• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

Elimdeki kahveler 12 haziran kavrumlu. Bence şu an en lezzetli hale geldiler. Özellikle Gigesa kendini daha fazla göstermeye başladı. Hamasho bana hiç limon limon gelmedi. Bitkilerle arası olanlar bilir, limonotu ve biberiye notları alıyorum ve bence bu daha güzel :) Kahveden bu notları almak hoşuma gitti.

Özetle; aceleniz yoksa kavrumdan 2 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz, güzelleşiyor :)

Diğerleri medium, Aricha medium+ kavrummuş yalnız öğütürken de çıktının renginden de diğerleriyle aynı kavrumda hissettm. Ancak içerken fark ortaya çıktı.

@teyyaredenkahve 'nin de dediği gibi damakta kalıcılığı fazla. Gövde yüksek ama azıcık bile acı, kavruk tat yok. Asidite (yine limon) gerilerden geliyor, soğudukça belirginleşiyor. Biraz çayımsı ve tatlı. Aricha'yı daha az sevdim ama kavrum gerçekten çok iyi.

@Sezy Coffee Roastery sizi bu tarz nitelikli kahvelerle daha çok görmek istiyoruz desem herhalde pek çok arkadaş da bana katılacaktır :)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Nitelikli kahve sayımızı arttırmak bizim de öncelikli hedeflerimizden biri. Hem kendimiz ithal ederek hem diğer ithalatçılardan temin ederek nitelikli kahve çeşitliliğimizi arttırma yönünde çalışmalarımız da var.

Damo ve gigesa natural siparisim geldi.
Damo 2 temmuz kavrumlu.Demledim baya güzel kahve.Böyle çok değişik orman meyveleri mi desem pestil mi desem en iyisi orman meyveli pestil diyim.
Gigesa 1 gunluk olmasina ragmen yorum yapmak için demledim.Bitterlik 0 .Kavrum koyu gözüküyor ama baya açık.
Çözünme sorunu da yok bitterlik de yok.
Kavrumlar baya iyi.Çok uzatmayacağım gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Fiyat politikanız böyle devam ederse devamlı müsterinizim

Elimdeki kahveler 12 haziran kavrumlu. Bence şu an en lezzetli hale geldiler. Özellikle Gigesa kendini daha fazla göstermeye başladı. Hamasho bana hiç limon limon gelmedi. Bitkilerle arası olanlar bilir, limonotu ve biberiye notları alıyorum ve bence bu daha güzel :) Kahveden bu notları almak hoşuma gitti.

Özetle; aceleniz yoksa kavrumdan 2 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz, güzelleşiyor :)

Kesinlikle katılıyorum. Aricha hariç, 2 hafta civarı degassing benim damak tadıma göre de daha keyifli tatlar verdi. Tabii ki tercih meselesi ama 3-4 gün sonra içtiğim kahvelerin 90%ı benim damak tadıma uymadı. En az 1 hafta beklemeyi tercih ediyorum.

İki gündür arichayı deniyorum. İlk denemede kavrumun biraz koyu olduğu aklıma gelince otomatik elim birkaç ayar kalın öğütmeye gitti. Pişman oldum biraz boş, tatsız bir bardak çıktı.

Bugün öğütümü incelttim bu sefer de suyu biraz sert ayarlamışım ayar biraz kaçmış. Acılık yoktu ama yoğun limon tadı vardı. Başka tatları baskılıyordu açıkçası. Tatlılık çok dengesiz olarak arkada kalmıştı. Ağızda kalıcılık çok fazlaydı ama biraz yorucuydu kalan limon tadı.

Son olarak suyu doğru düzgün ayarlayıp aynı incelikte öğütüp demleme yaptım. Sonuçtan çok memnunum. Ağır ekşilik tatlı-ekşiliğe döndü çok dengeli oldu. Damakta bıraktığı tat güzel bir limonata gibi. Tam dudak yalatan bir kahve oldu.

Kendime bir iyilik yapıp Null çekirdekleri ile uğraşmayı bıraktım, Etiyopya kahveleri setindeki dört kahveden ufak bir cupping yaptım.

Hamasho ve Keramo çekirdek halindeyken oldukça güzel koktuğu için heyecan ve ümitle cuppinge başladım. Timemore C2 23 klik, 10/150 oran kullandım.

Belirtmek isterim ki, cupping ile demlediğim kahvelerin tam performansını verdiğini düşünmüyorum. Zaten öğütüm esnasında da birbirinden çok farklı boyutta partiküller dikkatimi çekti, kase içinde kenarlarda gerçekten büyük parçalar varken ortada gayet ufak parçalar vardı. Eskiden böyle değildi, değirmenime bir şey oldu sanki. Bu nedenle, alttaki tadım notlarını çok ciddiye almanıza gerek yok. Benim için nihai sonucu V60 denemeleri verecek. Zaten Hamasho ve Keramo'nun kokusu bile bu kahveleri almak için yeterli. Müşteri iletişimi ve memnuniyeti de cabası.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gigesa Natural

Çekirdek ve kuru haldeyken belirgin bir koku alamadım. Natural bir Etiyopyaya göre oldukça kokusuzdu. İlk başlarda belirgin bir tat alamadım, 13. dakikada acı olmayan, saf bir odun tadı aldım, 20. dakikada bu tat geçti ve daha içilebilir oldu.

Hamasho Yıkanmış

Çekirdek hali buram buram meyveli yoğurt kokuyor. Tıpkı çilekli danone gibi. "Bu nasıl yıkanmış kahve böyle" dedirtiyor. Gerçekten harika, kokladıkça koklayası geliyor insanın. Tadım esnasında belirgin bir tat alamasam da, diğerlerine göre içimi en 'rahat' olan kahveydi. Diğerlerinden bir iki kaşık alıp geçerken, bu kahveden beş altı kaşık alıp fark etmiyordum. Ama tekrar belirteyim, herhangi bir tatlılık, asidite, tat felan yoktu, kuru kokudaki gibi danone tadı felan da alamadım. Sadece hiçbir olumsuz parametre olmadığı için çok kolay içilebiliyordu.

Aricha Yıkanmış

Çekirdek halinde koku var-yok gibi bir şeydi, çok zayıf. Tadım esnasında da belirgin bir tat alamadım.

Keramo Natural

Çekirdek hali güzel kokuyor. Sanki biraz Tabu Burka'ya benzettim. Tabu Burka'yı ne kadar sevdiğimi bilen bilir. Tadım esnasında da, kokusuna benzer bir tat hafif hafif hissediliyordu. Sıcakken hafif bir asidite de hissettim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda da yazdığım üzere, cupping'in iyi bir demleme yöntemi olduğunu düşünmüyorum, en azından bana göre. V60 demlemelerine bakmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur. İşin içinde değirmende tutarsızlık gibi bir ihtimal de var. Şu anlık Hamasho ve Keramo'dan memnunum, diğerlerinden de umarım memnun kalırım. Natural kardeşleri 22 klik 4x60 ile, yıkanmış kardeşleri de 20 klik 4x60 ile denemeyi düşünüyorum. Demleme tavsiyesi varsa alabilirim.

Hamasho'yu V60 ile demledim. 16/240 60-60-60-60. TM 20 klik. 3 dakika 25 saniye sürdü. Hario filtre kullandım.

Sürenin uzamasından dolayı sıcakken belirgin bir acılık var. Soğudukça azalıyor. Yine sıcakken çok belirgin bir asidite var. Ama bu asidite; tatlılık ve lezzet olmayınca zevk vermiyor. Bir şeyler var, ama yine bir şeylerin gerisinde kalıyor. Kanallanmadan şüpheleniyorum, sürenin bu kadar uzaması normal değil bence. Değirmenin kalibrasyonunu nasıl kontrol edebilirim, bir konu vardı sanırım ama bulamadım.

Sanki çok çok silik bir tatlılık var. Bu kadar silik olmasının sebebi; az çözünmeden ziyade, çok çözünme veya dengesiz çözünme sonucu gölgede kalması bence. Ekteki timsahı tatlılık olarak hayal edebiliriz. Ya da benim umutlarım.

Hippos-mob-crocodile-as-they-protect-a-baby-in-the-herd.jpg

Gigesa gibi çok beğenilen bir çekirdekten ne yaparsam yapayım dümdüz tatlar alıyorum cmd 20-21-22 denedim çok bir şey değişmedi. Kavrumunun 11.gününde şu an. Belki iki hafta gerekiyordur. Üstte yazıldığını yeni fark ettim gigesa çekirdek halde bende de hiç kokmuyor. Çekirdek kokusu pek önemsediğim bir şey değil ama sizde buram buram kokuyor ve bende sıfır koku olunca ilginç geldi . :)

Gigesa gibi çok beğenilen bir çekirdekten ne yaparsam yapayım dümdüz tatlar alıyorum cmd 20-21-22 denedim çok bir şey değişmedi. Kavrumunun 11.gününde şu an. Belki iki hafta gerekiyordur. Üstte yazıldığını yeni fark ettim gigesa çekirdek halde bende de hiç kokmuyor. Çekirdek kokusu pek önemsediğim bir şey değil ama sizde buram buram kokuyor ve bende sıfır koku olunca ilginç geldi . :)
Nasıl kokluyorsunuz? Ben ögutulmuş kokudan bahsettim

Hamasho'yu V60 ile demledim. 16/240 60-60-60-60. TM 20 klik. 3 dakika 25 saniye sürdü. Hario filtre kullandım.

Sürenin uzamasından dolayı sıcakken belirgin bir acılık var. Soğudukça azalıyor. Yine sıcakken çok belirgin bir asidite var. Ama bu asidite; tatlılık ve lezzet olmayınca zevk vermiyor. Bir şeyler var, ama yine bir şeylerin gerisinde kalıyor. Kanallanmadan şüpheleniyorum, sürenin bu kadar uzaması normal değil bence. Değirmenin kalibrasyonunu nasıl kontrol edebilirim, bir konu vardı sanırım ama bulamadım.

Sanki çok çok silik bir tatlılık var. Bu kadar silik olmasının sebebi; az çözünmeden ziyade, çok çözünme veya dengesiz çözünme sonucu gölgede kalması bence. Ekteki timsahı tatlılık olarak hayal edebiliriz. Ya da benim umutlarım.

Ekli dosyayı görüntüle 14300

Geçenlerde ARL Adado'yu birden fazla kez kullandığım bir filtreyle V60'ta (o da orijinal değildi) demledim. Filtre yırtıldı, tüm "slurry" kavanoza boşaldı. Ben de yeniden kağıt filtreden geçirdim. Sonuç çok iyiydi.

Ama işte kıssadan hisse yok burada.

Ben çekirdek kokusundan bahsettiğinizi zannettim, ama öğütülmüş kokusu da dümdüz. :) Başka çekirdekler de var, onların kokusu geliyor.
Yok hocam çekirdek o kadar kokmaz zaten.11 gün herhangi bir kahve için yeterli olması lazım.Kahve baya açık kavrum çözememiş olabilirsiniz.23 klik ile deneyin toz yapmaya meyilli bir kahve.Sıcaklık da 90 falan olsun

Damo ve gigesa natural siparisim geldi.
Damo 2 temmuz kavrumlu.Demledim baya güzel kahve.Böyle çok değişik orman meyveleri mi desem pestil mi desem en iyisi orman meyveli pestil diyim.
Gigesa 1 gunluk olmasina ragmen yorum yapmak için demledim.Bitterlik 0 .Kavrum koyu gözüküyor ama baya açık.
Çözünme sorunu da yok bitterlik de yok.
Kavrumlar baya iyi.Çok uzatmayacağım gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Fiyat politikanız böyle devam ederse devamlı müsterinizim

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :)

Fiyatlar konusunda ise kurulduğumuz günden beri aynı politikayı izliyoruz. Bundan sonra da bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 14300
Bahsettiğin acılık sürekli mi var yoksa bitişte mi var? Bitişte hafifçe olabiliyor çünkü. Ben bu kahvenin bitişini maltlı içeceklere benzettim. :)

Ben daha denemedim ama soğuk demleme olarak 2-3 kişi beğendiğini yazdı.

Kendime bir iyilik yapıp Null çekirdekleri ile uğraşmayı bıraktım, Etiyopya kahveleri setindeki dört kahveden ufak bir cupping yaptım.

Hamasho ve Keramo çekirdek halindeyken oldukça güzel koktuğu için heyecan ve ümitle cuppinge başladım. Timemore C2 23 klik, 10/150 oran kullandım.

Belirtmek isterim ki, cupping ile demlediğim kahvelerin tam performansını verdiğini düşünmüyorum. Zaten öğütüm esnasında da birbirinden çok farklı boyutta partiküller dikkatimi çekti, kase içinde kenarlarda gerçekten büyük parçalar varken ortada gayet ufak parçalar vardı. Eskiden böyle değildi, değirmenime bir şey oldu sanki. Bu nedenle, alttaki tadım notlarını çok ciddiye almanıza gerek yok. Benim için nihai sonucu V60 denemeleri verecek. Zaten Hamasho ve Keramo'nun kokusu bile bu kahveleri almak için yeterli. Müşteri iletişimi ve memnuniyeti de cabası.

Gigesa Natural

Çekirdek ve kuru haldeyken belirgin bir koku alamadım. Natural bir Etiyopyaya göre oldukça kokusuzdu. İlk başlarda belirgin bir tat alamadım, 13. dakikada acı olmayan, saf bir odun tadı aldım, 20. dakikada bu tat geçti ve daha içilebilir oldu.

Hamasho Yıkanmış

Çekirdek hali buram buram meyveli yoğurt kokuyor. Tıpkı çilekli danone gibi. "Bu nasıl yıkanmış kahve böyle" dedirtiyor. Gerçekten harika, kokladıkça koklayası geliyor insanın. Tadım esnasında belirgin bir tat alamasam da, diğerlerine göre içimi en 'rahat' olan kahveydi. Diğerlerinden bir iki kaşık alıp geçerken, bu kahveden beş altı kaşık alıp fark etmiyordum. Ama tekrar belirteyim, herhangi bir tatlılık, asidite, tat felan yoktu, kuru kokudaki gibi danone tadı felan da alamadım. Sadece hiçbir olumsuz parametre olmadığı için çok kolay içilebiliyordu.

Aricha Yıkanmış

Çekirdek halinde koku var-yok gibi bir şeydi, çok zayıf. Tadım esnasında da belirgin bir tat alamadım.

Keramo Natural

Çekirdek hali güzel kokuyor. Sanki biraz Tabu Burka'ya benzettim. Tabu Burka'yı ne kadar sevdiğimi bilen bilir. Tadım esnasında da, kokusuna benzer bir tat hafif hafif hissediliyordu. Sıcakken hafif bir asidite de hissettim.

Yukarıda da yazdığım üzere, cupping'in iyi bir demleme yöntemi olduğunu düşünmüyorum, en azından bana göre. V60 demlemelerine bakmadan kesin bir şey söylemek yanlış olur. İşin içinde değirmende tutarsızlık gibi bir ihtimal de var. Şu anlık Hamasho ve Keramo'dan memnunum, diğerlerinden de umarım memnun kalırım. Natural kardeşleri 22 klik 4x60 ile, yıkanmış kardeşleri de 20 klik 4x60 ile denemeyi düşünüyorum. Demleme tavsiyesi varsa alabilirim.
Merhaba. Öncelikle geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz. Sizin de belirttiğiniz gibi homojen olmayan öğütümlerde istenen sonuçlara ulaşmak zorlaşabiliyor. Diğer V60 demlemelerinizin sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bu arada sonraki yorumunuzda dediğiniz gibi bana da az çözünmeden ziyade çok veya dengesiz çözünme var gibi geldi. Özellikle 16/240 bir demlemede 3:25 oldukça uzun bir süre.

Kavurma sonrası yaptığımız tadımlarda (ben kavurur kavurmaz dayanamayıp içmeye başlıyorum, çekirdeğin soğumasını bile zor bekliyorum :) ) doğrusu makineden alır almaz bile acılık sorununa hiç rastlamadım. Bu arada TM 20 klik oldukça ince. 23-24 klik daha iyi sonuç verecektir. Su sıcaklığını göremedim. 91-92 derece iyi olabilir. Bir de 60-60-60-60 fazla gelmiş olabilir. Tatsız bir tecrübe yaşamış olmanıza üzüldüm. Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Geri