• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Başlıkta bir arkadaşımız "bir dost kazanmış gibi hissediyorum" diye yazmıştı,aynı duyguları bende paylaşıyorum.
Ben yazmıştım başka yazan olmadıysa , samimi duygularımı paylaşmıştım.
Kendi adıma unutamayacağım bir toplu alım oldu , bunu yazarken 2 alım yaptım ve henüz hiçbir kahvenizin tadına bakmamış olarak yazıyorum hepsi buzlukta , Yani tam bir “Kahve bahane muhabbet şahane” durumu tabi kendi adıma. Şahsınızda tüm çalışanlarınıza bu unutulmayacak destek için teşekkür ederim.

Ben yazmıştım başka yazan olmadıysa , samimi duygularımı paylaşmıştım.
Kendi adıma unutamayacağım bir toplu alım oldu , bunu yazarken 2 alım yaptım ve henüz hiçbir kahvenizin tadına bakmamış olarak yazıyorum hepsi buzlukta , Yani tam bir “Kahve bahane muhabbet şahane” durumu tabi kendi adıma. Şahsınızda tüm çalışanlarınıza bu unutulmayacak destek için teşekkür ederim.

Selamlar @ercuozcan

Kesinlikle aynı duyguları paylaşıyoruz ve bende henüz kahvelerin tadına bakmadım.Fakat bu ilgili ve alaka bu samimiyet çok zor yakalanabiliyor.

Marhaba. Bugün Yurtiçi Kargo çalışmıyormuş. Tüm gönderileri Pazartesi günü kargoya teslim edeceğiz. 🔥

Herkese merhaba. Firma tarafından Hambella yerine yanlış gönderimi yapılan bir Etiyopya kahvesi vardı. Hatta alım yapan herkes arandı bu hata ile ilgili olarak. Dün bu kahveyi demledim. Yoğun bergamot ve baharat kokuları aldım. Daha önce denediğim Etiyopya kahveleri gibi değildi. Başka deneyimleyen oldu mu acaba? Ben pek beğenmedim belki demleme konusunda yardımcı olabilecek birileri vardır.

Herkese merhaba. Firma tarafından Hambella yerine yanlış gönderimi yapılan bir Etiyopya kahvesi vardı. Hatta alım yapan herkes arandı bu hata ile ilgili olarak. Dün bu kahveyi demledim. Yoğun bergamot ve baharat kokuları aldım. Daha önce denediğim Etiyopya kahveleri gibi değildi. Başka deneyimleyen oldu mu acaba? Ben pek beğenmedim belki demleme konusunda yardımcı olabilecek birileri vardır.
Merhaba. Henüz hiç demlemedim. Ancak ben de bir reçete varsa merak ediyorum. @CelsiusCoffeeRoastery

Merhaba. Henüz hiç demlemedim. Ancak ben de bir reçete varsa merak ediyorum. @CelsiusCoffeeRoastery
Bende henüz demlemedim Celsius kahvelerini , aylık alımlarda üyelerin açtığı başlıklar altında elinizdeki çekirdekler özelinde ilgili paylaşımlara bakabilirsiniz . Reçete dahil çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bende henüz demlemedim Celsius kahvelerini , aylık alımlarda üyelerin açtığı başlıklar altında elinizdeki çekirdekler özelinde ilgili paylaşımlara bakabilirsiniz . Reçete dahil çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bu kahvenin başlığı yok çünkü hangi kahve olduğunu bilen yok. Yanlış çuval kavrulmuş, normalde satışa sunulan bir kahve değil.

Bu kahvenin başlığı yok çünkü hangi kahve olduğunu bilen yok. Yanlış çuval kavrulmuş, normalde satışa sunulan bir kahve değil.
Celcius'tan aldığım tüm kahveleri şu reçete ile demledim, üzen olmadı:

15-250 gr, Buzdağı , 94°C , abaca filtre, cmd 22 click, 45gr blooming 30 saniye, kalanı tek döküş 1.05'e kadar bitirmiş oluyorum, toplamda 2.15 falan sürüyor.

Bugün SCA methoduyla bir cupping yaptım. French press kalınlığında öğütüm öneriyorlar. Büyük ihtimalle onların kast ettiği bu değil ama ben cmd 25-26 click kullanıyorum f.press için. Su buzdağı.

Kahveler şöyleydi:
> Coffee Department El Gobiado (buzluktan)
> Celcius Hambella (30 Nisan kavrum -bunun hikayesi ayrı daha yeni elime ulaştı-)
> Celcius yalancı Hambella (24Nisan Kavrum)

Sonuçlar:
- Formunu kaybetmemiş, soğudukça daha da asiditesini patlatan, hafif tatlı, günkurusunun hakkını veren Gobiado.

- Kırmızı meyve burukluğu ve böğürtlen kokusuyla Hambella. İçerken yormayan, tam bir keyif kahvesi. İlk tadımımdı, çok beğendim.

- Ve kahvelerin şahı yalancı Hambella. Cupping onun için biraz kötü geçti. Kuru Kahveci Mehmet efendi notaları alıyordum ki soğudukça biraz düzeltti ama 0 asidite, yabancıların tabiriyle “flat coffee” diyebiliriz. Etiyopya olması bile kurtaramamış onu. V60’da denediğimde de çiğ yemiş ve kuru kakaoyu seçebilmiştim. Bu arada 12 gr fire (quaker ve yanmış çekirdekler) verdi 250gr paketten.
Fotoğrafı görmek için tıklayınız.
(Sağdaki kavrumun genel rengi, soldakilerse hatalı çekirdekler.)

Kısacası yalancı Hambella’yı soğuk demleme için ayırdım diyebilirim.

Son düzenleme:
Peru kahvesinin bu denli "light roast" olduğunu bilmiyordum, her gün öğüte öğüte kas yaptım.

Kolombiya Aponte Honey alıp deneyen oldu mu acaba? Paket bitmeye yaklaştı, ben doğru düzgün bir demleme yapamadım maalesef. Bayaa da uçlarda şeyler denedim ama tatsız, tuzsuz, keyifsiz, fincanlar çıkıyor maalesef. Başlığı da yok forumda, bari dedim ortaya sorayım.

Geri