• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar @Servantofgod

Degassing'in olayı yeşil çekirdek'in kavrulduktan sonra ortaya çıkan gazların salınımını yapmasını beklemek.Hoş çekirdek için kavurucunun belirtmiş olduğu süre sonrasında da gaz salınımı devam etmekte fakat degassing için beklediğimiz süre kadar yoğun değil.Eğer yalnış ise forumumuzda çekirdek konusunda benden daha fazla bilgiye sahip arkadaşlarımız beni düzeltsinler.

Eğer kahveyi öğütüp vakumlar isen gazlar yine içerisinde kalacak.Paketlerin üzerindeki tek yönlü valfler üçerideki gazın dışarı çıkıp dışarıdan oksijen girmemesini sağlıyor.Lakin öğütüp vakumlarsan gazlar yine çekirdekte kalacak.Valf büyüzden var hem gazlar dışarı çıksın hemde çekirdek oksijen ile temas etmesin.

Ez cümle degassing sürecini çekirdeğin,valfli pakette geçirmesi taze kahve içebilmek için daha sağlıklı :=))

@Servantofgod Selamlar,

Bildiğim kadarı ile öğütülmüş kahvenin oksijen teması 15 dk'yı aştığında bayatlamaya başlıyor.Bu yüzden degassing beklemek daha mantıklı sanırım :=))
Öğütüp beklemek dünya şampiyonalarında da kullanılan bir yöntem ancak bir standardı yok tabi, kahvenin nasıl tepki vereceğini bilemediğimiz için bence riskli olsa da denenilebilir.

Öğütüp beklemek dünya şampiyonalarında da kullanılan bir yöntem ancak bir standardı yok tabi, kahvenin nasıl tepki vereceğini bilemediğimiz için bence riskli olsa da denenilebilir.

Selamlar @Kaplan Terbiyecisi

Açıkçası bunu bilmiyordum,bilgi için teşekkür ederim.Şahsım adına konuşayım ben hiç denemedim.Denemek istesemde vakum ekipmanım yok orası ayrı.

Kahve konusundaki en büyük aldığım risk,mokapot ile demleme yapmak sanırım :D

Elbette espiri yapıyorum mokapot ile demlemeyi seviyorum :=)

Selamlar @Kaplan Terbiyecisi

Açıkçası bunu bilmiyordum,bilgi için teşekkür ederim.Şahsım adına konuşayım ben hiç denemedim.Denemek istesemde vakum ekipmanım yok orası ayrı.

Kahve konusundaki en büyük aldığım risk,mokapot ile demleme yapmak sanırım :D

Elbette espiri yapıyorum mokapot ile demlemeyi seviyorum :=)
Vakumlamaya gerek yok, sadece öğütüp bekletmek gerek.

Tadımlık yapmak istemiştim zaten geri kalanı olması gerektiği gibi kendi paketinde duracak. Teşekkürler.

7311 sipariş numaralı siparişimle ben de ilk toplu alımıma katılmış oldum. Epey bir heyecanlıyım açıkçası ancak 3x150 şeklinde aldığım için pişman olmam umarım. @CelsiusCoffeeRoastery Ayrıca ne kadar geç teslim edilirse o kadar iyi olur benimki. El değirmenim ay sonuna anca gelir gibi duruyor. Elimde bayatlamasın çekirdekler :)

@Ali Aytaç Kutularin icinde. :)

Benim siparislerim de geldi. Emegi gecenlerin, ozellikle @CelsiusCoffeeRoastery'nin ellerine saglik. Bir onceki alim da asiri keyifliydi.

Kesinlikle kotu niyetli bir yorum olarak almayin lutfen, oyle arkadas ortaminda konustugum gibi dusunun. Cunku bu kadar buyuk bi' toplu alimda her sey olabilir. :) Boyle buyuk operasyonlara dahil olmak, yonetmek, ozellikle boyle bir donemde baya zor.

Kutularin icinde siyahli ambalaj paketi vardi, uzerindeki laminasyon hafif kalkmis ama sorun olacak bisi degil. Buradaki gorsellerde farkli ambalaj gorunce sasirdim.
Paketlerin uzerinde hangi cekirdek oldugu bilgisi yer almasa da ayri ayri kutularda uzerinde bilgilerle yollanmis. Keske artik kavurucularda minimum kagit/karton gibi bi secenegimiz olabilse. :(

Minimum karton seçeneği gelse şöyle bir seçenek olmayacak biliyorsunuz değil mi arkadaşlar:

Afilli Karton Kutulu: 85 TL
Kargo Poşetinin İçine Fırlatılan: 80 TL

1 lira bile inmez o fiyat onu diyeyim. Ha biz fiyat için demiyoruz doğa korunsun diye söylüyoruz derseniz tamam. Ama sonra kargo firması kahvenizi döke döke getirince tepki koymak yok :)

Bu arada bugün siparişim bana da ulaştı. Hız güzel ancak kalite korunuyorsa anlamlı. Birkaç gün geçsin tadımları yapalım :)

@nuclearmoonrise ucretle ne alakasi var ki soylediklerimin, bilmiyorum, boyle bir cikarim yapmis olmaniza uzuldum.
Kesinlikle ucret icin demiyorum. Bu siparisten 3 karton kutum 2 tane de kahve kartim var mesela. Bunlar baskalari icin onemli olabilir ama benim icin onemli degil. 90 lira verelim, keyifli keyifli kahve icelim gerisi muhim degil. :)

Adado bitecek korkusuna ben de siparişimi verdim. :confused:

Benimde alım dışında paketten birşey çıkmadı. Belki de belli bir gramajı geçen paketlere koydular .

Geri