• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Post Roast | Kavrumdan Sonraki Her Şey

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yetkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yetkin

Barista
Selamlar herkese, uzun zamandır kendi demlemelerimi not almak için kullandığım yapıyı, arkadaşlarımın cesaretlendirmesiyle canlıya aldım.

Karşınızda: Post Roast | Kavrumdan Sonraki Her Şey

Amacım sadece; 15 grama 250 ml süre vb yazmaktan ziyade su profili, akış hızı gibi o bardağın ardındaki tüm ritüeli arşivleyebilmekti. Ne kadar derin ve ayrıntı benim için o kadar iyi..

Genel görünüm

1778144608786.png

1778144660314.png

1778144745800.png

Neler Yapabiliyor?

Kahve Keşfi
  • Türkiye'deki 72 kavurucunun 2800+ ürününü tek katalogda görme
  • Köken, proses, varyete ve kavurucuya göre filtreleme
  • 100g bazında fiyat karşılaştırması
  • Stok durumunu takip etme
Demleme Günlüğü
  • Her demlemeni kaydetme (ekipman, değirmen, kahve, oran, sıcaklık, öğütüm, not)
  • Geçmiş demlemeleri karşılaştırma
  • Demleme maliyetini hesaplama
Cupping
  • SCAA protokolüyle profesyonel tadım formu doldurma
  • Skorlama, notlama
  • Sonuçları e-posta ile kaydetme

Haberler & Blog
  • Specialty kahve dünyasından güncel haberler (her gün otomatik güncellenir)
  • Editör yazıları
  • Kişisel istatistikler ve demleme geçmişi
  • Ekipman ve kurulum bilgisi
Genel
  • Türkçe ve İngilizce
  • Web + Android + iOS

Son düzenleme:
Gerçekten harika bir proje olmuş. Tebrik ediyorum. Kendi değirmenim Timemore S3 eklenirse çok sevinirim :D

Çok teşekkürler, beğenmenize gerçekten sevindim! ve listeye ekledim. Hatta bu vesileyle arayüzde küçük bir geliştirme daha yaptım; artık değirmenler markalarına göre gruplandırılmış ve alfabetik olarak listeleniyor. S3'ü Timemore başlığı altında kolayca bulabilirsiniz.

Selamlar,

Post Roast’u daha hızlı, daha sade ve daha erişilebilir kılmak adına büyük bir güncelleme yaptım. Yeni kullanıcı deneyimi (UX) tasarımıyla artık kahve arşivinizi yönetmek, reçetelerinizi kaydetmek ve stok takibi yapmak çok daha zahmetsiz olduğunu düşünüyorum :) En büyük yenilik ise artık çoklu platform desteği var. İster iOS & Android ister web üzerinden, tüm verilerinize anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Geri bildirimleriniz ve deneyimleriniz benim için çok değerli. Sevgiler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Buzluk bank kullananlar için bir özellik ekledim: Frost Roast.

Kahvenizi buzluğa attığınızda kayıt oluşturuyorsunuz — hangi firma, hangi kahve, kavrum tarihi, sıcaklık. Sistem Q₁₀ formülüyle hesaplayıp takip ediyor. Buzluktan çıkardığınızda "çıkar" diyorsunuz, efektif yaş o anda sabitlenip kaydediliyor. Birden fazla kahve varsa hepsini ayrı ayrı takip edebiliyorsunuz.

Her kayıt için QR kodlu, yazdırılabilir etiketler oluşturabiliyorsunuz. Ürünlerinizi porsiyonladıysanız porsiyon sayısı kadar kopya sayısını artırmanız yeterli. Bu baskıyı vakum poşetine yapıştırıp telefon kamerasıyla tarattığınızda, anlık kahve tazeliği karşınıza çıkıyor. Menüde FROST ROAST olarak bulabilirsiniz.

Etiket görünümü

1779354339120.png

Stok Görünümü

1779354376594.png

Sevgiler.

Son düzenleme:
Herşey için elinize emeğinize sağlık. Umarım gelişimi devam eder. Müzik detayı çok hoşuma gitti 🎶

Herşey için elinize emeğinize sağlık. Umarım gelişimi devam eder. Müzik detayı çok hoşuma gitti 🎶
Yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Müzik gerçekten kahve ritüelimi tamamladığını düşünüyordum, beğenmenize çok sevindim :) Gelişimin devam edeceğinden şüpheniz olmasın.. Uygulamayı kullanan sizlerin de alışkanlıklarını bozmadan, minimalist havayı ve performansı koruyarak ilerliyorum ama fikir ve önerilerinizi duymaktan da mutluluk duyarım.

Uygulamanın temel işlevini ve arka planda tam olarak nasıl çalıştığını (base model) kısaca özetlemek isterim çünkü şu an 137 kullanıcının 96'sının uygulamayı İngilizce seçeneğiyle kullanıyor ve geçenlerde bu konuda kendilerinden email almıştım. Forumdaki yazıları çeviri araçlarıyla okuduklarını uygulamamı tavsiye ettiklerini ama tam olarak nasıl çalıştığını benim anlatmamı istemişlerdi hem onlara bir kolaylık sağlamak hem de base model sürecini paylaşmak istedim.

Post Roast, 70 farklı kavurucunun web sitesini düzenli tarayarak güncel kahve veritabanı oluşturur. Satın aldığınız kahveyi bu listeden seçtiğinizde; gramaj, bölge, rakım ve tadım notları görebilirsiniz. Demleme aşamasına geçtiğinizde uygulama, kendi değirmeninize uygun ideal öğütme aralığını, yardımcı ekipman seçenekleriyle ve o kahveye özel (natural, washed ve anaerobik) demleme önerilerini karşınıza çıkarır.

Demlemenizi yaparken kullandığınız suyu, kavrum tarihini ve fincanda hissettiğiniz aromaları ilgili açılır listeden ekleyerek kişisel tadım profilinizi kaydedebilirsiniz. Uygulama tüm bu verilerle birlikte, harcadığınız kahve gramajı ve filtre adedi üzerinden içtiğiniz tek fincanın net maliyetini de hesaplar. Ayrıca her demlemenizde kullandığınız miktar açtığınız paketinizden otomatik olarak düşülür. Böylece uygulama, tüketim hızınıza göre kahvenizin ne zaman biteceğini tahmin eder ve stoğunuz azaldığında geçmiş puanlamalarınıza ve seçimlere dayanarak damak tadınıza uygun yeni kahveler önerir.

Sevgiler.

Son düzenleme:
Hocam ekipmanlar için favori seçerek listenin yukarısında tutma imkanı güzel olur. Her demlemede aramak zorunda kalmayız.

Merhabalar, teşekkür ederim güzel fikir gerçekten ve hemen ekledim. Dripper, filtre kağıdı ve değirmen listelerinde artık her öğenin yanında ★ var. Tıklayınca favoriye alıyor, bir sonraki açılışta "Favoriler" başlığıyla en üstte çıkıyor. Tekrar ★ tıkladığınızda listenizden kaldırılıyor. Arama yaptığınızda normal liste geliyor, favoriler aradan çekilmiyor karışmasın diye. Uygulamayı sonlandırıp tekrar açmanız yeterli olacaktır. Sevgiler.

Son düzenleme:
Eline sağlık gerçekten, çok güzel olmuş. Bir kaç feedback yazayım.

1- COSTA RICA - COSTA RİCA - costa rica yazımlarında sonuçları görebilsek. > Küçük büyük harf uyumu
2- COSTA RİCA LAS TORRES yazıldığında sonuç çıkmıyor. Sonuçlarda | işareti olduğu için sanırım. COSTA RİCA | LAS TORRES yazmak gerekiyor ama kullanıcı deneyimi açısından zorlu. dümdüz costa rica las torres yazdığımızda tüm sonuçların çıkması ideal olur gibi.
3- Alttaki yeni demleme butonundaki [ ] işaretleri biraz göz yoruyor. Ekranı baştan sona kapladığı için buton hissiyatı vermiyor. İşlevi olmayan bir bant gibi duruyor. Daha iyi bilirsin tabi ama ekteki gibi birşeyler olabilir belki.Ekran Resmi 2026-06-02 11.44.39.pngİlgilenirsen kullandıkça yazalım.

Selamlar, detaylı ve harika geri bildirimiminiz için çok teşekkür ederim! Nokta atışı tespitler olmuş. Tüm değişiklikleri uyguladım. [ ] işaretlerini minimalist bir hava olsun diye tasarlamıştım ama belirttiğiniz an benim de gözüm takılmaya başladı :)
Vakit ayırıp bu detayları yazdığınız için @gokhanaygun @Cicikuş46 tekrar teşekkürler.
Feedback'lerden mutluluk duyarım.

Geri