Buraları okudukça probador'dan uzaklaşıyorumŞşş daha kimsenin “what to do with your opinion” gönderisinden haberi yok.
Ekli dosyayı görüntüle 21124
Buraları okudukça probador'dan uzaklaşıyorumŞşş daha kimsenin “what to do with your opinion” gönderisinden haberi yok.
merhabalar,Oncelikle probadorun kahvelerini begenirdim. Cagtay beyin sacma tavirlarina ragmen kahveleri guzel oldukca takmazdim hatta yuzyuze cok gelmezdim. Fakat gecen haftaki deneyimimden sonra starbucka giderim daha iyi. Bir arkadasa govdeli kahve seviyorsan starbucksa git demis ya, evet belki starbucks dunyanin en kotu kahvesi fakat en azindan gercekten alev almis kahveler satmiyor ve sizi zehirlemeye calismiyor. 1 kilo kolombiya aldim ve icerisinden kavanozuma aktarirken aralarinda koyu cekirdekler gordum. Ilk once sandimki kavrumdan dolayi homojenize sorunu var. sonradan inceledigimde hayir homojenize sorunu degil aralarinda bildigimiz alev almis sonrasinda sonmus, elinize aldiginizda elinizi boyayacak kadar yaniklikta kahveler var. Sagligini seven uzak dursun. Ben alo 174 de bildirimimi yaptim kahveleri de bugun gonderiyorum. Size tavsiyem Probadora gidecegine Starbucks a gidin. Kotu kahve icersiniz ama en azindan sagliginiz yerinde kalir.
Not: kendisi yenisini gondermeyi teklif etti normalde sorun etmezdim ama burda okuduklarimi gorunce bunun aliskanlik haline geldigini dusunup baskalarinin sagligiyla oyniyamasin diye yetkililere bildirdim.
Kavurucu ve tuketicileri ,isletmeciler , yesil kahve ithalatcılari hayatinin icinde bir sekilde kahve olan herkes boyle olmaliki , sektörümüz daha da büyüsün ve kalite seviyesi artsınForumda kavurucu kardeşliği görmek de güzel![]()
Benimde hosuma gitti acikcasi. Eger ortak bir sorun ise birbirinize destek olmaniz takdir edici. Gercekten. Daha oncede soyledigim gibi hatalar olabilir ama musteriye gitmeden once kontrol edilmesi lazim. Kendisi cok tecrubeli, isinde cok iyi olabilir. Ama bu dikkatsizligini gerktirmez. Siz hatri sayilir duyulmus bir marka olarak( en azindan ben boyle dusunuyorum) boyle bir durum musteri ile yasadiniz mi? Yasadi iseniz tepkiniz ve diyalogunuz ne oldu cok merak ediyorum. Ozel degilse bu sorduklarim ogrene bilir miyim?Kavurucu ve tuketicileri ,isletmeciler , yesil kahve ithalatcılari hayatinin icinde bir sekilde kahve olan herkes boyle olmaliki , sektörümüz daha da büyüsün ve kalite seviyesi artsın![]()
Bizde mukemmel degiliz tabiki ama isimizi elimizden geldigince , bilgimiz dahilinde en iyisini yaptigimiza eminim. İcim en azindan rahat.Benimde hosuma gitti acikcasi. Eger ortak bir sorun ise birbirinize destek olmaniz takdir edici. Gercekten. Daha oncede soyledigim gibi hatalar olabilir ama musteriye gitmeden once kontrol edilmesi lazim. Kendisi cok tecrubeli, isinde cok iyi olabilir. Ama bu dikkatsizligini gerktirmez. Michael Schumacher de cok iyi surucuydu belkide en iyisi. Durumu ortada. Bu seneryoda kendisi degil baskalari tehlikede. Siz hatri sayilir duyulmus bir marka olarak( en azindan ben boyle dusunuyorum) boyle bir durum musteri ile yasadiniz mi? Yasadi iseniz tepkiniz ve diyalogunuz ne oldu cok merak ediyorum. Ozel degilse bu sorduklarim ogrene bilir miyim?
Helal olsun. Isinizi duzgun yaptiginiz icin. Bence bunun deneyimle, bilgiyle yada baska bir seyle alakasi yok. Ahlak ve saygi ile alakali. Kisisel olarak tabiki. Yasal boyutlari cok farkli. Bizzat alim yapmadim sizden ama arkadaslarin araciligiyla ictim kahvelerinizi ellerinize saglik. Isinizi duzgun yaptiginiz icin tesekkur ederim. Bu son cumleyi soylemek ile soylememek arasindayim iltifat edicegim kisilere fakat ulke oyle bir haldeki isini duzgun yapana bence tesekkur etmeliyizki degeri bilinsin. Halbuki olmasi gereken bu zaten. Tesekkurler.Bizde mukemmel degiliz tabiki ama isimizi elimizden geldigince , bilgimiz dahilinde en iyisini yaptigimiza eminim. İcim en azindan rahat.
Boyle bir durum basimiza gelmedi ama gelemez diyemiyorum cunku olabilen birsey ve ayikliyoruz ama gozumuzden kacanlarda olabilir. Bu artisan bir is endustruyel isletmeler degiliz insan emegi ve faktoru cok fazla.
Baska sorunlarda olabiliyor ama cozum odakli yaklasiyoruz.
Tabiki cok mutlu oluruz.Cok kahve stogum var bu ara azalmaya basladiginda da mutlaka alimda yapacagim@SpadaCoffeeRoastery
Ben de meraktan baktım, bence gönderi kendisine çok yakışmış.Şşş daha kimsenin “what to do with your opinion” gönderisinden haberi yok.
Kahve iyidir, kötüdür burası tamamen ayrı konu. Fakat, gövdeli kahve istiyorsan şuraya git diyen birinden kahve almaya devam etmek bana çok tuhaf geldi. Hatta o cevaptan sonra o vatandaşı bir yerlere gönderirdim.Probador hakkinda bir suredir kahve isinden anlayan insanlarla konusmak istiyorum. Bu hafta yasadigim bir memnuniyetsizligi paylasmak icin buraya gelmisken, bu konuyu da acayim istedim. 6-7 sene falan oldu galiba nitelikli kahveden haberdar olali; hos, guzel veya enteresan tatlar pesinde kosmaya baslayali. O gunden beri Istanbul sinirlari dahilinde buldugum neredeyse her kavurucudan kahve almisimdir Cagatay Bey ile yuz yuze yasadigim bir munasebetten oturu onun kahvesini denemedim.
Olayi da bir anekdot olarak paylasayim, 2017'de Probador'un duzenledigi bir etkinlik olan Catal Bicak Kahve, kahve ve yemek eslestirme etkinligine katilmistim. Daha universite ogrencisi, belki bir yildir nitelikli kahveden haberdar olan bir gencim. Probador'un standinin onune gidip "Merhaba, ben asiditesi degil de daha cok govdesi yuksek kahvelerden hoslaniyorum, hangi cekirdeklerinizi tavsiye edersiniz?" diye bir soru sorma gafletinde bulundum bu beyfendiye, beyfendinin cevabi "Govdeli kahve seviyorsan Starbucks'a git" oldu.
Neyse, yine de cok iyi bir kavurucu diye duydugum icin, son zamanlarda siklikla Probador'dan kahve siparis eder oldum, ancak; bu nasil bir tat benim aklim almiyor. Nota vanilya ise vanilya, kus uzumu ise kus uzumu, taze domates notu verdikleri bir kahve denedim o bile, ne olursa olsun, inanilmaz bir seviyede aliyorsunuz tadini. Ben ki yillarca cevremdekilere, "Yahu bu tat eklenmis bir kimyasal bir koku falan degil, soyle boyle cekirdegin kendinden gelen o hissiyata yaptiklari bir benzetme falan diye anlatmaya calisirim ama, Probador icin bunu soylerken artik yalan soyluyor gibi hissediyorum. Kargo paketini acarken daha belirtilen tatlarin kokusu odayi kapliyor, her icimde sanki surup katilmis gibi yuzunuze vuruyor. Bu kavurma becerisi mi? Yoksa gercekten bir is mi var bu iste? Siz ne dusunuyorsunuz?
Bu cevabı üzerine yıllarca hiçbir alışverişim olmadı, ama işte geçtiğimiz yıl meraktan bir deneyip, beğenip sıklıkla aldığım bir yer oldu. Tabii sonucu malum.şunu bana diyen üstüste dünya şampiyonu olsa, 90+ kahveleri kavuruyor olsa, bedavaya bile verse bir gr kahvesini almam..
Yok, bu yanık öyle böyle bir yanık değildi, göze çarpmaması fark edilmemesi imkansız. 250 gr kahvenin 20 gramından fazlası gerçekten kömür halinde ve kalan her çekirdekte, nerdeyse her çekirdekte irili ufaklı yanık izleri vardı. Bahsettiğim izler Teomanak Bey’in fotoğraflarda attığı gibi. Bir sonraki haftaya yenisini gönderdiler daha önceki mesajımda belirttiğim gibi, çok üzgünüm ama o pakette kendini çöpte buldu. Daha da dünyanın en iyi kavurucusu olsa ikinciyle idare ederim.Klasik tambura yapışmış çekirdek vakası. Önceki kavrumlardan tambura yapışıp maalesef bu şekilde sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Aklınıza gelebilecek her kavurucuda olur. Nadir olur, paketlenmeden göze gelir ve ayıklanır ama olur mu olur.
Can sıkıntısından forumda boş boş gezinirken rastladım. Bir de bunu görmek için Instagram'da bir saat stalk yaptım. Lanet olsun görmez olaydımŞşş daha kimsenin “what to do with your opinion” gönderisinden haberi yok.
Can sıkıntısından forumda boş boş gezinirken rastladım. Bir de bunu görmek için Instagram'da bir saat stalk yaptım. Lanet olsun görmez olaydımBu olayın aslı astarı nedir?
nereyi imzalıyoruz?müşteri iletişimi çok başka bir şey. Örnekler konudan bağımsız; mesela ters biri olabilirsin, lümpen olabilirsin, şans eseri parayı bularak narsiste dönüşmüş olabilirsin, ya da çingene kavgası en sevdiğin şey olabilir, çok derinlerde yaşadığın bir travma yüzünden birileriyle kavga etmeden duramıyor da olabilirsin.
Ama konu müşteri olduğunda tüm egoyu vs duvara asıp, dürüst ve yardımcı olma odaklı davranmak gerekiyor. Gerekirse bilale anlatır gibi saatlerce anlatacaksın. Egon müsade etmiyor mu ? Birini bu iş için alacaksın içeri. Müşteri aşağılamak gerçekten çok aşağılık bir durum “esnaf” için.
Bu çok doğru. Bu sektörde 3 aylık baristalar, 3-5 aylık kahve içicisi olan herkes uzman kesiliyor. iyi kavurucularda böyle bir sıkıntı var olayı gerçekten bu yüzden bence. Araya o bariyeri çekerek mental sağlıklarını koruyorlar gibi geliyor.Türkiyede ne kadar bir baltaya sap olamamış, işe yaramaz insan varsa zaten kahve uzmanı kesildi birkaç günde.