• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sage SDC400 kullanan arkadaşlar genel olarak manuel demlemenizle kıyasla arada fark var mıdır? Almaya gerçekten değer mi? Eğer alırsam KONCHERO Dijital Isı Ayarlı Kettle AS-21267A almayacağım mantıksız olabilir almak.
filtre seçimi ve kapak çıkmış şekilde bloom kısmındaki immersion süresini iyi yönetirseniz manuel demlemeyi bıraksınız 😊

Sevgili arkadaşlar.

Sage SDC400 adlı modelle ilgileniyorum. Almayı da düşünüyorum. Şuan N11'de kupon da var.

Aklımda birkaç soru var negatif olarak. Hadi karaf olarak termos (stanley vs) kullandık bir nevi daha sıcak tutar.
1) Fakat tekrar ısıtma seçeneği yokmuş.
2) 1 kişilik demlemeler sorun yaratır mı?
3) Su haznesine her demlemede tamamen doldurduğumuzda ihtiyaç kadarını mı çeker yoksa tamamını mı çeker?

Moccamaster'da ısıtmatlı modelleri mevcut mudur?

Sevgili arkadaşlar.

Sage SDC400 adlı modelle ilgileniyorum. Almayı da düşünüyorum. Şuan N11'de kupon da var.

Aklımda birkaç soru var negatif olarak. Hadi karaf olarak termos (stanley vs) kullandık bir nevi daha sıcak tutar.
3) Su haznesine her demlemede tamamen doldurduğumuzda ihtiyaç kadarını mı çeker yoksa tamamını mı çeker?

haznede ne varsa tamamını çekiyor.
tek kişi için sorun yaratacağını sanmıyorum
ısıtmaktan ziyade termosla saklamak tatsal açıcan daha olumlu

Sevgili arkadaşlar.

Merhaba,

1) Ev kullanımı içinse tekrar ısıtmaya gerek yok; zaten kahvenizi taze için, daha güzel ;)
2) Tek kişilik demlemelerde 350-400 ml civarlarında verim alıyorum. "NoDRac" önerisiyle, düşük hacimli demlemelerde "Fast" modunda ~100ml ile makina tesisatını, filtre kağıdını ve karafı önden ısıtmanız iyi olur.
3) Manuel durdurmadığınız sürece haznenin tamamını çeker.

Makinayı 4 yıldır kullanıyorum ve çok çok memnunum. Sabahları zamanım olmadığında V60 demlemeye çok iyi muadil oluyor. Tavsiye ederim!

Merhaba,

1) Ev kullanımı içinse tekrar ısıtmaya gerek yok; zaten kahvenizi taze için, daha güzel ;)
2) Tek kişilik demlemelerde 350-400 ml civarlarında verim alıyorum. "NoDRac" önerisiyle, düşük hacimli demlemelerde "Fast" modunda ~100ml ile makina tesisatını, filtre kağıdını ve karafı önden ısıtmanız iyi olur.
3) Manuel durdurmadığınız sürece haznenin tamamını çeker.

Makinayı 4 yıldır kullanıyorum ve çok çok memnunum. Sabahları zamanım olmadığında V60 demlemeye çok iyi muadil oluyor. Tavsiye ederim!
hocam danışalım konuşalım 20g 320ml demlemelerde iyi sonuç garanti ediyorum

Uyguladığınız yöntemi rica edelim o zaman ;)
Demlemeleri termos kapağını çıkararak yapmak, büyük haznede düşük gramajla demlemenin dezavantajını avantaja çeviriyor.

Termos kapağı takılıyken yaptığınız 20g demlemeler genellikle under çıkıyor.

Kapağı çıkararak demlediğinizde, istediğiniz süre boyunca immersion uygulayabiliyorsunuz. Tek dezavantajı, bazı su tutucu kahvelerin demleme bittikten sonra tam süzülmemesi. Bu durumda kapağı kapatıp termosu yerine yerleştirerek tahliye etmek gerekiyor.

Bu sorunu son Cafec Trapezoid filtre kullanarak çözdüm.

Kahvenin su tutuculuğuna göre Tchibo ve Cacec Trapezoid kullanırsanız iyi sonuç almama ihtimali yok diyebilirim.

Demlemeleri termos kapağını çıkararak yapmak, büyük haznede düşük gramajla demlemenin dezavantajını avantaja çeviriyor.

Termos kapağı takılıyken yaptığınız 20g demlemeler genellikle under çıkıyor.

Kapağı çıkararak demlediğinizde, istediğiniz süre boyunca immersion uygulayabiliyorsunuz. Tek dezavantajı, bazı su tutucu kahvelerin demleme bittikten sonra tam süzülmemesi. Bu durumda kapağı kapatıp termosu yerine yerleştirerek tahliye etmek gerekiyor.

Bu sorunu son Cafec Trapezoid filtre kullanarak çözdüm.

Kahvenin su tutuculuğuna göre Tchibo ve Cacec Trapezoid kullanırsanız iyi sonuç almama ihtimali yok diyebilirim.
Bence hangi ayarda demlediginizi sordu :D Gold mu yoksa mybrew mu ben de merak ettim açikcasi

Bence hangi ayarda demlediginizi sordu :D Gold mu yoksa mybrew mu ben de merak ettim açikcasi
Çok pardon bloom süresinden anlaşılır diye detayı atladım :)
tabii mybrew kullanıyorum
fast ile ısıtma yapıyorum onun haricinde herhangi bir modu kullanmıyorum.

Mybrew detaylariniz nasıl acaba?
Her kahveye göre farklı ayar yapıyorum hocam ve 60 demliyor gibi düşünün.
Genelgeçer örnek olması adına birazdan kullandığım reçeteleri size ileteyim.

(reçeteleri çalıştığımız kafelerle ve web sitemizde paylaşıyoruz onları burada gösterip gerilla marketing olarak algılananmasını istemem.)

makinenin potansiyeli çok yüksek olduğu için herkesin olabildiğince verimli şekilde yararlanmasını istiyorum niyetimin dışında izlenim yaratmak istemem açıkçası 🙏🏻

Her kahveye göre farklı ayar yapıyorum hocam ve 60 demliyor gibi düşünün.
Genelgeçer örnek olması adına birazdan kullandığım reçeteleri size ileteyim.

(reçeteleri çalıştığımız kafelerle ve web sitemizde paylaşıyoruz onları burada gösterip gerilla marketing olarak algılananmasını istemem.)

makinenin potansiyeli çok yüksek olduğu için herkesin olabildiğince verimli şekilde yararlanmasını istiyorum niyetimin dışında izlenim yaratmak istemem açıkçası 🙏🏻
Bu makineler için gerçekten bir reçete havuzuna ihtiyacımız var.

Pour over kiti de aldım yurtdışından akrabam getirdi. Denemelere başlayacağım

Kendi bakış açımla yazacak olursam benim Sage almamın nedeni manuel demlemeden sıkılmış olmamdı. Suyun ısınmasını bekle soğumaya geçmeden demlemeyi başlat kağıdı ıslat vs.... Sage 15/20 gr demlemede demleme çemberi ısınana kadar ciddi bir sıcaklık kaybı oluyordu. Bunun önüne geçmek için tüm demlemelerimde(300ml-1lt) makineyi boşta çalıştırıp blooming fazında sonlandırıp kahveyi ekleyip tekrar başlatıyordum. Sonuç oldukça tatmin edici oluyor ama temel kullanım amacı ile çelişiyordu. Sıklıkla single demleme yapan biri için (<20gr) manuel demleme daha iyi bir seçenek olabilir. 25-30< gr demleme yapacak biri içinse direk kahveyi dök demlede oldukça başarılı.

Avrupada ziyaret ettiğim bir çok mekanda Sage batch brew demleme cihazı olarak kullanıldığını gördüm.

Pour over kiti aşırı derecede ısı absorbe ediyor. Öncesinde onu da ısıtmanızda fayda var
Evet sıradan birkaç deneme yaptım ısı kaybı çok oldu. Dripperı ısıttım 2.demlemede yine de demleme derecesini normalden daha yüksek tutmak lazım sanırım. Refraktometre ile ölçüp kıyaslarım yakında normal ve pour kit demlemelerini.

Sage 1 yıldır kullanıyorum. Cihaz güzel ama düşük gramaj demlemelerde 15 gr vs. sıcaklık ve verim epey düşüyor.
Sırf bu sebepten Aiden kafamı kurcalamaya başladı.
X Bloom da güzel cihaz

Kendi bakış açımla yazacak olursam benim Sage almamın nedeni manuel demlemeden sıkılmış olmamdı. Suyun ısınmasını bekle soğumaya geçmeden demlemeyi başlat kağıdı ıslat vs.... Sage 15/20 gr demlemede demleme çemberi ısınana kadar ciddi bir sıcaklık kaybı oluyordu. Bunun önüne geçmek için tüm demlemelerimde(300ml-1lt) makineyi boşta çalıştırıp blooming fazında sonlandırıp kahveyi ekleyip tekrar başlatıyordum. Sonuç oldukça tatmin edici oluyor ama temel kullanım amacı ile çelişiyordu. Sıklıkla single demleme yapan biri için (<20gr) manuel demleme daha iyi bir seçenek olabilir. 25-30< gr demleme yapacak biri içinse direk kahveyi dök demlede oldukça başarılı.

Avrupada ziyaret ettiğim bir çok mekanda Sage batch brew demleme cihazı olarak kullanıldığını gördüm.
Batch brew için harika, katılıyorum. Ben reçete oluştururken ısıtma kullanmıyorum. Çözünme, eşit ıslanma ve immersion nedeniyle yeterli, hatta bazen fazla bile oluyor. Fincan sıcaklığı konusunda, çok yüksek sıcaklıklarda tüketmeyi uygun bulmuyorum ve önermiyorum; bu nedenle, çıktı benim için asla “soğuk” olarak nitelendirilebilecek bir ısı seviyesinde olmuyor.

Manuel kısımda çok fazla değişken var. Difluid tartıyı deneyimlerseniz, kettle doluluğunuzu 50-70 ml fazla veya az yaparsanız, sürenin manipüle edilecek kadar değiştiğini göreceksiniz. Tabii ki bu, çözünmeyi de etkiliyor.

Burada yaklaşım farklılıkları var ve sizi anlayabiliyorum. X Bloom tam size göre bir cihaz gibi görünüyor (deneyimlemedim, gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum).

Ben, son tüketicinin 200 g aldığı kahveden 200 g verim almasını istiyorum. V60 reçeteleri bir yol gösterse de, sadece kettle debisi bile reçeteyi bambaşka bir hale getiriyor. Ortak bir noktada buluşmamız gerekiyor ve şu an en uygun nokta bu cihaz gibi görünüyor.

30, 60, hatta 100 g demlemelerde zaten başarılı; ki çoğunluk bu boyutlar için almıştır. Ancak biraz zahmetine katlanıp 20 g demleyebiliyorsak, bu fiyattan alınan verimin rakibi olmuyor hiçbir şekilde.

Tabii bunlar hep bir hazırlık süreci. Yeni ekipmanlar geldikçe, isteklerimizi tamamen karşılayacak ürünler geleceğine inanıyorum. Sadece bunlar geldiğinde hazırlıklı olmak gerek.

Son düzenleme:
Geri