• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Özellikle son zamanlarda suyu kokladığımda çok net olmasada bir koku fark etmeye başladım. Ama özellikle suyu ısıttığım zaman bu koku daha belirginleşmeye başlıyor. Açıkcası tam kokuyuda tarif edemiyorum ama rahatsız edici bir koku. Kettle ile ilişkili olabilir mi dedim. Suyu değiştirdiğim, damacana suyu kullandığım zaman koku ortadan kalktı. Muhtemelen bu da filtre değiştirme için bir gösterge olsa gerek.
Birebir aynı durum bende de, ısınmış suyun buharında çok net alıyorum, ben demlerken bir elektronik bir de kazboyunlu iki farklı kettle ile hazırlandığım için tek şüpheli direkt filtre oluyordu.

mimds'in dediği gibi son derece beklenir bir durum ve iyi sayılabilecek bir ömür. Almak için bilgi bekleyenlere faydalı olacaktır tüm bu bilgiler.

Bugün 130. litre ve filtremi yeniledim. Son beş demlememde hissedilir seviyede istenmeyen, nahoş bir aroma aldım. Ayrıca kaynayan suyun kokusu çok ağırdı. Aynı zamanda filtre edilmiş suyun tadı da fenaydı. Sizlerle asıl paylaşmak isrediğim nokta ise Peak’in kullanım klavuzunda güncellemeye giderek yeni filtrenin kullanıma hazırlanma aşamasında yaptığı değişiklik. Biliyorsunuz bugüne kadar yeni filtreyi kullanmadan önce 4. ayarda iki kez 1.2 LT.’lik musluk suyu filtre etmemiz gerekiyordu. Yeni güncellemeye göreyse yeni filtreyi musluk suyu ile dolu derince bir kapta 10 dakika batık şekilde tutmamız isteniyor.

7B8F47FE-DEAF-48AC-96AB-F2340086BFA2.jpeg

Bu yöntemi uyguladım. Fakat yeni filtremle yaptığım ilk kullanım sonrasında alkalinitem çok aşırı şekilde düştü. Şöyle ki, 110 ppm alkaliniteye sahip 300 ml. musluk suyumu 3.2 ayarda 8 (sekiz) ppm’e düşürdü. Burada bir sorun var dedim ve eski usule döndüm ve filtremi iki kez 4. ayarda 1.2 LT su filtre ederek hazırladım, sorun çözüldü. Şimdi 110 ppm alkaliniteli musluk suyumu 3.2 ayarda 40 ppm’e getirdi. Bu durumu Peak’e de yazdım, sizlerle de paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Bugün 130. gün ve filtremi yeniledim. Son beş demlememde hissedilir seviyede istenmeyen, nahoş bir aroma aldım. Ayrıca kaynayan suyun kokusu çok ağırdı. Aynı zamanda filtre edilmiş suyun tadı da fenaydı. Sizlerle asıl paylaşmak isrediğim nokta ise Peak’in kullanım klavuzunda güncellemeye giderek yeni filtrenin kullanıma hazırlanma aşamasında yaptığı değişiklik. Biliyorsunuz bugüne kadar yeni filtreyi kullanmadan önce 4. ayarda iki kez 1.2 LT.’lik musluk suyu filtre etmemiz gerekiyordu. Yeni güncellemeye göreyse yeni filtreyi musluk suyu ile dolu derince bir kapta 10 dakika batık şekilde tutmamız isteniyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8567

Bu yöntemi uyguladım. Fakat yeni filtremle yaptığım ilk kullanım sonrasında alkalinitem çok aşırı şekilde düştü. Şöyle ki, 110 ppm alkaliniteye sahip 300 ml. musluk suyumu 3.2 ayarda 8 (sekiz) ppm’e düşürdü. Burada bir sorun var dedim ve eski usule döndüm ve filtremi iki kez 4. ayarda 1.2 LT su filtre ederek hazırladım, sorun çözüldü. Şimdi 110 ppm alkaliniteli musluk suyumu 3.2 ayarda 40 ppm’e getirdi. Bu durumu Peak’e de yazdım, sizlerle de paylaşmak istedim.

Cok enteresan sureci merak ediyorum. Haberlerinizi bekliyorum.

Bugün 130. gün ve filtremi yeniledim. Son beş demlememde hissedilir seviyede istenmeyen, nahoş bir aroma aldım. Ayrıca kaynayan suyun kokusu çok ağırdı. Aynı zamanda filtre edilmiş suyun tadı da fenaydı. Sizlerle asıl paylaşmak isrediğim nokta ise Peak’in kullanım klavuzunda güncellemeye giderek yeni filtrenin kullanıma hazırlanma aşamasında yaptığı değişiklik. Biliyorsunuz bugüne kadar yeni filtreyi kullanmadan önce 4. ayarda iki kez 1.2 LT.’lik musluk suyu filtre etmemiz gerekiyordu. Yeni güncellemeye göreyse yeni filtreyi musluk suyu ile dolu derince bir kapta 10 dakika batık şekilde tutmamız isteniyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8567

Bende uzun süre önce toplu olarak 4 adet yedek filtre almıştım uzun zaman oldu yenisini takmadan nemli olmadığını görüp önce suya batırıp 15 dakika bekletiyorum sonrada 4. Ayarda 2 defa full şekilde filtreliyorum

Brita surahilerin en azindan 3 kati fiyatlarda, sizce kahve suyu olarak dusundugumuzde bu fiyatlara peak almak mantiklimidir.
Mantıklıdır.

Peak Water'ın kahve suyu oluşturmak için araştırdığı, geliştirdiği çok verimli ve tutarlı bir filtresi var. Brita ile sağlıklı bir içme suyu elde edersiniz. Peak Water ile toplam sertliğini ve alkalinitesini istediğiniz değerlere indirebileceğiniz, çekirdeğinize has bir kahve suyu elde edersiniz. İki sürahi bu yüzden birbirinden ayrılıyor.

Selamlar, bulunduğum ilçede şebeke suyu çok temiz değil. Peak water alırsam bunu evde standart kullandığım buzdağı damacana ile kullansam oluyor mu?

Bende uzun süre önce toplu olarak 4 adet yedek filtre almıştım uzun zaman oldu yenisini takmadan nemli olmadığını görüp önce suya batırıp 15 dakika bekletiyorum sonrada 4. Ayarda 2 defa full şekilde filtreliyorum

Acikcasi sizi gorunce gozum korkuyor. 4adet yedek filtre alma ihtiyaci(fiyati 600tl) hissetmek durumunda kalmaktan korktum.

Selamlar, bulunduğum ilçede şebeke suyu çok temiz değil. Peak water alırsam bunu evde standart kullandığım buzdağı damacana ile kullansam oluyor mu?
İsteyeceğinizden fazla yumuşatabilir suyu. Ben RO ve çeşme suyu karıştırarak kullanıyorum, siz de Buzdağı-çeşme suyu karışık yapabilirsiniz isterseniz.

Şu an elimdeki 1.5 lt. Buzdağı’nın alkalinitesini 55 ppm, toplam sertliğini ise 80 ppm olarak ölçtüm. 500 ml. suyu Peak 1.2. kademede filtreledim. 60 ppm toplam sertlik ve 35 ppm alkalinite elde ettim.

Hocam teknik detaylara yabancıyım da, oluyor mu yoksa fazla yumuşak mı oluyor? :)
Tam hedef değerler değil ama iyi değerler diye düşünüyorum, 60 gh pek de yumuşak sayılmaz. Paket su + Peak biraz masraflı olsa da 1.2 ayarı sizi uzun süre götürür. ppm ve pH bilmiyoruz ama, mesela gh-kh açısından Clean Cup'ın kullandığı suya çok yakın değeler.

Benim de 40-45 gündür sürekli 4. Seviyede kullandığım ve günlük ortalama 1.5 litre su filtrelediğim filtremdeki suyumu bugün kaynamış haliyle kokladığımda önceki mesajlarda tarif edilen ve bana ilginç gelen o balık kokusuyla tanıştım😊filtrenin ömrünü tamamladığı sonucunu mu çıkarmalıyım bu durumdan.

Benim de 40-45 gündür sürekli 4. Seviyede kullandığım ve günlük ortalama 1.5 litre su filtrelediğim filtremdeki suyumu bugün kaynamış haliyle kokladığımda önceki mesajlarda tarif edilen ve bana ilginç gelen o balık kokusuyla tanıştım😊filtrenin ömrünü tamamladığı sonucunu mu çıkarmalıyım bu durumdan.

Acaba bu koku bir andami ortaya cikiyor. 1-2 demleme once bu kokular yokmuydu.

tadı nasıl kahvenin o önemli ekşilik varmı ?sürekli demlediğiniz tadından emin olduğunuz bir kahveyle denemekte yarar var :)

Acaba bu koku bir andami ortaya cikiyor. 1-2 demleme once bu kokular yokmuydu.
Açıkçası aklıma öyle bir anda geldi ve bir koklayım şu suyu diyerek kokladım belki öncesinde de vardı yoğun olmadığı İçin dikkat etmedim. Evdekilerin hepsi ‘balık kokusu’ yorumunu yaptı üstelik

tadı nasıl kahvenin o önemli ekşilik varmı ?sürekli demlediğiniz tadından emin olduğunuz bir kahveyle denemekte yarar var :)
Dün demlediğim Cleancup Santa Rosa 7-8 demlemedir ekşilik göstermezken dün akşamki hafif mayhoş idi ve ilginç gelmişti ama sonuç olarak o hali de gayet güzeldi😄

Dün demlediğim Cleancup Santa Rosa 7-8 demlemedir ekşilik göstermezken dün akşamki hafif mayhoş idi ve ilginç gelmişti ama sonuç olarak o hali de gayet güzeldi😄
filtrelenen suda bariz koku olması filtre bitti bitecek anlamına geliyor aslında
birde çeşmeyi açınca peak watera dolum yapmadan biraz su akmasını tavsiye ediyorum.(30 sn kadar)

Geri