• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Siz diyince tekrar okudum mesajı, nesajımı düzelttim. Katlındemiyorum. Ama pket özensiz, kesilmiş olabilir, kargoda ptlamış olabilir. Bi kağıt poşete sarılıp gönderilmesi bana garip geldi. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak adına kargo ile bu kavurucudan kahve almayı düşünmüyorum. Teşekkürler. İyi forumlar. Selam ve dua ile

Sinan Bey selamlar.

Öncelikle bana bir e posta ya da mesaj attıysanız dün yoğunluk sebebiyle bir günlüğüne forumdan uzak kaldım. Hızlı dönüş yapamamışsam özür diliyorum.

Toplu Alım sebebiyle dinlenmiş ya da ileri tarihli kahve sözü alamayacağımızı alım etkinliğinin başlarında belirttim ve soru soranlarla da bu yönde düzenli iletişimimi sürdürdüm. Maket bıçağı ile açma durumu elbette bizim tarafımızdan olmamıştır, sebebi nedir tam bilemesem de kargocuların yaptığı bir durum olabilir. Sizden ricam iade kodlarını burada paylaşacağım. Paketlerinizi kahvelerinizle geri gönderin, sipariş bilginizi numaranızı bana özelden iletin yeni ürünleri yollayalım yarın. Hiç bir kimseyi mağdur etme niyetimiz asla olmadı, en nihayetinde insanlar çalışıp, uğraşarak kazandıkları ücretlerinden bu keyif için bir bedel ödeyerek bu ürünleri satın alıyorlar. Bu keyfe zarar vermek gibi amacım asla olamaz.

İade kodlarımız:
Yurtiçi kargo Anlaşma kod: 585275160
Surat kargo Anlaşma kod : 1290671610

Sipariş numaranızı bugün bana özelden iletirseniz yarın kargonuzu hazırlayıp yollayacağız. Elinizdekilerin iadesini müsait bir anınızda gerçekleştirebilirsiniz.

Paketlerin yamukluğu ayrıca rahatsız ettiyse eğer buna bir açıklama getirmek isterim. Paketlerimiz geri dönüştürülebilir paketler, bundan dolayı içleri geri dönüştürülemeyen bir koruyucu malzeme ile kaplı değil. Yumuşak dokulu paketler. Karton kutu ile gönderi talebi gelirse eğer karton kutuya elbette geçeriz, kargolama maliyetlerimiz artacağı için bu değişim söz konusunda maalesef gönderi fiyatlarında ayrıca bir güncelleme yapmak zorunda kalırız. Yine de size karton kutu ayarlayıp yeni gönderinizi çıkaracağım, bu anlattığım talep meselelerine dahil değil iade ve yeni ürün hakkınız.

Kavurma tarihi konusunda yoğun bir dönemden geçtiğimiz için dinlenmiş kahve sözü yine veremiyorum maalesef yapabileceğim bir şey yok bu durum konusunda.

Yaşanılan mağduriyet için durum için özür diliyorum.

Geri dönüşünüzü bekliyorum.
Paketten kahve dökğlmemişti, o yüzden iadelik veya yenisini göndereceğiniz bir durum yok. Kahveyi kullanacağım. Herhangi bir beklentim yok bu konuda. Sadece kapıt poşete sarılıp gönderilmesine anlam veremedim. Kargolamadan önce/ veya krgoda dğzenli bir hat şeklinde ptlamış. Başka bir arkadaşıma sordum. Aldığı 4 pket yine bu şekilde poşette gelmiş. Buna istinaden yazdım. Herkese iyi forumlar. İlgi alakanız için teşekkürler

Siz diyince tekrar okudum mesajı, nesajımı düzelttim. Katlındemiyorum. Ama pket özensiz, kesilmiş olabilir, kargoda ptlamış olabilir. Bi kağıt poşete sarılıp gönderilmesi bana garip geldi. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamak adına kargo ile bu kavurucudan kahve almayı düşünmüyorum. Teşekkürler. İyi forumlar. Selam ve dua ile
Sanıyorum bu ay Kafein Kültür'den 5-6 kahve satın aldım. Her biri ayrı siparişti ve kağıt poşete sarılı şekilde geldi. Bir problem yaşamadım. 1 aydır bu konudaki yüzlerce mesajda da benzer bir problemi yaşayana denk gelmedim. Belli ki nadir gerçekleşen bir durum ve o da maalesef size denk gelmiş. Bu kadar büyütülmemesi gereken ve hızlıca çözüme kavuşturulacak bir konu olabilirdi diye düşünüyorum. Neyse... selam ve bilim ile.

Paketten kahve dökğlmemişti, o yüzden iadelik veya yenisini göndereceğiniz bir durum yok. Kahveyi kullanacağım. Herhangi bir beklentim yok bu konuda. Sadece kapıt poşete sarılıp gönderilmesine anlam veremedim. Kargolamadan önce/ veya krgoda dğzenli bir hat şeklinde ptlamış. Başka bir arkadaşıma sordum. Aldığı 4 pket yine bu şekilde poşette gelmiş. Buna istinaden yazdım. Herkese iyi forumlar. İlgi alakanız için teşekkürler
Geri dönüşünüz için teşekkür ediyorum.

Siparişlerimizin tamamı bu zamana kadar açıldığımızdan bu yana karton poşet ile gitti hep. Beş ay önce açıldık, açıldığımızdan bu yana yanlış hatırlamıyorsam dört paketimiz kargo sebebiyle zedelenmişti, Instagram, forum, e posta mesajlarının geri dönüşünü doğrultusunda hep sorunu çözdük. Poşette gelmesinin sebebi herkesin de mağdur olduğu ülkemizin genel ekonomi durumu maalesef ve belli şeyleri fiyatları yükseltmemek adına kahve kalitesinden ödün vermeden dengelemeye çalışıyoruz.

Karton kutu ile gönderi maliyetini çalışıp ve ücretsiz kargo fiyat limitinde güncelleme yaparak bundan sonraki kargolamaları karton kutu içerisinde göndeririz tabi. Sipariş numaranızı özelden yazarsanız en azından kırgınlığı gidermek namına bir ikram kahve ve yeni paket göndermek isterim.

Tam bir hüsran. Maket bıçağı ile kesilmiş gibi geldi paket. 2 gün önce kavrulmuş. Evdeki boş paketlerden birine aktardım. Ne kadar güzel olrsa olsun bir daha sipariş vermeyi düşünmüyorum. Edit: oaketi öyle görünce kesilmiş şekilde yazmışım. Kesilmiş gibi olacak. Paketin özensizliğinden yakınmakmistemiştiö. Mesajı tekrar okuyunca farkettim. Bana yenisini gönderin gibi bir talebim yok olmadı da. Ama o kdar kahve alıyoruz bunlar bir kutuya konulabilir.

Eli titremeden bunları yazan insanlardaki cüret, beni benden alıyor. Ne kadar da Türkiye'nin özeti bir adam, ne kadar da halimize ayna tutan demeçler. Hayatı kolay, iyi, birleştirici yanından tutmak ve keyif almaya odaklanmak varken karşılaştığı ilk olumsuzlukta hemen cezalandırıcı tavır takınıp had bildirmek.. Sorununu bir yetişkin gibi yapıcı yollardan çözüme ulaştırmak yerine çılgınca ve çocukça kendini yerden yere atmalarla kendince haklılığını yüzümüze yapıştırma halleri.. Siz bunu kendinize yakıştırıyor musunuz?

Bakın, benim de toplu alımda bir kargom kayboldu, bir paketim ise kamyon lastiği gibi patlayarak elime ulaştı.

4B93109A-0556-44AA-A861-7A971FA0B90C.jpeg

Durumu hemen Orkun Bey’e ilettim. Çünkü kendisi toplu alım süresince her akşam bir DUYURU yayınladı ve üzerine basa basa tekrarladı:
Kargosu eksik, yanlış giden, kargosu eline ulaşmayan, kargosu patlamış bir şekilde gelen tüm arkadaşlar orkunustel@kafeinkultur.com e postasına yazmanızı rica ediyorum.

Gelenekselleşmiş hatırlatmalarımı da yapmış olayım.

Mahçubiyetle özür diledi. Hemen yeni kahvemi yola çıkarttı. İş ahlakı olan dürüst bir insanın yaptığı gibi. Kaldı ki, Orkun Beylik bir durum değil bu. Kargocular azıcık fazla sipariş görsün tek firmadan, dağıtmaya başlıyorlar kendilerini. Kayıp kargolar, hasarlı kargolar. Türk kargo şirketlerinin doğasında var sanırım.

Umarım hatalara ve yolunda gitmeyen durumlar karşısında bu kadar kırılgan ve cezalandırıcı olmazsınız bir daha. Herkesten önce kendinize haksızlık.

Selam ve dua ile.

Geri dönüşünüz için teşekkür ediyorum.

Siparişlerimizin tamamı bu zamana kadar açıldığımızdan bu yana karton poşet ile gitti hep. Beş ay önce açıldık, açıldığımızdan bu yana yanlış hatırlamıyorsam dört paketimiz kargo sebebiyle zedelenmişti, Instagram, forum, e posta mesajlarının geri dönüşünü doğrultusunda hep sorunu çözdük. Poşette gelmesinin sebebi herkesin de mağdur olduğu ülkemizin genel ekonomi durumu maalesef ve belli şeyleri fiyatları yükseltmemek adına kahve kalitesinden ödün vermeden dengelemeye çalışıyoruz.

Karton kutu ile gönderi maliyetini çalışıp ve ücretsiz kargo fiyat limitinde güncelleme yaparak bundan sonraki kargolamaları karton kutu içerisinde göndeririz tabi. Sipariş numaranızı özelden yazarsanız en azından kırgınlığı gidermek namına bir ikram kahve ve yeni paket göndermek isterim.
Bu yaklaşımınız bile ziyadesiyle yeterli. Başka ekstra bir şey yapmanıza gerçekten gerek yok. Nöbet sonrası yorgunluğu ve O anki hayal kırıklığı ile yazmış olduğum mesajdı. İki hafta sonra denemeye başlayacağım kahvelerinizi. Elinize sağlık. Teşekkürler

Eli titremeden bunları yazan insanlardaki cüret, beni benden alıyor. Ne kadar da Türkiye'nin özeti bir adam, ne kadar da halimize ayna tutan demeçler. Hayatı kolay, iyi, birleştirici yanından tutmak ve keyif almaya odaklanmak varken karşılaştığı ilk olumsuzlukta hemen cezalandırıcı tavır takınıp had bildirmek.. Sorununu bir yetişkin gibi yapıcı yollardan çözüme ulaştırmak yerine çılgınca ve çocukça kendini yerden yere atmalarla kendince haklılığını yüzümüze yapıştırma halleri.. Siz bunu kendinize yakıştırıyor musunuz?

Bakın, benim de toplu alımda bir kargom kayboldu, bir paketim ise kamyon lastiği gibi patlayarak elime ulaştı.

Ekli dosyayı görüntüle 18447

Durumu hemen Orkun Bey’e ilettim. Çünkü kendisi toplu alım süresince her akşam bir DUYURU yayınladı ve üzerine basa basa tekrarladı:

Mahçubiyetle özür diledi. Hemen yeni kahvemi yola çıkarttı. İş ahlakı olan dürüst bir insanın yaptığı gibi. Kaldı ki, Orkun Beylik bir durum değil bu. Kargocular azıcık fazla sipariş görsün tek firmadan, dağıtmaya başlıyorlar kendilerini. Kayıp kargolar, hasarlı kargolar. Türk kargo şirketlerinin doğasında var sanırım.

Umarım hatalara ve yolunda gitmeyen durumlar karşısında bu kadar kırılgan ve cezalandırıcı olmazsınız bir daha. Herkesten önce kendinize haksızlık.

Selam ve dua ile.
Evet kendimi yerden yere attım, güngür hüngür ağladım. Hırsımı alamayıp buraya yazdım. 🥺

Duyuru

Arkadaşlar selamlar.

Bugün de çıkaramadığımız kargoların yüklü bir bölümünü daha çıkarttık. Elimizde hiç Sitio Sao Pedro kalmadığı için ve çoğu siparişin talebine yetecek kadar Pink Star Espresso ve La Tanairi kalmadığı için bugün kavurma günü planladım, kalite kontrolleri yapıldıktan sonra kahvelerin yarın paketlenip geriye kalan eksik kargolar çıkarılacak.

Kargosu bugün çıkarılamayacak sipariş numaraları: (Sırası karışık)

4598, 4562, 4563, 4564, 4571, 4570, 4573,4584, 4596, 4593, 4591, 4590, 4582, 4580,4578

Anlayışınız için teşekkür ediyorum, keyifli günler diliyorum herkese.

Kişisel görüşüm karton kutu kullanılmaması üzerine.

Bildiğim karton kutu ile gönderi sağlayan firmalara rica ediyorum kutuya koymamalarını. Burada gereksiz bir atık oluşturmuş oluyoruz.
Değişen iklim vs sebeblerden kahve üretimi risk altındayken, bir kahve sever olarak doğayı ve çevreyi daha fazla düşünüyorum. Tabi ki bir kutu ile dünya kurtulmaz ama bir kutu ile kahve zevkim de artmaz. Bu konu haricinde, kutu içerisinden çıkan güzel görünümlü hoş ve şık bilgilendirme kartlarınıda aynı sebebten hoş bakmıyorum. Pakette ki bir QR kod ile istenilen her bilgi kullanıcıya verilebilir. Kaldı ki web sitesinde zaten satın almadan önce aynı bilgileri okuyoruz.

İster istemez kargo veya başka sebeblerden kaynaklı aksaklık olacaktır. Bu tarz durumlar iletişimi kuvvetli firmalarda sorun haline dönmez zaten. Bir sürü firma var ne ulaşmak mümkün ne de ulaşınca cevap almak. Bence Kafein kültür iletişim anlamında örnek olacak bir firma. Galiba bu sebebten herkes bir gerilmiş. Neyse ki olay her iki taraf için tatlıya bağlanmış.

Kahvelerin hepsini defalarca kez demleyip içtim.
Öncelikle Orkun beyi uzun zamandır sosyal medyadan takip eden biri olarak beklentim çok yüksekti.Kahvelerini denemek için de fırsat kolluyordum ,bu aylık alım sayesinde hepsini deneme imkanım oldu.
Beklenti bu kadar yüksek olunca da tatmin olmak zor olur ama gerçekten beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir deneyim oldu.
Kenya Ichuga;
Uzun zamandır güzel bir kenya hasretiyle güzel kenyayı içmeyi beklerken , Kenya Ichuga hasreti vuslata hakkıyla dönüştüren bir kahve oldu :) Daha önce içtiğim kenyalarda güzel tada karşın asiditeden dolayı ekşilik ön plana çıkabiliyordu.Eskiden v60 ile değil french press ile demlerdim,bu mu etken bilmiyorum ama Ichuga da asiditesi çok dengeliydi.Boğan bir asidite yoktu.Bununla beraber hafif limon ve elma tatlarıyla oldukça lezzetli bir kahve oldu.
Honduras La tanairi;
Önceki aylık alımda Gordiondan Santa Rosa denemiştim ve hoşuma gitmişti.Daha önce çilek tadım notu olan kahve pek içmemiştim.
Honduras La tanairiden beklentim de yüksekti ve inanılmaz keyif aldığım bir kahve oldu. Herhalde 2 favori kahvemden biri oldu bu kahveler arasından (diğeri hiç beklentim olmayan bir kahve idi ,az sonra geliyor).Çok temiz ,net bir çilek tadıyla çok lezzetliydi.V60 a ek olarak , türk kahvesi için de öğütüp türk kahvesi demledim bu kahveden.Hayatımda içtiğim en güzel türk kahvesiydi.Evdekiler de çok beğendi.Pişince ayrı bir güzel tadı olmuştu.Denemeyen varsa denemesini tavsiye ederim,belki siz de seversiniz.
Brezilya Sitio Sao Pedro,
Açıkçası tadım notunda vişne ve kakao nibini görünce çok beklentim yoktu.Çok seveceğimi düşünmüyordum ama yine de söyledim .Orkun bey seçtiyse hazır fırsat da varken deneyeyim dedim. Beklentime göre beni en çok şaşırtan kahve oldu.Vişne ve çikolata tadı çok dengedeydi.Brezilya kahvesi olarak bu kadar farklı bir kahve içmemiştim.Karakteri olan bir kahveydi.Gerçekten içimi çok keyifli ,farklı , lezzetli ve dengeli bir kahveydi.Favorilerimden biri oldu.
Brezilya Pink star,
Tam bir f/p ürünü.Günlük tüketim için ideal.Canlı,temiz bardaklar.Bu yazıyı yazarken de şu an içiyorum :)
Honduras lot 5,
Arkadaşıma La taniari hediye etmek için 2 taniari almıştım.Bu kahveyi eklememiştim o yüzden.Fakat kargo geldiğinde 100 gr Honduras lot 5 ten de olduğunu gördüm.Orkun beye bu kahveyi de deneme fırsatı verdiği için incelğinden ötürü teşekkür ederim.Keyifl bir içimi olan,hafif güzel bir bitki çayı tadında keyifli bir kahveydi.Caballero ailesinin iki kahvesinin tadalrının bu kadar farklı olamsı da ilginç bir deneyimdi.
Etiyopya kelloo haru 2
Etiyopya gibi etiyopya . Beklentilerimi tamamen karşılayan oldukça keyifli bir kahveydi yine.Güzel bir Etiyopya kahvesi içmek istesem ilk içmek siteyeceklerimden olur.

Evde arıtma suyu var.Demlemerimde bu suyu kullandım.Genelde 1 bardak yetmediği veya paylaştığım için 35 gr kahve 560 ml su ile demliyorum.
ilk başta 140 ml ile başlayıp 4 ya da 5 döküş ile bitiriyorum.

Ayrıca bu aykı alımda gelbura ile kampanya olduğu için hediye çekini 300ml timemore kazboyunlu kettle alırken kullandım.Bu açıdan da yararlı oldu.

@orkunustel bey tekrar teşekkürler.Çok lezzetli ,keyifli bir seçki oluşturmuşsunuz.Çok güzel ve lezzetli bir deneyim oldu.

Kahvelerin hepsini defalarca kez demleyip içtim.
Öncelikle Orkun beyi uzun zamandır sosyal medyadan takip eden biri olarak beklentim çok yüksekti.Kahvelerini denemek için de fırsat kolluyordum ,bu aylık alım sayesinde hepsini deneme imkanım oldu.
Beklenti bu kadar yüksek olunca da tatmin olmak zor olur ama gerçekten beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir deneyim oldu.
Kenya Ichuga;
Uzun zamandır güzel bir kenya hasretiyle güzel kenyayı içmeyi beklerken , Kenya Ichuga hasreti vuslata hakkıyla dönüştüren bir kahve oldu :) Daha önce içtiğim kenyalarda güzel tada karşın asiditeden dolayı ekşilik ön plana çıkabiliyordu.Eskiden v60 ile değil french press ile demlerdim,bu mu etken bilmiyorum ama Ichuga da asiditesi çok dengeliydi.Boğan bir asidite yoktu.Bununla beraber hafif limon ve elma tatlarıyla oldukça lezzetli bir kahve oldu.
Honduras La tanairi;
Önceki aylık alımda Gordiondan Santa Rosa denemiştim ve hoşuma gitmişti.Daha önce çilek tadım notu olan kahve pek içmemiştim.
Honduras La tanairiden beklentim de yüksekti ve inanılmaz keyif aldığım bir kahve oldu. Herhalde 2 favori kahvemden biri oldu bu kahveler arasından (diğeri hiç beklentim olmayan bir kahve idi ,az sonra geliyor).Çok temiz ,net bir çilek tadıyla çok lezzetliydi.V60 a ek olarak , türk kahvesi için de öğütüp türk kahvesi demledim bu kahveden.Hayatımda içtiğim en güzel türk kahvesiydi.Evdekiler de çok beğendi.Pişince ayrı bir güzel tadı olmuştu.Denemeyen varsa denemesini tavsiye ederim,belki siz de seversiniz.
Brezilya Sitio Sao Pedro,
Açıkçası tadım notunda vişne ve kakao nibini görünce çok beklentim yoktu.Çok seveceğimi düşünmüyordum ama yine de söyledim .Orkun bey seçtiyse hazır fırsat da varken deneyeyim dedim. Beklentime göre beni en çok şaşırtan kahve oldu.Vişne ve çikolata tadı çok dengedeydi.Brezilya kahvesi olarak bu kadar farklı bir kahve içmemiştim.Karakteri olan bir kahveydi.Gerçekten içimi çok keyifli ,farklı , lezzetli ve dengeli bir kahveydi.Favorilerimden biri oldu.
Brezilya Pink star,
Tam bir f/p ürünü.Günlük tüketim için ideal.Canlı,temiz bardaklar.Bu yazıyı yazarken de şu an içiyorum :)
Honduras lot 5,
Arkadaşıma La taniari hediye etmek için 2 taniari almıştım.Bu kahveyi eklememiştim o yüzden.Fakat kargo geldiğinde 100 gr Honduras lot 5 ten de olduğunu gördüm.Orkun beye bu kahveyi de deneme fırsatı verdiği için incelğinden ötürü teşekkür ederim.Keyifl bir içimi olan,hafif güzel bir bitki çayı tadında keyifli bir kahveydi.Caballero ailesinin iki kahvesinin tadalrının bu kadar farklı olamsı da ilginç bir deneyimdi.
Etiyopya kelloo haru 2
Etiyopya gibi etiyopya . Beklentilerimi tamamen karşılayan oldukça keyifli bir kahveydi yine.Güzel bir Etiyopya kahvesi içmek istesem ilk içmek siteyeceklerimden olur.

Evde arıtma suyu var.Demlemerimde bu suyu kullandım.Genelde 1 bardak yetmediği veya paylaştığım için 35 gr kahve 560 ml su ile demliyorum.
ilk başta 140 ml ile başlayıp 4 ya da 5 döküş ile bitiriyorum.

Ayrıca bu aykı alımda gelbura ile kampanya olduğu için hediye çekini 300ml timemore kazboyunlu kettle alırken kullandım.Bu açıdan da yararlı oldu.

@orkunustel bey tekrar teşekkürler.Çok lezzetli ,keyifli bir seçki oluşturmuşsunuz.Çok güzel ve lezzetli bir deneyim oldu.
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız. Çok güzel değerlendirmeler, oldukça detaylı notlar. Mutlu ettiniz, sağolun. :)

Gerçekten dolu dolu, güzel bir ay geçirdik beraber. Memnuniyet seviyesi çoğunluk olarak yüksekti geri dönüşlerden gördüğüm kadarıyla. Böyle iyi bir yoğunluğu yüksek memnuniyetle atlatmak da gurur verici oldu bizim adımıza. Bu şansı tanıdıkları için oy atanlara teşekkür ederim tekrardan.

Etiyopya ile ilgili ufak bir haber vereyim. Son 80 küsür kilogram civarında kaldı. Son çuvalı açtığımda Instagram'dan duyurusunu yapıyor olacağım. Etiyopya Kelloo Haru sever arkadaşlar dikkatinizde olsun. :)

Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız. Çok güzel değerlendirmeler, oldukça detaylı notlar. Mutlu ettiniz, sağolun. :)

Gerçekten dolu dolu, güzel bir ay geçirdik beraber. Memnuniyet seviyesi çoğunluk olarak yüksekti geri dönüşlerden gördüğüm kadarıyla. Böyle iyi bir yoğunluğu yüksek memnuniyetle atlatmak da gurur verici oldu bizim adımıza. Bu şansı tanıdıkları için oy atanlara teşekkür ederim tekrardan.

Etiyopya ile ilgili ufak bir haber vereyim. Son 80 küsür kilogram civarında kaldı. Son çuvalı açtığımda Instagram'dan duyurusunu yapıyor olacağım. Etiyopya Kelloo Haru sever arkadaşlar dikkatinizde olsun. :)
Yeni kahveler görücez demek mi oluyor bu :D

Tim’in çiftliği Finca Tamana’dan bir şeyler gelirmiş mesela 🤭😉
Sanırım ilk defa sağlıklı, lezzetli yüklü miktarda bir hasat elde etti Biyolojik Tarım metodu ile. Kendisi dışında bir yerde satmaz sanıyorum. 🙂

Ama yaptığı şey kahvenin lezzet puanı kaçtır bilmiyorum ama, 80 puan dahi olsa çok önemli bir şey. On sene sonra, yirmi sene sonra iklim kriziyle vurulacak sektörümüzde, en çok konuşulacak olaylardan birisi biyolojik tarım olacak. Ve buna dair çok iyi öğretiler sunuyor Tim. 💯

Selamlar,
Benim de şöyle bir sorum olacak. Elimde 17/01 kavrum Sitio Pedro var, paketini bugün açtım. İlk demlememi Abaca ile CMD24 click, 93 derece civarı Buzdağı su ile yaptım, yavaş döküşlerle beraber 2:40 gibi bir sürede bitti, oldukça fazla acılık aldım. Dedim belki çok ektre oldu, aynı modelde su sıcaklığını 92 yapıp, TH3 ile bu sefer döküş aralıklarını da daraltarak demledim, 1:50 civarı bitti bu sefer. Aslında tadım notalarını almama rağmen yani vişne, özellikle kakao nibi falan, kahve yine ciddi acılık bıraktı.

Acaba bu noktada degassing ile ilgili 1 ay yetmemiştir gibi bir durum olabilir mi? (veya neyi yanlış yapıyor olabilirim?)

@orkunustel

Selamlar,
Benim de şöyle bir sorum olacak. Elimde 17/01 kavrum Sitio Pedro var, paketini bugün açtım. İlk demlememi Abaca ile CMD24 click, 93 derece civarı Buzdağı su ile yaptım, yavaş döküşlerle beraber 2:40 gibi bir sürede bitti, oldukça fazla acılık aldım. Dedim belki çok ektre oldu, aynı modelde su sıcaklığını 92 yapıp, TH3 ile bu sefer döküş aralıklarını da daraltarak demledim, 1:50 civarı bitti bu sefer. Aslında tadım notalarını almama rağmen yani vişne, özellikle kakao nibi falan, kahve yine ciddi acılık bıraktı.

Acaba bu noktada degassing ile ilgili 1 ay yetmemiştir gibi bir durum olabilir mi? (veya neyi yanlış yapıyor olabilirim?)

@orkunustel
Selamlar Gökhan Bey. Deneme seti ile mi almıştınız? Şundan dolayı soruyorum, valfsiz pakette hiç açmadan gaz salınımı beklendiğinde içte oluşan karbondioksit basıncı kaynaklı olumsuz tatlar açığa çıkıyor maalesef paket hiç açılmadığı için. Değilse eğer benim tavsiye edebileceğim Cemil Beyin reçetesidir. Reçete Etkinliğini de kendisi kazandı. Yazılı şekilde alakalı konuda duruyor oraya da bakabilirsiniz detaylarına. Ben kısaca belirteyim yine, Cemil Bey de katkı sunar bana yardımcı olmak için müsait olursa reçete hakkında. 😇

15/240
91 derece su sıcaklığı
3 parça eşit döküş: 80-80-80
Toplam demleme süresi: 02:20

Ben video yüklemeden önce nüans oynamalar yapacağım, henüz fırsat bulamadım. Bir ay yeterli bir dinlenme süresi oldukça. Eğer bahsettiğim gibi karbondioksit basıncı altında kalmışsa da kahveniz için, tavsiyem demlemeden 20 dakika kadar önce öğütüm sağlayıp açık bir şekilde hava almasını sağlayın kahvenin. Su sıcaklığını da 91 değil 89-90 derece yapabilirsiniz. Geri dönüşünüzü bekliyorum. ✌️

@cemix

Selamlar Gökhan Bey. Deneme seti ile mi almıştınız? Şundan dolayı soruyorum, valfsiz pakette hiç açmadan gaz salınımı beklendiğinde içte oluşan karbondioksit basıncı kaynaklı olumsuz tatlar açığa çıkıyor maalesef paket hiç açılmadığı için. Değilse eğer benim tavsiye edebileceğim Cemil Beyin reçetesidir. Reçete Etkinliğini de kendisi kazandı. Yazılı şekilde alakalı konuda duruyor oraya da bakabilirsiniz detaylarına. Ben kısaca belirteyim yine, Cemil Bey de katkı sunar bana yardımcı olmak için müsait olursa reçete hakkında. 😇

15/240
91 derece su sıcaklığı
3 parça eşit döküş: 80-80-80
Toplam demleme süresi: 02:20

Ben video yüklemeden önce nüans oynamalar yapacağım, henüz fırsat bulamadım. Bir ay yeterli bir dinlenme süresi oldukça. Eğer bahsettiğim gibi karbondioksit basıncı altında kalmışsa da kahveniz için, tavsiyem demlemeden 20 dakika kadar önce öğütüm sağlayıp açık bir şekilde hava almasını sağlayın kahvenin. Su sıcaklığını da 91 değil 89-90 derece yapabilirsiniz. Geri dönüşünüzü bekliyorum. ✌️

@cemix

Aslında ilk o reçeteyle yola çıkmıştım. Sanıyorum 60+90+90 idi ilk halinde. Şimdi 80x3 ile abaca demlemesi yaptım. 90 dereceyle başladım. 2:10da demleme bitti. Bence net acı :)
Aynı şekilde aromalar arkada acılığın gölgesinde. Hatta şunu ekleyebilirim ki, önceki demlemelere göre aromalar daha azaldı ama acılık pek azalmadı. Yani acılık hiç olmasa daha çok ekstre etmek isterdim son haline göre.

Paketim 250gr lık normal valfli paket. Acaba bir süre daha beklemek mi iyi bir çözüm olur? Demleme biçiminden kaynaklı gibi gelmiyor bana şu an.

Son düzenleme:
Geri