• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Ben değirmeni Comandante sanmıştım ve o yüzden bana referans olması açısından sormuştum. Kırmızılar bence hasarlı noktalar.

Emin olamam yada olamayiz ama oralarida tasin yapmadigina bir kanitimizda yok tas sıkısana kadar cekilen cekirdekte 2tane cok cok ufak seker parcasi gibi tas parcasi vardi

Yalnız bahsi geçen değirmen, comandante değil Arman hocam. Molent g50 :( Molentin burr larının hrc değerlerine de bakmak lazım. Eğer düşükse, her sert çekirdekte böyle problem olması normal.
Konu üzerine açıp kontrol ettim kendi molentimi. 5-6 kilo öğüttüm yaklaşık çizik bile yok sapasağlam referans olması için söyleyeyim dedim.

Gösterdığiniz yerler kesicinin kesme kenarları oralarda mikro çatlaklar veya çizikler gayet normal.Çatlak dışında bir hasar gözükmüyor.Bu comandante için de böyle molent ićin de böyle.
Ayrıca hrc demek her şey demek değildir.Alaşimin sertliği alaşimin iyi oldugu anlamına da gelmez.Ayrıca sert malzeme kırılgandır yumuşak malzeme kırılmaz aşınır.Orada titanyum veya yüksek karbon alaşimli bir kesici olsa o taşla tuzla buz olurdu.O zaman titanyum kaplama kesiciler kötü mü demek bu hayır.

Özelliklle üstteki işaretlediğim yerde kütle kaybı var. Aşınma, normal yıpranma keskinlik gitmesi ve çizikler şeklinde olmalı. Sağlıklı bir durum değil bu.

Gösterdığiniz yerler kesicinin kesme kenarları oralarda mikro çatlaklar veya çizikler gayet normal.Çatlak dışında bir hasar gözükmüyor.Bu comandante için de böyle molent ićin de böyle.
Ayrıca hrc demek her şey demek değildir.Alaşimin sertliği alaşimin iyi oldugu anlamına da gelmez.Ayrıca sert malzeme kırılgandır yumuşak malzeme kırılmaz aşınır.Orada titanyum veya yüksek karbon alaşimli bir kesici olsa o taşla tuzla buz olurdu.O zaman titanyum kaplama kesiciler kötü mü demek bu hayır.
Tabi ki hrc yeterli değil fakat değirmen burr larında dikkat edilen ilk nokta hrc dayanımları oluyor, ki değirmene girecek çaptaki bir taşın burr a verdiği zararın bile analiz edilmesi gerekiyor, piyasadaki değirmenler comandante - timemore genellikle 58-65 hrc sertlikte alaşımlı çelik kullanıyorlar. Molent'in burr u konusunda Çin'den fason olarak geldiğini ve burada montajının yapıldığını biliyoruz ve burr'un analiz raporlarını en azından ben görmedim ya da duymadım. Molent alan arkadaşların bu analiz değerlerini firmadan istemesini öneririm. Burr dayanıklılığı konusunda kıyas bir tek o zaman yapılabilir.

Çok geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum ben hala kahveleri kontrol etmeden öğütmeye devam ediyorum umarım bir problem yaşamam. Firma ile iletişim problemide sıkıntılı olmuş bu çekirdekte ciddi oranda taş var cihaz ayıklayamıyorsa ya bu çekirdek satıştan çekilmeli ve iade edilmeli ya da paketlere bu konuda bilgi eklenmeli. Umarım en kısa zamanda firma üzerine düşeni yapar. 105 tl lik çekirdek üst düzey olmasına rağmen taş problemi nedeni ile tavsiye etmeyi bıraktım.

Bunlardan bağımsız olarak o taşın ve sizin 55 sertlikteki bir çeliği çatlatabileceğini pek düşünmüyorum. Togay Bey de bahsetmişti taşların bıçaklardan daha çok Mekanik aksama zarar verdiğine dair. Kendimden örnek verecek olursam kendim için tamper base yaptırmıştım 55 sertlikte polisaj sırasında ustanın elinden bir kaç defa fırlayıp duvara ve makinenin metaline çarptı. Duvar ve metal de hasar oluşurken benim tamperde çizik dahi olmamıştı. Bir de bu metal üretimlerinde bazen problem olabiliyor. Ortopedi ameliyatlarında kullandığımız implant ve protezlerde kırılmalar görülebiliyor ama bu durum çok çok nadir.

Kavurucu bu konuda geri dönüşler almış ve kahveden taş çıkabileceğini biliyor. Buna rağmen sitesinde veya ambalaj üzerinde hiçbir uyarı bulunmuyor. Böyle bir uyarı olsa en azından Null Coffee'den kahve alan biri kahvesinden taş çıkabileceği ihtimalini göz önüne alarak alışverişini yapar, çekirdeğini de ona göre öğütür. Aslında uyarı bulunsa da, net 250 gramı 100 lira üzerinde satılan bir kahveden taş çıkmaması beklenir, orası ayrı.

Degirmenim molent celigin sertligi gibi konulardan pek anlamiyorum nezaman hasar gorur gibi konularda pek bilgim yok.

Ancak forumda ki fotografin dikkat cekmesi uzerine bende inceledim ve cizikden cok catlak olabilecegini dusunmeye basladim.

ilhan bey ilede 2. İletismimde bu fotografi gorunce bunun catlak gibi durdugunu ve bu catlagin zamanla dahada derinlesebilecegi konusuldu. Ayrica degirmenin tirtiklarindada gozume carpan cizgi seklinde hasarlar var. Acikcasi her ogutumde, acaba catlakmiydi, acaba cstlak buyurmu, acaba alttaki tirtiklardaki cizikler ogutumu etkilermi, her kotu fincanda acaba ogutummu kotuydu gibi kendi icimde suphelerle karsilasicam.

Bu durumlarin cok sıkıcı oldugu icin burr un degistirilmesi gerektigini dusunuyorum. Yarin null firmasini @CihanBaspinar ile bir kez daha iletisime gecmeye calisicam.

Dedigim gibi elimde cizik, catlak burr copte 105liralik cekirdegimle kalakaldim umarim magduriyetim buyumez.

100gr gibi bisey tuketmistim
22gr da boyle tasli cikinca, baktim degirmende 2 . Fotodaki darbeyi gorunce degirmendeki cekirdekle birlikte kutusunuda attim.

Acikcasi gozum cekirdekde degil, o an hic umursamadim bile aklim para biriktirip aldigim degirmenimde.
Çok geçmiş olsun hocam. Gerçekten çok üzücü bir durum, umarım en kısa zamanda hallolur

Degirmenim molent celigin sertligi gibi konulardan pek anlamiyorum nezaman hasar gorur gibi konularda pek bilgim yok.

Ancak forumda ki fotografin dikkat cekmesi uzerine bende inceledim ve cizikden cok catlak olabilecegini dusunmeye basladim.

ilhan bey ilede 2. İletismimde bu fotografi gorunce bunun catlak gibi durdugunu ve bu catlagin zamanla dahada derinlesebilecegi konusuldu. Ayrica degirmenin tirtiklarindada gozume carpan cizgi seklinde hasarlar var. Acikcasi her ogutumde, acaba catlakmiydi, acaba cstlak buyurmu, acaba alttaki tirtiklardaki cizikler ogutumu etkilermi, her kotu fincanda acaba ogutummu kotuydu gibi kendi icimde suphelerle karsilasicam.

Bu durumlarin cok sıkıcı oldugu icin burr un degistirilmesi gerektigini dusunuyorum. Yarin null firmasini @CihanBaspinar ile bir kez daha iletisime gecmeye calisicam.

Dedigim gibi elimde cizik, catlak burr copte 105liralik cekirdegimle kalakaldim umarim magduriyetim buyumez.

Bu konu özelinde değil ama firmalardan 1 hafta cevap ya da çözüm beklediğim durumlar olmuştur. Yakınsanız ya da gidebilecek gibiyseniz, yanlarına gitmenizi ve yüz yüze konuşmanızı naçizane tavsiye ederim. Şu an içinde bulunduğumuz pandemi ortamında, kargo ile kendilerine yollayıp, incelemelerini de tercih edebilirsiniz. Tabii, bu arada değirmensiz kalmak can sıkıcı ama en azından bir çözüm olabilir.

Kesici değişimi gerekirse de, yine 3-5 gün değirmensiz kalacaksınız. :(

Her hatalı üründe ya da bu tarz sorunlarda, firmalar ürünü görmek istiyor ve izlenmesi gereken yol bu şekilde oluyor ama firma size doğrudan bu sizin hatanız, biz size çözüm sunamayız gibi uzlaşmacı olmayan bir üslup ile cevap verdiyse, o zaman büyük bir sıkıntı var demektir.

Tekrardan geçmiş olsun.

Soylediklerinize kesinlikle katilmiyorum.

Ben molent celsius kronotrop... gibi iletisimi muhtesem firmalarla tanistim.

Ben tuketiciyim 105liraya aldigim cekirdekten tas cikiyor ki daha onceden baskalarininda basina gelkis malesef.

Ben zevk icin o kadar para verdigim sey degirmenimi bozacak ve ben kargo pesinde kosucam bu pandemi zamaninda kargo beklicem geldimi gittimi sorumlusu kim firma cezayi kim cekiyor ben

(uzun sure degirmensiz kalmam, kendi hicbir isim yokmus gibi bukadar zamanimi kargo ile harcamam, kargo gittimi geldimi diye takip etme sikintisi, degirmendeki sıkıntıyı anladilarmi diye dusunmem) yahuu ben magdurum burada benn.

bukadar eziyet bir burr parcasi icin değermi yahu. Bu isi Yokusa suruklemek degilde nedir. Hangi tuketici bu pandemi zamaninda bu islerle ugrasir. Zaten diger arkadaslarda belirtmis bu kadar ugrasi zahmeti goze alsam emin olun, kendimi firmanin insafina degil tuketici hakem heyetinin kararina birakirim. Onlarin karari ise cok acik net olacaktir. Tuketilen seyden tas cikti.

Bu konu özelinde değil ama firmalardan 1 hafta cevap ya da çözüm beklediğim durumlar olmuştur. Yakınsanız ya da gidebilecek gibiyseniz, yanlarına gitmenizi ve yüz yüze konuşmanızı naçizane tavsiye ederim. Şu an içinde bulunduğumuz pandemi ortamında, kargo ile kendilerine yollayıp, incelemelerini de tercih edebilirsiniz. Tabii, bu arada değirmensiz kalmak can sıkıcı ama en azından bir çözüm olabilir.

Kesici değişimi gerekirse de, yine 3-5 gün değirmensiz kalacaksınız. :(

Her hatalı üründe ya da bu tarz sorunlarda, firmalar ürünü görmek istiyor ve izlenmesi gereken yol bu şekilde oluyor ama firma size doğrudan bu sizin hatanız, biz size çözüm sunamayız gibi uzlaşmacı olmayan bir üslup ile cevap verdiyse, o zaman büyük bir sıkıntı var demektir.

Tekrardan geçmiş olsun.

Soylediklerinize kesinlikle katilmiyorum.

Ben molent celsius kronotrop... gibi iletisimi muhtesem firmalarla tanistim.

Ben tuketiciyim 105liraya aldigim cekirdekten tas cikiyor ki daha onceden baskalarininda basina gelkis malesef.

Ben zevk icin o kadar para verdigim sey degirmenimi bozacak ve ben kargo pesinde kosucam bu pandemi zamaninda kargo beklicem geldimi gittimi sorumlusu kim firma cezayi kim cekiyor ben

(uzun sure degirmensiz kalmam, kendi hicbir isim yokmus gibi bukadar zamanimi kargo ile harcamam, kargo gittimi geldimi diye takip etme sikintisi, degirmendeki sıkıntıyı anladilarmi diye dusunmem) yahuu ben magdurum burada benn.

bukadar eziyet bir burr parcasi icin değermi yahu. Bu isi Yokusa suruklemek degilde nedir. Hangi tuketici bu pandemi zamaninda bu islerle ugrasir. Zaten diger arkadaslarda belirtmis bu kadar ugrasi zahmeti goze alsam emin olun, kendimi firmanin insafina degil tuketici hakem heyetinin kararina birakirim. Onlarin karari ise cok acik net olacaktir. Tuketilen seyden tas cikti.
Umarım çözüm bulursunuz. Geçmiş olsun...

@Darkness29 Geçmiş olsun. Umarım çabucak çözüme kavuşturursunuz.

Null yakın zamanda birçoğumuza aldığımız kahveyi tartmamız gerektiğini öğretmişti, şimdi de çekirdekleri kontrol etmeyi öğretiyor. Sağolsunlar ben daha bilinçli bir tüketici oldum sayelerinde.

@Darkness29 hocam geçmiş olsun öncelikle. Bende yüklü bir miktarda worka var. Bundan sonra çok ama çok dikkatli olacağım.

CMD fanlığı yapmış gibi olmayayım ama bu başlıktaki son 5 sayfayı okuduktan sonra (saat de geç oldu yatacaktım uykum kaçtı) mutfağa gittim bir geç saat temizliği yaptım comandanteye. Üzerinde iğne başı boyutunda yüzeysel bir çentik dışında zerre iz, çizik, yıpranma yok. İstenirse foto atarım. Ben martta aldım @raistlin'den günde ort. 80g kahve tüketiyorum. Yaklaşık 300 günde en az 24kg max 30kg kahve öğüttüm (öğütücüsü olmayan arkadaşıma 250şer gram çektiğim kahvelerle). Hemen hemen her gün 9g 8 clik TK öğüttüm (yine arkadaşıma da öğüttüm fazladan).

Demiyorum ki taş girdi cmd yedi bitirdi sıkıntı olmadı. Farkında olduğum bir taş problemi yaşamadım. Olsaydı muhtemelen bende de hasar olurdu. Demek istediğim şu ana kadar bildiğim sadece kahve geçmiş cmd de iz YOK. Sizin attığınız fotoğraflarla benim burr ü karşılaştırınca, benimki hala 0 gibi. Bilemiyorum bu comandantenin kullandığı malzeme ve üretim teknolojisinden mi kaynaklı yoksa ben mi çok şanlıyım. Bilen arkadaşları yoruma çağırıyorum.

Son olarak cevap alamazsanız hakem heyetine gidin, tavsiyelerine kesinlikle katılıyorum. Bence kahvede taş (tebliğde yeri var mıdır bilemedim ama) ayıplı ürün göstergesidir. Yani bu durum aynı içinde ne olduğu belli olmayan kalitesiz akaryakıtın araca hasar vermesi gibi. Yakıt ayıplıysa araba ne yapsın sürücü ne yapsın. Böyle durumlarda ilgili benzin istasyonu hasarı karşılar.

Tekrardan geçmiş olsun.

Bizde şöyle bir makineniz var gerçekten çok başarılı ardından sorter'a atıyoruz böylece 2 noktada taş ayıklanmış oluyor. İşin kahve tarafında taş ne kadar sıklıkla karşılaşıyor kuruyemiş göre bilmiyorum ama dürüstçe söyleyim kuruyemiş için kimse 0 hata bizde kesinlikle çıkmaz demesi zor. Türkiye'nin en iyi fındık fabrikalarında birinde en fazla 1/1000 diyoruz dedi.bizden taş çıkmaz yaa diyen yalan söyleme olasılığı yüksektir. Ancak son çıkan lazer sorterlar yapabiliyor bunu oda 1 milyon usd aşağı değil fiyatları. Kahvede bizim ürünler gibi benzer bir sektör ve aynı makineleri kahvecilerde kullanıyor. Yukarıda linkte bıraktığım makine f/p en iyi yerli makine.

Bazen taş renkleri fıstık kabuğuyla çok yakın oluyor ve yanıltıyor ayıklamada. Biz 4 sene önce benzer bir durumu yaşadık. Müşterimizin lokumlarında sorun olmuştu bir müşterisi dişçi parasını biz ödemiştik. Yani burada dediğim gibi her zaman taş ihtimali var ama çok çok az yapabilirsiniz.

Taş konusu bakliyatın ve kuruyemişin ana temel sorunu. Null'a yaşadığınız durumu detaylıca anlatmamız lazım. Böyle durumlarda müşteri kesinlikle haklıdır bence. Bunu firmalar bir maliyet olarak görebilir. Çünkü bu ihtimal var ve çıkarsa mecbur telafi etmek gerekir.

Son düzenleme:
Geri