• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

Ekli dosyalar

• 9DD23626-104A-4FE0-9D73-5E1A5499C55B.png
    9DD23626-104A-4FE0-9D73-5E1A5499C55B.png
    336.1 KB · Görüntüleme: 314
Kafamda soru işaretleri var. Herkes için aynısı geçerli mi bilmiyorum ama alışveriş yapanlardan yeterli geri dönüş yok diye düşünüyorum. Söylenenlerden sonra diğer kavuruculardaki hamasho fiyatlarına baktım.
250 gram için fiyatlar şu şekildeydi.

Null 130
Williams 130
Coffeerem(200gram) 95
Gordion 99
Sezy 89

fiyatlar böyle olunca soru işareti de artıyor dolaylı olarak. Toptancı aynı, fiyatlar bambaşka. Hadi çık işin içinden :)
Gordion benim
Ne eksikgim var diyip 110 a çekmiş

Kg alış fiyatı 100 TL satış fiyatı 400 hatta 500 TL neredeyse :D Çok enteresan çok :)
Teşekkürler bu arada bu yaptığınızı yapan başka bir firma görmedim ben hiç burada @OkanT :)

Genel olarak yapılan hesapta simdiye kadar yutdisinda uygulanan fiyat politikası da bu şekildedir, yeşilin fiyati, kavrulmuşunun 250 gr ına den gelir. Kahvenin kavrulduktan sonra dramatik şekilde ağırlığını da kaybettigini düşünürsek, makul bir hesaplamadır.

Genel olarak yapılan hesapta simdiye kadar yutdisinda uygulanan fiyat politikası da bu şekildedir, yeşilin fiyati, kavrulmuşunun 250 gr ına den gelir. Kahvenin kavrulduktan sonra dramatik şekilde ağırlığını da kaybettigini düşünürsek, makul bir hesaplamadır.
Kavrulunca ağırlığının %25 ini kaybeder mi demek istediniz. 1kg yeşil=0.75 kg kavrulmuş gibi

acik kavrumlarda 12-17 diye biliyorum. bu kadar fiyat artisini fazla buluyorum normal karsiladikca bunlari artmayada devam eder komik

Son düzenleme:
Benimdir 😊

Bugün denemem TM -23
3'40" sürdü. Yatak düz ve iyiydi. Ama gövde alamadım. Çilek tadı aşağılarda bir yerlerde duruyordu. Ayrıca soğudukça asidite almaya başladım. İş iyice eğlenceye döndü

Tm 22 denerim o da olmazsa metodu değiştiririm artık.

Ama hala içilebilir bir kahve.
Denemeler/Daunterm :) Montaigne de kimmiş?

Kg alış fiyatı 100 TL satış fiyatı 400 hatta 500 TL neredeyse :D Çok enteresan çok :)
Teşekkürler bu arada bu yaptığınızı yapan başka bir firma görmedim ben hiç burada @OkanT
Kavurmada %13-15 arası bir fire var. Ağırlıklı olarak yeşil çekirdekteki nemin buharlaşmasından kaynaklı bir kayıp. 10 kilo yeşil kavurduğumda yaklaşık 8.6-8.7 kilo kahve alıyorum. Tabi kavurma profiline ve çekirdeğe göre biraz daha az veya fazla olabilir.

hamasho nun 1 kilo kavrulmuş hali %20 kayıp maliyeti ve %8 vergi eklediğimizde 152.5 tlye gelmiş oluyor. üstüne üretim maliyeti vs. gibi şeyler eklenip satılıyor. mesela null da 1kgsi 468 tl (1kgdeki %10 indirim uygulanmış hali). Sezy de 1kg fiyatı 268 tl çıkıyor.
2 sinide yüzde 25 şuan ki indirimimizi uygularsak. sezy 202 TL, Null 351 tl fiyat istiyor. şu an sezy bedava veriyor diyebiliriz :)

hamasho nun 1 kilo kavrulmuş hali %20 kayıp maliyeti ve %8 vergi eklediğimizde 152.5 tlye gelmiş oluyor. üstüne üretim maliyeti vs. gibi şeyler eklenip satılıyor. mesela null da 1kgsi 468 tl (1kgdeki %10 indirim uygulanmış hali). Sezy de 1kg fiyatı 268 tl çıkıyor.
2 sinide yüzde 25 şuan ki indirimimizi uygularsak. sezy 202 TL, Null 351 tl fiyat istiyor. şu an sezy bedava veriyor diyebiliriz :)
Ona bedava demeyelim de kahvekulübüne yeni katılmamız sebebiyle forum üyelerine kısa süreliğine bir jest yapmak istedik diyelim :)

Kahveleri ben de denedim. Çekirdeklerin fotoğrafını ekledim. Yüklerken kalite düşüyor ama fikir verir diye düşünüyorum :)

Kahvelerden ve firmadan genel olarak memnun kaldım. İlgili ve nazik insanlar. Fikir alışverişi yaptık bolca. Denemelere ve tavsiyelere açıklar.

Etiyopya Yirgacheffe Aricha: Aricha'dan beklenen limon asiditesini hissettiriyor. Parlak asidite hissetmek istiyorsanız mutlu eder.

Etiyopya Hamasho: Biberiye ve limon otu notları hissettim. Bitki çayı havasında bence. Kahve gibi kahve işte demeyeceğim tatları seviyorum.

Etiyopya Natural Guji Gigesa: Bu dörtlünün arasındaki en tatlı kahve bence. Kırmızı meyve notlarına rağmen dengeli bir asiditeye sahip. Çilek baskın gibi.

Etiyopya Natural Keramo: Diğerlerine göre daha düz bir kahve gibi geldi. Damakta kalıcı. Birkaç farklı yöntem daha deneyip tekrar düşüneceğim üzerine.

♡Kahveleri flower ile demledim.

♡92°-95° arası su kullandım.

♡Natural kahvelerde bloom sonrası tek döküş, yıkanmışlarda bloom sonrası 2-3 döküş yaptım. Yıkanmışlarda Orkun Üstel ve Kasuya da denedim.

♡Molent g50 değirmenle 36-38 klik arası öğüttüm. İnce öğütümü kendi adıma tavsiye etmem.

♡Cafec filtreler kullandım. Abaca bu ara favorim. Th3 ve TH1 de kullandım.

Ekli dosyalar

• IMG_20210624_122639_402.jpg
    IMG_20210624_122639_402.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 164
Ben de Burtukaana almistim bir kilo Amazon'dan, 130tl idi kilosu bu fiyata artik kavrum ne kadar eski olsa da tuketirim mecbur.:D

Kahveleri ben de denedim. Çekirdeklerin fotoğrafını ekledim. Yüklerken kalite düşüyor ama fikir verir diye düşünüyorum :)

Kahvelerden ve firmadan genel olarak memnun kaldım. İlgili ve nazik insanlar. Fikir alışverişi yaptık bolca. Denemelere ve tavsiyelere açıklar.

Etiyopya Yirgacheffe Aricha: Aricha'dan beklenen limon asiditesini hissettiriyor. Parlak asidite hissetmek istiyorsanız mutlu eder.

Etiyopya Hamasho: Biberiye ve limon otu notları hissettim. Bitki çayı havasında bence. Kahve gibi kahve işte demeyeceğim tatları seviyorum.

Etiyopya Natural Guji Gigesa: Bu dörtlünün arasındaki en tatlı kahve bence. Kırmızı meyve notlarına rağmen dengeli bir asiditeye sahip. Çilek baskın gibi.

Etiyopya Natural Keramo: Diğerlerine göre daha düz bir kahve gibi geldi. Damakta kalıcı. Birkaç farklı yöntem daha deneyip tekrar düşüneceğim üzerine.

♡Kahveleri flower ile demledim.

♡92°-95° arası su kullandım.

♡Natural kahvelerde bloom sonrası tek döküş, yıkanmışlarda bloom sonrası 2-3 döküş yaptım. Yıkanmışlarda Orkun Üstel ve Kasuya da denedim.

♡Molent g50 değirmenle 36-38 klik arası öğüttüm. İnce öğütümü kendi adıma tavsiye etmem.

♡Cafec filtreler kullandım. Abaca bu ara favorim. Th3 ve TH1 de kullandım.
Alım düşünüyordum. Derli toplu bilgi için çok teşekkür ederim

Tıkanma mı yaşadınız yoksa kahve profillerine mi yakışmayacağını düşünüyorsunuz?
Hem süre uzuyor hem de çok verimli fincanlar elde etmediğimi düşündüm. Süre uzaması bence çok sorun değil ama fincana olumlu yansımadı bence.

tempImageurtY2r_800x600.jpg
hamasho nun filtre lezzetini pek bana gore bulmayınca espressoda denemek istedim ve simdi beğendim.
cafelat robot ile yaptım. 10 sn 2 bar, daha sonra hafif hafif yükselerek 10 bara kadar yükselttim, total sure 45 sn kadar oldu. 19 gr kahveye, 45 gr cikti aldım. daha sonra alip baska basınçlarda denemek icin listeme ekledim.

Geri