• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Parfüm - Fragrance

Yaz için parfüm önerileriniz neler tam olarak? Fiyat sınırlamam yok. Yok dememin nedeni; önce deneyip bakmak.Eğer beğenirsem ve çok pahalı olursa da başka türlü çözmeye çalışırım(yurtdışı, duty free vb denk gelirse tabi). Dior savuage çok beğendiğim bir parfüm ama elim o parayı vermeye gitmiyor. Tabi her an da gidebilir :) Bu arada kalıcılık benim için önemlidir. Uzun saatler gitmesini arzu ederim herkes gibi.
Missoni Wave
Versace Pour Homme
John Varvatos Artisan Pure
TF Neroli Portofino
Dunhill Amalfi Citrus
TF Mandarino di Amalfi

200ml için, eğer gerçekten çok seviyorsanız bu para verilebilir. Ben 60'lığın fiyatını baz aldım. 2000 fıstan bahsediyoruz.

Olmadı Berkay Fragrance muadil marka videolarından birkaç tanesine bakıp oralardan alabilirsiniz.

Ben onun yönlendirmesiyle Aos İlm-i Kimya(Imagination) ve Van der Waals(L'Immensite) aldım, memnunum.
Ben aldıktan sonra zam yemiş.
Ben normalde çok fazla 200ml tercih eden biri değilim. Bazen fiyat yakınsa, veya o kadar veriyon az daha ver de en azından daha fazlasını al düşüncesi. Birde Küçük boy alıp memnun kalıp tekrar almak istediğinde aynı fiyatı bulamama endişesi var. Bu düşüncelerle 200ml bakıyordum. Hayatımda sadece 1 defa 200ml parfüm aldım. O da hala bitmedi. :) Belki 200 yerine 100ml bakabilirim. Ya da set bulursam belki sete yönelirim.

NARCISO RODRIGUEZ for him Bleu Noir.... Bu parfümü al yaz icin , ama alırken 1 tane de çelik kasa al içinde saklamak için, yoksa parfümün şişesiyle biter😂.... Çevremde çok soran olmustu, söylememistim kimseye.... Paranızın boşa gitmeyecegi Ender parfumlerdendir....

Creed bugün geldi. Çok iyi kokuyor gerçekten. İlk koklayanda şaşkınlığa yol açtı. Bu arada orijinal Creed koklamadım ama çok iyi bir yazlık koku bu almış alduğum. Kalıcılık kısmına süreç içinde bakacağım ama teşekkür ederim öneriniz için. Memnuniyetle başladı deneyimim
Creed f/p konusunda diplerde bir marka maalesef. Orijinal Green Irish Tweed kullanıyorum arada bir. Bir saat sonra ten kokusuna dönüşüyor örneğin. Günde minimum üç kez tazeleme istiyor. Halbuki eski batch dumansılık da barındıran Aventus çok iyiydi. Markanın talep ettiği fiyat ile kalıcılık arasında uçurum var.

Muadil markalara değinecek olursam özet olarak, çoğu küçük girişimci aldıkları esanslar kaliteli ise zaten parfümün açılışında orijinaline çok yakın bir kokuya sahip. Muadillerin başaramadığı şey açılış sonrasında, asıl önemli olan kalp notaları ve kuru kokudaki bitiş notalarında kompleks ara notaları yakalayamamak oluyor.

Yerli muadillerin başaramadığını başaran ve hem koku hem performans hem de kompleks notaları ihtiva eden parfüm üreten, hatta artık sektörde öylesine kar ediyorlar ki, ünlü parfümörler ile anlaşıp özgün parfümlerini çıkaran Araplar mevcut. Örneğin Afnan - Supremacy Not Only Intense hem Nishane Hacivat'tan hem de Aventus'tan daha performanslı. Veya yine Afnan - Supremacy in Oud parfümü klonu olduğu Initio - Oud for Greatness'tan da başarılı, her anlamda. Fiyatlarını incelerseniz arada uçurum var. Zaten bu sayede dünya piyasalarını domine ediyorlar son zamanlarda.

Yine Arapların Paris Corner adlı markasının (ki düşük kalibre bir marka bu; Lattafa, Afnan veya Armaf ile kıyaslarsak) Rifaaqat diye bir şişesi var elimde. YSL - Babycat klonu. Fiyat farkı uçurum, koku ve performans 1:1 Benim sevdiğim bir parfüm değil, kör alım yapmıştım ama bu başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.

NARCISO RODRIGUEZ for him Bleu Noir.... Bu parfümü al yaz icin , ama alırken 1 tane de çelik kasa al içinde saklamak için, yoksa parfümün şişesiyle biter😂.... Çevremde çok soran olmustu, söylememistim kimseye.... Paranızın boşa gitmeyecegi Ender parfumlerdendir....

Hazır ismi geçmişken 2007’de çıkan Narciso Rodriguez for Him/Her, parfüm dünyasının yıldızlarından Francis Kurkdjian efendinin ustalık eserlerinden.

parfüm çok iyi de yayılım zayıf bunda ya. öpüşme mesafesine girmeniz lazım.
parfüm çok iyi de yayılım zayıf bunda ya. öpüşme mesafesine girmeniz lazım.
Evet haklısınız yayılımi biraz az..... Ben zamanında alırken Parfüm formunu bulamamıştım.EDP almıştım.... Sizin denediginiz belki EDT olabilir.... Ama dediğiniz gibi EDP'nin bile kalıcılığı diğer markalara göre biraz az

Creed f/p konusunda diplerde bir marka maalesef. Orijinal Green Irish Tweed kullanıyorum arada bir. Bir saat sonra ten kokusuna dönüşüyor örneğin. Günde minimum üç kez tazeleme istiyor. Halbuki eski batch dumansılık da barındıran Aventus çok iyiydi. Markanın talep ettiği fiyat ile kalıcılık arasında uçurum var.

Muadil markalara değinecek olursam özet olarak, çoğu küçük girişimci aldıkları esanslar kaliteli ise zaten parfümün açılışında orijinaline çok yakın bir kokuya sahip. Muadillerin başaramadığı şey açılış sonrasında, asıl önemli olan kalp notaları ve kuru kokudaki bitiş notalarında kompleks ara notaları yakalayamamak oluyor.

Yerli muadillerin başaramadığını başaran ve hem koku hem performans hem de kompleks notaları ihtiva eden parfüm üreten, hatta artık sektörde öylesine kar ediyorlar ki, ünlü parfümörler ile anlaşıp özgün parfümlerini çıkaran Araplar mevcut. Örneğin Afnan - Supremacy Not Only Intense hem Nishane Hacivat'tan hem de Aventus'tan daha performanslı. Veya yine Afnan - Supremacy in Oud parfümü klonu olduğu Initio - Oud for Greatness'tan da başarılı, her anlamda. Fiyatlarını incelerseniz arada uçurum var. Zaten bu sayede dünya piyasalarını domine ediyorlar son zamanlarda.

Yine Arapların Paris Corner adlı markasının (ki düşük kalibre bir marka bu; Lattafa, Afnan veya Armaf ile kıyaslarsak) Rifaaqat diye bir şişesi var elimde. YSL - Babycat klonu. Fiyat farkı uçurum, koku ve performans 1:1 Benim sevdiğim bir parfüm değil, kör alım yapmıştım ama bu başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.
Ben bu parfümün orijinalini hiç koklamdım ama nereden takip edersem edeyim sizin söylediğiniz gibi ilk hali ile şimdi arasında uçurum fark olduğunu söylüyor herkes. Hem fikir olunan nokta biraz daha yazlık olması diye düşünüyorum. Bu sebeple almış olduğum muadilin kokusu çok hoşuma gitti ama söylediğiniz gibi galiba bunda da tazelemek gerekecek gün içinde. Tende kalıcılığı az gibi hissettim. 2 boğaza 2 tişörte sıkıyorum normalde ama en azından yüksek bir fiyat verip bu durumu yaşamak istemediğim için bunu aldım ve memnun etti beni. Nedense herkes bu popüler markaların kokularını yapıyor gibi geldi bana. Söylediğiniz Adnan gibi markaları da denemek istedim ama aynı parfümde çok fazla fiyat oynadığı için güvenip alamadım onları da

Creed Aventus ve Hacivat sevenlere, performans bağımlılarına, ekonomisini düşünenlere çok iyi bir önerim var.

Afnan Supremacy Not Only Intense
Performans olarak inanılmaz iyi. Kalıcılık, yayılım üst düzey. Yaz için böyle bir performans kolay değil.
Kokusu bahsettiğim iki parfümün karışımı gibi.

Merdiven altı bir parfüm almaktansa orijinallerinden daha iyi performansı olan bu parfümü 5'de 1 fiyatına almak çok mantıklı.
Burnunuz çok hassas ise ve devamlı orijinal niş parfüm kullanıyorsanız tabi ki yapay bulacağınız notalar olacaktır.

Creed Aventus ve Hacivat sevenlere, performans bağımlılarına, ekonomisini düşünenlere çok iyi bir önerim var.

Afnan Supremacy Not Only Intense
Performans olarak inanılmaz iyi. Kalıcılık, yayılım üst düzey. Yaz için böyle bir performans kolay değil.
Kokusu bahsettiğim iki parfümün karışımı gibi.

Merdiven altı bir parfüm almaktansa orijinallerinden daha iyi performansı olan bu parfümü 5'de 1 fiyatına almak çok mantıklı.
Burnunuz çok hassas ise ve devamlı orijinal niş parfüm kullanıyorsanız tabi ki yapay bulacağınız notalar olacaktır.
Türkiye'de alabileceğimiz bir yer var mı

Bu işe 1 hafta 10 gün kafa patlattıktan sonra şu kanıya vardım

Her hobide olduğu gibi bu hobide de şu grafik geçerli:

7hfhi9.jpg

Piyasadaki binlerce parfümü ve bunların layering muhabbetlerini de düşündüğümüz zaman milyonlarca koku ihtimali var. Bu işin oluru yok :D

Yol yakınken bu çan eğrisinde hak ettiğim yere geri dönüyorum

Çok sıcaklar hariç pekji ruh , sıcak havalarda eaumer denemenizi tavsiye ederim. Benzersiz kaliteli sanat eserleri. Pişti olmazsınız kimseyle 😃

Bu başlık zehirli ok diye düşünüyorum 😁
Ekli dosyayı görüntüle 39292
Bu arada dekantparfum'den aldığım kokular geldi yaklaşık 1 haftadır deniyorum. Çok fazla sorun görünce olan bir kaçını Sephora'da denedim kokularla alakalı hiç bir fark almadım. Yalnız kalıcılıklar çok kötü. Hepsi nasıl kötü olabiliyor anlayamadım. Bu da kafada soruları oluşturuyor tabii.

Bu arada dekantparfum'den aldığım kokular geldi yaklaşık 1 haftadır deniyorum. Çok fazla sorun görünce olan bir kaçını Sephora'da denedim kokularla alakalı hiç bir fark almadım. Yalnız kalıcılıklar çok kötü. Hepsi nasıl kötü olabiliyor anlayamadım. Bu da kafada soruları oluşturuyor tabii.
Sephora’da sadece tom ford olanı buldunuz dimi? Diğerleri yoktur diye düşünüyorum. Listedekiler genel olarak yüksek performans parfümler değil zaten. Mesela cedrat Boise güzel, kalıcı ama yayılmıyor. Elysium harika bir parfüm ama performansı çok kötü. Bunlarda major problem yayılım olsa gerek.

Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum; Sephora, Beymen ve Boyner'e gittim. Lakin orada test amaçlı biraz mırın kırın etseler de derime hem Elysium hem de Narcotique sıktım. Tester'lar dekant'tan aldıklarımdan daha uzun cildimde kaldı. Ama dediğiniz gibi yüksek performans değiller ise bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Kokulardan çok memnun kaldım bu arada, yaz için arada bir tazeleme yapılarak kullanılabilecek güzle kokular. Yorum yapan herkese teşekkürler ^^

Geri