Eyılmaz
Barista
- İsim
- Eyüp Yılmaz
NULL - TURACO – BURUNDİ
Kahve Sınıfı: Scr. 15+ FW RFA
Varyete: Kırmızı Bourbon
İşleme: Yıkanmış
Rakım: 1.600 ila 1.900 metre
Üreticiler: Sucafina Burundi ile çalışan yerel çiftçiler
Çiftlik / İstasyon: Çeşitli
Bölge: Ngozi ve Kayanza
Sertifikalar: RFA
Hasat: 2020/21
Tedarikçi: Sucafina Specialty
Clever Dripper
Jx-pro 128 klik (3.2)
Tchibo 4 numara beyaz filitre
320 ml. Buzdağı damacana su
20 gr. Kahve
320ml. kaynamış suyu clever'a boşaltıp üzerine 20 gr. kahveyi ekleyip , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 2 dk. sonra tatlı kaşığı ile 7-8 kez çok hafif karıştırdım 1 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 35 - 40 sn. sürdü. Demleme yaklaşık 3.40 dk. da bitti. Çok rahatsız etmeyen limon tadı ile tam tarif edemediğim mayhoş bir tat aldım, bu yatlar birbirleri ile uyumluydu diyebilirim bu kahveyi çok beğendim, içimi çok keyifliydi.
Kalita wave - 185
Jx-pro 130 klik
600ml. Buzdağı damacana su
37 gr. Kahve
100 ml. İlk döküş ve 45 sn. blooming süresi sonrası 4 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim,
Clevere göre limon ve adını koyamadığım mayhoş diyebileceğim tatlar biraz daha baskındı, tatlar damakta kalıcı ve yoğundu, oldukça keyif vericiydi.
Kahve Sınıfı: Scr. 15+ FW RFA
Varyete: Kırmızı Bourbon
İşleme: Yıkanmış
Rakım: 1.600 ila 1.900 metre
Üreticiler: Sucafina Burundi ile çalışan yerel çiftçiler
Çiftlik / İstasyon: Çeşitli
Bölge: Ngozi ve Kayanza
Sertifikalar: RFA
Hasat: 2020/21
Tedarikçi: Sucafina Specialty
Clever Dripper
Jx-pro 128 klik (3.2)
Tchibo 4 numara beyaz filitre
320 ml. Buzdağı damacana su
20 gr. Kahve
320ml. kaynamış suyu clever'a boşaltıp üzerine 20 gr. kahveyi ekleyip , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 2 dk. sonra tatlı kaşığı ile 7-8 kez çok hafif karıştırdım 1 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 35 - 40 sn. sürdü. Demleme yaklaşık 3.40 dk. da bitti. Çok rahatsız etmeyen limon tadı ile tam tarif edemediğim mayhoş bir tat aldım, bu yatlar birbirleri ile uyumluydu diyebilirim bu kahveyi çok beğendim, içimi çok keyifliydi.
Kalita wave - 185
Jx-pro 130 klik
600ml. Buzdağı damacana su
37 gr. Kahve
100 ml. İlk döküş ve 45 sn. blooming süresi sonrası 4 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim,
Clevere göre limon ve adını koyamadığım mayhoş diyebileceğim tatlar biraz daha baskındı, tatlar damakta kalıcı ve yoğundu, oldukça keyif vericiydi.
Son düzenleme: