Kahvelerin hepsini defalarca kez demleyip içtim.
Öncelikle Orkun beyi uzun zamandır sosyal medyadan takip eden biri olarak beklentim çok yüksekti.Kahvelerini denemek için de fırsat kolluyordum ,bu aylık alım sayesinde hepsini deneme imkanım oldu.
Beklenti bu kadar yüksek olunca da tatmin olmak zor olur ama gerçekten beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir deneyim oldu.
Kenya Ichuga;
Uzun zamandır güzel bir kenya hasretiyle güzel kenyayı içmeyi beklerken , Kenya Ichuga hasreti vuslata hakkıyla dönüştüren bir kahve oldu

Daha önce içtiğim kenyalarda güzel tada karşın asiditeden dolayı ekşilik ön plana çıkabiliyordu.Eskiden v60 ile değil french press ile demlerdim,bu mu etken bilmiyorum ama Ichuga da asiditesi çok dengeliydi.Boğan bir asidite yoktu.Bununla beraber hafif limon ve elma tatlarıyla oldukça lezzetli bir kahve oldu.
Honduras La tanairi;
Önceki aylık alımda Gordiondan Santa Rosa denemiştim ve hoşuma gitmişti.Daha önce çilek tadım notu olan kahve pek içmemiştim.
Honduras La tanairiden beklentim de yüksekti ve inanılmaz keyif aldığım bir kahve oldu. Herhalde 2 favori kahvemden biri oldu bu kahveler arasından (diğeri hiç beklentim olmayan bir kahve idi ,az sonra geliyor).Çok temiz ,net bir çilek tadıyla çok lezzetliydi.V60 a ek olarak , türk kahvesi için de öğütüp türk kahvesi demledim bu kahveden.Hayatımda içtiğim en güzel türk kahvesiydi.Evdekiler de çok beğendi.Pişince ayrı bir güzel tadı olmuştu.Denemeyen varsa denemesini tavsiye ederim,belki siz de seversiniz.
Brezilya Sitio Sao Pedro,
Açıkçası tadım notunda vişne ve kakao nibini görünce çok beklentim yoktu.Çok seveceğimi düşünmüyordum ama yine de söyledim .Orkun bey seçtiyse hazır fırsat da varken deneyeyim dedim. Beklentime göre beni en çok şaşırtan kahve oldu.Vişne ve çikolata tadı çok dengedeydi.Brezilya kahvesi olarak bu kadar farklı bir kahve içmemiştim.Karakteri olan bir kahveydi.Gerçekten içimi çok keyifli ,farklı , lezzetli ve dengeli bir kahveydi.Favorilerimden biri oldu.
Brezilya Pink star,
Tam bir f/p ürünü.Günlük tüketim için ideal.Canlı,temiz bardaklar.Bu yazıyı yazarken de şu an içiyorum

Honduras lot 5,
Arkadaşıma La taniari hediye etmek için 2 taniari almıştım.Bu kahveyi eklememiştim o yüzden.Fakat kargo geldiğinde 100 gr Honduras lot 5 ten de olduğunu gördüm.Orkun beye bu kahveyi de deneme fırsatı verdiği için incelğinden ötürü teşekkür ederim.Keyifl bir içimi olan,hafif güzel bir bitki çayı tadında keyifli bir kahveydi.Caballero ailesinin iki kahvesinin tadalrının bu kadar farklı olamsı da ilginç bir deneyimdi.
Etiyopya kelloo haru 2
Etiyopya gibi etiyopya . Beklentilerimi tamamen karşılayan oldukça keyifli bir kahveydi yine.Güzel bir Etiyopya kahvesi içmek istesem ilk içmek siteyeceklerimden olur.
Evde arıtma suyu var.Demlemerimde bu suyu kullandım.Genelde 1 bardak yetmediği veya paylaştığım için 35 gr kahve 560 ml su ile demliyorum.
ilk başta 140 ml ile başlayıp 4 ya da 5 döküş ile bitiriyorum.
Ayrıca bu aykı alımda gelbura ile kampanya olduğu için hediye çekini 300ml timemore kazboyunlu kettle alırken kullandım.Bu açıdan da yararlı oldu.
@orkunustel bey tekrar teşekkürler.Çok lezzetli ,keyifli bir seçki oluşturmuşsunuz.Çok güzel ve lezzetli bir deneyim oldu.