• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Guatemala La Nueva Montana'yı içiyorum iki gündür. Fındık ve kakao tatlarını çok net hissettiğim güzel fincanlar elde ettim diyebilirim. Clever ve Moccamaster'dan çıkan kahveleri çok beğenmeme rağmen bir de aeropress ile demleyeyim dedim ve bu kahvenin aeropress'e çok daha uygun olduğunu fark ettim. Kahveyi alan ya da almayı düşünen arkadaşlar, bu reçeteyi kullanabilir.
cmd 18 klik - 94 derece su - tek filtre - düz metod - 16 gram kahve - 240 ml su - 3 tur ileri yönde kaşık hareketi 1.dakikada işlemi tekrarla - 1.30'da press. Sonuç: çiçek gibi kahve.

benimde en sevdiğim kavurucudur. ayın kavurucularından arka arkaya kötü kahve içince bunalıp arada kendimi ödüllendiriyorum, hele bi Guatemala Las Penas vardı ki offf. İçtiğim en iyi kahve değil ama süper keyifli bir kahveydi. Guatemala Abraço yeni gelmiş, henüz denemedim elimde çok kahve var, rumo'dan aldığım kahveleri beğenmezsem belki bu ay alırım.

Petranın kek, ekmek gibi hamur işlerini deneyen oldu mu. Nasıllar. Kargo için uygun mu. Daha önceden sipariş verenlee tecrübelerini paylaşabilirse memnun oluruz.

Petranın kek, ekmek gibi hamur işlerini deneyen oldu mu. Nasıllar. Kargo için uygun mu. Daha önceden sipariş verenlee tecrübelerini paylaşabilirse memnun oluruz.
Ben hamur işlerinin hepsini çokça denedim, ekşi maya cevizli ve glutensiz ekmeği kesinlikle öneririm. Gayrettepe mağazalarında ekmek üretimi için ayrı bir alanları var. Fakat hiç kargoyla almadım :(

Bugün yakın bir dostum ile birlikte Bebek şubesine gitme fırsatı bulduğuma pişman oldum. Servis yavaş ve zayıf, personel ilgisiz (biri hiç Türkçe bilmiyor.). Servis ve ilginin de çekirdekleri gibi güzel olmasını dilerdim.

Petra dan en son aldığım acme paketinde çekirdekler fazla koyu kavrulmuş. Rahatsız edici şekilde yanık tadı geliyor. Filtre olarak tüketiyordum ancak hiç zevk alamadım maalesef. Yakın zamanda acme çekirdek alan var mı acaba. Sadece bana mı denk geldi yoksa. Umarım bi daha böyle gelmez. Kavuruculardan beklentimiz kalite standardını bozmaması.

Petra dan en son aldığım acme paketinde çekirdekler fazla koyu kavrulmuş. Rahatsız edici şekilde yanık tadı geliyor. Filtre olarak tüketiyordum ancak hiç zevk alamadım maalesef. Yakın zamanda acme çekirdek alan var mı acaba. Sadece bana mı denk geldi yoksa. Umarım bi daha böyle gelmez. Kavuruculardan beklentimiz kalite standardını bozmaması.

Şimdi baktım ACME'nin fiyatı 675 tl. Bu paraya blend kahve içmek pek mantıklı değil diye düşünüyorum, naçizane tavsiyem.

Şimdi baktım ACME'nin fiyatı 675 tl. Bu paraya blend kahve içmek pek mantıklı değil diye düşünüyorum, naçizane tavsiyem.
Acme bildiğim kadarıyla blend değil bu arada, Güney amerikadan nispeten uygun fiyatlı, genele hitap edecek bir çekirdek seçip Acme adıyla satıyorlar sadece.

Ben yarım kilo aldım ay başında, kavrum benim aldığımda normal duruyordu ilk demlemelerimde mide yakacak derecede ekşi çıkıyordu yapay zekayla optimize ettim kullandığım reçeteyi paylaşıyorum umarım size de faydası olur.

Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm:
Comandante C40 23 Click
Ekipman : Origami - Cafec Traditional
Su: Nestle Su, 94°C
Toplam Süre: 02:34
Kahve Miktarı: 20g
Demleme Basamakları: 70-200-320
45 saniye blooming 1.10 a kadar 200 e tamamla 10 saniye bekle 320 ye tamamla hafif swirl 2.34 bitiş

blend bir kahve. kendileri bile ''güney amerika kahvelerinden'' diye açıklamada belirtmişler. Eski kalitesi kesinlikle yok. 675 tl edicek bir çekirdek kesinlikle değil.
Uzun süredir Petra dan alıyordum ancak Acme de ara ara böyle damak tadıma uymayan blend yapıyorlar. Pek bir lezzet standardı yok olumlu anlamda. Neyse artık başka bir kavurucuya döneceğiz yine.

blend bir kahve. kendileri bile ''güney amerika kahvelerinden'' diye açıklamada belirtmişler. Eski kalitesi kesinlikle yok. 675 tl edicek bir çekirdek kesinlikle değil.
Her sene değiştiği için öyle yazdıklarını tahmin ediyorum, her sene güney amerikadan bir çekirdek seçiyorlar ama en doğru cevap için kendilerine sorabilirsiniz. Geçmişte kendilerine sorduğumda bu cevabı vermişlerdi bana.

Yeni çıkarttıkları Koyu çekirdeği deneyimleyen oldu mu acaba? :giggle:

“
Koyu. İsmi gibi daha yoğun kavrulmuş bir Petra seçkisidir. Esmer şeker ve yoğun çikolata tatlarının ön planda olduğu, yüksek gövdeli espressoya uygun bu kahveyi tasarlarken ev baristalarını ve yüksek tempoda çalışan işletmeleri düşünerek yola çıktık. Süper düşük asiditeli fakat aromatik özellikleri ön planda olan nitelikli yeşil çekirdeklerin seçilmesiyle başlayan süreç, uzun denemeler sonucunda standardize edilmiş bir kavurma yaklaşımıyla devam etti. Sonuç olarak, değişmeden aynı kaliteyle kullanabileceğiniz bir kahve ortaya çıktı.

Demlenme toleransı açık kavrulan kahvelere kıyasla daha yüksek olduğu için, her türlü espresso makinesinde zengin ve dengeli sonuçlara ulaşmak bu kahve ile çok kolay ve keyifli.”

Yeni çıkarttıkları Koyu çekirdeği deneyimleyen oldu mu acaba? :giggle:

“
Koyu. İsmi gibi daha yoğun kavrulmuş bir Petra seçkisidir. Esmer şeker ve yoğun çikolata tatlarının ön planda olduğu, yüksek gövdeli espressoya uygun bu kahveyi tasarlarken ev baristalarını ve yüksek tempoda çalışan işletmeleri düşünerek yola çıktık. Süper düşük asiditeli fakat aromatik özellikleri ön planda olan nitelikli yeşil çekirdeklerin seçilmesiyle başlayan süreç, uzun denemeler sonucunda standardize edilmiş bir kavurma yaklaşımıyla devam etti. Sonuç olarak, değişmeden aynı kaliteyle kullanabileceğiniz bir kahve ortaya çıktı.

Demlenme toleransı açık kavrulan kahvelere kıyasla daha yüksek olduğu için, her türlü espresso makinesinde zengin ve dengeli sonuçlara ulaşmak bu kahve ile çok kolay ve keyifli.”
Ben denedim. Koyu kavrum olunca zaten fazla bir aroma olmuyor kahvelerde. Daha çok kakao ve acımtrak tatlar baskındı bu çekirdekte de. Hafif de isli bir tat. Fiyat olarak da biraz ederinin üzerinde bence. Espresso da ideal. Acmeye göre espresso ya daha yakışmış. Filtre olarak hoşuma gitmedi. Bi daha alır mıyım. Sanmam. Fiyatı daha makul olsaydı belki.

Ben denedim. Koyu kavrum olunca zaten fazla bir aroma olmuyor kahvelerde. Daha çok kakao ve acımtrak tatlar baskındı bu çekirdekte de. Hafif de isli bir tat. Fiyat olarak da biraz ederinin üzerinde bence. Espresso da ideal. Acmeye göre espresso ya daha yakışmış. Filtre olarak hoşuma gitmedi. Bi daha alır mıyım. Sanmam. Fiyatı daha makul olsaydı belki.
filtre olarak bence de çok koyu kavrum kalacaktır yazılanlara bakınca ama espresso ve sütlü halde Acme’ye göre performansını merak etmiştim. Petra çekirdekleri genel olarak bir tık pahalı oluyor bence de. Yanıtınız için teşekkür ederim :giggle:

Geri