• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ağca X Vestel Barista Pro Yarı Otomatik Espresso Makinesi

thesomelll

Yeni Üye
İsim
İsim

Nisan Ağca'nın reklamını yaptığı Vestel Barista Pro Yarı Otomatik Espresso Makinesi 25.000 TL'den 15.000 TL'ye düşüyor. Alınır mı deneyimi ya da yorumu olan var mı acaba?

Selamlar hocam, Vestel’in yarı otomatik barista serisi üzerine yaptığım deneyimleri ve teknik analizimi paylaşmak isterim. Cihaz, özellikle 58mm grup başlığı ve entegre öğütücüsüyle 'Pro' imajı çizse de, piyasadaki mevcut fiyat konumlandırmasıyla sunduğu özellikler arasında ciddi bir uçurum var. Açıkçası cihazın, Sage gibi global markaların popüler modellerinden esinlenerek pazar payı almak için üretilmiş bir kopya ürün izlenimi verdiğini söyleyebilirim. Teknik detaylara indiğimizde; 20 bar olarak pazarlanan basınç gücü, standart 15 bar makinelerden bile çok daha agresif bir çıkış sunuyor; bu basıncı dengeleyip ideal bir shot alabilmek için puck screen ve dipsiz portafiltre gibi ekstra ekipmanlar kullanmak neredeyse şart. Ayrıca basınç göstergesinin net veriler sunmaması ve PID kontrolünün hassas derece yerine sadece üç kademeli (düşük-orta-yüksek) olması büyük bir eksiklik; zira düşük ve orta kademeler espresso standartları için pek kullanışlı değil.
Malzeme kalitesi noktasında ise hakkını teslim etmek lazım; cihazı oldukça yoğun ve sert kullanmama rağmen yapısal bir sorun çıkarmadı, gayet dayanıklı bir gövdeye sahip. Eğer beklentiniz giriş-orta segmentte, her şeyi tek makinede çözen (öğüten ve otomatik tamp desteği sunan) bir pratiklikse, cihaz iş görüyor. Ancak güncel 25 bin TL’lik fiyatı bu özellikler için oldukça fahiş. Yerli üretim olması ve servis avantajı göz önüne alındığında, 15 bin TL bandına inmesi durumunda 'fiyat-performans' ürünü olarak tercih edilebilir. Özetle; profesyonel bir hassasiyetten ziyade, yerli ve dayanıklı bir başlangıç makinesi arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Herkese iyi pazarlar

Selamlar hocam, Vestel’in yarı otomatik barista serisi üzerine yaptığım deneyimleri ve teknik analizimi paylaşmak isterim. Cihaz, özellikle 58mm grup başlığı ve entegre öğütücüsüyle 'Pro' imajı çizse de, piyasadaki mevcut fiyat konumlandırmasıyla sunduğu özellikler arasında ciddi bir uçurum var. Açıkçası cihazın, Sage gibi global markaların popüler modellerinden esinlenerek pazar payı almak için üretilmiş bir kopya ürün izlenimi verdiğini söyleyebilirim. Teknik detaylara indiğimizde; 20 bar olarak pazarlanan basınç gücü, standart 15 bar makinelerden bile çok daha agresif bir çıkış sunuyor; bu basıncı dengeleyip ideal bir shot alabilmek için puck screen ve dipsiz portafiltre gibi ekstra ekipmanlar kullanmak neredeyse şart. Ayrıca basınç göstergesinin net veriler sunmaması ve PID kontrolünün hassas derece yerine sadece üç kademeli (düşük-orta-yüksek) olması büyük bir eksiklik; zira düşük ve orta kademeler espresso standartları için pek kullanışlı değil.
Malzeme kalitesi noktasında ise hakkını teslim etmek lazım; cihazı oldukça yoğun ve sert kullanmama rağmen yapısal bir sorun çıkarmadı, gayet dayanıklı bir gövdeye sahip. Eğer beklentiniz giriş-orta segmentte, her şeyi tek makinede çözen (öğüten ve otomatik tamp desteği sunan) bir pratiklikse, cihaz iş görüyor. Ancak güncel 25 bin TL’lik fiyatı bu özellikler için oldukça fahiş. Yerli üretim olması ve servis avantajı göz önüne alındığında, 15 bin TL bandına inmesi durumunda 'fiyat-performans' ürünü olarak tercih edilebilir. Özetle; profesyonel bir hassasiyetten ziyade, yerli ve dayanıklı bir başlangıç makinesi arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. Herkese iyi pazarlar
Malzeme kalitesi ve dayanıklılık tarafında olumlu bir tablo çizmesi ise en azından cihazın tamamen “kaçınılması gereken” bir ürün olmadığını gösteriyor. Ama dediğiniz gibi, fiyat-performans dengesi bu segmentte belirleyici; aynı bütçelerde daha stabil ve öngörülebilir sonuç veren alternatifler varken tercih edilmesi zorlaşıyor. Özellikle Öztiryakiler'in bu fiyatlarda olan ürünüyle ikilemde kaldım

15bin tl’ye hem öğütücüsü olan hem de buhar çubuğu gayet iyi çalışan bir makine yok, 9 taksit ve kdv dahil. 300 eurodan bahsediyoruz.
Bu makine kim için ? Bence kahveye yeni başlayan, çok yer kaplamasın beni yormasın diyenlere. Bendeki makineyi köy evime götüreceğim örneğin.
Tamamen önerileb ayarlarıyla, iyi bir kahveyle, hem iyi espresso hem de iyi bir cappuccino verebiliyor makine.
Moccamaster’ın 30bin tl olduğu bir piyasada, 15bin tlye öğütücülü bir espresso makinesi zaten çok çok yeterli olacak.

Öncelikle başka bir firmaya ürettirmekle fason ürünün farkını belirleyelim, bir firma bir ürünün tüm ARGE'sini yapar, ürünün bütün elementlerini parçalarını tasarlar ama üretimi atıyorum Tanzanya'daki bilmemne firmasına yaptırır, bu zaten bütün büyük firmaların ucuz işçilik için yaptığı birşey. Türk firmalarının(ki sadece beyaz eşya firmaları değil bütün elektronik firmaları neredeyse) yaptığı ise Çin pazarında X markasıyla var olan, X markası tarafından tüm ARGE, tasarım ve üretim süreçleri yapılıp Çin içinde satılan ürüne o firmaya belli miktar para vererek kendi logosunu bastırmaktan ibaret. 80lerde insanlar Robotech diye bir çizgi film izledi, halbuki o Çizgi film Japon Macross animesine bir Amerikan şirketinin lisans parası ödeyip kafasına göre tonla değişiklik yapıp yayınladığı bir fason ürün idi. Türk firmalarının yaptıklarında değişiklik bile yok, sadece kendi logolarını bastırıyorlar.

Selamlar, ben de sipariş verdim bu makinadan, bir iki güne elime geçecek. Bu cihazla uyumlu kaliteli bir portrafiltre önerisi alabilir miyim? Teşekkürler

Merhaba herkese, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bu cihazı ben de. Sitesindeki açıklamada yazan özelliklerin yanı sıra ev tipi espresso makinelerinde çok rastlanılmayan güzel özelliklere sahip, demleme sonrası basınçlı su tahliyesi için 3 yollu solenoid valf, backflush, otomatik dozajlama ve tamperleme gibi özellikleri öne çıkıyor. Daha detaylı inceleme videosunu da yakında youtube sayfamda paylaşacağım. Almayı düşünenler bir hafta geçerli benim kodum “BATUHAN40” kullanabilir, %40 indirim uygulanacak :) merak ettiklerinizi deneyimleyip sizinle paylaşabilirim, sosyal medya üzerinden de sorabilirsiniz.

Ayrıca kullandığım Öztiryakiler espresso makinesiyle karşılaştırma videosu da yapmayı planlıyorum. İki makine arasında kalan arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm bir içerik olacak, çok detaylı olmasını planlıyorum o yüzden sizin karşılaştırılmasını istediğiniz spesifik noktalar varsa onlara da değinmeye çalışacağım 🙏

Merhaba herkese, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bu cihazı ben de. Sitesindeki açıklamada yazan özelliklerin yanı sıra ev tipi espresso makinelerinde çok rastlanılmayan güzel özelliklere sahip, demleme sonrası basınçlı su tahliyesi için 3 yollu solenoid valf, backflush, otomatik dozajlama ve tamperleme gibi özellikleri öne çıkıyor. Daha detaylı inceleme videosunu da yakında youtube sayfamda paylaşacağım. Almayı düşünenler bir hafta geçerli benim kodum “BATUHAN40” kullanabilir, %40 indirim uygulanacak :) merak ettiklerinizi deneyimleyip sizinle paylaşabilirim, sosyal medya üzerinden de sorabilirsiniz.

Ayrıca kullandığım Öztiryakiler espresso makinesiyle karşılaştırma videosu da yapmayı planlıyorum. İki makine arasında kalan arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm bir içerik olacak, çok detaylı olmasını planlıyorum o yüzden sizin karşılaştırılmasını istediğiniz spesifik noktalar varsa onlara da değinmeye çalışacağım 🙏
Özelleştirme üzerine yardımcı olabilirsiniz. Uygun portafiltre pid (yapılabiliyorsa)

Tamamen bilmediğimden soruyorum Pixapresso ile Vestel Barista Pro dan alınan çıktının farkı nedir? Aynı fiyatlarda hangisi tercih edilebilir?

Tamamen bilmediğimden soruyorum Pixapresso ile Vestel Barista Pro dan alınan çıktının farkı nedir? Aynı fiyatlarda hangisi tercih edilebilir?
Merhaba, pixapresso portable şarjlı bir cihaz dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz, öğütülmüş kahvenin yanı sıra kapsül ile uyumlu da kullanabilirsiniz. Ben pixapresso dahil çoğu bilindik markanın portable makinesini kullandım, bence makinenin yerini hiçbir türlü tutmuyor. O portafilterı elimde tutmam lazım gibi geliyor 😄

Vestel ile karşılaştırmasına gelecek olursak tanıtım yapanlardan biri olarak detaylı bir inceleme yaptım, öğütücüsü ve otomatik tamperleme işlevi bence piyasa ortalamasına göre güzel çalışıyor. İlave olarak buhar çubuğu performansı çok iyi art yapma düşünceniz varsa avantaj sağlayacaktır.

Sıcak su çıkışı ile de americanonuzu hazırlarsınız. Pixapresso’da sadece espresso hazırlarsınız ve max 15-16 gr kahve sepeti var. Americano veya sütlü tarifler için ilave ekipmana yine ihtiyacınız var, kapsül yerine çekirdek kullanmanız ve öğütmeniz gerekecek.

Öğütücünüz yoksa onu da alacaksınız, öğütülmüş almayı düşünüyorsanız tavsiye etmem her ne kadar valfli pakette de olsa taze öğütülmüş kahve keyfini vermez. O kadar para verip espressonuzdan keyif almazsanız üzücü olur.

Özetle görüşüm portable cihazları evin ana makinesinden ziyade ikinci alternatif bir cihaz olarak kullanılabilir, tabi şahsi görüşümdür☕

Vestelin öğütücüsü filtre için de öğütüm yapacak aralığa sahip mi? Yoksa sadece Espresso aralığı?

Vestelin öğütücüsü filtre için de öğütüm yapacak aralığa sahip mi? Yoksa sadece Espresso aralığı?
Öğütüm kısmı direkt portafiltreye dozajlama olduğu için sadece espressoya yönelik, zaten portafiltreyi takmadan öğütücü çalışmıyor. Öğütme+dozajlama+tamperleme hepsi sıralı bir şekilde gerçekleşiyor

Dozajlamada gramaj seçebiliyor muyuz? Ya da Single/Double nasıl ayarlıyoruz?

Direkt gramaj seçimi yok o kısmı hala deneme aşamasındayım, -/+ şeklinde çevirmeli buton var, tek/çift sepet için hangi seviye kaç grama denk geliyor kendi referansıma göre bir tablo hazırlayıp paylaşacağım
Kaşıktan puck'ı çıkartırken rahat çıkartabiliyor musunuz? İş yerine aldım makinadan. Puck'ı çıkartırken 5-6 kez sağlam kuvvet uygulayarak vurmam gerekiyor. Hatta şöyle söyleyeyim tezgahtaki diğer ürünler yer değiştiriyor :)

Geri