• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

Merhaba. Kabuk içindeki beyaz kısım first crack ile gelen açılmadan kaynaklanıyor. Drying (yeşil çekirdeklerin nemini attığı ilk aşama) ve browning (maillard reaksiyonun yaşandığı ve çekirdeklerin kahve rengine dönüşmeye başladığı evre) safhalarında yüklenen enerjiyle birlikte çekirdekler first crack aşamasına ulaşırlar. Yüklenen enerji miktarı ve sağlanan ROR (rate of rise yani ısının dakikadaki artış miktarı diyebiliriz sanırım) ile daha kuvvetli bir first crack yaşandığında çekirdeğin ortasındaki açılmayla birlikte bahsedilen beyaz kısım daha görünür hale gelir. Tabi bu kahvenin varyetesine, kavurma profiline göre de değişkenlik gösteren bir durum ancak sanırım kısaca bu şekilde açıklamak doğru olacaktır.
Hocam belirgin bir kokusu olmaması çekirdeğin yapısı ile mi ilgili .Mesala Montag'ın nensebosu buram buram kokuyor. ARL nin colombiası ,guatemalası daha kutusu açılmadan buram buram kokusu geliyor.

Hocam belirgin bir kokusu olmaması çekirdeğin yapısı ile mi ilgili .Mesala Montag'ın nensebosu buram buram kokuyor. ARL nin colombiası ,guatemalası daha kutusu açılmadan buram buram kokusu geliyor.
Merhaba. Öncelikle diğer markaların kahveleriyle ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz. O nedenle sadece kendi kahvelerimiz hakkında görüş belirtmiş olayım. Koku biraz görece bir olgu. Bu kahveyle ilgili olarak aldığımız geri dönüşler, özellikle baharatımsı kokuların hakim olduğu yönündeydi.

Merhaba. Öncelikle diğer markaların kahveleriyle ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz. O nedenle sadece kendi kahvelerimiz hakkında görüş belirtmiş olayım. Koku biraz görece bir olgu. Bu kahveyle ilgili olarak aldığımız geri dönüşler, özellikle baharatımsı kokuların hakim olduğu yönündeydi.
Baharatımsı kokusu var tabii tadı da öyle demek istediğim buram buram kutusundayken bile alınan yoğun bir kokusu yok .

Kokunun bir sebebi de yeni kavrumlardaki pakette biriken gazın fazlalığı. Kavrum tarihi nedir acaba?
12 haziran tarihli .Nensenbo bir ay oldu hâlâ buram buram kokuyor.Arl Guatemala bir aydır iş yerinde hemen çalışma masamın çekmecesinde çekmeceyi açar açmaz koku yayılıyor.Calibrenin etiyopiası da hiç kokmuyordu tatları da çok benzer .Çekirdeğin yapısı ile ilgili herhalde

Nitelikli Etiyopya seti ile alıma katıldım. Şöyle düşünüyorum; beklentiden uzak çıkarsa tanışmış olacağız. Her şey güzel olursa da ki ilgi alaka zaten güzel, fiyatlar da iyi, sık sık alım yapacağımız bir kavurucu kazanmış olacağız. Umarım bu süreç karşılıklı kazandığımız bir şekilde sonuçlar.

Merhaba ben Hamasho, aricha ve gigesa yı denedim. En çok hamashoyu beğenmekle beraber diğer iki kahve de tadım notalarını yansıtan kahveler oldular. Keramo’ yu da denedikten sonra tekrar sipariş vereceğim.
Beğenmenize çok sevindik. Yeni siparişlerinizde görüşmek üzere :)

Hamasho ilk denemeler:

20 klik timemore slim plus
92 derece arıtma su 250ml 3 döküş
timemore v60-01
16 gr kahve
Cafec Traditional (bu filtre kağıdını da ilk denemem)

Demleme bir skandala dönüştü. Süre 3.45 civarı bitti. Berbat bir fincan beklerken gövdeli hafif asidik ve bazı aromalar hissetttim. Sanırım bal arısı kanadına sürtünmüş erik tadı gibi bir şeydi (yani hissettiğim aroma ile ilgili hiçbir fikrim yok) Felaket bir fincan beklentimin aksine fena değildi. Asidite ve bitterlik de bir tık fazlaydı sadece.

Öğleden sonraki denememde aynı şartlarda sadece klik sayısını 20'den 22'ye çıkardım ve demleme bu sefer 2.40'da bitti. Daha dengeli bir fincan çıktı bir öncekine nazaran ama tuhaftır gövde bunda daha belirgindi. Bir sonraki denemeyi 24 klik (ki bu değirmende daha önce hiç bu klik sayısına çıkmamıştım) deneyeceğim. Filtre kağıdından mıdır anlayamadım ama baya kötü süzüyor bu cafec.

İlk iki denememde üst düzey bir çekirdek hissiyatı vermedi ne yazık ki. Bir sonraki denememde umarım beklentilerimi karşılar. %90 benim beceriksizliğim. Akşam bir de clever ile denerim o zaman netleşir.

Merhaba,

Şu an Amazon indirimlerinde Sezy Coffee Roastery ' in kahveleri indirimli olarak satılıyor. Kendi sitesinde indirime girmeyen bazı kahveler Amazon' da indirimli olarak satılıyor. Bir örnek : Orta Amerika Kahveleri Seti kendi sitesinde 89.50 TL Amazon' da 59. 80 TL
Bazı kahveler çekirdek olarak satılmıyor yalnız. Belki bu bazı kahvelerde bir dezavantaj olacak. Ama zevke göre çekirdek bulunabilir, yukarıda verdiğim örnekteki gibi.

sağlıcakla

Merhaba,

Şu an Amazon indirimlerinde Sezy Coffee Roastery ' in kahveleri indirimli olarak satılıyor. Kendi sitesinde indirime girmeyen bazı kahveler Amazon' da indirimli olarak satılıyor. Bir örnek : Orta Amerika Kahveleri Seti kendi sitesinde 89.50 TL Amazon' da 59. 80 TL
Bazı kahveler çekirdek olarak satılmıyor yalnız. Belki bu bazı kahvelerde bir dezavantaj olacak. Ama zevke göre çekirdek bulunabilir, yukarıda verdiğim örnekteki gibi.

sağlıcakla
Merhaba. Evet doğrudur. Amazon, Prime kampanyasına özel bir indirim uyguladı (Sanırım 2 gün süreyle 21-22 Haziran olması lazım). Ancak Amazon bizden toplu partiler halinde çekirdek, filtre kahve makinesi ve french press öğütüm olarak alım yapıyor. Satışını ve gönderimini kendisi yapıyor. Bu nedenle kampanya kapsamında hangi kahvelerin, hangi kavurma tarihinden olduğu, fiyatları veya öğütüm şekilleri hakkında bir bilgimiz olmadığını belirtmek isterim.

Guji gigesa yı bende şimdi demledim.Kuru çilek 🍓 tadı belirgin hatta daha çok milka yoğurtlu çilek çikolatası tadını anımsattı bana ,yoğunluk çay kıvamında hafif acılık bana kahve boyunca eşlik etti ,alttan belli belirsiz rahatsızlık vermeyen limoni tadlar geliyor .Benim damak zevkime uygun olduğu için beğendim .Çeşitli öğütme demleme farklı sularla acılık biraz daha hafifletilirse daha güzel olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_20210622_201529.jpg
    IMG_20210622_201529.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Geri