• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Philips Otomatik Espresso Makinesiyle En İyi Kahve

istanbul34

Üye
İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
Espresso Makinesi
Philips EP3347
Merhaba,

Philips Otomatik Espresso makine ile en iyi kahveyi hazırlamak için;
Kahve seçimleri neler olabilir?
Nereden temin edilir?
İyi kahve nasıl anlaşılır?
Nasıl saklanır?
Makinede 3 kademe kahve 3 kademe su ayarı var hangi kombinasyonlarla iyi espresso hazırlanır?
Öğütme seviyesi kaç numaradır?
Fitre kahveye en yakın kahve için espresso seçeneği mi kahve seçeneği mi kullanılmalı?

Bu ve benzeri tüm soru ve cevapları bu konuda toplayabilirsek harika olur.

Ben Colombia Medellin Supremo ve Guatemala Antiqua tercih ettim, başka bir firmadan tekrar sipariş ettiğimde onun Colombia seçeneğinde Supremo yazmadığını farkettim. Supremo daha iri taneli olan cinsiymiş yeni öğrendim.
Ayda ortalama 1 kg sipariş ediyorum, valfli paketlerde duruyor.
Moc ve CoffeeTropic den sipariş verdim MOC şimdilik daha iyi gibi ama acemiyim yanılabilirim :)

Dükanlardaki kahve çekirdekleri iri ve siyahtı biraz araştırınca onların kavurmadan kaynaklı böyle olduğunu öğrendim, sonuçta yüksek basınçlı makineleri var :)

Ev tipi makineler 15 bar basınçlı olduğundan iyi aromalı sizin kahve seçimleriniz neler?

Kahve kavrulduktan sonra en iyi tat 15 - 20 günler aralığında, 30 günden son ekşidiğini okumuştum. Ayda 1 kg çekirdek tüketebiliyorum, siz hangi döngülerle alım yapıyorsunuz? Bazen aldığım kahveden memnun kalmadığım oluyor istediğim yoğunlukta olmadığında 3. kademe kahve 1. kademe su ile double espresso yapıyorum mecburen :)

Yeni alım yaptığım için ay sonu Coffee Department den aşağıdaki kahveleri deneyeceğim.
El Salvador El Borbollon - O bir klasik, temiz taze hasat yıkanmış bir el salvador kahvesi, çikolatamsı ve pekmezimsi.
El Salvador Cuzcachapa -Bu kahve de klasiklerden, tahinve çikolata tatlarında, dükkanlarımızda kullandığımız espresso.

Acı değil de ekşi bir tat yoğun ise degass süreci tamamlanmadığı için midir acaba?
Aslında birden fazla sebebi olabilir. Demleme sıcaklığı yetersiz olabilir, kahveyi daha ince öğütmek gerekebilir, çok yeni kavrulmuş kahvelerde de yaşanabilir dediğiniz gibi. Makineniz ile ilgili bir bilgim yok ama sıcaklığı arttırabiliyorsanız denemekte fayda var.

Aslında birden fazla sebebi olabilir. Demleme sıcaklığı yetersiz olabilir, kahveyi daha ince öğütmek gerekebilir, çok yeni kavrulmuş kahvelerde de yaşanabilir dediğiniz gibi. Makineniz ile ilgili bir bilgim yok ama sıcaklığı arttırabiliyorsanız denemekte fayda var.
Philips makine, sıcaklığı artırmak için önden sıcak su çekebilirim, acemiyim, Guatemalada bu durumu yaşamıştım elimde Colombia kahve de var harmanlayıp onu da deneyeceğim. Sevdiğim kahve ve kavurucuları bulana kadar bu süreç normal sanırım.

En son Coffee departmentin Cuzcachapa kahvesini aldım. Yoğunluk 3 su 1. kademede. Genelde latte için kullanıyorum. Otomatik makineler olduğu için çok bi beklentim yok ama cd nin bu kahvesi yoğunluk anlamında gayet hoşuma gitti

Dolgun koyu bir kahve yapmak için;
Çekirdek guatemala antiqua.
Espresso seçeneğiyle kahve seviye 3, su seviye 1, 2 shot ile su çekerek americano yaptım su gibi oldu :)
Espresso seçeneğiyle kahve seviye 3, su seviye 2, 2 shot ile su çekerek americano yaptım içilebilir oldu,
Coffee seçeneğiyle kahve seviye 3, su seviye 2, 2 shot ile daha lezzetli kreması üzerinde bir kahve oldu.

Makine içecekleri 8-10 gramlık kahvelerle yapıyor, 1 kerede 18-20 gramlık kahveye çıkamadığım için 2 shot yaptım.
Çekilmiş kahve ayarıyla 20 gramlık bir test yapacağım ama tartı yok :)

Ekim toplu alım ile coffeedepartment dan aldığım colombia el puente 5 gün oldu gelişi, kahve seçeneği aroma 3, su 2 kademe nefis oldu.

Ekli dosyalar

• 20251029_160551.jpg
    20251029_160551.jpg
    86.9 KB · Görüntüleme: 20
Selamlar,

Kahve dükkanlarında bulunan ekipmanların maliyeti ile yapılan espressoyu ev tipi ekipmanların maliyeti ve üretilen espresso ile karşılaştırma yapabilir misiniz?

Örneğin
  1. 15K-30K maliyetli tam otomatik öğütücülü makineler
  2. 30K maliyetli yarı otomatik makine + öğütücü
  3. 80K maliyetli yarı otomatik makine + öğütücü
  4. Ticari Ekipman (Kahve Dükkanları)

1 numaradakiler espresso yapmıyor.
2 numara ile gayet güzel espresso yapılır ikinci el Gaggia ve df64 ile
3 numarada 20-30k arası kaliteli öğütücü, 40-50 l civarı single boiler cihazla flow profile dahil düzgün cafede içeceğiniz kalitede espresso yapılır.
4 numara ev ortamında sadece fazla elektrik tüketir ve çekirdekleri bayatlatır.

4. numarayı referans almak için yazmıştım, şu an 1. numara ile ne içtiğimi sorguluyorum :)

AI ile sorguladım, benzer bir sonuç çıktı, ben filtre kahve içerken öğütücü olmadığından kahveyi taze tutmakta zorlandığım için 15K otomatik makineye geçmiştim. Bütçeye göre hala bence iyi bir karardı.
İkinci el riskini almak istemeyen birisi için 80K maliyet iyi bir seçenek gibi duruyor.
Gerçek deneyimlerini paylaşmak isteyenlerde yazabilirse faydalı olacaktır.

Bu arada otomatik makineler double shot 2 x 8 gram ile 2 turda hazırlıyor, porta filtredeki gibi 1 kerede 16 gramlık yapılamıyor. Bunun lezzete etkisini de merak ediyorum.

SeçenekMaliyet (₺)Tahmini Kahve Gramajı (Tek Shot/Çift Shot)Espresso Kalitesi
1. Tam Otomatik Makine15K - 30K6 - 9 gr / 12 - 16 gr (Otomatik ayar)5 - 7
2. Yarı Otomatik + Öğütücü30K7 - 9 gr / 14 - 18 gr (Kullanıcı kontrolünde)6 - 8
3. Yarı Otomatik + Öğütücü80K7 - 9 gr / 14 - 18 gr (Kullanıcı kontrolünde)8 - 9,5
4. Ticari Ekipman150+K7 - 9 gr / 14 - 18 gr (Barista kontrolünde)9,5 - 10

Selamlar @blackeagle,

Philips otomatik makine için medium-dark / full city kavurma olan çikolata tadına yakın sadece 24/25 BREZİLYA FAZENDA SERTAO/NATURAL/ESPRESSO mevcut, bu makineye uygun önerebileceğin farklı kahveler var mı? trio blend gelecek mi?

Geri