• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

Benim 2 yıldır çok net bir görüşüm var:

Bu forum (diğerlerinin de farklı olduğunu düşünmüyorum) Türkiye'de nitelikli kahve sektörünü geriye götürüyor. İnsanları sonuna kadar fiyat tarafına odaklayıp diğer bütün taraflardan uzaklaşmalarına sebep oldunuz. İşini düzgün yapan ve yapmaya çalışan insanların ruh hallerini normal tutacak, işlerini devam ettirmelerini sağlayacak bir para kazanmalarını asla düşünmediniz. İndirim varken kral olan kavurucular indirim yokken bir hiç haline geldi. Sırf ellerindeki stoklardan kurtulmak için, paraya ihtiyaçları olduğu için bir çok şeye evet demek zorunda kaldılar.

@Beytbaba üzüldüm ama hiç şaşırmadım...
Bu forumun bir üyesi olarak buna siz de dahilsiniz farkındasınız değil mi? Öfkeniz var belli ama adresi şaşmış.

Bu yazdıklarınıza ek olarak benim tercih etmeme sebebim, çok sık fiyat değiştirip çok sık indirim yapıyordunuz ve indirim oranları çok değişken oluyordu.
x ürünü 100 birim diyelim.
a 70
b 80
c 70
d 90
e 70
( örnek olarak farklı zamanlarda girdiğimde buna benzer fiyatlamalar görüyordum.)
siz x ürününün 100 tl olduğunu biliyorsunuz ama biz bilmiyoruz biz sırayla 70,80,70,90,70 görüyoruz. dolayısıyla 70 tl olarak kodluyoruz kafamıza. kahve lazım olunca giriyoruz bi kaç siteye aaa fiyat 90 şimdi almıyım diyip kapatıyoruz. 70 olunca da diğer sitelerde de kahve oluyor.

Umarım sizi tekrar aramızda kavurucu olarak görebiliriz.

ürün,fiyat,tutundurma,dağıtım

bu dörtlüyü net belirlemelisiniz.
ürün✅: kaliteli kavurduğunuza eminim.
fiyat⛔: belirlerken sabite yakın değerler belirlemelisiniz ve sadece belli şartlarda indirim yapmalısınız.
tutundurma✅: burda çeşitli taktikler kullanabilirsiniz. müşterilerle daha fazla ve daha samimi etkileşime girmek gibi... sizin taktiğiniz gayet doğruydu aslında.
dağıtım✅: burda zaten herkes kargo kullanıyor.
Bir de adamın yaşadığı şehir daha yeni yerle bir oldu, hali, hatrı, durumu nasıldır bilmiyoruz. neler yaşanıyor, ne halde bu insanlar bilmiyoruz. bunlar olurken, buraya gelip bunları yazarak ne amaçlıyorsunuz? Beytbaba yeni kapatmadı preonu o zaman neden yazmadınız bunları? @admuys ☕

Beyler; @kahveanalisti @NoDRaC @Daunterm

Son düzenleme:
Benim 2 yıldır çok net bir görüşüm var:

Bu forum (diğerlerinin de farklı olduğunu düşünmüyorum) Türkiye'de nitelikli kahve sektörünü geriye götürüyor. İnsanları sonuna kadar fiyat tarafına odaklayıp diğer bütün taraflardan uzaklaşmalarına sebep oldunuz. İşini düzgün yapan ve yapmaya çalışan insanların ruh hallerini normal tutacak, işlerini devam ettirmelerini sağlayacak bir para kazanmalarını asla düşünmediniz. İndirim varken kral olan kavurucular indirim yokken bir hiç haline geldi. Sırf ellerindeki stoklardan kurtulmak için, paraya ihtiyaçları olduğu için bir çok şeye evet demek zorunda kaldılar.

@Beytbaba üzüldüm ama hiç şaşırmadım...
Bunu ülkenin ekonomik durumuna değilde forum üyelerine bağlamak biraz garip olmuş.

preon ozelinde uygun fiyata kahveyi tuketiciler ile bulusturdugu icin yerli ithaatcilardan ayni kahveleri tedarik edip pahaliya satanlar tarafindan sabote edilgini dusunuyorum onceki mesajlar ve baska konular altindaki yorumlari birlestirdigimde.

maddi sikintilar tek neden degildi bence...

Ülkenin durumuna bağlayacaksak nitelikli kahve içmemeliyiz o derece fakiriz. Zor ekonomik durumlarda bahsettiğim ve şikayet ettiğim yaklaşım gerçekten zarar veriyor mu? Yoksa abartıyor muyum?

@Eluna Kusura bakmayın.
Aslında bu düşünceniz hakkında yeni bir konu açabilirsiniz. Misler gibi konuşabiliriz.

Ama dönüp dolaşıp konu gene fiyatlara gelir, kahvenin maliyetini düz adam sami gibi hesaplayanlar çıkar, yukarıda olduğu gibi oturduğu yerden kapanan firmalara akıl verenler olur, bir arpa boyu yol katedemeyebiliriz. Tek bildiğim düzgünce tartışabilirsek eğer zarar gelmez. Çokda iyi olur.
Böyle böyle muhasır medeniyetlere ulaşıcaz(:

Ülkenin durumuna bağlayacaksak nitelikli kahve içmemeliyiz o derece fakiriz. Zor ekonomik durumlarda bahsettiğim ve şikayet ettiğim yaklaşım gerçekten zarar veriyor mu? Yoksa abartıyor muyum?

@Eluna Kusura bakmayın.
Zararı sadece kavurucu değil bütün herkes görüyor, sadece nitelikli kahve sektörü yaşamıyor sizin sıkıntılarınızı, ticaret yapan herkes yaşıyor.

Aslında bu düşünceniz hakkında yeni bir konu açabilirsiniz. Misler gibi konuşabiliriz.

Ama dönüp dolaşıp konu gene fiyatlara gelir, kahvenin maliyetini düz adam sami gibi hesaplayanlar çıkar, yukarıda olduğu gibi oturduğu yerden kapanan firmalara akıl verenler olur, bir arpa boyu yol katedemeyebiliriz. Tek bildiğim düzgünce tartışabilirsek eğer zarar gelmez. Çokda iyi olur.
Böyle böyle muhasır medeniyetlere ulaşıcaz:)

Bir kaç mesaj sonra olacakları ve konunun nasıl kapanacağını sanırım ikimizde biliyoruz. Buna rağmen ara sıra bazı gerçekleri hatırlatmakta bir sakınca görmüyorum.

Bir kaç mesaj sonra olacakları ve konunun nasıl kapanacağını sanırım ikimizde biliyoruz. Buna rağmen ara sıra bazı gerçekleri hatırlatmakta bir sakınca görmüyorum.
Bu başlık altında değil de ayrı bir başlıkta güzel bir tartışma dönebilir diye umuyorum, aşırıya kaçmadan tabi, ben hiçbir firmanın zorla indirim yaptığını düşünmüyorum, atıyorum Coffeenutz toplu alımı açtı sitesinde 200 300 paketlere ulaştı, zarar yapacak olsa niye açsın, kendi de bahsetti bundan reklam gideri o bu şu gideri yerine indirim olarak yansıtıp hem bize hem kendine fayda sağlıyor. Zararına satan bir kavurucu ismi mi duydunuz? Bu forum olmasa şahsen ben nitelikli kahve nedir onu bile bilmezdim, ben bu forum sayesinde tanıştım ve ilerledi. Çoğu bu forum sayesinde tanıdı nitelikli kahveyi, nescafeyle yatıp kalkıyordum. Herkesin paraya ihtiyacı var, bu hobiye girdiğim zamanla şuan arasında bile deli uçurum var 7 tl kargo oldu 50 tl o kadar koyuyor ki bu durum bile, herkes bir şeylerden fedakarlık etmek zorunda ama üzmeden kırmadan, zarara uğramadan. Baristatusa bile marketten şu fiyata aldınız siz kazık fiyata satıyorsunuz muamelesi oldu el injerto için herkes konuşuyor ama her zaman derim onlar işin mutfağında biz tezgahın önündeyiz, ticaret yapan bilir iyisini ben bilemem, ben cebimdeki parayı bilirim, ticaret yapan da gelirini giderini bilir.

Bu başlık altında değil de ayrı bir başlıkta güzel bir tartışma dönebilir diye umuyorum, aşırıya kaçmadan tabi, ben hiçbir firmanın zorla indirim yaptığını düşünmüyorum, atıyorum Coffeenutz toplu alımı açtı sitesinde 200 300 paketlere ulaştı, zarar yapacak olsa niye açsın, kendi de bahsetti bundan reklam gideri o bu şu gideri yerine indirim olarak yansıtıp hem bize hem kendine fayda sağlıyor. Zararına satan bir kavurucu ismi mi duydunuz? Bu forum olmasa şahsen ben nitelikli kahve nedir onu bile bilmezdim, ben bu forum sayesinde tanıştım ve ilerledi. Çoğu bu forum sayesinde tanıdı nitelikli kahveyi, nescafeyle yatıp kalkıyordum. Herkesin paraya ihtiyacı var, bu hobiye girdiğim zamanla şuan arasında bile deli uçurum var 7 tl kargo oldu 50 tl o kadar koyuyor ki bu durum bile, herkes bir şeylerden fedakarlık etmek zorunda ama üzmeden kırmadan, zarara uğramadan. Baristatusa bile marketten şu fiyata aldınız siz kazık fiyata satıyorsunuz muamelesi oldu el injerto için herkes konuşuyor ama her zaman derim onlar işin mutfağında biz tezgahın önündeyiz, ticaret yapan bilir iyisini ben bilemem, ben cebimdeki parayı bilirim, ticaret yapan da gelirini giderini bilir.
Sevgili dostum Halil, bir düzeltme yapmalıyım, grup-al sistemini ayrı bir klasmana almalıyız evet kesinlikle büyük faydasını gördüm ve bunu daha genişletilmiş bir model ile farklı üreticilere de açmak istiyorum ama…

Bunun gibi istisnai ve sihirli uç örnekleri saymazsak (üzerinde elbette istediğiniz kadar konuşurum ama reklama girer) senede bir kez toplu indirimin kavurucuların dikkat etmesi gereken boyutları içerdiğini düşünüyorum.

Çok boyutlu konular ve burası da bunların sağlıklı şekilde tartışılması için doğru yerler değil belki ufak gruplar halinde buluşularak çalışılması ve sonra bulguların paylaşılması / tartışmaya açılması şeklinde işe yarayabilirdi - bu emeğin karşılığı olsaydı…

Merhabalar. Preon coffee roastery bir suredir kapali. Belirsiz bir sure daha veya sonsuza kadar kapali olacak. Suan ailemle duzcedeyim bir duzen kurmaya calisiyoruz. Cocuklar okula uyum saglayacak mi sehirde barinabilecez mi gibi ihtiyaçlar hiyerarşisindeki en temel maddelerin pesindeyiz. Bunları halledersek sonrasina bakariz.

Sevgili dostum Halil, bir düzeltme yapmalıyım, grup-al sistemini ayrı bir klasmana almalıyız evet kesinlikle büyük faydasını gördüm ve bunu daha genişletilmiş bir model ile farklı üreticilere de açmak istiyorum ama…

Bunun gibi istisnai ve sihirli uç örnekleri saymazsak (üzerinde elbette istediğiniz kadar konuşurum ama reklama girer) senede bir kez toplu indirimin kavurucuların dikkat etmesi gereken boyutları içerdiğini düşünüyorum.

Çok boyutlu konular ve burası da bunların sağlıklı şekilde tartışılması için doğru yerler değil belki ufak gruplar halinde buluşularak çalışılması ve sonra bulguların paylaşılması / tartışmaya açılması şeklinde işe yarayabilirdi - bu emeğin karşılığı olsaydı…
Herkeste gördüğümüz bir sey degildi abi zaten acayip inovatif ve işe yarayan fikirler senden çıkıyor genelde websitesi de oyun hamuru gibi maşallah her şeyi kaldırıyor, altyapısı çok güzel 😂 benim sitem ettiğim konu indirim varken kavurucular kral indirim yokken hiç olan kısımdı, illaki bu yönden de bakan vardır ama ben hiç o tarafta olmadım normalde de sen dahil yazarım keyifler nasıl nasıl gidiyor, Beytullah abiye de yazdım, ayrıca forum bulunmaz bir nimet bence ya herkes toplaşıp aynı konuyu konuşunca ister istemez havada uçan bilgileri bile kapıyorsun, sahsen ben forumlar olmasa nitelikli kahveye ugramazdım bile.

Merhabalar. Preon coffee roastery bir suredir kapali. Belirsiz bir sure daha veya sonsuza kadar kapali olacak. Suan ailemle duzcedeyim bir duzen kurmaya calisiyoruz. Cocuklar okula uyum saglayacak mi sehirde barinabilecez mi gibi ihtiyaçlar hiyerarşisindeki en temel maddelerin pesindeyiz. Bunları halledersek sonrasina bakariz.
Özür dilerim Beytullah

forumda göze çarpmayan bir sürü detaylı bilgiler paylaşan arkadaşlar bence es geçiliyor. Fiyat hassasiyeti konusu 2 senedir üst seviyede gerek firmalar gerek tüketici kendine göre haklı sorun piyasada bu dalgayı yaratan kurumsal yani makroekonomik kararlarda. Ama forumu kötülemek ya da geriye götürdüğü düşüncenize katılmıyorum. Bu forum gerek teknik gerek kahve paylaşımı konusunda Türkiye'de tek. Bu kadar ekipmanın teknik bilgilerini içeren forum yok bence. Kahve konusunda bu kadar özgür bir tartışma ortamı sunan bir forum yok bence.

Evet gerektiğinde eleştirilere az da olsa müdahale ediyoruz ama bu olayın uzamaması ve gerçekten kırıcı noktalara gitmemesi için.

Burada 2-3 arkadaşımızın ağır eleştirilerini baz alarak indirim alınca kötü indirim almayınca kötü değil demek yanlış olur. Ben şahsen firmaların uzaklaşmaması adına elimden geleni yapıyorum ve çoğu firmada ağır eleştirilere rağmen buradalar ve anketteler. Kahve aldığımız firmalardan uzaklaşan kim var ? 1 senede Null ile Boxx oldu sadece. Null olayı bilen biliyor zaten Boxx ise kurallarla uyumlu bir alım yapamadık ondan. Başka sorunumuz olmadı.

Ayrıca alım hem firmanın kendi e-ticaret kapasitesini ölçmek hem de Türkiye'nin kahve konusunda en yetkin kullanıcılarının yorumlarını almak adına müthiş bir fırsat. Her 3.nesil kahve firmasının kesinlikle deneyimlemesi gereken bir süreç

Geri