• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Picopresso

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melihh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melihh

Üye
İsim
Melih
Daha fazla  
İsim
Melih
Espresso Makinesi
Delonghi Dedica
Değirmen
Kinu M47 Phoneix-Comandante C40
Ekipmanlar
Aeropress Go-Picopresso
Arkadaşlar merhaba, bugün ilk defa Picopresso ile deneme yaptım ama sonuç maalesef hüsran oldu.
Elimde Sezy’den aldığım, 22 Ocak tarihli orta kavrum çekirdekler var. Kinu M47 Phoenix’te 1.5 ayarında öğüttüm.
Demleme öncesinde Picopresso’yu ısıttım, WDT ve tamper yaptım. Kahve akışını görene kadar hızlı pompaladım. Akış başladıktan sonra 10 saniye bekledim, ardından yavaş yavaş pompalayarak 16 gram kahveden 37 gram çıktı aldım.
Ancak sonuç köpüksüz ve acı bir espresso oldu.
Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Akış zor mudur hocam, bir video alsak yardımcı olabilir durumla ilgili. Ama ilk önerim ısıttıktan sonra da kaynar su koymanız ve 5 pre inf, 2 sn bekleme sonrasında basmaya devam olarak yol izlemeniz. Son olarak da 1,5'u özellikle de akış zor ise, 1,8-2,0 ayarına çekebilirsiniz.
 
Merhaba bende yeni bir picopresso kullanicisiyim , öğütücum boomber r3 , kullandigim kahve 19.02.2026 cekim tarihli orkun üstel brazilya fonte espresso, hugh sepet , neuzo 51 mm tamper , 6 bacakli wtd ile denemeler yapmaktayim , degassing icin biraz daha beklemem gerekirmiydi emin degilim 18 gr kahve 42 gr espresso ciktisi aldim ama eksilik mvcut , demleme öncesi sepeti sicak suda beklettim , 2 defa sicak su ile cihazi isittim , cekim aletinde 48 klik ( 10 sayisina 2 kala ) seklinde ayarladim , kendi sepeti ile 40 klik 17 gr kahve ve kendi temp i ile deneme yaptigimda 47 gr cikti aldim ve makina cok zorlandi yavas yavas 2.5 dk da bitti cok uzun bir sure ona ragmen gene keskin asidik tat vardi ama her 2 denememde cok guzel kremali cikti aldim , mhm boomer r3 kullan varsa bana cekim derecesi konusunda yardimci olabilirmi ? Cekirdegim ya hala taze biraz daha beklemem lazim , elimde bayat cekirdeklerde var onlarada asidik sonuc aloyorum , ilk damla 13 14. Pompada geliyor 10 sn bekleyip su bitene kadar saniye basi 1 pompa
 
Hocam 48 klik çok bence ben de aynı şekilde r3 ve picopresso ile başladım, 35 klikte diye hatırlıyorum. Başta 8 kez pompalayıp 10 saniye bekledikten sonra durmaksızın pompalayarak güzel kremalı çıktılar almıştım, saniye başı bir pompalama yerine bu şekilde deneyin bir de isterseniz, süre çok uzamış.
 
Cok tesekkur ederim , puck screen temin edip birde onunla deneyesim var 35 38 klik arasinda gezinip cekirdekten gelen asidik keskinligi bir nebze azaltirsam , keyif almaya baslicam , simdi sicak suyla acip amerikano dan devam ediyorum eksi meksi espresso espressodur:)
 
Ben de picopresso ile demlemelere yeni başladım. Yıllardır V60 ile demlemeler yaptığımdan öğütücü olarak Comandante kullanıyorum. 18 gr. kahve kullanarak 5 ila 10 clik arasında öğütümler yaptım ve 1:2 çıktı aldım. Fakat tüm demlemelerimde acı tat alıyorum. Öğütüm 8'in üzerine çıktığında krema olmuyor, pompaya çok rahat basabiliyorum fakat yine de acı oluyor. 6-7 clikte krema güzel ancak yine acı. Açık ve koyu kavrum farklı kahveler denedim, su sıcaklığını değiştirdim ancak sonuç aynı. Acaba Comandante için red clix mi kullanmam gerekiyor?
 
Ben de picopresso ile demlemelere yeni başladım. Yıllardır V60 ile demlemeler yaptığımdan öğütücü olarak Comandante kullanıyorum. 18 gr. kahve kullanarak 5 ila 10 clik arasında öğütümler yaptım ve 1:2 çıktı aldım. Fakat tüm demlemelerimde acı tat alıyorum. Öğütüm 8'in üzerine çıktığında krema olmuyor, pompaya çok rahat basabiliyorum fakat yine de acı oluyor. 6-7 clikte krema güzel ancak yine acı. Açık ve koyu kavrum farklı kahveler denedim, su sıcaklığını değiştirdim ancak sonuç aynı. Acaba Comandante için red clix mi kullanmam gerekiyor?
Kahve miktarını azaltmayı denedinizmi , Orjinal sepet mi kullanıyorsunuz ,
 
Geri
Üst