• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Coffeevine aboneliği ile ortalama 150 tl ye geliyor sanırım paket fiyatı. Kargo ücretini de kaldırmışlar .Bu fiyatları görünce coffeevine aboneliği alıp, yurtiçinde de toplu alımlarda uygun bulduğum çekirdekleri denerim ve daha iyi olurmuş gibi geldi.
coffeevinedan toplu alım mı talep etsek acaba daha ucuza bile gelebilir.

Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama kahve fiyatlarının görece yüksek olmasının nedeninin, kahve yetiştiricilerinden Sübha Neke Torres tarafından her bir çekirdeğe dua okunması, böylelikle çekirdeklerin performansının bir tık yükselmesi olduğu söylenmekteymiş.

kaynak resim:

1632317493162.png

Yurtdışından kargo + gümrük dahil kahve almak daha hesaplı olacak çok kısa bir süre sonra.
Çoğunda 250 gr 13-20 euro arası değişiyor ve (istisnalar kaideyi bozmaz) genelde daha güzel bir kahve içiyorsunuz.
Aman hocam şimdi yeni bir vergi koyarlar yurt dışından gelen kahveler için falan, nazar değmesin :D

Worka carbonic maceration ve beloya oro anaerobic kahveleri gelmiş. Worka carbonic tadım notlarında trüf mantarı yazıyor, fiyat yüksek diye şikayet oluşmasın diye michelin yıldızlı restaurantlardaki menülere benzer tadım notları hazırlanmış.

fiyat yüksek diye şikayet oluşmasın diye
almayıp konuşmayıp yok sayalım.. elde kalınca kültür mantarı fiyatına iner :)

yeni gelen bütün çekirdekler bana kör tadımda ayırt edilemez gibi geliyo.. hepsinin filtre kavrum olması falan da ilginç, birini espresso'da denemediniz mi be birader..

tahminim 2 çekirdek 5'er çuval yerine 10 çekirdek 1'er çuval yaptılar bu sefer.. çeşit çok olunca standardı tutturabilirler mi bilemiyorum..

ekleme: bi de bütün çekirdekler 130-145 liraya koydular, kargoyu 150'de tuttular. hani bi kaşıntı gelip " bir paket alayım bari" diyen adama bile satmak istemiyorlar.. :)
bknz: boxx
son zamanlarda fiyat artışı yapmış olsa da (ayrıca çekirdekler eski hasat) en ucuz kahvesinde bile kargo ücretsiz ise,
null'un taxi ile yollaması lazım..

Son düzenleme:

yeni gelen bütün çekirdekler bana kör tadımda ayırt edilemez gibi geliyo.. hepsinin filtre kavrum olması falan da ilginç, birini espresso'da denemediniz mi be birader..

tahminim 2 çekirdek 5'er çuval yerine 10 çekirdek 1'er çuval yaptılar bu sefer.. çeşit çok olunca standardı tutturabilirler mi bilemiyorum..

ekleme: bi de bütün çekirdekler 130-145 liraya koydular, kargoyu 150'de tuttular. hani bi kaşıntı gelip " bir paket alayım bari" diyen adama bile satmak istemiyorlar.. :)
son zamanlarda fiyat artışı yapmış olsa da (ayrıca çekirdekler eski hasat) en ucuz kahvesinde bile kargo ücretsiz ise,
Null'un kavrumlarını severim ama aynı çekirdeği %60 daha pahalıya satacak kadar bir fark yaratabildiklerini asla düşünmüyorum. Oradan zaten midem bir bulandı.
Gelen çekirdeklerin sca skorlarını da bir öğrenebilirsek daha şenlikli olur sanıyorum. :)

Ama iki kişi birer paket almak istese kargo bedavaya geliyor. Think about it. Food for thought.

Anaerobik kahveleri içerken gerçekten mest oluyorum, hele de güzel kavrulmuşsa. Null da güzel kavuruyor yalan yok. Tadım notlarına da detaylı baktım şimdi, içim gitmedi diyemem ama sepet total ücretine bakınca da çıkamadım işin içinden. Üzgünüm null, o son cascavel zammından beri aramız bozuk biliyorum ama yap bi güzellik be.

worka'cilar n'apiyor acaba?

oyle abanilir mi cekirdege yav?!

sonucu boyle oluyor iste.

olan cihan abiye oldu, o fiyata getirdi ve nasil satacak simdi?!

Bugün yarın Worka ları deneyeceğim.

Aynı kahvenin 4 farklı işleme yöntemini denemek farklı bir tecrübe olacak.

Bu tarz girişimleri yurt içinde nadir de olsa 2 işleme yöntemi (Doğal ve Yıkanmış) olarak görüyorduk ama 4 farklı işleme yönteminin aynı anda satıldığını ilk defa görüyorum. Yurt dışında da çok görmedim.

Fiyatlar artarken aynı anda alım gücümüz de düştüğünden zor günler bizi bekliyor sanırım.

Denedikçe deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım, en azından almak isteyenlere bir fikir verebilir ve ona göre seçim yapılabilir.

Bugün yarın Worka ları deneyeceğim.

Aynı kahvenin 4 farklı işleme yöntemini denemek farklı bir tecrübe olacak.

Bu tarz girişimleri yurt içinde nadir de olsa 2 işleme yöntemi (Doğal ve Yıkanmış) olarak görüyorduk ama 4 farklı işleme yönteminin aynı anda satıldığını ilk defa görüyorum. Yurt dışında da çok görmedim.

Fiyatlar artarken aynı anda alım gücümüz de düştüğünden zor günler bizi bekliyor sanırım.

Denedikçe deneyimlerimi paylaşmaya çalışırım, en azından almak isteyenlere bir fikir verebilir ve ona göre seçim yapılabilir.

Teşekkür ederiz keşke deneme pakedi olsa da biz de deneyebilsek...

Teşekkür ederiz keşke deneme pakedi olsa da biz de deneyebilsek...
Daha kavurduğu ve profillediği kahveler varmış.

Zaman alan bir süreç olduğundan bütün kahveler o yüzden aynı anda satışa çıkmamış. Bir kaç tane üst seviye Geisha ile uğraşıyor diye biliyorum.

Ben her kavurucuya ilettiğim deneme paketi isteğini yine söyledim. Gelişmeleri yazarım.

Daha kavurduğu ve profillediği kahveler varmış.

Zaman alan bir süreç olduğundan bütün kahveler o yüzden aynı anda satışa çıkmamış. Bir kaç tane üst seviye Geisha ile uğraşıyor diye biliyorum.

Ben her kavurucuya ilettiğim deneme paketi isteğini yine söyledim. Gelişmeleri yazarım.

GERA JİMMA GEİSHA NATURAL - ETHİOPİA - 2021 bu kahve ucuz değilmi sonuçta geisha yoksa geisha değil mi anlamadım da

GERA JİMMA GEİSHA NATURAL - ETHİOPİA - 2021 bu kahve ucuz değilmi sonuçta geisha yoksa geisha değil mi anlamadım da

Selamlar.
Her ne kadar Geisha varyeteleri özel olsa da, her Geisha kahvesi çok pahalı olmuyor. Panama Geisha kahveleri genelde çok pahalıya satılıyor. Açık arttırmaya çıkmayan, ünlü çiftliklerden gelmeyen ya da deneysel fermentasyon yöntemleri uygulanmayan geisha varyeteleri daha uygun fiyatlı olabiliyor. (Arz - Talep, Marka - Fiyat)

Etiyopya ve Kolombiya geisha kahveleri nispeten daha ulaşılabilir fakat tat deneyimi olarak diğer kahvelerden (jarc, heirloom, caturra, typica...) daha farklı oluyorlar. Genel tecrübem bu şekilde. Null'ın bu kahvesini denemedim ama daha önce denediğim Etiyopya geisha kahveleri genelde parfümsü, çiçeksi, meyvemsi ve kompleks kahvelerdi. Fiyat 250 gram için mi? Gramaja bakmadım :)

Bir de fiyatlandırma konusu gerçekten zorlu bir konu. Pahalı kahvelerin ucuza satıldığını da gördüm, ucuz kahvelerin pahalıya satıldığına da. (tabii bana göre) Büyük indirimler de gördüm, anlık zamlar da.... Bunlar da firmaların stratejisi ve stoğuyla alakalı olabiliyor.

Son düzenleme:
Yani 250 gr 140 TL ucuz gibi geldi tabi geisha varyantesi özel bir varyate olunca genelde en ucuz 160 TL ye gördüm acaba dedim ama teşekkür ederim bu bilgileriniz için 😊

Yani 250 gr 140 TL ucuz gibi geldi tabi geisha varyantesi özel bir varyate olunca genelde en ucuz 160 TL ye gördüm acaba dedim ama teşekkür ederim bu bilgileriniz için 😊
Kahveyi denemedim. O yüzden iyidir ya da kötüdür diyemiyorum ama 250 gram geisha için bakınca iyi bir fiyat.

Tabii önemli olan kavrum kalitesi ve fincana nasıl yansıdığı :) Yakında öğreniriz.

Geri