• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

Firma:Preon Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 47 Gram
Çekirdek:Kendi Harmanını Yarat[%50 Etiyopya Bombe Kontema & %50 Etiyopya Nensebo Refisa]
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:08/12/2021
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Öğütülmüş kahvenin kokusunda çok fresh bir koku vardı belkide Nensebo'nun Portakal'ından geliyordur,bu kokunun tadabda yansımasını çok isterdim.Demlenen kahvenin kahve haznesine akışı aslında normaldi yani gramajın yüksek geldiğini yada öğütümün ince geldiğini hiç sanmıyorum.Lakin fincanın başından sonuna kadar bitterlik damağımı hiç terk etmedi.Yarın 47,5 gram ile yarım step daha kalın öğüterek deneyeceğim.Eğer buda çare olmaz ise kullandığım suyu değiştireceğim.

Kullandığım suyu değişteceğim derken aslında suyu aldığım kaynağı değiştireceğim 😂

Ben İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı iki sene öncesine kadar köy statüsende olan Orhanlı Mahallesinde ikamet ediyorum.Köyde yada yakın köylerde bir çok dağdan gelen sular ile oluşan kaynaklar var.

Bilenler bilir bu yüzden de sıkça kargo sorunu yaşıyorum.Lakin güzel insan @Beytbaba ricamı kırmadı PTT Kargo ile gönderdi.Bir kez daha çok çok teşekkür ederim. 🙏

Birkaç denemeden sonra El Paseo Anaerobic ile alakalı yazayim istedim. Başta sitedeki parametrelerle demlemesem de çok iyi sonuç alamadım açıkçası. Ufak oynamalarla çok iyi bir fincan çıktı. Benim açımdan en önemli unsur su sıcaklığıydı. Bilmiyorum belki bu kavrumda farklı olmuştur ama 93-94 derece suyla gerçekten demleyemedim. İs tadı/kokusu tamamen herşeyi bastırmış durumdaydı. Sıcaklığı 90'a çektiğim anda inanılmaz farklı bir sonuç çıktı. Daha ilk kokladığım anda direkt elma dedim zaten. Hafif tatlı, arkadan dengeli bir limon/elma asiditesinin eşlik ettiği çok hoş bir fincan çıktı ortaya. Hala çok hafif nahoş bir tat var, bir sonraki demlemede 88-89 derecelerle demlemeyi planlıyorum. 1:16 oran çözünmeyi arttırmak ve tat profilini ortaya çıkarmak açısından bana göre 1:15 e göre daha iyi sonuç verdi.

Kalita 155
15 gr 240 ml su (Buzdağı 65 ppm)
CMD 21
60x4 (son iki döküş özellikle süreyi uzatmak açısından epey yavaş, anaerobik olmanın da etkisiyle kahve su tutmuyor çünkü)
1.50 - 2.00 civarı döküşü bitirme, 2.20-2.30 arası drawdown bitimi

Selamlar Sevgili Dostum @Beytbaba

Çok sessizsin bu arala göremiyoruz seni sahalarda,bizlere yeni yeni sürprizlerin mi var? 😍

Edit:belki yeni yeni çekirdeklerde olabilir o da sürpriz sayılır :)

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya Damo Bensa Anaerobic
Kavurucu: Preon Coffee (Kavrum Tarihi - 23.12.2021)
Demleme Yöntemi: Origami Dripper + Cafec Traditional
Su: Buzdağı - 95°
Öğütüm: Comandante 22 klik
Kahve/Su Miktarı: 15 gr / 250 ml
Reçete: 45 ml ile ön demleme yaptım. 35'inci saniyede 180 ml'e 1:20'te de 250 ml'e tamamladım.
Toplam Süre: 1:55
Hedeflediğimden daha kısa süren bir demleme oldu. Ama ortaya çıkan sonuç oldukça iyi. Fincandan yükselen parfümsü kokulara bayıldım. CoffeeNutz kavrumu da aynı şekilde çok hoşuma gitmişti. Sanırım bu kahveyi nasıl demlerseniz demleyin sonuç harika oluyor 😊

Herkese Merhabalar;

Yeni haftaya başlamadan ufak bir duyuru yapmak isterim.

Tedarikçi indirimi dolayısıyla yeni haftada;

- nensebo ve bombe 250 gr 120 tl'den 110 tl'ye

- damo anaerobic 250 gr 200 tl'den 185 tl'ye düşecektir.

Bunun dışında bir süre forumda beraber olamadık. Dönüş yapamadığım gözden kaçan mesajlar olduysa kusura bakmayın. Tekrar bir tarama yapıyor olacağım. Herkese sevgilerim ve saygılarımla.

aeropress bombe (filtre) bayıldım.
bombe filtre kavrum espresso'da fazla floral buldum ama aftertaste çok iyi. belki düşük output elde edip sadece aftertaste için shotlar alabilirim😃
bu çekirdeği öneririm
Bu sabah benim de bardağımdaydı. Floral+meyvemsi leziz bir içim.
17/270
K Plus 70-73 (tam hatırlamıyorum)
95 derece Damla Köyceğiz (Kavuru Tavsiyesi)
Clever; önce su sonra kahve, 1. dk karıştır, 3.40'ta süzmeyi başlat 4.20'de tüm kahve bardakta.
Etiopyalar çok iyi Preon'da, Hamasho ve refisa da çok başarılı.

henuz 3 cekirdegini denedim, yorumlarim var.
Genel kavrum basarili, hata görmedim. iyi bir kavurucu. ilerleyen donemlerde tekrar alirim

Bombe filtre: ilk defa buradan denedim. muazzam bir cekirdek. sabahlari ~10dk aeropresste unutarak demliyorum, cok keyifli.

Peru la hauca espresso: lezzetsiz buldum.
Keramo espresso: lezzetsiz buldum.

nacizane kavurucuya tavsiyem: menüyü sadelestirmesi. Mesela xxx cekirdegi sadece espressoda olunca ben daha cok guveniyorum.

henuz 3 cekirdegini denedim, yorumlarim var.
Genel kavrum basarili, hata görmedim. iyi bir kavurucu. ilerleyen donemlerde tekrar alirim

Bombe filtre: ilk defa buradan denedim. muazzam bir cekirdek. sabahlari ~10dk aeropresste unutarak demliyorum, cok keyifli.

Peru la hauca espresso: lezzetsiz buldum.
Keramo espresso: lezzetsiz buldum.

nacizane kavurucuya tavsiyem: menüyü sadelestirmesi. Mesela xxx cekirdegi sadece espressoda olunca ben daha cok guveniyorum.
Oncelikle zaman ayirip yorumladiginiz icin cok tesekkur ederim.

Yetiştiğim ekol, kahve anlayisim ve bu zamana kadar olan tecrubem, her kahvenin filtre ve espresso profillerinin ayri ele alinip uzerine calisildiginda olumlu sonuc verdigidir.

Kisisel begeniler tabii ki cok degerli sonuc olarak ben de tamamen kisisel begenilerim uzerine kahvelerimi seciyorum ticari kaygilardan ziyade. Ama en cok talep edilen uc espresso cekirdegim nensebo, peru ve colombia 😀 keramo ise hem filtre hem espressoda tamamen siyah beyaz kahvesi oldu. Oldukca sükseli bir kahve coe derece yapmis bir kahve kalitesinden kimsenin suphesi yok ve guven kirici bir tarafi olmasa da cok begenen veya hic begenmeyen oldukca kisi oldu.

Ozetle espresso olarak sunmaya devam edecegim her cekirdegimi. profilleme acisindan espressoda absurt bir sonuc cikan bir cekirdegim henuz olmadi.

Son düzenleme:
Kahve: Bombe Kontema 08.12.21
K Plus : 72
Kahve/su: 16/256, 93 derece Damla Köyceğiz
Clever: Önce su sonra kahve 1. dakika karıştır, 4. dakikada bardağa
Preon Etiopyaları ,daha evvel de dediğim gibi, çok başarılı.
EkUunt.jpg

Son düzenleme:
Yasal zorunluluk olan kdv indirimini an itibariyle fiyatlara yansıtmış bulunmaktayım. Olması gerekeni duyurmak biraz abes ama aksinin düşünülmesini de istemem.

İyi akşamlar dilerim.

Yasal zorunluluk olan kdv indirimini an itibariyle fiyatlara yansıtmış bulunmaktayım. Olması gerekeni duyurmak biraz abes ama aksinin düşünülmesini de istemem.

İyi akşamlar dilerim.
Sitenizi dewamli takip ediuorum bi ara uretici indirimi olcagini soylediniz olmadi sonra 120 lira olan etiyopyalar 140 oldu simdi 130 dolar bu arada sabit kalmisken fiyatlarin bu kadar artmasinin sebebi nedir ?

Sitenizi dewamli takip ediuorum bi ara uretici indirimi olcagini soylediniz olmadi sonra 120 lira olan etiyopyalar 140 oldu simdi 130 dolar bu arada sabit kalmisken fiyatlarin bu kadar artmasinin sebebi nedir ?
Merhaba Oğuz Bey;

Fiyatları etkileyen unsurlardan sadece birisi dolar. Malum şuan yıllık enflasyon "resmi rakamlarla" %48 aylık bazda ise %11. Ama hepimiz yaşayarak görüyoruz ki gerçek enflasyon çok daha yüksek. Bunun sonucunda ham madde alış fiyatı şuanda sabit olsa dahi o ham maddeyi işlemek için kullanılan yardımcı araçların maliyetleri oldukça yükseldi yükseliyor. Kahveyi yeşil alıyoruz ve kavuruyoruz. Bu kavurma işlemi bir enerji işlemidir. Enerji için elektrik ve gaz kullanıyoruz. İki katına çıktı tüketim bedelleri. Ülkemizde ambalaj ve kağıt krizi yaşanıyor bir top a4 kağıdın fiyatı 100 liralara yaklaştı. Ambalajlarda da bu yükseliş mevcut. Kargo bedelleri oldukça arttı. Bunun dışında kiralar zamlandı. aidatlar yükseldi, afedersiniz yediğimiz basit bir yemek bile uçtu gitti. asgari ücret %50 arttı.

Tüm bunları topladığımızda satış fiyatından kalan bir kâr olmuyor zarar oluyor. Umarım ayrıntılı açıklayabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim Halil Bey. Afiyetler olsun. Önümüzdeki aya yeni kahveler hazırlıyorum ben de :cool:

Yeni mi kahveler? 😳
Anlatsana abi biraz, nereliler, hobileri neler, hangi oranlardan hoşlanırlar, beş ay sonra kendilerini nerede görüyorlar, yıkanmayı seviyorlar mı, yoksa naturellikten mi hoşlanıyorlar, madde kullanıyorlar mı fermente falan?

Yeni mi kahveler? 😳
Anlatsana abi biraz, nereliler, hobileri neler, hangi oranlardan hoşlanırlar, beş ay sonra kendilerini nerede görüyorlar, yıkanmayı seviyorlar mı, yoksa naturellikten mi hoşlanıyorlar, madde kullanıyorlar mı fermente falan?

Pek yakında :) Bilgiye doyuracağım sevgili oğuzhan hiç merak etme.

Sevgililer Günü Akşamı Forumda Takılanlara Özel :ROFLMAO:

Sabah 03:00'e kadar tüm yöresel ve harman kahvelerde %30 indirim.

Sürpriz bir kampanya yapmak istedim :) Sevgilisi veya eşiyle güzel bir akşam geçirenler kadar, bilgisayar veya telefon başında yalnız takılan forumda asayiş berkamel mi diye girip kontrol edenlerin de sevinmeye hakkı var. 😁

Sevgililer Günü Akşamı Forumda Takılanlara Özel :ROFLMAO:

Sabah 03:00'e kadar tüm yöresel ve harman kahvelerde %30 indirim.

Sürpriz bir kampanya yapmak istedim :) Sevgilisi veya eşiyle güzel bir akşam geçirenler kadar, bilgisayar veya telefon başında yalnız takılan forumda asayiş berkamel mi diye girip kontrol edenlerin de sevinmeye hakkı var. 😁
İnstagram aşk böcükleriyle doldu 24 saat oraya girmiyorum, burda takılmak daha güzel :D

Geri