• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Turaco – Burundi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eyılmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eyılmaz

Barista
İsim
Eyüp Yılmaz
NULL - TURACO – BURUNDİ
Kahve Sınıfı: Scr. 15+ FW RFA
Varyete: Kırmızı Bourbon
İşleme: Yıkanmış
Rakım: 1.600 ila 1.900 metre
Üreticiler: Sucafina Burundi ile çalışan yerel çiftçiler
Çiftlik / İstasyon: Çeşitli
Bölge: Ngozi ve Kayanza
Sertifikalar: RFA
Hasat: 2020/21
Tedarikçi: Sucafina Specialty

Clever Dripper
Jx-pro 128 klik (3.2)
Tchibo 4 numara beyaz filitre
320 ml. Buzdağı damacana su
20 gr. Kahve

320ml. kaynamış suyu clever'a boşaltıp üzerine 20 gr. kahveyi ekleyip , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 2 dk. sonra tatlı kaşığı ile 7-8 kez çok hafif karıştırdım 1 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 35 - 40 sn. sürdü. Demleme yaklaşık 3.40 dk. da bitti. Çok rahatsız etmeyen limon tadı ile tam tarif edemediğim mayhoş bir tat aldım, bu yatlar birbirleri ile uyumluydu diyebilirim bu kahveyi çok beğendim, içimi çok keyifliydi.

Kalita wave - 185
Jx-pro 130 klik
600ml. Buzdağı damacana su
37 gr. Kahve

100 ml. İlk döküş ve 45 sn. blooming süresi sonrası 4 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim,
Clevere göre limon ve adını koyamadığım mayhoş diyebileceğim tatlar biraz daha baskındı, tatlar damakta kalıcı ve yoğundu, oldukça keyif vericiydi.

Son düzenleme:
Merhaba
Afiyet olsun, Jx-pro 128 klik (3.2) burada yazdığınız 3.2 nin anlamı nedir?

@Eyılmaz
İnceleme için teşekkürler. Limoni tatları ile yaza uygun görünüyor. Ben de sepete ekledim.
Direkt kaynamış suyu Clever'a eklediğinizi yazmışsınız, o halde 97-98°C diyebilir miyiz su için? Bu arada ben de Hario immersion kullanacağım.

@Eyılmaz
İnceleme için teşekkürler. Limoni tatları ile yaza uygun görünüyor. Ben de sepete ekledim.
Direkt kaynamış suyu Clever'a eklediğinizi yazmışsınız, o halde 97-98°C diyebilir miyiz su için? Bu arada ben de Hario immersion kullanacağım.
Merhaba,
Termometrem olmadığından geçen kısa süreyide dikkate alırsak yaklaşık 96-98 derece arasında diyebiliriz.

Çok zayif aroma geliyor.Ogutulmuş kahvenin kokusu da zayıftı.Krema ve köpükten de anladigim kadarıyla bana bayat gibi geldi.Null dan almasam bayat eski hasat derim.
Neden böyle oldu bilmiyorum.Bayat tadı var.Aroma zayıf

@Eyılmaz
Ben de önce su, sonra kahve ve karıştırma tarifini immersion dripperda uyguluyorum. İyi ısıttığım drippera kaynar suyu döktükten sonra kahveyi ekleyip, karıştırıp sıcaklık ölçtüğümde 89 derece civarları çıkmıştı. Cam dripperda sıcaklık kaybı azımsanmayacak kadar oluyor.

Yeni demleme tekniği keşfettim.Butun kahvelerde çok iyi tepki verdi.Verim alamadigim turaco dahi çok iyi oldu.
1/15 oran. Blooming yaparken biraz daha sert bir döküş.Toplam 20 saniye sürüyor 50 gr su ile.
Bloomingden sonra su çekiliyor ama kahve kupkuru kalıp ortası çökmüyor böylece.Sonra 150 ye tamamlayıp yine kahvenin suyunun çekmesini bekliyoruz ama yine kurumayacak hafif su kalacak.Sonra 250 ye tamamlıyoruz.
Filtre th3 . Döküsler hafif sert olacak şekilde

Yeni demleme tekniği keşfettim.Butun kahvelerde çok iyi tepki verdi.Verim alamadigim turaco dahi çok iyi oldu.
1/15 oran. Blooming yaparken biraz daha sert bir döküş.Toplam 20 saniye sürüyor 50 gr su ile.
Bloomingden sonra su çekiliyor ama kahve kupkuru kalıp ortası çökmüyor böylece.Sonra 150 ye tamamlayıp yine kahvenin suyunun çekmesini bekliyoruz ama yine kurumayacak hafif su kalacak.Sonra 250 ye tamamlıyoruz.
Filtre th3 . Döküsler hafif sert olacak şekilde
Suyu kaç derecede kullandınız? Sormaya imtina ettiğim lakin meşhur o soru kaç klik? 🤔 😃

Suyu kaç derecede kullandınız? Sormaya imtina ettiğim lakin meşhur o soru kaç klik? 🤔 😃
Ben aslında genel bir bilgi vermek istedim tamamen tecrübeye dayalı.
Demek istedigim, ben normalde 30-40 saniye blooming yapardım.Yatak tamamen kururdu.Sonraki ilk döküşte çökme olurdu.Bir de hafif ıslakken yani tam 20-25 saniye arasında bitireyim diye duşundum ve sonuç çok daha temiz bitter tatlar olmayan bir çıktı oldu.
Ayrıyetten o fellowlarla yapılan şiir gibi ipince döküşler yerine biraz daha debili ama şapırdatmadan döküşün daha iyi sonuç verdigini gördüm.
Yine de bilgileri vereyim.
Comandante 22 klik
Buzdagi 92 derece
16-250 oran
Toplam demleme süresi 2.10-2.20

Ben aslında genel bir bilgi vermek istedim tamamen tecrübeye dayalı.
Demek istedigim, ben normalde 30-40 saniye blooming yapardım.Yatak tamamen kururdu.Sonraki ilk döküşte çökme olurdu.Bir de hafif ıslakken yani tam 20-25 saniye arasında bitireyim diye duşundum ve sonuç çok daha temiz bitter tatlar olmayan bir çıktı oldu.
Ayrıyetten o fellowlarla yapılan şiir gibi ipince döküşler yerine biraz daha debili ama şapırdatmadan döküşün daha iyi sonuç verdigini gördüm.
Yine de bilgileri vereyim.
Comandante 22 klik
Buzdagi 92 derece
16-250 oran
Toplam demleme süresi 2.10-2.20
Ben 2-3 gündür yine sizin verdiğiniz 40 gr 30 sn bloom, sonra 150, 10 sn. Bekle 250 ye tamamla tarif ile demleme yapıyorum gerçekten worka ve Bombe de çok güzel sonuç alıyorum. Şimdi de bu tarifinizi deneyeceğim. Teşekkürler.

8 Haziran kavrumlu paketi bugün açtım ve bayldım. Aeropress Hoffmann tarifini uyguladım, lezzetli, ağız sulandırıcı güzel bir Burundi'ymiş.

250'şer Cascavel Verde, MAM, El Penon ve Turaco almıştım, henüz Cascavel ve bunu deneyebildim. ay sonunda Turaco'dan 1 kilo alacağım gibi gözüküyor. El Penon ve Mam'ın da tatlarını merak ediyorum ama bu oldukça hoşuma gitti.

Meşhur Cascavel ve Turaco almıştım. Cascavel kesinlikle değişik bir kahve olmakla birlikte benim damak tadıma pek uymadı.

Turaco ise kahve değil vişne suyu mübarek. Her fincandan aşırı keyif aldım.

Immersion
Timemore G1 19klik
Buzdağı 92-93 derece
16/250
Traditional (eski seri)
60gr su ile blooming sonrası tek döküş
50gr blooming + 150+50 olarak da fena bulmadım ama istediğim baskın vişne aromasını blooming+tek döküş ile daha net aldım.

Delter Press
Timemore G1 17klik
Buzdağı 92-93 derece
14/240
50+75+75+40 yavaş pressleme

Son düzenleme:
Meşhur Cascavel ve Turaco almıştım. Cascavel kesinlikle değişik bir kahve olmakla birlikte benim damak tadıma pek uymadı.

Turaco ise kahve değil vişne suyu mübarek. Her fincandan aşırı keyif aldım.

Immersion
16/250
Traditional (eski seri)
60gr su ile blooming sonrası tek döküş
50gr blooming + 150+50 olarak da fena bulmadım ama istediğim baskın vişne aromasını blooming+tek döküş ile daha net aldım.

Delter Press
14/240
50+75+75+40 yavaş pressleme
turaco benim de favorim oldu. özellikle soğuk demlendiği zaman oldukça keyifli oluyor.

ama vişne tadını aldığımı söyleyemeyeceğim :-) kullandığınız su neydi acaba?

Buzdağı kullandım, 92-93 derece yanlış hatırlamıyorsam

Geri