• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli ama klasik kahve arayışı

naturacapulus

Barista
İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Herkese selamlar. Yıllardır bir arayış içerisindeyim. Her çeşit kahveyi denedim ancak benim favori kahvem şu diyemiyorum hala. Yani sürekli olarak rafımda bulunan bir kahve yok. Her ay değişiyor. Sürekli bir arayış içindeyim. Aradığım zincir kahveler değil tabi ki ancak çok kompleks aromalı, yüksek asidite ve şurubumsu olan tatlar da değil. Arada bir arasamda bir süre sonra damağı yoruyorlar açıkçası. Yani sürekli içemiyorum ben. Bi ara coffee departmant Brezilya Primavera ya sarmıştım. Aslında ideale yakın bir kahveyi diyebilirim. Damağı sıfırlayan bir lezzet aslında. Böyle önerisi ve talebi olanların buluştuğu bir başlık olması çok güzel olur diye düşündüm. Önerilerinizi merakla bekliyorum.

Benim içtiklerim arasında klasige en yakın olanı Sezy Brezilya Caramelo. Her sabah bu çekirdekten Türk kahvesi demleyerek açılışı yapıyorum.

Demleme şekline göre değişir tabii. Espresso, pour over, Türk kahvesi. Hangisini baz alalım? Mesela Departmanın El borbollonunu americano ve Türk kahvesinde çok beğendim, v60'da sıradan geldi. Kafein Kültür Pink star V60 da beğendim. Hasattan hasada lotlar değiştiğinden çok uzun süre aynı kahve olsa da tat profili aynı kalmaz gibi. Colombia Supremonun da taraftarı çok. Gövdesi sağlam asidite az benim tattığım. Sezy den almıştım.Spada motion, Ultra Origin aklıma gelen yine.

Demleme şekline göre değişir tabii. Espresso, pour over, Türk kahvesi. Hangisini baz alalım? Mesela Departmanın El borbollonunu americano ve Türk kahvesinde çok beğendim, v60'da sıradan geldi. Kafein Kültür Pink star V60 da beğendim. Hasattan hasada lotlar değiştiğinden çok uzun süre aynı kahve olsa da tat profili aynı kalmaz gibi. Colombia Supremonun da taraftarı çok. Gövdesi sağlam asidite az benim tattığım. Sezy den almıştım.Spada motion, Ultra Origin aklıma gelen yine.
V60 için düşünüyorum, en sevdiğim demleme yöntemi. Hasattan hasada değişse de yine de belli bir lezzeti oluyor kahvelerin aslında. (Tabi bazen bambaşka bir profilde oluyor.) Ben de spada motion ı americano da çok sevdim nedense hatta buzlu americano. Günde en az bu tarz bi kahve içmek istiyorum ki diğer kahveleri daha eğlenceli içebileyim. Bende durum böyle biraz, günlük en az iki farklı profilde kahve içmeliyim☕

Zaten bu arayışı ve yolculuğu seviyoruz. Her daim standart ve yıllarca değişmeyecek aynı tadı ancak yanık ve yağlanmış çekirdeklerde bulabilirsiniz (Starbucks, Kahve Dünyası, Tchibo gibi). Kavurucu aynı çuvaldan çekirdeği bir batch'den diğerine 1sn fark ettirse, 1C° fark ettirse, ve hatta iki karvum yaptığı gün bulunduğu şehrin nem oranı ve hava durumu farklı olsa bu kahvenin tadına etki edecektir. Çok dinamik bir durum söz konusu. Stabil istekler çok çok mümkün değil. Belki laboratuvar seviyesinde steril ortamlarda kavurmalar yapılsa ancak bu isteğiniz sağlanabilir. Bu başlıkta verilecek tavsiyelerde istediğiniz stabiliteyi yakalamış kavurucular varsa kendilerini şimdiden tebrik ediyorum.

Tadım notları çikolata, kakao, badem, fındık gibi olan kahveler bu tanıma giriyor.
Sanalbaharat'ın standart kavrum olan hemen tüm kahvelerini deneyebilirsiniz. Kolombiya Supremo, Santos Fine Cup, Papua Yeni Gine, Tanzanya, ilk aklıma gelenler. Kafeinlültür Brezilya Pink Bourbon güzeldi. Sezy'nin filtre blendi, Brezilya Carmelo, Kolombiya vb yine ilk aklıma gelenler. A Roasting Lab'in de bir çok kahvesi istediğiniz tat profilini verir.
Bu gibi klasik/düz olarak nitelendirdiğimiz kahveler bence fazla yüksek fiyatlı olmamalı, bazı firmalar açıkçası getirdikleri diğer pahalı kahvelerin fiyatlarını bu gibi kahvelerine de yansıtıyor.
Damak tadınıza göre kendi blendinizi de oluşturabilirsiniz.

Yılbaşından bu yana her kahve siparişimde mutlaka SEZY ETHIOPIA BOCHESA alıyorum. Farklı denemeler hoş ama günlük kahvemde Bochesa arıyorum.

Tetra n roastery Esperanza denemelisiniz fiyat performans olarak ben çok beğeniyorum, 1kg alıyorum sabit o oluyor, diğerleri değişiyor, asidite düşük yoğun meyve tadı yok ağırlıkta çikolata tadı geliyor,
Meyvemsi ve asidite yüksek olarak yine tetra Adrian lasso son zamanlarda içtiğim en güzel ilk 3 çekirdekten birisi

Zaten bu arayışı ve yolculuğu seviyoruz. Her daim standart ve yıllarca değişmeyecek aynı tadı ancak yanık ve yağlanmış çekirdeklerde bulabilirsiniz (Starbucks, Kahve Dünyası, Tchibo gibi). Kavurucu aynı çuvaldan çekirdeği bir batch'den diğerine 1sn fark ettirse, 1C° fark ettirse, ve hatta iki karvum yaptığı gün bulunduğu şehrin nem oranı ve hava durumu farklı olsa bu kahvenin tadına etki edecektir. Çok dinamik bir durum söz konusu. Stabil istekler çok çok mümkün değil. Belki laboratuvar seviyesinde steril ortamlarda kavurmalar yapılsa ancak bu isteğiniz sağlanabilir. Bu başlıkta verilecek tavsiyelerde istediğiniz stabiliteyi yakalamış kavurucular varsa kendilerini şimdiden tebrik ediyorum.
Söylediklerinize katılıyorum aslında aynı şeyleri belirtmiştim esas manada. Merak ettiğim ise sürekli kahve raflarınızda bulun durduğunuz net bir kahve var mı bu manada. Kavurucu ve çekirdek gibi ☕

Söylediklerinize katılıyorum aslında aynı şeyleri belirtmiştim esas manada. Merak ettiğim ise sürekli kahve raflarınızda bulun durduğunuz net bir kahve var mı bu manada. Kavurucu ve çekirdek gibi ☕
Tetra n roastery Esperanza denemelisiniz fiyat performans olarak ben çok beğeniyorum, 1kg alıyorum sabit o oluyor, diğerleri değişiyor, asidite düşük yoğun meyve tadı yok ağırlıkta çikolata tadı geliyor,
Meyvemsi ve asidite yüksek olarak yine tetra Adrian lasso son zamanlarda içtiğim en güzel ilk 3 çekirdekten birisi

Onu da listeye ekledim ilk fırsatta deneyeceğim 👍

Geri