise işler çok değişiyor. Özellikle espresso tercihindeki "ekşilikten uzak" ibaresi maalesef saatli bomba gibi bir ibare. Öncelikle demleme parametleri, el alışkanlığı vb pek çok sebepten ötürü her çekirdekten "ekşi" çıktı almanız olası bir durum. İkincisi klasik kahvelere alışık bir damak tadının ekşi tanımı fazlasıyla geniş bir tanım. Mesela Indonesia Frinsa Edun veya Ethiopia Bosecha başlangıç için güzel seçenekler olabilirler ama bu konuda ilk demlemelerinizde harika sonuçlar alamayabileceğinizi, bunun bir alışma, deneme ve öğrenme süreci olacağını hatırlatmak isterim.
konuda herkese yardımcı olduğunuzu ve fiyatlarınızın da ulaşılabilir olduğunu görünce denemek istemiştim, yine nazik cevabınız için teşekkür ederim. Ekşilik konusunda da şöyle ki; anladığınız üzere yeniyim espresso demlemede. Bütün değişkenleri optimum aralığa getirmeye çalışıyorum su sıcaklık öğütme, ancak picopresso ile yaptığım demlemelerde en büyük handikap aleti ısıtmak oluyor. Bu handikapı da çok kavrulmuş kahveler tolere edebiliyor sanırım. Dediklerinizi deneyeceğim, espresso için alternatif brezilya olamaz mı peki?
@S.Yavuz Bey yanıtlamadan görsem ikisini telaffuz edecektim.Yeni gelenleri denemedim açıkçası ama sezy seçkisindeki favorilerim Frinsa Edun ve Bochesa.
Teşekkür ederim ikisinden birini ya da ikisini de deneyeceğim 🙏🏻

konuda herkese yardımcı olduğunuzu ve fiyatlarınızın da ulaşılabilir olduğunu görünce denemek istemiştim, yine nazik cevabınız için teşekkür ederim. Ekşilik konusunda da şöyle ki; anladığınız üzere yeniyim espresso demlemede. Bütün değişkenleri optimum aralığa getirmeye çalışıyorum su sıcaklık öğütme, ancak picopresso ile yaptığım demlemelerde en büyük handikap aleti ısıtmak oluyor. Bu handikapı da çok kavrulmuş kahveler tolere edebiliyor sanırım. Dediklerinizi deneyeceğim, espresso için alternatif brezilya olamaz mı peki?

Teşekkür ederim ikisinden birini ya da ikisini de deneyeceğim 🙏🏻
Brazil caramelo için konuşacak olursam çekirdek biraz zor çözünüyor. Filtrede elde ettiğim sonuçlar doğrultusunda espresso deneyeyim dedim, çözemedim

2 kere aylık alıma katıldım 2sinde de kahveleri içtikten sonra dedim ki keşke Sezy'den sipariş verseydim yine. Ya damak tadı bilmiyorum ama bir daha sanmıyorum buradan devam :)

Geri