• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Overdose Coffee Roasters

Ben de satın aldıktan sonra Whatsapp yoluyla iletişime geçmiştim, kısa bir sürede de cevap vermişti. Yalnız kendi sitelerindeki iletişim kısmından yazdığımda aynı süreleri yakalayamamıştım.

Türk kahvesi harmanlarını deneyen var mı ?

Ersin'in birçok videosunu izledim. Birçok konuda bilgilendirdi beni. Hatta udemy'den barista eğitimini satın aldım ama daha başlamadım eğitime. Bir kere Ersin kahveye saygı duyan ve insanların seçimlerine de saygı duyan biri. Çoğunlukla "siz de deneyin, kahveyi içecek sizsiniz" tarzı söylemleri var. Konu tat ve keyif olunca çoğu şey göreceli tabi. Ersin de bunun çok farkında. Belli kuralları veriyor ama bunlara iman etmemizi istemiyor. Deneyin görün diyor.

Ersin'in kavurduğu kahvelerden henüz içmedim ama sıradaki siparişim o olacak. Başarılarının da devamını diliyorum. Kişisel olarak da çok beyefendi bir görüntüsü var, tanışmadığım için tam emin olmam ama büyük ihtimalle öyle. :)

Burtukaana'sını kavrumdan sonraki 10. günden itibaren denedim, en iyi demlemeleri 20. gün civarlarında buldum. Çekirdek çok tatlı, meyve suyu gibi hakikaten çok lezzetli :)

Burtukaana'yı ben de çok sevmiştim ama 1.5 ay önce aldığım paket beni biraz üzdü açıkçası. Yine de pes etmeyip 10. gününden itibaren her gün demlemeler yaptım fakat olmadı, başaramadım bu seferki paketi sevmeyi :)

0a8ROG.jpg​

Ben de Ersin kardeşime yaklaşık iki yıldır, İnstigram'dan onlarca kez soru sordum, hepsine yanıt aldım, hatta zaman, zaman baydığımı bile düşündüm. 🙂

Burtukaana'sını kavrumdan sonraki 10. günden itibaren denedim, en iyi demlemeleri 20. gün civarlarında buldum. Çekirdek çok tatlı, meyve suyu gibi hakikaten çok lezzetli
Demleme ayrıntılarınızı paylaşır mısınız ?

Burtukaana'yı ben de çok sevmiştim ama 1.5 ay önce aldığım paket beni biraz üzdü açıkçası. Yine de pes etmeyip 10. gününden itibaren her gün demlemeler yaptım fakat olmadı, başaramadım bu seferki paketi sevmeyi :)
Yanlış bilmiyorsam Toper marka bir kavurma makinesi kullanıyordu. Nitelikli homojen bir kavrum için performansının yeterli olamayabileceğini okumuştum.

Yanlış bilmiyorsam Toper marka bir kavurma makinesi kullanıyordu. Nitelikli homojen bir kavrum için performansının yeterli olamayabileceğini okumuştum.

Doğrudur hocam, pandemi öncesinde aynı çekirdeği denemiştim ve çok sevmiştim. Ama öncesinde verdiğim siparişte çekirdekler arası bu kadar farklılık çıkınca bir soru işareti oldu bende sonrasında denemelerime devam ettim fakat aroma namına bir şey alamadım maalesef ve paket boşa gitti :)

Şaşırdım doğrusu. Ben de Burtukaana'sı nı çok seviyordum.

Kesinlikle, benimde çok sevdiğim bir çekirdekti. Belki bir kez daha sipariş geçsem böyle bir profil ile karşılaşmam ama açıkcası uzun bir süre daha bu riski almayı düşünmüyorum :)

Demleme ayrıntılarınızı paylaşır mısınız ?
Tabii.

TM 18 click
Ekipman : V60 02 Seramik, Hario 40'lı- Karton Kutu
Su: Buzdağı, kaynadıktan sonra 3 dk bekletildi
Tarif: 17/280 - Orkun Üstel reçetesi benzeri 4 parçalı döküm
60 ml. 30 sn. blooming,
30. sn. - 130 ml.
1.05 dk. - 200 ml.
1.35 dk. - 280 ml. tamamlama

Totalde de 2.35-2.40 gibi bitiş şeklinde.

An itibari ile sitesine 100er gramlık 6 kahveden deneme paketi eklenmiş. İlgilenen arkadaşlara duyurulur
Arkadaşlar yaklaşık 1 aylık süreçten sonra mesajımı editleyerek merak eden arkadaşlar varsa kendi deneyimlerimi aktarmak istedim.
Ersin Bey’i forumda savunan biriydim. Birebir çok defa iletişime geçip çok şey öğrendiğim birisi olsa da üzülerek söylemeliyim ki deneme pakedinden hiç memnun kalmadım. Bu demek değil ki Overdose kötü bi kavurucu, fakat bu paketin hem deffect sayısı çok fazlaydı hem de kavrumların hiçbirisi homojen değildi. Zaten 150 gramlık paket aldığımı düşünürsek reçete sayım çok az. Bu yüzden deffect ve homojen olmayan kavurumların daha az olmasını beklerdim.
Deffect ve kavurum profilini bir kenara bırakırsak, kahvelerinden tek aromasını alabildiğim, nitelikli kahve diyebileceğim çekirdeği colombia naruna el paseo (naturel) oldu. Diğer kahveleri aromadan yoksun aynı reçete ile diğer demlemede çok farklı tadlar veren ticari kahveyi andıran çekirdeklerdi.
Ersin Bey’e durumu izah ettiğimde anlayışla karşılayıp dilersem iade edebileceğimi söyledi. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Ben her pakette “ bir sonraki belki iyidir. Bir şans vereyim “ diye diye bitirdim kahveleri 😂
Deneyimleyen başka arkadaşlar varsa onlarında fikirlerini almak isterim.

Burtukaana'yı 3.ve 4. gününde demledim 2sinde de beklediğim gibi bir kahve alamadım,daha doğrusu düz bir kahve oldu biraz içimi kötü değildi ama iyi de değildi,niye bilmiyorum ama öğütürken çok zorladı 1 tam tur yapmadan takılmalar vs. , ben pek rengine bakmam ama arkadaşım kavrumun homojen olmadığını söyledi.7. günü bekleyip demleyeceğim,belki de erken içtiğim için yorumum böyle ileride tekrar demleyip yorumumu yazacağım.

Burtukaana'yı 3.ve 4. gününde demledim 2sinde de beklediğim gibi bir kahve alamadım,daha doğrusu düz bir kahve oldu biraz içimi kötü değildi ama iyi de değildi,niye bilmiyorum ama öğütürken çok zorladı 1 tam tur yapmadan takılmalar vs. , ben pek rengine bakmam ama arkadaşım kavrumun homojen olmadığını söyledi.7. günü bekleyip demleyeceğim,belki de erken içtiğim için yorumum böyle ileride tekrar demleyip yorumumu yazacağım.
10.günden sonra,

Erikli uludağ su
Timemore 19c
93C
15.5/240
60ml blooming + 180e tamamlama+10s bekleyip 240a tamamlama 2.20-230

Bu tarifle oldukça tatminkar ve tutarlı sonuçlar alıyordum

Geri