• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Parfüm - Fragrance

Dekant diye bir şeyin olduğunu ilk kez bu başlık açıldığında öğrenmiş biri olarak tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.

Dekant siteleri ürünlerini orijinal şişelerden mi temin ediyorlar? Bu sitelerin iddiaları bu mu ya da? Bir dekant sitesinden alışveriş yaptığımızda orijinal parfüm aldığımızı mı kabul ediyoruz yoksa çok iyi bir kopya mı?

Bu soruyu sormamın sebebi şu: "Dekant Parfüm" sitesinden aldığım dekant parfümün rengi şeffaf iken ile İstanbul havalimanında Duty Free' deki görevlinin bana verdiği aynı parfümün sample'ı bayağı turuncu renkte.
Tam anlamıyla "iyi niyete sığınarak" alıyoruz. Ben alımı kestim açıkçası. Geldikten sonra karşılaştırma veya koku hafızanıza güvenme dışında bilmenin hiçbir yolu yok.

O yüzden dürüst bir sektör olarak gördüğüm muadil sektörüne yönelmek daha iyi.

Tam anlamıyla "iyi niyete sığınarak" alıyoruz. Ben alımı kestim açıkçası. Geldikten sonra karşılaştırma veya koku hafızanıza güvenme dışında bilmenin hiçbir yolu yok.

O yüzden dürüst bir sektör olarak gördüğüm muadil sektörüne yönelmek daha iyi.
1749882397818.png

Şöyle bir ibare varmış sitelerinde.

Açıkcası bu dekant işi mantıklı gelmedi bana. Kasım ayından bu yana toplam 3 alışveriş yaptım. Fırsatını bulduğumda orijinal şişesinde almaya karar verdiğim parfümler olduğu gibi hiç beğenmediğim parfümler de oldu. Ama geri dönüp bakınca hangi kararıma ne kadar güvenebileceğimi bilmiyorum maalesef.

Ben hesap kitap yaptım ve dekant sitelerine güvenmiyorum. Atıyorum roja isola blu 50ml 16.632tl. Bunun 3 ml olanı 997tlye geliyor. Dekant sitesinde 990tl. Ekstradan plastik şişesinin de masrafı var üç beş kuruş, kargo da ücretsiz. 7 tl için orijinal parfümü alıp plastik şişelere mi doldurup satacaklar...7 tl kar da yok aslında, kargoyu da eklersek adamlar zararda. Bu parfümü ingiltere'den babalar günü indirimiyle alıp vergisiz ülkeye sokup bu işi yapsalar bile ceplerine ya para kalmaz ya 1 2 lira kalır. Bu işi yapmanın ticari bir mantığı olduğunu düşünmüyorum, o yüzden orijinalliklerine pek güvenemiyorum.

yaz için keyif aldıdığım parfümler

Maison francis kurkdjian Aqua Media
Ex Nihilo Speed Legends
JEAN PAUL GAULTİER Le Beau Paradise Garden
Aqua di Parma blu mediterraneo

Dekant diye bir şeyin olduğunu ilk kez bu başlık açıldığında öğrenmiş biri olarak tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.

Dekant siteleri ürünlerini orijinal şişelerden mi temin ediyorlar? Bu sitelerin iddiaları bu mu ya da? Bir dekant sitesinden alışveriş yaptığımızda orijinal parfüm aldığımızı mı kabul ediyoruz yoksa çok iyi bir kopya mı?

Bu soruyu sormamın sebebi şu: "Dekant Parfüm" sitesinden aldığım dekant parfümün rengi şeffaf iken ile İstanbul havalimanında Duty Free' deki görevlinin bana verdiği aynı parfümün sample'ı bayağı turuncu renkte.
Orijinal şişelerden şırıngayla çekiyorlar, normali budur, aldığınız yer de önemli ama belirttiğiniz site bilindik herkese satış yapan bir site riske girmezler, renk olayı da maserasyonla alakalı orijinalde zaten bekleyip satılıyor ama bazen yeni üretim de olabiliyor bekledikçe rengi koyulaşıyor, batch farkı vardır, çoğu şişede renk farkedilmiyor ama mesela farklı yıllarda alınan Dior Homme Intense arasında da baya renk farklılıkları var. Duty Free'de bulunan sample yıllarca orda da olabilir belki, oradan deneyerek aldığınız yeni parfüm tester gibi de kokmayabilir, batch ve üretim tarihi farkı vardır, aventusun bir sürü batchi var mesela. Maserasyonda mesela aynı parfümü iki farklı hacimde şişelere doldurun, biri 50ml biri 5ml olsun, aynı sürede aynı yerde bekletin yine renk farkını görürsünüz, düşük hacimde olan daha hızlı renk değiştirir. Yani sitenin çakma satmayacağını düşünüyorum.

Dekant Parfüm. Adreslerini açık şekilde paylaşmamış olmaları sıkıntı. İletişim, Hakkımızda vs. ilgili linklerde herhangi bir bilgi yok. Tam adrese ancak Kişisel Veri Politikası sekmesinin en aşağısından ulaşabiliyorsunuz.

DecantALL'da iletişim kısmına adreslerini yazmışlar örneğin. Kayseri'de olan bir arkadaş gidip bakabilir. Bakmak da yine bir şeye çözüm olmaz tabii; karşında şırıngalasalar bile gidip orijinal şişenin içine muadil doldurmuşlardır dersin.

Bir ara yakınlarından geçersem adreslerine bakınacağım. Altuğ Bey ve Duygu Hanım ile, arzu ederlerse tabii, bu konu hakkında kısa bir konuşma yapmak isterim. Güven aşılarlarsa ne güzel olur. Belli ki bizim forumumuz böyle şeylere ilgili, bu yüzden kendilerine de faydası olacaktır eminim. İzmir'de meraklısı varsa birlikte de gidebiliriz, çünkü beklediğim gibi bir ortamla karşılaşmazsam niye geldin deyip tekken beni dövmesinler. 😀

Ek: Kokuyorum.Net sitesi üzerinden yaptığım araştırmada orada dekant sitelerinin hiçbir zaman adlarının geçirilmediğini, tavsiye etmediklerini okudum.

Son düzenleme:
Çok sıkıntılı hobilerimden biri. Aldıkça alıyorsun, sonu yok. Şunu da koklayayım, bu şişeyi de koleksiyonuma katayım diye bahaneler bitmiyor. Artık bir yerde durmayı planlıyorum, bakalım 😅

Fragrantica profilim

Kahve makine ekipman vs den daha çok evde parfüm yatırımı var hastalık bizdeki :)
Fırsat bulursam toplu fotoğraflarını atarım buraya

Merhaba, bu konuyu birkaç gündür takip ediyorum. Çok tehlikeli, çok zehirli bir konu😂 adını daha önce duymadığım markalarda var, bildiklerimde var.

Sizin güvenle parfüm aldığınız yerler nereler?

Hem de çoooook tehlikeli. Bakıyorum insanların koleksiyonlarına, kaç yetimin rızkı gitti acaba diye düşünüyorum bazen. 😀 Parfüm kanallarına bakıyorsun, adam arkaya bir dizmiş, oradaki yatırımla benim birkaç neslim ihya olur. Arap klon parfümler ve iyi muadiller bile pahalı kalıyorlar.

Ülke alım gücü düşük olduğu için artık kendimizi mutlu edebileceğimiz ince zevklere yönelemiyoruz. Kaç tane hobim yok oldu böyle. Kahveyi bile üzüle üzüle içiyoruz, insana zehir ettiler. Bu vesileyle hüzünlerimi de sizinle paylaşmış olayım. :confused:

@erayerinc Boyner, Sevil, Sephora, Beymen ve benzeri yerler dışında hiçbir yer güvenli değil.

Ben uzun zamandır orijinal parfüm almıyorum. Özellikle ülkemizde parfüm satıcılarının parfümü "kakalamaya" çalıştığını düşünüyorum. Beymen, sephora gibi yerlere gidince testerı kullandırırken nasıl nefret ettiklerini hissediyorsun, anca kağıda 1 2 fıs zar zor sıkıp almayınca surat yapıyorlar. Beymen'de creed milesmile imperialı yere göğe sığdıramadı, ortama girince her yer şöyle kokaca böyle kokacak, 2 fıs yeter bilmem ne... dedim denemek istiyorum, sıktım ettim 2 tur attım kimse benden koku almıyor, arkadaşlara soruyorum hiçbir şey gelmiyor. 2 3 saat geçmeden parfüm söndü, 17 binlik parfümü kağıda 1 fıs sıkıp koklatacak, almayınca surat yapacaklar...

Ben uzun zamandır orijinal parfüm almıyorum. Özellikle ülkemizde parfüm satıcılarının parfümü "kakalamaya" çalıştığını düşünüyorum. Beymen, sephora gibi yerlere gidince testerı kullandırırken nasıl nefret ettiklerini hissediyorsun, anca kağıda 1 2 fıs zar zor sıkıp almayınca surat yapıyorlar. Beymen'de creed milesmile imperialı yere göğe sığdıramadı, ortama girince her yer şöyle kokaca böyle kokacak, 2 fıs yeter bilmem ne... dedim denemek istiyorum, sıktım ettim 2 tur attım kimse benden koku almıyor, arkadaşlara soruyorum hiçbir şey gelmiyor. 2 3 saat geçmeden parfüm söndü, 17 binlik parfümü kağıda 1 fıs sıkıp koklatacak, almayınca surat yapacaklar...
Beymen çalışanları çoğu zaman net müşteri seçiyor. Bazı mağazalarına girmiyorum bile bu yüzden. Burnu büyük tavırları beni baya geriyor.

@erayerinc Beymen onlineda marketplace gibi bir mantık var parfümlerde. O yüzden orada gördüğünüz her parfümü Beymen satmıyor, aracılık yaptıkları var. Dikkat etmek lazım bence ona da.

Kahve makine ekipman vs den daha çok evde parfüm yatırımı var hastalık bizdeki :)
Fırsat bulursam toplu fotoğraflarını atarım buraya
IMG_3630.jpeg
benim parfüm deposu da bu :) Hepsi harika ama fotoğrafda en sağdaki benim için imza parfümü oluyor kendileri nassomato narcotic v

Ekli dosyayı görüntüle 39326
benim parfüm deposu da bu :) Hepsi harika ama fotoğrafda en sağdaki benim için imza parfümü oluyor kendileri nassomato narcotic v
Maşallah diye özellikle belirtmek istedim. Sizin setup u görünce beyaz kombine bayılmıştım. Maşallah özel ilgi alanlarınız göz de dolduruyor aynı zamanda. Güzel günlerde kullanın hepsini :)

Maşallah diye özellikle belirtmek istedim. Sizin setup u görünce beyaz kombine bayılmıştım. Maşallah özel ilgi alanlarınız göz de dolduruyor aynı zamanda. Güzel günlerde kullanın hepsini :)
Tesekkurler evet parfüm, kahve ve kokteyl kırmızı çizgimizdir 😍

Bu lattafaları Türkiye'de güvenilir orijinal olarak alabileceğimiz bir yer var mı? Ben hem khamrahı, hem eclair i çok beğendim genel koku olarak. Ayrıca Kahwa'yı da çok merak ediyorum. İnternette gördüğüm yerler güvensiz geliyor. Lattafaları nereden alabiliriz?

Bu lattafaları Türkiye'de güvenilir orijinal olarak alabileceğimiz bir yer var mı? Ben hem khamrahı, hem eclair i çok beğendim genel koku olarak. Ayrıca Kahwa'yı da çok merak ediyorum. İnternette gördüğüm yerler güvensiz geliyor. Lattafaları nereden alabiliriz?
600TL'den 2000TL'ye kadar değişiyor ürünün fiyatı, haklısıniz doğal olarak. Ancak gördüğüme göre hiçbir büyük firma satışını yapmıyor.

Sephora kendine yediremiyor galiba klon satmayı.🙂

Ya memleketin online marketlerinde AÇIK AÇIK KAÇAK ÜRÜN satışına izin vermek kadar iğrenç ve rahatsız edici bir şey yok. Fiyat farklarını göze alıp aman gidelim de beymenden boynerden alalım diye düşünmek zorunda olmak çok rahatsız edici.

Geri