• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

İki gündür arichayı deniyorum. İlk denemede kavrumun biraz koyu olduğu aklıma gelince otomatik elim birkaç ayar kalın öğütmeye gitti. Pişman oldum biraz boş, tatsız bir bardak çıktı.

Bugün öğütümü incelttim bu sefer de suyu biraz sert ayarlamışım ayar biraz kaçmış. Acılık yoktu ama yoğun limon tadı vardı. Başka tatları baskılıyordu açıkçası. Tatlılık çok dengesiz olarak arkada kalmıştı. Ağızda kalıcılık çok fazlaydı ama biraz yorucuydu kalan limon tadı.

Son olarak suyu doğru düzgün ayarlayıp aynı incelikte öğütüp demleme yaptım. Sonuçtan çok memnunum. Ağır ekşilik tatlı-ekşiliğe döndü çok dengeli oldu. Damakta bıraktığı tat güzel bir limonata gibi. Tam dudak yalatan bir kahve oldu.
Afiyet olsun :)

Damo'yu Sezy coffee'den deneyen, düşüncelerini paylaşmak isteyen kahve sever dostlar var mıdır? Elim sipariş ver butonunda bekliyorum, her türlü tavsiyeye açığım. ☺️

Bu sabah Gigesa'yı açtım. 25 haziran kavurma tarihi.

Cmd 22 klikte öğütücü epey zorlandı, bazı anlarda ekstra güç uygulamak durumunda kaldım. Öğütümden sonra cmd'yi söktüm, bıçakta bir deformasyon vs yoktu ama ilk kez bir çekirdekte bu kadar zorlandım.

33,5 gr
550ml Kuzeyden su
Cmd 22 klik
Makinede demleyip termosla (contigo glaze seramik) ofise getirdim. Günün ilk kahvesi olarak şu an içerken yazıyorum.
İlk yudumda çileği aldım net.

Bahsettiğin acılık sürekli mi var yoksa bitişte mi var? Bitişte hafifçe olabiliyor çünkü. Ben bu kahvenin bitişini maltlı içeceklere benzettim. :)

Ben daha denemedim ama soğuk demleme olarak 2-3 kişi beğendiğini yazdı.

Malesef, sıcakken daha belirgin bir acılık var. Ya su döküşümden, ya da tutarsız öğütümden kaynaklanan kanallanma sonucu bu acılık oluşuyor bence. Kahvenin potansiyeli yüksek.

Merhaba. Öncelikle geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz. Sizin de belirttiğiniz gibi homojen olmayan öğütümlerde istenen sonuçlara ulaşmak zorlaşabiliyor. Diğer V60 demlemelerinizin sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bu arada sonraki yorumunuzda dediğiniz gibi bana da az çözünmeden ziyade çok veya dengesiz çözünme var gibi geldi. Özellikle 16/240 bir demlemede 3:25 oldukça uzun bir süre.

Kavurma sonrası yaptığımız tadımlarda (ben kavurur kavurmaz dayanamayıp içmeye başlıyorum, çekirdeğin soğumasını bile zor bekliyorum :) ) doğrusu makineden alır almaz bile acılık sorununa hiç rastlamadım. Bu arada TM 20 klik oldukça ince. 23-24 klik daha iyi sonuç verecektir. Su sıcaklığını göremedim. 91-92 derece iyi olabilir. Bir de 60-60-60-60 fazla gelmiş olabilir. Tatsız bir tecrübe yaşamış olmanıza üzüldüm. Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Öğütümü kalınlaştırdıkça tutarsızlık artıyor gibi geliyor, ama 23 klikte öğütümü deneyeceğim. Su sıcaklığımı maksimum 93 dereceye çıkartabiliyorum, bu yüzden 92-93 derece kullandım. Düşürmeyi deneyeceğim. Yine sonuç vermez ise 4x60 yerine 60-150-250 de deneyebilirim.

Bu arada, görece uzun sayılabilecek bir süredir kahve tüketiyorum, ya da tüketmeye çalışıyorum. Birçok kavurucu denedim. Yaşadığım sorunlara detaylıca dönüş yapan, ilgiyle yardımcı olmaya çalışan ikinci kavurucusunuz.

Amazon üzerinden aldığım Yirga cheffe ve Brazilya'yı epey demledim. Brazilya bir aylık kavrumdu(bu beklenen bir şey, eleştiri değil kesinlike, hatta bence 20 günde falan oturuyor kahveler ancak zaten o yüzden hiç sorun değil), yirga cheffe de kavrum tarihi yoktu. Yirga cheffe keyifli bir kahveydi, beğendim. Özellikle sütlü içecek hazırlarken keyifle kullanıp tüketiyorum.

Fakat brazilya yellow bourbon hiç keyifli değildi =/ Brazilya kahvelerine daha önce ön yargılı yaklaşıyordum fakat montag fortaleza ön yargımı kırmıştı o yüzden bir hevesle demledim ama damakta bıraktığı hiç hoş olmayan ve çabuk geçmeyen topraksı bir gövdesi var. Yudumu aldıktan sonra ağzınızda hala tozu kalmış gibi... Bourbon olarak bahsedilen tatları da aldım ama bu tatlara bourbon demek biraz fazla iyimserlik... Sütlü sigaralı ölçmeden makinede tüketen babamlara gitti bu kahve 😀

Brazilyasından hiç memnun kalmasam da diğer Etiyopyaları denemeyi düşünüyorum. Hiç değilse fiyat politikasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Naturelleri beğendik, fakat demlemeler birazcık ajitasyonla hemen uzuyor deneyecekler dikkatli olsun. Hamasho'yu başka bir kavurucuda da beğenmiştim, yine beğendim güzel çekirdek. Aricha ile yanda gelen numune meh. Deneme paketinden illa ki tek bir tane öner derseniz Keramo derdim.

@Ufuk normalde gujiyi dinlenmeye bırakacaktim sizin icin simdi bir daha demledim.Ogutunce yine baya kokuyordu.
3.10 dakika sürdü demleme .Sonuç yine baya iyi.Öyle aromalar patlmasa da çileğimsi bir tatlilik hissediliyor.Keyifli içimi var.Sizin kahvede sorun olabilir belki bakmak lazim
Bugün demleyemiyor olma ihtimalimi düşünerek switch ile full immersion deneyeceğim, yine aynı sonuç çıkarsa emin olurum, en azından kafam rahatlar :)

@Ufuk normalde gujiyi dinlenmeye bırakacaktim sizin icin simdi bir daha demledim.Ogutunce yine baya kokuyordu.
3.10 dakika sürdü demleme .Sonuç yine baya iyi.Öyle aromalar patlmasa da çileğimsi bir tatlilik hissediliyor.Keyifli içimi var.Sizin kahvede sorun olabilir belki bakmak lazim
22 klik ile Keramo'yu demledim. 3.15 sürdü.

İlk başlarda yine acı. Sonradan azaldı. Kısmen keyifli bir fincan. Hafif asidik, içimi 'yumuşak?' ve kokusunda alınan şey tadında da hissediliyor. Olumsuz yanları ise tatlılık ve belirgin tat eksikliği, biraz acılık. Yine çok çözündü sanırım. Sen de 3.10'da bitirmişsin, benimkinin bu kadar acı olması kanallanmayı işaret ediyor gibi.

22 klik ile Keramo'yu demledim. 3.15 sürdü.

İlk başlarda yine acı. Sonradan azaldı. Kısmen keyifli bir fincan. Hafif asidik, içimi 'yumuşak?' ve kokusunda alınan şey tadında da hissediliyor. Olumsuz yanları ise tatlılık ve belirgin tat eksikliği, biraz acılık. Yine çok çözündü sanırım. Sen de 3.10'da bitirmişsin, benimkinin bu kadar acı olması kanallanmayı işaret ediyor gibi.
Ya bu blooming sonrası döküşlerde kabarcıkların çıkmaya devam etmesi kanallanmaya işaret değil mi? E benim demlemelerimin %99'unda bu az veya çok oluyor ama acılık yok. Keramo benim de 3.10da bitiyor hamasho 10-15 saniye kadar daha erken.

Ya bu blooming sonrası döküşlerde kabarcıkların çıkmaya devam etmesi kanallanmaya işaret değil mi? E benim demlemelerimin %99'unda bu az veya çok oluyor ama acılık yok. Keramo benim de 3.10da bitiyor hamasho 10-15 saniye kadar daha erken.
Öğütümümden ya da su döküşümden şüpheleniyorum. Senin öğütümlerinde partikül dağılımı nasıl? Bana sanki tutarsız öğütüyor gibi geliyor. Bir ara fotoğraflamaya çalışacağım.

Aricha, Gigesa ve Honduras çekirdeklerini denedim. Aricha baya baya limon hissiyatı veriyor. Gigesa'da kırmızı meyve tatlılığı var. Hediye gelen Honduras Honey de kremamsı, ağzı çok güzel kaplıyordu. Kavrumlar iyi görünüyor ancak Gigesa'yı öğütürken değirmen parçalanacak sandım :) Şu ana kadar öğüttüğüm en sert çekirdekler oldu. Molent 40 clickte bile zorlanarak öğüttüm.

Malesef, sıcakken daha belirgin bir acılık var. Ya su döküşümden, ya da tutarsız öğütümden kaynaklanan kanallanma sonucu bu acılık oluşuyor bence. Kahvenin potansiyeli yüksek.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Öğütümü kalınlaştırdıkça tutarsızlık artıyor gibi geliyor, ama 23 klikte öğütümü deneyeceğim. Su sıcaklığımı maksimum 93 dereceye çıkartabiliyorum, bu yüzden 92-93 derece kullandım. Düşürmeyi deneyeceğim. Yine sonuç vermez ise 4x60 yerine 60-150-250 de deneyebilirim.

Bu arada, görece uzun sayılabilecek bir süredir kahve tüketiyorum, ya da tüketmeye çalışıyorum. Birçok kavurucu denedim. Yaşadığım sorunlara detaylıca dönüş yapan, ilgiyle yardımcı olmaya çalışan ikinci kavurucusunuz.
Elimizden keşke daha fazlası gelse.

Bu sabah Gigesa'yı açtım. 25 haziran kavurma tarihi.

Cmd 22 klikte öğütücü epey zorlandı, bazı anlarda ekstra güç uygulamak durumunda kaldım. Öğütümden sonra cmd'yi söktüm, bıçakta bir deformasyon vs yoktu ama ilk kez bir çekirdekte bu kadar zorlandım.

33,5 gr
550ml Kuzeyden su
Cmd 22 klik
Makinede demleyip termosla (contigo glaze seramik) ofise getirdim. Günün ilk kahvesi olarak şu an içerken yazıyorum.
İlk yudumda çileği aldım net.

Afiyet olsun :)

4'lü Etiyopya deneme paketinden Aricha ve Gigesa'yı denedim. Hatta Aricha bitti sayılır, bir demlemelik kaldı.

Aricha bana çok hitap etmediği için çoğunlukla sütle içtim. Kavrum biraz koyu idi, limon geride kalıyordu. Sütle uyumu mükemmel oldu benim damak tadım açısından.

Gigesa tam sevdiğim gibi meyveli. Fincana 3-4 yabanmersini atmışım sanki, öyle geliyor tadı.

[Ekipman Kompresso]
Öncelikle Gigesa (meyvemsi tat sebebiyle) set içinde bana en çok hitap eden kahve olsa da çok sert olduğundan tekrar almayı düşünmüyorum. Kolum yoruluyor. 😅

Bugün Hamasho'yu da deneyerek tüm seti tamamlamış oldum. Çok keyif aldığım bir set oldu. Bir alışverişte aldığım (veya aldığım bir deneme setinde yer alan) tüm kahveleri sevdiğim daha önce vaki değildi, Etiyopya setiniz ile bu oldu @Sezy Coffee Roastery. İtiraf edeyim, bu kadar memnun kalacağımı hiç tahmin etmiyordum. Bu sununuz için teşekkür ederim. Etiyopyaya doydum sayenizde. 😊

Keramo ve Hamasho birbirine yakın. İkisinde de acılık yok. İkisi de baharatlı ama Keramo'da kompleksite içinde tatlı baharatlar geliyorken, Hamasho'da hafif, güzel bir limon asiditesi eşlik ediyor. Keramo birazcık Gigesa'ya da benziyor tatlılık olarak ama ondaki meyvemsilik yok.

Puanım: ⭐⭐⭐⭐⭐ 😃

Bu sette başarısız sonuç aldığım tek çekirdek guji gigesa oldu. Lezzet profili benzer olan worka'da da nadiren başarılı sonuçlar almıştım. Bu tip kahvelerde biraz beceriksizim sanırım.

Acılık yok ama vasat bir kahve çıkıyor ortaya. Önerisi olan?

Geri