Kendime bir iyilik yapıp Null çekirdekleri ile uğraşmayı bıraktım, Etiyopya kahveleri setindeki dört kahveden ufak bir cupping yaptım.
Hamasho ve Keramo çekirdek halindeyken oldukça güzel koktuğu için heyecan ve ümitle cuppinge başladım. Timemore C2 23 klik, 10/150 oran kullandım.
Belirtmek isterim ki, cupping ile demlediğim kahvelerin tam performansını verdiğini düşünmüyorum. Zaten öğütüm esnasında da birbirinden çok farklı boyutta partiküller dikkatimi çekti, kase içinde kenarlarda gerçekten büyük parçalar varken ortada gayet ufak parçalar vardı. Eskiden böyle değildi, değirmenime bir şey oldu sanki. Bu nedenle, alttaki tadım notlarını çok ciddiye almanıza gerek yok. Benim için nihai sonucu V60 denemeleri verecek. Zaten Hamasho ve Keramo'nun kokusu bile bu kahveleri almak için yeterli. Müşteri iletişimi ve memnuniyeti de cabası.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gigesa Natural
Çekirdek ve kuru haldeyken belirgin bir koku alamadım. Natural bir Etiyopyaya göre oldukça kokusuzdu. İlk başlarda belirgin bir tat alamadım, 13. dakikada acı olmayan, saf bir odun tadı aldım, 20. dakikada bu tat geçti ve daha içilebilir oldu.
Hamasho Yıkanmış
Çekirdek hali buram buram meyveli yoğurt kokuyor. Tıpkı çilekli danone gibi. "Bu nasıl yıkanmış kahve böyle" dedirtiyor. Gerçekten harika, kokladıkça koklayası geliyor insanın. Tadım esnasında belirgin bir tat alamasam da, diğerlerine göre içimi en 'rahat' olan kahveydi. Diğerlerinden bir iki kaşık alıp geçerken, bu kahveden beş altı kaşık alıp fark etmiyordum. Ama tekrar belirteyim, herhangi bir tatlılık, asidite, tat felan yoktu, kuru kokudaki gibi danone tadı felan da alamadım. Sadece hiçbir olumsuz parametre olmadığı için çok kolay içilebiliyordu.
Aricha Yıkanmış
Çekirdek halinde koku var-yok gibi bir şeydi, çok zayıf. Tadım esnasında da belirgin bir tat alamadım.
Keramo Natural
Çekirdek hali güzel kokuyor. Sanki biraz Tabu Burka'ya benzettim. Tabu Burka'yı ne kadar sevdiğimi bilen bilir. Tadım esnasında da, kokusuna benzer bir tat hafif hafif hissediliyordu. Sıcakken hafif bir asidite de hissettim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yukarıda da yazdığım üzere, cupping'in iyi bir demleme yöntemi olduğunu düşünmüyorum, en azından bana göre. V60 demlemelerine bakmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur. İşin içinde değirmende tutarsızlık gibi bir ihtimal de var. Şu anlık Hamasho ve Keramo'dan memnunum, diğerlerinden de umarım memnun kalırım. Natural kardeşleri 22 klik 4x60 ile, yıkanmış kardeşleri de 20 klik 4x60 ile denemeyi düşünüyorum. Demleme tavsiyesi varsa alabilirim.